Carti SF
Moderator: Moderatori
Carti SF
Nu pot spune ca am citi f mult in acest domeniu...doar vreo 40 de carti..dar vreau sa mai citesc ..si nu prea stiu ce...
..daca aveti recomandari..le ascult...as dori insa sa scrieti si subiectul cartii(pe scrut , bineinteles , in cateva cuvinte) si ce v-a atran sa cartea respectiva..
am citi pana acum doar hard SF..si nu stiu sigur daca vreau sa citesc si altceva..
..daca aveti recomandari..le ascult...as dori insa sa scrieti si subiectul cartii(pe scrut , bineinteles , in cateva cuvinte) si ce v-a atran sa cartea respectiva..
am citi pana acum doar hard SF..si nu stiu sigur daca vreau sa citesc si altceva..
- MAXKOOL999
Blind, iti recomand sa citesti TOT ce gasesti, Filmul Omul bicentenar este scris dupa Omul Pozitronic de Isaac Asimov si Robert Silverberg, e superba.
Cauta carti din editura Nemira, libraria e pe 1 mai, dar majoritatea eu le-am luat de la anticariate. Mai vezi si Teora, Lucman, e una noua Bogdana, Pygmalion, Rao, etc.
Si bine ai venit in cadrul fanilor cartilor SF.
Cauta carti din editura Nemira, libraria e pe 1 mai, dar majoritatea eu le-am luat de la anticariate. Mai vezi si Teora, Lucman, e una noua Bogdana, Pygmalion, Rao, etc.
Si bine ai venit in cadrul fanilor cartilor SF.
Rule 37: There is no Overkill, only 'Open fire' and 'Time to reload'
- MAXKOOL999
- MAXKOOL999
Gaia era un alt proiect al lui Daneel Oliwaw, backup-ul pentru Fundatie.
Si chestia e ca ciclul robotilor incepe cu Eu Robotul, apoi povestiri cu roboti, etc, ajunge la caverne de otel, unde Bailey se intalneste cu Daneel, si mai sunt multe, romanii mai au multe carti ale lui asimov de tradus, eu am doua in engleza care trebuie sa le citesc, tot cu roboti.
Si chestia e ca ciclul robotilor incepe cu Eu Robotul, apoi povestiri cu roboti, etc, ajunge la caverne de otel, unde Bailey se intalneste cu Daneel, si mai sunt multe, romanii mai au multe carti ale lui asimov de tradus, eu am doua in engleza care trebuie sa le citesc, tot cu roboti.
Re: Carti SF
Mai au, dar cele importante sînt deja traduse. Trebuie reţinut că marea majoritatea a cărţilor lui Asimov (peste 400 în total) sînt de popularizare ştiinţifică, ba chiar şi unele poliţiste, dar nu SF.
Care-s alea 2 cărţi de care zici, că mă făcuşi curios!
Editare ulterioară: ptiu, ce bou sînt, am dat reply la un mesaj din 2003 ...
Care-s alea 2 cărţi de care zici, că mă făcuşi curios!

Editare ulterioară: ptiu, ce bou sînt, am dat reply la un mesaj din 2003 ...
When you walk through a storm
Keep your head up high
And don't be afraid of the dark.
Keep your head up high
And don't be afraid of the dark.
Re:
Foarte rar un film ajunge la nivelul unei carti. In cazul Dune cartea este mult superioara._blind_ wrote:da...am vazut filmele...si sincer nu ma mai atrag cartile...
”În viață trebuie să știi când să pierzi, că de câștigat știe orice prost” (Marian Vanghelie)
Imi place foarte mult Arthur C. Clarke...Childhood's End de exemplu v-o recomand.
Chiar acum citesc a doua carte din seria "A Time Odyssey" scrisa de el si Stephen Baxter (Time's Eye, Sunstorm si ultima, Firstborn care va aparea la sfarsitul anului). In prima carte Pamantul e transformat intr-un mozaic, fiecare bucata fiind luata din alta perioada din evolutia omului (oameni maimuta, Alexandru cel Mare, Genghis Khan, oameni din viitor, toti pusi in aceasi galeata), iar in a doua, omenirea trebuie sa se apare de un dezastru. (nu dau mai multe amanunte, dar credeti-ma, merita ce am citit pana acum).
Tot cei doi au mai scris acum cativa ani "The Light of Other Days". Apare o tehnologie cu care oricine poate vedea ce se intampla in orice loc de pe pamant in timp real. Sfarsitul e foarte "deep"
Am citit si ceva Dune si Fundatia, dar nu mi-au placut in mod deosebit (cu exceptia primei carti Dune)...maybe it's just me.
Ah, inca o carte care mi-a placut, daca cumva puneti mana pe ea: Joe Haldeman - Razboiul Etern (Forever War)
Chiar acum citesc a doua carte din seria "A Time Odyssey" scrisa de el si Stephen Baxter (Time's Eye, Sunstorm si ultima, Firstborn care va aparea la sfarsitul anului). In prima carte Pamantul e transformat intr-un mozaic, fiecare bucata fiind luata din alta perioada din evolutia omului (oameni maimuta, Alexandru cel Mare, Genghis Khan, oameni din viitor, toti pusi in aceasi galeata), iar in a doua, omenirea trebuie sa se apare de un dezastru. (nu dau mai multe amanunte, dar credeti-ma, merita ce am citit pana acum).
Tot cei doi au mai scris acum cativa ani "The Light of Other Days". Apare o tehnologie cu care oricine poate vedea ce se intampla in orice loc de pe pamant in timp real. Sfarsitul e foarte "deep"

Am citit si ceva Dune si Fundatia, dar nu mi-au placut in mod deosebit (cu exceptia primei carti Dune)...maybe it's just me.
Ah, inca o carte care mi-a placut, daca cumva puneti mana pe ea: Joe Haldeman - Razboiul Etern (Forever War)
- MAXKOOL999
Sa incerci si seria Rama a lui Clarke, e superba(aparuta la editura Lucman)iLogiK wrote:Imi place foarte mult Arthur C. Clarke...Childhood's End de exemplu v-o recomand.
Vezi ca Haldeman a scris si Pace eterna(editura Teora daca imi aduc aminte bine, verific acasa)
Si daca vrei ceva superb, Orson Scott Card, cu Saga lui Enger(Jocul lui Ender, Vorbitor in numele mortilor, Xenocid si Copii mintii) si Saga Umbrelor(Umbra lui Ender, Umbra marionetelor, Umbra Hegemonului si Umbra Uriasului) (editura Nemira)
Am inceput sa citesc si Pace eterna, dar am renuntat la un moment dat, nu mai stiu de ce.
Am citit doar prima carte din seria Rama, dar am citit si toate cartile din seria Ender (am uitat sa zic de ele) si chiar merita, Orson Scott Card lucreaza la inca doua carti: Shadows in Flight care va lega cele 2 serii, si Ender in Exile: Ganges care e prequel la Speaker of the Dead.
Am citit doar prima carte din seria Rama, dar am citit si toate cartile din seria Ender (am uitat sa zic de ele) si chiar merita, Orson Scott Card lucreaza la inca doua carti: Shadows in Flight care va lega cele 2 serii, si Ender in Exile: Ganges care e prequel la Speaker of the Dead.
”În viață trebuie să știi când să pierzi, că de câștigat știe orice prost” (Marian Vanghelie)
- MAXKOOL999
Stiu site-ul, din pacate e in forma asta din luna mai, si colectia aceea de cyberpunk o asteptam cu sufletul la gura unii dintre noi(printre altele e tradusa de Bogdan Gherorghiu, autorul cartii Hax Grid). Plus ca astept sa scoata si Casa Corrino odata, am terminat Casa Harkonnen de vreo 2 luni si turbez.
DA. Ideea era ca au aparut prequeluri la Dune. Si sunt bune tare. Spirit Dune 100%.
Iti recomand foarte foarte calduros (stiu ca e cald afara, dar la umbra merge lectura) trilogia Marte (Rosu, Verde, Albastru), de Kim Stanley Robinson, editata de Nemira (acum parca o re-editeaza). E un roman genial pe care l-am citit acum multi ani, dar pe care as reciti-o imediat, partea proasta e ca mi-a fost furat (stiu ciudat sa iti fure cineva carti in Romania) primul volum, din rucsac, in tren.
Altceva, Philip K Dick, cam tot ce a aparut la noi si in print si in e-book, scrie bine, mie imi place, dar datorita folosirii a diferite planuri ale actiunii, unele carti sunt dificil de urmarit si inteles.
Altceva, Philip K Dick, cam tot ce a aparut la noi si in print si in e-book, scrie bine, mie imi place, dar datorita folosirii a diferite planuri ale actiunii, unele carti sunt dificil de urmarit si inteles.
- MAXKOOL999
Tot atat de calduros recomand seria Lumea Fluviului de Philip Jose Farmer, aparuta tot la Nemira (din pacate doar 3 din 6 carti)
Ultimul SF pe care l-am citit a fost "Lorzii Instrumentalitatii" de Cordwainer Smith, aparuta la editura Multistar din Piatra Neamt prin 1994. Dintre cele citite mai demult, as remarca totusi, desi s-a mai pomenit aici, seria "Dune" care mi s-a parut extraordinara.
Masinile ar trebui sa lucreze, oamenii sa gindeasca (motto IBM). Masinile pot fi mai usor convinse.
- bonzo_catalin
Cosmar de inchiriat by Serge Brussolo . Tipu' e cu capu' .
ca sa-ti dai seama ca esti prost trebuie sa te duca capul!!!
- Widsith the Wanderer
Seria Rama este excelenta, intr-un fel este "frumoasa". desi sfarsitul....... Saga lui Ender este buna. Mai recomand cartile lui Norman Spirand (e autorul meu preferat de SF) - Solarienii in special. SI seria Amber de Zelazny (Tritonic a scos primele doua volume). Dume este de neegalat. Nu stiu de ce nu mi-a placut deloc Asimov... Incepusem sa citesc si de van Vogt NON A, parea faina.
Astia ar fi clasicii.......
Astia ar fi clasicii.......

OMG ce topic vechi, da' bun!
Ship of Fools recomand la toata lumea, o carte SF care efectiv nu am putut-o lasa jos. Suspans la un moment dat pagina dupa pagina, concepte foarte interesante mai ales asupra religiei. Cica omenirea se plimba in cautarea unei noi planete intr-o nava absolut imensa, atat de mare incat au loc de "incaperi" in care au desert sau alte bucatele de "natura" iar unele vechi nivele sunt atat de vechi si de uitate incat efectiv nimeni nu mai umbla pe-acolo. Cu GREU am facut pauzele dintre sesiunile de citire. E scrisa de Richard Paul Russo.
Seria Battletech am mai recomandat-o odata si o mai recomand, e buna dar e vintage, cred ca imposibil de gasit prin Romania din moment ce e out of print de vreo zece, cinspe ani in coace. Da' stiu ca va descurcati cu gasitu' PDF-urilor online.
Ship of Fools recomand la toata lumea, o carte SF care efectiv nu am putut-o lasa jos. Suspans la un moment dat pagina dupa pagina, concepte foarte interesante mai ales asupra religiei. Cica omenirea se plimba in cautarea unei noi planete intr-o nava absolut imensa, atat de mare incat au loc de "incaperi" in care au desert sau alte bucatele de "natura" iar unele vechi nivele sunt atat de vechi si de uitate incat efectiv nimeni nu mai umbla pe-acolo. Cu GREU am facut pauzele dintre sesiunile de citire. E scrisa de Richard Paul Russo.
Seria Battletech am mai recomandat-o odata si o mai recomand, e buna dar e vintage, cred ca imposibil de gasit prin Romania din moment ce e out of print de vreo zece, cinspe ani in coace. Da' stiu ca va descurcati cu gasitu' PDF-urilor online.
Amintesc şi eu câteva cărţi care, cred eu, merită citite:
Dayworld - 3 volume, de Philip Jose Farmer
Sfărşitul - 1 volum, de Kevin J. Anderson şi Doug Beason
Lordul Luminii - 1 volum, de Roger Zelazny
Zona Zero - 1 volum, de Herbert W. Franke
Reţeaua Gândurilor - 1 volum, de Herbert W. Franke
Pandora - 3 volume, de Frank Herbert şi Bill Ransom
Ghidul Autostopistului Galactic - 5 volume, de Douglas Adams
Dayworld - 3 volume, de Philip Jose Farmer
Sfărşitul - 1 volum, de Kevin J. Anderson şi Doug Beason
Lordul Luminii - 1 volum, de Roger Zelazny
Zona Zero - 1 volum, de Herbert W. Franke
Reţeaua Gândurilor - 1 volum, de Herbert W. Franke
Pandora - 3 volume, de Frank Herbert şi Bill Ransom
Ghidul Autostopistului Galactic - 5 volume, de Douglas Adams
- MAXKOOL999
Fishbone, daca vrei ceva in genul Ship of Fools de care ai mentionat, citeste Lumea Inelara (Ringworld), de Larry Niven, e super misto. Are si 3 continuari, din pacate inca n-au aparut in ro.
- MAXKOOL999
Ceva asemanari exista, dar nu se compara Halo cu vastitatea si complexitatea lui Ringworld, mai mult as pune-o in categoria de coincidenteTrickster wrote:Heheh, Ringworld nu era cumva sursa de inspiratie pentru Halo?
A-s avea si eu ceva recomandari:
Isac Asimov - caverne de otel
Isac Asimov - Eu, Robotul
Isac Asimov - A doua fundatie (putin psihologic)
Phillip K Dick - Do Androids Dream of Electric Sheep?
Isac Asimov - caverne de otel
Isac Asimov - Eu, Robotul
Phillip K Dick - Do Androids Dream of Electric Sheep?
First they ignore you, then they laugh about you, then they fight you and then you win. Mahatma Gandhi
De ce numai asta ? "Fundatia" e un ciclu de 5 carti conexe.Wally wrote:A-s avea si eu ceva recomandari:
- MAXKOOL999
De fapt sunt 10 carti in ciclul Fundatiei, care la randul ei face parte din Ciclul Robotilor (care reprezinta cam 60% din opera SF-ul lui Asimov)FATHER wrote:De ce numai asta ? "Fundatia" e un ciclu de 5 carti conexe.
Care 10?MAXKOOL999 wrote:De fapt sunt 10 carti in ciclul Fundatiei
7 dintre ele sunt scrise de Asimov, iar celelalte 3 sunt scrise dupa moartea sa, de catre alti autori (Gregory Benford, David Brin, Greg Bear) si trateaza evenimentele dintre Preludiul Fundatiei si Fundatia.FATHER wrote:Care 10?
7 sunt cele scrise de Asimov. N-am fost eu atent.
1. Fundatia (1951)
2. Fundatia si Imperiul (1952)
3. A doua Fundatie (1953)
4 Trilogia Fundatiei (1981)
5. Marginea Fundatiei (1982)
6. Fundatia si Pamantul (1986)
7. Preludiul Fundatiei (1988)
8. Fundatia renascuta (1993)
1. Fundatia (1951)
2. Fundatia si Imperiul (1952)
3. A doua Fundatie (1953)
4 Trilogia Fundatiei (1981)
5. Marginea Fundatiei (1982)
6. Fundatia si Pamantul (1986)
7. Preludiul Fundatiei (1988)
8. Fundatia renascuta (1993)
- MAXKOOL999
Si ar mai fi Prietenii Fundatiei, de asemenea o culegere de povestiri scurte scrise de diferiti autori SF in cinstea lui Asimov, cu perioada de desfasurare intre Cavernele de Otel si Preludiul Fundatiei