Buna ziua/seara,
Nu sunt incepator in utilizarea calculatoarelor insa in configurarea unei retele sunt foarte incepator. Deci as dori sa stiu cum sa-mi configurez reteaua cu un al doilea calculator avand in vedere ca am un router Linksys ADSL2 Gateway model AG241 cu 4 porturi.
M-am chinuit ieri seara cu wizardul de la Windows XP pentru Home and small office network si nu am reusit nimic sa fac. Daca stie cineva ce trebuie sa fac va rog mult sa ma ajutati si pe mine.
Multumesc.
Ce ar trebui sa stie un incepator despre retele?
Moderator: Moderatori
Re: Ce ar trebui sa stie un incepator despre retele?
Uite aici niste informatii pentru incepator.
Trebuia sa postezi in Internet/Retelistica,mai cauta si acolo poate gasesti ceva de folos.
Trebuia sa postezi in Internet/Retelistica,mai cauta si acolo poate gasesti ceva de folos.

• Dintre toate injuriile, batjocura e cea pe care o ierţi cel mai puţin.
Platon
Platon
Nu ma ajuta cu nimic linkul de la tine. Este reclama la o firma care configureaza retele.
Ma uit in retelistica/internet poate gasesc ceva dar nu prea am timp deloc.
Ma uit in retelistica/internet poate gasesc ceva dar nu prea am timp deloc.
Ce anume vrei sa stii? Cum sa legi 2 pc-uri in retea? ... Trebuie sa stii ca pc-urile dintr-o retea trebuie sa aibe un ip din aceeasi clasa cu al doilea...ex: ip pc1: 192.168.0.2 ... pc2: 192.168.0.3 ...pc X: 192.168.0.X .... subnet mask-ul sa fie in cazul asta 255.255.255.0 ... gateway si dns numai in cazul in care ai si o legatura la net....sau o legatura la un router...daca ai router citeste manualul....vezi ce ip are routerul...intrii pe interfata, si de acolo setezi ce clasa de ip aloci pc-urilor. daca roterul are ip-ul 192.168.0.1 , atunci la fiecare pc treci la gateway 192.168.0.1 .... la dns treci ori ip-ul router-ului, ori dns-ul providerului.
Ce am scris mai sus faci doar in cazul in care nu iti aloca ip automat din router pentru fiecare pc.
Mai multe informatii gasesti aici
Ce am scris mai sus faci doar in cazul in care nu iti aloca ip automat din router pentru fiecare pc.
Mai multe informatii gasesti aici
When you're sittin' on the top, it's hard to hear you from way up here.
Doctor's say i have a multiple personality but we don't agree with that.