PROBLEME cu o placa HIS IceQ3 ATi Radeon X1950 Pro 256MB/agp
Moderator: Moderatori
-
PROBLEME cu o placa HIS IceQ3 ATi Radeon X1950 Pro 256MB/agp
Am achizitionat de curand placa de mai sus mentionata si odata cu ea am facut rost si de problema artefactelor! La o ora doua de jucat pe calculator apar cateva dungulite pe ecran si aberatii cromatice dar nu da nici un blocaj si asta numai in jocuri si nu chiar tot timpul(la 2/3 din cazuri). Singurul mod in care revine la normal imaginea este restartul. Nu pot sa-mi dau seama de unde este problema, sa fie de la monitor (Samsung 19' - CRT) ptr ca e mai vechi si nu face fata noii placi sau chiar ea sa fie problema?
Multumesc anticipat ptr orice sfat.
Multumesc anticipat ptr orice sfat.
Re: PROBLEME cu o placa HIS IceQ3 ATi Radeon X1950 Pro 256MB/agp
Problemele apar de la placa video, probabil ca temperatura este prea mare. Verifica ce temperaturi are placa, atat in idle cat si in full.
-
Cea mai ridicata temperatura afisata a fost in jur de 50-52 de grade cand e stresata tare iar cand nu e in jocuri nu trece de 40 de grade. Cel putin asa afiseaza, sper ca asta sa fie si realitatea. Lucru care ma face sa cred ca nu temperatura placii e problema plus ca are o gramada de cupru si un ventilator destul de mare pe ea.
Cum ai citit mai exact temperaturile, mai ales cea din full ? Ai folosit RivaTuner sau Atitool ? Eu nu cred ca ai doar 50 de grade in full. Si da, problema ta se trage de la incalzirea excesiva a GPU-lui sau a memoriilor.
Si eu sunt de parere ca ai probleme cu temperatura, nu are cum la valoarea de 40-55 grade sa-ti apara artefacte, daca chiar asa este, adica sa nu fie de la incalzirea excesiva inseamna ca e ceva in neregula cu placa ta video, eventual incearca si cu alti driveri, dar ma indoiesc sa fie de acolo problema. Anunta-ne pe parcurs........
Akunamattatta
Monitorul nu are cum sa nu faca fata, nu exista asa ceva. Artefactele apar doar de la temperatura. Ele de regula nu se manifesta cu placa@stock ci doar cu ea overclockata masiv, lucru care duce la cresterea temperaturilor. Iti recomand ca in timpul unui joc sa pui mana pe GPU (poti pe spatele placii daca pe fata nu ai unde de ventilator) si sa vezi daca frige.
-
Temperaturile le-am citit cu AtiTool si in momentul aparitie artefactelor arata 52 grade. Am pus mana pe placa si nu parea foarte fierbinte, iar de overclokat n-am overclokato si carcasa o tin deschisa. Sa fie o problema cu faptul ca vine cu frecventele marite din fabrica? Mi-a spus un amic ca modelul asta de la HIS ar avea ceva probleme ptr ca vine cu frecvente prea mari si ar trebui date mai jos. A mai citit sau auzit cineva varianta asta?
Incearca un underclock, nu ai ce pierde, dar oricum, temperaturile nu sunt mari, nu cred ca de acolo e probl.
Akunamattatta
-
Am instalat acum o versiune mult mai noua AtiTool (o.26) decat ce aveam eu si imi arata cu totul alte temperaturi banuiesc ca sunt mult mai aproape de realitate de data asta 48-49 in idle si 67-68 in full. Cum sunt temperaturile astea ptr placa mea, prea mari, normale? Sa caut o solutie suplimentara de racire?
68 in full este super OK. Placa ta deja beneficiaza de o racire imbunatatita fiind modelul IceQ3. Am impresia ca artefactele sunt din cauza OC din fabrica, iar una dintre memorii da semne de oboseala. Ai putea face un mic downclock, sa verifici daca mai apar probleme -asta doar asa pentru a determina 100% cauza instabilitatii. Nu vad logica in a sta cu placa subtactata, din moment ce tu ai dat bani pentru un produs cu alte specificatii(frecvente). Cu parerea de rau o spun, dar cred ca te paste un drum spre garantie. Bafta anyway.
in afara astea apar si artefacte gen patratele sau texturi lipsa?
dungile apar in general de la memorie iar aberatiile pot fi de la GPU sau de la mem
incearca sa pui degetul (o fractiune de secunda) pe spatele placii exact unde e GPU-ul si vezi dc frige. cel mai bine cauta un multimetru digital cu dioda de mas temp. orice electronist sau carpaci are asa ceva.
daca toate sunt reci s-ar putea sa fie o memorie arsa. dc ar fi pbl cu GPU-ul ar trebui sa se blocheze/ restarteze PCul
dungile apar in general de la memorie iar aberatiile pot fi de la GPU sau de la mem
incearca sa pui degetul (o fractiune de secunda) pe spatele placii exact unde e GPU-ul si vezi dc frige. cel mai bine cauta un multimetru digital cu dioda de mas temp. orice electronist sau carpaci are asa ceva.
daca toate sunt reci s-ar putea sa fie o memorie arsa. dc ar fi pbl cu GPU-ul ar trebui sa se blocheze/ restarteze PCul
"Better to die, and to sleep
The never waking sleep, than linger on,
And dare to live, when the soul's life is gone."
[Sophocles (496BC-406-5BC)]
The never waking sleep, than linger on,
And dare to live, when the soul's life is gone."
[Sophocles (496BC-406-5BC)]
Am si eu aceeasi palca video pe agp, in legatura cu artefactele vreau sa spun ca si la mine se mai intampla, DAR eu am palca oc la 621/1592. Cand apar artefactele scad putin frecv dau refresh si duc la loc frecv, pana acuma s-a intamplat de 2-3 ori, dar niciodata la frecv. stock!
Cu racirea nici eu nu am probleme....am pus un screen mai jos, cu temp dupa 15 min de carbon, cu placa oc la 621/1592, cooler 40%, 63' C cu atii tool si 60'C cu riva tuner, mentionez ca nu am cooler de carcasa si am pus si mana pe spatele placii video si pe heatpipe si deabea se simte caldura.
Screenshotul a fost facut imediat cum am dat alt+tab!

Acuma am si eu o intrebare pt brainSStorm: Tu cat obtii in 3dmark? si cu ce sistem?
Cu racirea nici eu nu am probleme....am pus un screen mai jos, cu temp dupa 15 min de carbon, cu placa oc la 621/1592, cooler 40%, 63' C cu atii tool si 60'C cu riva tuner, mentionez ca nu am cooler de carcasa si am pus si mana pe spatele placii video si pe heatpipe si deabea se simte caldura.
Screenshotul a fost facut imediat cum am dat alt+tab!

Acuma am si eu o intrebare pt brainSStorm: Tu cat obtii in 3dmark? si cu ce sistem?
-
Am facut un singur test cu 3dmark06 imediat ce mi-am montat placa si mi-a scos parca in jur de 4500 nu mai stiu exact cifra dar pe acolo. Sincer am fost cam dezamagit ptr ca un prieten pe un am2 3800 single core si cu un Gainward 7600GT scoate 5100. Dar probabil ca este din cauza interfatei PCI expres si a sistemului meu care are deja cativa ani buni de existenta : AMD Barton 3200, 2x1gb Kingston 3200, Gigabyte GA-7N400 Pro2, hard-disk 250gb, HIS IceQ3 ATi Radeon X1950 Pro 256MB si sursa ALLIED-400W.
stai linistit ca nu scoate un 7600gt in 3dmark 2006 5100 de puncte,poate peste 3000da dar nu cum ai zis tu ,asta poate sa confirme si alti pe aici cu 7600 gt
Amd sempron140@athlon2 x2 4400e,dc crucial ddr3,7200gs,hdd 40+40 wd@maxtor,creative live 5.1,case noname , sursa xilince 400 w , lcd15 fujitsu siemens 15p-1.
- Neon Biker
-
Am refacut testul in 3dmark06 ptr ca nu mai eram sigur de punctaj scos prima oara si dupa 3 runde a scos intre 4050 si 4100 puncte la toate cele 3 incercari.
Cred ca am retinut 4500 in loc de 4050 si prin prisma faptului ca amicul meu scose 5100 de punctecu 7600gt.
Da m-am intersat era vorba de 3dmark05, greseala mea, avand in vedere ca nu prea sunt un mare fan al testelor!
Cred ca am retinut 4500 in loc de 4050 si prin prisma faptului ca amicul meu scose 5100 de punctecu 7600gt.
Da m-am intersat era vorba de 3dmark05, greseala mea, avand in vedere ca nu prea sunt un mare fan al testelor!
eu am scos 3900 in 06....
pe amd athlon64 2.64 ghz s754, 1.25 ram, asus k8n, 400 no name, o sa incerc sa schimb sursa poate merge mai bine 

- Calin Banc
În OC sau ce? Sursa nu-ţi aduce frameuri în plus, doar stabilitate. 

De ce a murit melcul? S-a uitat in priză.
Eu din cate stiam, artefacte nu apar numai la temp. ridicate. Pot aparea si daca e efectiv dusa o memorie. Un X1950XT pe care l-am avut se comporta asemanator: cateodata genera artefacte, desi placa nu se supraincalezea.
brainSStorm, eu zic sa o duci la garantie...
brainSStorm, eu zic sa o duci la garantie...
Mania vitezei ne omoara. Spune NU. Vasleste cu grija.alexwinfast wrote:PS: Sa nu aud de console modate ca fac bube...o consola modata e ca o masina cu pedale...iti bati joc de consola!
-
Nu stiu ce sa zic, de cand am deshis topicul asta nu mi-a mai facut decat o singura data probleme. N-am avut inspiratia sa fac un screen shot cand se altereaza imaginea, cred ca se poate deoarece calculatorul nu se blocheaza sub nici o forma oricat m-as mai juca cu imaginea asa. N-am mai dat nici macar frecventele mai jos. S-ar putea ca, garantia sa faca fite, sa zica ca placa e buna, daca problema apare rar.
Iar in ceea ce priveste memorile cum pot vedea daca e una dusa?
Iar in ceea ce priveste memorile cum pot vedea daca e una dusa?
-
Eu mi-am luat de curand un HIS x1950 Pro 512 DDR IceQ3 Turbo (PCIe) si sunt foarte multumit. Temperatura pe care o citeste ATI Tray Tool e de 47 in idle si de vreo 57-58 in full load.