Are cineva hdd western digital din seria AAkS

Despre hard-disk-uri. Comentarii şi întrebări.

Moderator: Moderatori

Post Reply
STR8_

Are cineva hdd western digital din seria AAkS

Post by STR8_ »

Ce parere aveti ? as vrea unu de 320 . Sa ma orientez spre altceva? daca da, dc :) tnks
Gigabyte X58-UD5//i7 920 G0 (@4.2Ghz) //Tuniq Extreme//WD 640GB AALS//A-DATA Extreme
3Gb DDR3-1600+// MSI GTX 260 216 OC//Enermax Pro82+ 525//Samsung 24" 2494HM
darkzone

Re: Are cineva hdd western digital din seria AAkS

Post by darkzone »

Seria AA de la WD este destinată segmentului workstation entry-level. Pe scurt: sunt mai reci, mai silenţioase, MTBF mai mare (dublu faţă de seriile normale, dacă mai ţin bine minte), chiar şi viteza este ceva mai mare. Deţin trei WD1600AAJS şi un WD3200AAKS, ultimul luat de curând. Şi cred că mai urmează unul. O să caut şi printurile să le ataşez aici.
În concluzie, merită.
Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii
Albert Einstein
Better to fight for something than live for nothing
US General Patton
MachoFX

Post by MachoFX »

normal, vreu si eu HDD nou si vreau sa-l cumpar de pe pcfun.ro(am experiente placute cu ei), si am minimizat cautarea pana la astea 2, dar imi par identice, nu stiu care sa-l iau, care e diferentza ?? e justificat pretul la al doi-lea? de ce modelele WDXXXXYS sunt mai scumpe ???

WD3200AAKS
Hard disk Western Digital WD3200AAKS
Hard disk Western Digital WD3200AAKS, 320GB, S-ATA II, 7200 rpm, cache 16MB

WD3200YS
Hard disk Western Digital WD3200YS
Hard disk WesternDigital RE 320GB, Memorie cache 16MB, S-ATA II 3.0GB/s, 7200 RPM

mie imi par identice ,care este diferenta dintre ele ?? merita sa-l cumpar pe acela mai scump sau nu ???
darkzone

Post by darkzone »

Seria YS este destinată segmentului server entry-level, de aceea e mai scumpă. Construcţie mai robustă, MTBF dublu faţă de seria AA, în schimb se încinge ceva mai mult şi nici silenţiozitatea nu e punctul forte. În concluzie, mergi pe AAKS, e absolut suficient.
Albert Einstein
US General Patton
MachoFX

Post by MachoFX »

darkzone wrote:Seria YS este destinată segmentului server entry-level, de aceea e mai scumpă. Construcţie mai robustă, MTBF dublu faţă de seria AA, în schimb se încinge ceva mai mult şi nici silenţiozitatea nu e punctul forte. În concluzie, mergi pe AAKS, e absolut suficient.
merci, sunteti f prompti aici, pe alte forumuri(softpedia) astept cu orele pana raspunde cineva,.

sunt lamurit, un singur lucru nu stiu , ce inseamna MTBF ????
darkzone

Post by darkzone »

MTBF = Mean Time Before Fail, e o măsură a timpului mediu înainte de apariţia unui defect, fiind un indicator al fiabilităţii. Se măsoară în ore de funcţionare, care pot ajunge la sute de mii în unele cazuri. Oricum, mult mai multe decât îl vei folosi vreodată.
Albert Einstein
US General Patton
Overmind

Post by Overmind »

MTBF = Mean time between failures
Aceasta rata se obtine monitorizand cand de des pica un anume numar mare de HDD-uri.
http://overmind.ro - World's best C&C: Red Alert - Yuri's Revenge 2 mod and a top-3 Star Trek: Starfleet Command 3 mod !
hector2006

Post by hector2006 »

scuze ca ma bag pe threadu' tau STR8_, insa am si eu o intrebare si nu as vrea sa deschid un topic nou.
Momentan am o pl de baza ASUS K8V-X SE cu un hdd Maxtor de 80 gb,2 mb buffer, pe ata. Daca vreau sa mai adaug un WD sata2 AAKS de 500 gb, ca hdd secundar, credeti ca o sa-i fie limitate serios performantele, astfel incat sa fiu tot acolo cu un hdd pe sata1 mai ieftin?
Multumesc anticipat [smilie=Respect.gif]
cipry189

Post by cipry189 »

si pe mine ma intereseaza seria AAKS de 320GB, momentan am un WD 160JS care a devenit neincapator si nu prea are performante deosebite, de asta m-ar interesa WD-ul de 320GB AAKS (cred ca are si Perpendicular Magnetic Recording..), BTW darkzone ai zis ca ai si tu unul, daca vrei poti sa il testezi in hd tune si hd tach pls
darkzone

Post by darkzone »

hector2006, pe placa aia n-are sens să pui HDD SATA II, pentru că trebuie să-l setezi în mod SATA, atât "ştie" chipsetul.
cipry189, nu ştiu cât de relevant e testul având în vedere că rulez de pe el un server privat de jocuri, un server FTP, vreo două torrente la seed şi alte trăznăi pe care n-am cum să le opresc acum pentru teste pe HDD. Oricum, îţi poţi face o idee. Eu unu' sunt mulţumit de el.
Attachments
WD3200AAKS HDTach test
WD3200AAKS HDTach test
Albert Einstein
US General Patton
cipry189

Post by cipry189 »

nu pot sa imi fac o parere daca e utilizat de alte prog in timpul testul but thx for trying [smilie=Respect.gif] , poate cand dai un restart sau ceva, te-am intrebat pt ca nu am gasit review uri pe net, doar un user de pe un forum strain care a postat performantele in hd tune - hd tach si rezultatele sunt demne de WD raptor sau o configuratie in raid 0, take a look http://www.silentpcreview.com/forums/vi ... hp?t=41709
STR8_

Post by STR8_ »

\:D/ Am luat hdd-ul. 320GB AAKS. Nu e chiar atat de silent pe cat am crezut, face ceva zgomot in seek mode, dar mai putin decat maxtorul meu de 250gb.
Am copiat kitul dvd de farcry 3.65gb de pe o partitie pe alta in 130Sec -> 28mb/sec, si un director de 1,64gb plin cu poze in 2mp (~400kilo fiecare) in 70 secunde ->23.5mb /sec la fisiere mici :) Ce parere aveti ?
Attachments
Hdd Tach - 68.5 Mb/sec media
Hdd Tach - 68.5 Mb/sec media
Gigabyte X58-UD5//i7 920 G0 (@4.2Ghz) //Tuniq Extreme//WD 640GB AALS//A-DATA Extreme
3Gb DDR3-1600+// MSI GTX 260 216 OC//Enermax Pro82+ 525//Samsung 24" 2494HM
darkzone

Post by darkzone »

E foarte bine, văd că se menţine destul de mult în zona peste 70MB/s. Şi Burst Rate e bun, 200MB/s nu e de colea. :thumbleft:
Albert Einstein
US General Patton
cipry189

Post by cipry189 »

thx str8, dar nu stiu cum avea ala de pe http://www.silentpcreview.com/forums/vi ... php?t=4179 viteza de 130mb/s :-k
bogdanb1

Post by bogdanb1 »

cipry189 wrote:thx str8, dar nu stiu cum avea ala de pe http://www.silentpcreview.com/forums/vi ... php?t=4179 viteza de 130mb/s :-k
de necrezut,o fi adevart?

darkzone, vreau si eu sa te intreb: mai sus spui la cineva ca nu are rost sa puna s-ata perespectiva placa. pe aceasta, eventual raid, merita? http://www.stonet.ro/produs_page.php?id_produs=872
multumesc anticipatscuze ca nu am intele, era vb de s ata 1, dar crezi ca se descurca bine? (dumb question)tinind cont de cipset 6150
darkzone

Post by darkzone »

Da, ce-are să nu se descurce? Chipseturile nVidia sunt foarte bune şi stabile pe partea de storage, inclusiv RAID. 6150 este versiunea IGP (integrated graphics processor), adică video onboard.
Albert Einstein
US General Patton
Post Reply