nVidia drivers/tuning/overclocking

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

G-man

Re: nVidia drivers/tuning/overclocking

Post by G-man »

Am instalat "minunatii" driveri Forceware 163.44 ca sa constant ca Nvidia a renuntat complet la Control Panel-ul Classic. Pur si simplu nu am optiunea pt classic view. In fine, trec cu vederea. Dar imi aduc aminte ca eu foloseam coolbits 2.0 si asa aveam un meniu frumos cu refresh rate overrides. Bineinteles ca nu-l mai pot folosi din moment ce nu mai am vechiul control panel. Si totusi dau de optiunea asta in drivere. Problema e ca orice custom resolution as crea, pur si simplu nu se intampla nimic, si nici nu imi apare in lista cu "Custom Resolutions".

Nu as fi acordat mare atentie, doar ca eu momentan fol. 1600x1200 @ 100Hz desktop, dar in jocuri vreau 1280x1024 @ 100Hz si nu @ 85Hz cat e acum. Problema e ca monitorul meu e reglat perfect pe 100hz, si nu pe 85hz, unde se duc toate setarile mele de cromatica, geometrie etc. Nu vreau sa o iau de la capat. Stiti vreun soft pt refresh rate overrides? Am incercat eu ceva dar fara succes.
Attachments
Clipboard02ddd.jpg
Pigoo

Post by Pigoo »

ce ai zis tu acolo cu clasic si refresh rate eu nu am mai vazut de mult .. nu de acum de la ultimul driver ci si la penultimul era la fel .. [smilie=Wonder.gif]
Men are like guns. They're funny.
SeNzi

Post by SeNzi »

in ce frecventze se incadra overclockat un gf 7600 gs golden simple...ca nu mai stiu ..parca 480 proc,560 memori ...sa ma corecteze cineva plz
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Poate ai vrut sa zici Goleden Sample, daca e asa atunci va merge aproape sigur la 500/1400, dar la mine duce si mai mult.
Shader

Post by Shader »

Eu pe al meu Gainward BLISS 7600GS Golden Sample 256MB DDR3 l-am dus la 49x MHz Core si 1560MHz memorii. Nu stiu daca era maxim-ul absolut, atat am incercat eu.
kyosgod

8600 GTS Silent

Post by kyosgod »

Heeeelp!!! Am achizitionat un sistem de curand (Intel Core Duo 6550, 2GbRAM 800 Mhh, HDD 320GB WD pe o sursa de 450 W) in care am ingramadid o placa video ASUS 8600 GTS Silent (256 MB, 675/2000 Mhz). Merge perfect cu o singura exceptie: dupa instalarea driverelor video, imi apare la intrarea in Windows un mesaj de la nVidia Sentinel care ma sfatuieste sa alimentez placa video cu un cablu suplimentar de care nu dispun (nu a fost in cutia placii video, nu stiu exact daca are si unde are) altfel sistemul imi reduce automat performanta.

Va rog sa ma ajutati daca aveti idee!!

Merci mult! kyosgod@yahoo.com
Pigoo

Post by Pigoo »

acel cablu (cu mufa 6pin pci-e) nu vine cu placa video ci ar trebui sa il ai tu la sursa (sau cateodata mai vine un adaptor cu placa video). ce sursa ai ?
Shader

Post by Shader »

Daca sursa nu este un no-name atunci cu siguranta are conector 6-pin PCI-E. Daca insa nu dispune de acesta in cutia placii video se gaseste un adaptor de la mufa standard (molex) la PCI-E 6-pin, foloseste-l p-ala si nu ti se va mai reduce frecventa.
Profesorul

Post by Profesorul »

Va rog frumos , driveri pentru Nvidia Leadtek Winfast PX7900GT TDH 256/256 GDDR 3 aveti :P plz recomandatimi ce sa iau ca nush ca am trecut de la ATI la Nvidia si sunt nub :D
Neon Biker

Post by Neon Biker »

ForceWare 93.71 am inteles eu c-ar fi cel mai bun pentru seria 7. La astea mai noi nu-i mai intereseaza decat seria 8.
burebista
Moderator

Post by burebista »

163.44 daca vrei sa joci Bioshock in liniste.
Eu am varianta modificata de XG si merg unse.
Pigoo

Post by Pigoo »

alexandru , driverii sunt universali si pot fi downloadati de pe arhicunoscutul site http://www.nvidia.com [smilie=maniac.gif] [smilie=Nice-try.gif]
acolo ai un meniu .. geforce seria 7 .. download driver . sau mai bine incerci ultimul beta 163.44 :thumbleft:
greywolf

Post by greywolf »

Neon Biker wrote:ForceWare 93.71 am inteles eu c-ar fi cel mai bun pentru seria 7. La astea mai noi nu-i mai intereseaza decat seria 8.
Intre 163.33 si driver 94.xx la 7300GT e o diferenta enorma in bioshock ...Pur si simplu cu driverul vechi aveai caderi de fps la fiecare 2-3 secunde ...Cu ultimul driver s-a rezolvat ...
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Da' ce-aveti toti cu socul asta biologic? :-! Omul a intrebat in general, nu pentru un singur joc.
burebista
Moderator

Post by burebista »

Nu numai pentru shock, da' nu strica un driver mai nou ca mai cirpacesc si ei cite ceva prin el.
Da' e drept ca nu's cit ii ajuta pe aia cu GeForce 2MX un 163.44, da' asta e alta mincare de peste. :D
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Da, in mod normal ar trebui sa carpeasca, dar din cate-am citit eu pe CG am ramas cu impresia ca la >100.xx mai mult au stricat decat au carpit, cel putin pentru seria 7. #-o Acuma pentru jocurile aparute in urma cu 5 minute sigur ca merita incercata si ultima versiune. :d
greywolf

Post by greywolf »

Noi drivere nvidia (beta) http://www.nzone.com/object/nzone_downl ... river.html
Posibil pentru Quake Wars ...
Alert

Post by Alert »

greywolf wrote:Posibil pentru Quake Wars ...
E mai mult pt. Bioshock si Crysis(Demo)
burebista
Moderator

Post by burebista »

Hehe, setul asta de drivere are o surpriza placuta pentru posesorii de G80.
Asteptati doar noul RivaTuner 2.0.4 si 2.0.5 ;)
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
Shader

Post by Shader »

Le-am instalat si momentan se observa o mica crestere doar in Quake Wars (fata de al 2-lea beta), insa nu stiu daca asta se datoreaza driverelor sau demo-ului.
Oricum macar pt. surpriza dezvaluita de burebista si merita. Asteptam ATiTool-ul :)
Live in your world, get pwned in mine!
Radoo

Post by Radoo »

A apărut, pentru Vista, ForceWare 163.69. Nu ştiu care e marea diferenţă, dar o fi.
Old nickname: Rayden

PC Garage - discount 1% folosind voucher-ul A6IDCLSW
caraboy

Post by caraboy »

Imi spune si mie cineva daca merita instalat un driver de pe tweakforce. Ce aduce nou un astfel de driver, e mai performant decat cel standard nvidia?
burebista
Moderator

Post by burebista »

Pai incearca omule ca nu musca. 5 minute dureaza dezinstalarea lu' ala vechiu' si instalarea lu' asta nou'.
Nu-ti place, revii la ce aveai inainte sau la variantele oficiale.
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
caraboy

Post by caraboy »

Cred ca asa o sa fac, dar am ajuns asa de comod incat preferam sa citesc mai intai parerea cuiva. :P Fiind un driver modat imi e sa nu am probleme cu dezinstalarea lui, etc
burebista
Moderator

Post by burebista »

Pai il dezinstalezi normal din Win, reboot, Safe Mode, stergi ramasitele cu Driver Sweeper (selectezi numa' video drivers din lista aia), reboot, install whatever drivers, reboot, good to go. :D
La mine fix 5 minute dureaza chestia asta. Si am tot schimbat zilele astea XG-uri. ;)
burebista
Moderator

Post by burebista »

Nvidia GeForce 8000 series Shader Clock Overclocking guide @Legion Hardware
Although we have only briefly tested the effects of shader clock overclocking, I think that it is quite clear that increasing the shader clock speed really has a limited impact on performance.
When it comes to overclocking the best gains can still be seen by increasing the core clock and then the memory. For those that want to make every last frame count shader overclocking is just another way of getting a tiny bit more at no cost.
Alert

Post by Alert »

ForceWare 163.71 beta.
caraboy

Post by caraboy »

Cu driverul 162.18 si rivatuner momentan ma joc in 654/780 mhz pe un Asus 8600GT. Frecventele stock sunt 540/700. Vad ca placa e stabila, si cred ca duce chiar mai mult. Sa mai trag de ea? Nu depasesc 65 de grade cu frecventele astea. Asta in full load. Am 4705 scor dupa oc, fata de 4124 stock. Ma trage in jos un 3600+ X2 pe care o sa-l schimb in curand. Vad ca placa e stabila si in frecvente apropiate de GTS: 675/800mhz. Am testat-o putin asa. Racirea e aceeasi ca la modelul ASus GTS, insa memoriile sunt altele pe placa aia. In locul meu ce ati face, ati juca cu ea in frecventele astea? Eu nu prea ma pricep la oc si nici nu prea sunt fan. :)
burebista
Moderator

Post by burebista »

Ia Rivatuner 2.05 si cu ultimul beta 163.71 si joaca-te si cu frecventa shaderilor daca tot ti-ai bagat nasu' in OC. :d
caraboy

Post by caraboy »

Bun, si de unde modific shaderul? Ca pot alege din tabul performance3D doar core si memory, si automat creste si shader speed cand modific memoria si coreul.
burebista
Moderator

Post by burebista »

Grrr... Hmmm...
Rivatuner 2.05 si Forceware Beta 163.71.
Mai departe te descurci tu singurel. ;)
caraboy

Post by caraboy »

Aha m-am prins. :P Mersi, o sa vad cat poate duce. Sper sa nu o prajesc. [smilie=maniac.gif]
caraboy

Post by caraboy »

Ma opresc aici, 690/830, shader clock 1418. De la stock 540/700 si shader 1180. :tongue3: Placa merge bine, 66 de grade maxim. Am testat-o doar in BioShock, nu mai am 3dmark06 instalat. Poate mai pe seara o sa-l instalez. Momentan am lasat-o in 675/780 pentru ca merge fluent BioShock si asa, am zis sa nu o stresez inutil. Per total, sunt multumit. :)

Later edit: S-a blocat dupa 2 ore de joc cu frecventele 675/780. [smilie=Nice-try.gif] Damn.... Oricum dupa 2 ore era timpul sa ma opresc. :tongue3:
Profesorul

Post by Profesorul »

Era un OC tool pentru placile Geforce de Palit nu mai stiu cum se numeste :sad1:
Shader

Post by Shader »

Special pt. Palit nu stiu. Daca tot sunt pe felie cu Gainward-ul sa fie vorba de ExperTool ?
Live in your world, get pwned in mine!
caraboy

Post by caraboy »

De ce iti trebuie musai utilitarul ala? Foloseste RivaTuner. E foarte bun.
burebista
Moderator

Post by burebista »

RivaTuner e mama lor.
Alert

Post by Alert »

Pigoo

Post by Pigoo »

bun.. a aparut 169.01 si acum nu mai merge sa overclockez , a aparut vreo versiune mai noua de riva tuner si nu stiam eu ? sau se gaseste vro alta solutie sa overclockez placa ? 8-[
Men are like guns. They're funny.
Alert

Post by Alert »

[xxx]Da Rivatuner 2.06 beta.[/url] Dar cum este beta nu este recomandat pentru nimeni!
Last edited by burebista on Sun Oct 28, 2007 9:52 am, edited 2 times in total.
Reason: E un Beta leak. Asteapta versiunea oficiala
Post Reply