Problema configurare router!!!

Discuţii privind conexiuni Internet, provideri şi reţelistică.

Moderator: Moderatori

Post Reply
m1ster

Problema configurare router!!!

Post by m1ster »

Voi incerca sa fiu cat mai suscint. Mi-am schimbat locuintza si, implicit, providerul de net. Am trecut la UPC. Am un desktop, un laptop si un... router. L-am rugat pe tipul care a venit cu conectarea sa ma conecteze direct prin router. Ori n-a vrut, ori n-a stiut (de omenit l-am omenit :D), faza e ca mi-a conectat modemul tot direct la calc spunandu-mi sa incerc mai tarziu prin router. Va dati seama... am tot incercat... in van... Am fost la sediu (pt ca nu s-au deranjat sa-mi lase vreun nr de tel) si tipul de acolo ma "lamureste" ca nu-i obligatia lor sa-mi config. routerul. Asa o fi insa chiar era atat de greu sa ia de la bun inceput MAC-ul routerului? A fost "dragutz" si m-a sfatuit sa clonez MAC-ul (care mac nush ca n-am prea inteles, era f expeditiv) si m-a lasat sa ma descurc singur ca doar is baiat mare. Am citit pe forum, am dat search insa... sunt chestii care ma depasesc. Dc sa ma dau Gigi expertu' daca nu-s? Asa ca rog pe cei binevoitori sa-mi arate, pas cu pas, ce e de facut. Nu reusesc sa gaseasc MAC-ul routerului, darmite sa-l mai schimb. Am dat eu run/cmd/ipconfig, atat cu router instalat cat si fara. La cunostintele pe care le am, sublime dar... lipsesc cu desavarsire, mi-e imposibil sa am net si pe laptop. Mentionez ca routerul e un "IpTIME Ve" si... nush dacă are relevantza sau nu, am versiuni diferite de XP pe calculatoare (sp2 si sp3). Multumesc anticipat tuturor celor care vor incerca sa ma "lumineze" si le doresc o zi buna!
Overmind

Re: Problema configurare router!!!

Post by Overmind »

Nu tre' sa schimbi MAC-ul routerului, ci sa il emulezi in router pe cel al placii de retea a ta.
Ca sa-l vezi p-ala al placii, da-i run, cmd, ipconfig /all.
Il iei si-l trec la MAC emulation, in interfata routerului la categoria WAN settings.
Dai restart la router si gata... ai net.
http://overmind.ro - World's best C&C: Red Alert - Yuri's Revenge 2 mod and a top-3 Star Trek: Starfleet Command 3 mod !
m1ster

Post by m1ster »

Pai si daca-ti spun ca n-am nici o interfatza de router? M-am uitat in manual, acolo este prezentata interfatza dar accesata prin browser. Mie imi arata in manual "Input http://192.168.0.1 in Internet Explorer's address bar insa degeaba, imi da "cannot find server". Deci nu pot accesa interfatza in acest fel. Pe situl producatorului n-am gasit nimic de genul asta, driver, kit, ceva.Si nici CD n-a avut routerul la cumparare. Uffff, alta modalitate de a introduce MAC-ul placii nu exista? Merci oricum pt intentie. Dar... am spus ca sunt chestii care ma depasesc...
crater

Post by crater »

m1ster wrote:Voi incerca sa fiu cat mai suscint. Mi-am schimbat locuintza si, implicit, providerul de net. Am trecut la UPC. Am un desktop, un laptop si un... router. L-am rugat pe tipul care a venit cu conectarea sa ma conecteze direct prin router. Ori n-a vrut, ori n-a stiut (de omenit l-am omenit :D), faza e ca mi-a conectat modemul tot direct la calc spunandu-mi sa incerc mai tarziu prin router. Va dati seama... am tot incercat... in van... Am fost la sediu (pt ca nu s-au deranjat sa-mi lase vreun nr de tel) si tipul de acolo ma "lamureste" ca nu-i obligatia lor sa-mi config. routerul. Asa o fi insa chiar era atat de greu sa ia de la bun inceput MAC-ul routerului? A fost "dragutz" si m-a sfatuit sa clonez MAC-ul (care mac nush ca n-am prea inteles, era f expeditiv) si m-a lasat sa ma descurc singur ca doar is baiat mare. Am citit pe forum, am dat search insa... sunt chestii care ma depasesc. Dc sa ma dau Gigi expertu' daca nu-s? Asa ca rog pe cei binevoitori sa-mi arate, pas cu pas, ce e de facut. Nu reusesc sa gaseasc MAC-ul routerului, darmite sa-l mai schimb. Am dat eu run/cmd/ipconfig, atat cu router instalat cat si fara. La cunostintele pe care le am, sublime dar... lipsesc cu desavarsire, mi-e imposibil sa am net si pe laptop. Mentionez ca routerul e un "IpTIME Ve" si... nush dacă are relevantza sau nu, am versiuni diferite de XP pe calculatoare (sp2 si sp3). Multumesc anticipat tuturor celor care vor incerca sa ma "lumineze" si le doresc o zi buna!
Ori sunt retardati aia de la UPC,ori n-au vrut sa te ajute de lene.
Trebuie sa suni la nr de contact si sa le zici sa stearga mac-ul vechi de pe cmts.
Apoi se va inregistra noul mac si iti va merge cu routerul,daca ti-ai facut toate setarile pe el si fara sa mai clonezi mac-ul.
In ce priveste configurarea routerului,nu e obligatia ISP-ului.
Nu ma mai vedeti pe forumul asta.Succes tuturor cu care am colaborat!
Dudu

Post by Dudu »

m1ster wrote:Pai si daca-ti spun ca n-am nici o interfatza de router? M-am uitat in manual, acolo este prezentata interfatza dar accesata prin browser. Mie imi arata in manual "Input http://192.168.0.1 in Internet Explorer's address bar insa degeaba, imi da "cannot find server". Deci nu pot accesa interfatza in acest fel. Pe situl producatorului n-am gasit nimic de genul asta, driver, kit, ceva.Si nici CD n-a avut routerul la cumparare. Uffff, alta modalitate de a introduce MAC-ul placii nu exista? Merci oricum pt intentie. Dar... am spus ca sunt chestii care ma depasesc...
Calculatorul il setezi sa isi ia automat ip-ul - asta fiind unul din functiile routerului, de a oferi ip-uri prin DHCP; pentru a face asta, click dreapta pe my network places > local area connection - click dreapta > properties - la tcp/ip setezi obtain an ip address automatically.

In acest fel routerul iti va aloca o adresa din clasa privata C - 192.168.0.0, dupa care, introducand in browser 192.168.0.1 vei putea sa il configurezi. Din cunostiintele mele, tot ce am scris mai sus e scris si in manualul routerului....

Dupa ce ajungi in fereastra de configurare, faci ce a scris Overmind si gata....

Metoda e testata de mine tot pe UPC, asa ca nu ar trebui sa ai probleme....

Bafta!
fany

Post by fany »

De curand am configurat si eu un router IpTime VE in reteaua UPC la 2 calculatoare,
prin metoda clonarii mac-ului placii de baza a calculatorului pe care a fost instalat
modemul initial. Totul e ok, am net pe ambele calculatoare, mi-au fost alocate 2 ip-uri diferite,
pentru fiecare in parte. In schimb, in network connection a mai aparut o conexiune numita
internet gateway. E corect acest lucru, sau trebuie sa configurez in alt mod router-ul?
Ma refer daca o sa afecteze in vreun fel vitezele de download si upload la cele 2 calculatoare.
sindrom

Post by sindrom »

Salut! Postez si eu aici ca am o problema asemanatoare. De curand mi-am bagat net de la UPC. Pana acum am avut net de la o retea de cartier. Totul era simplu, doar setam ip-ul in interfata routerului si totul mergea struna. Acum nu stiu cum sa il fac sa mearga netul prin router ca sa am net si wireless. Daca ma poate ajuta cineva, il rog sa imi explice amanuntit(ca la prosti :sad1: )ca nu pot sa imi dau seama ce si cum. Daca ajuta la ceva va zic si modelul routerului: SMC 2804WBRP-G . Mersi mult si dau o bere :D
Post Reply