placa de sunet pentru Logitech Z5500 ?

Audio şi discuţii despre tot ce ţine de acest domeniu
(pentru cei care ascultă şi altceva în afară de coolere)

Moderator: Moderatori

geodb

placa de sunet pentru Logitech Z5500 ?

Post by geodb »

sal,am sistemul asta de ceva timp si as vrea sa sune mai ,,bine,,ce placa de sunet imi recomandati?
A64 3200+ Venice || DFI LanParty nF4 UD || 1Gb DDR 400Mhz corsair xlpt ||1900xt ||samsung 226bw panel C||Z5500
http://www.speedtest.net/result/316397445.png
Vladutz20

Re: placa de sunet pentru Logitech Z5500 ?

Post by Vladutz20 »

Ce buget ai pentru placa de sunet ?
Sony PS3-Beyond games
Heigh Ho ! Heigh Ho ! Haideti sa mergem intr-o tara misto !!!
Merced
Moderator

Post by Merced »

Cati bani vrei sa investesti in ea? (pe aici se lucreaza cu bugetul cunoscut, ca asa unu' poa' sa recomande Audigy SE si altul M-Audio sau alte "avioane")

L.E.: Vad ca a zis Vladutz deja acelasi lucru, desi n-am inteles de ce cand am postat n-a aparut ca a postat altul in acelasi timp... Uatevar...
Vladutz20

Post by Vladutz20 »

Daca ai avea 317 RON as recomanda Creative SB x-fi Xtreme Music daca ai avea 213 ron Creative SB x-fi Xtreme Audio sau pentru un buget redus de 88 ron un Creative audigy se.
Sony PS3-Beyond games
moonwalker

Post by moonwalker »

XtremeAudio iese din discuţie, s-a arătat asta în destul de multe threaduri. Arunci banii pe fereastră pe o placă software.

La SH merită un Audigy 2ZS sau un Audigy 4 SE 7.1, dar numai dacă eşti împătimit de jocuri.

În rest, în ordinea bugetului alocat, Audigy SE, Hercules Fortissimo 4, şi în final M-Audio Revolution 5.1 dacă accentul cade pe audiţie sau Creative XtremeMusic dacă accentul cade pe jocuri.

M-Audio Revolution are avantajul că menţine calitatea audio pe toate canalele, folosind peste tot aceleaşi amplificatoare operaţionale, în timp ce XtremeMusic are amplificare decentă doar pe canalele din faţă, cele surround "beneficiind" de amplificatoare inferioare. Aceaşi poveste şi la Audigy 4, posibil şi la Audigy 2ZS.
All humans want is just a little more than they'll ever get...
Chiar ştii să foloseşti Google?
geodb

Post by geodb »

bugetul il fac in functie de placa,daca merita sau nu banii,sa zicem ca nu e un pret anume peste care sa nu trec dar sa merite, sa ,,aud,, diferenta sunt interesat si de muzica si de filme...am inteles ca pt. muzica cea mai buna solutie e un sistem de 2 boxe si un amplificator hifi,dar din z5500 cu o placa de sunet buna sper sa ma apropii si eu cat de cat [smilie=maniac.gif]
A64 3200+ Venice || DFI LanParty nF4 UD || 1Gb DDR 400Mhz corsair xlpt ||1900xt ||samsung 226bw panel C||Z5500
geodb

Post by geodb »

mi-e greu sa hotarasc,nu pretul e problema mea,folosesc pc-ul pt filme,jocuri, muzica ,ce sa fac?pe ambele n-o sa le cumpar,asa ar fi ideal pt ca nu exista una care sa fie excelenta si in jocuri si in muzica,sa merg pe creative??ce diferenta e intre Creative SB x-fi Xtreme Music si Creative Sound Blaster X-FI XTREME GAME?
XSamSung

Post by XSamSung »

Cea mai atre placa la ora actuala atat pentru muzica si filme cat si pentru jocuri, se numeste Auzen X-fi Prelude. De luna viitoare intra pe piata, desigur la noi ar intra prin Decembrie - daca se indura cineva sa aduca. Placa asta costa in jur de 300$ dar cica merita fiecare banut. 8-[

Image
Steve-o

Post by Steve-o »

daca ai ceva banuti pusi de o parte eu zic du`te pe M-Audio Audiophile 192 =P~
geodb

Post by geodb »

o sa mai astept putin din pacate XSamSung Auzen X-fi Prelude nu o sa si-o permita foarte multi ca sa-mi fac o parere despre ea dar poate apar ceva teste pe net,nu-mi place deloc cum ,,suna,,5500-tele pe ac97 care-l am onboard ,filmele ac3 5.1 nu merg 5.1 incepe sa caraie sau nu se aud vocile decat muzica de fond,e pacat de sistem sa nu-l pun la treabacum trebuie,nu am cel mai tare sistem audio dar nici =0 nu e. cei care avezi 5.1 vi se aude si satelitul central?(ce setari trebuiesc facute) la mine merge doar in jocuri la muzica si filme nu,e clar ca e de la placa de sunet [smilie=Nice-try.gif]
geodb

Post by geodb »

geodb wrote:o sa mai astept putin din pacate XSamSung Auzen X-fi Prelude nu o sa si-o permita foarte multi ca sa-mi fac o parere despre ea dar poate apar ceva teste pe net,nu-mi place deloc cum ,,suna,,5500-tele pe ac97 care-l am onboard ,filmele ac3 5.1 nu merg 5.1 incepe sa caraie sau nu se aud vocile decat muzica de fond,e pacat de sistem sa nu-l pun la treabacum trebuie,nu am cel mai tare sistem audio dar nici =0 nu e. cei care avezi 5.1 vi se aude si satelitul central?(ce setari trebuiesc facute) la mine merge doar in jocuri la muzica si filme nu,e clar ca e de la placa de sunet [smilie=Nice-try.gif]
merita z5500
M-Audio Audiophile 192 sau Auzen X-fi Prelude, pretul banuiesc ca e aproape cat al sistemului audio :-k
pedroblues

Post by pedroblues »

cumpara un m-audio revolution 5.1 si cred ca o sa fii multumit,eu am placa asta si la cat a costat suna f bine.........cred ca e best choice,si eu am pendulat mult intre creative xtreme music si m-audio revo 5.1,si o folosesc la un sistem creative 5.1 550 megaworks,ceea ce e similar cu ce ai tu.la 290 ron :thumbleft: e parfum....go and get it..
XSamSung

Post by XSamSung »

Daca nu joci jocuri, merita.
AndreiD

Post by AndreiD »

Si daca te joci merita.
Placa la auditie muzicala nu are rival la ce pret are.
geodb

Post by geodb »

ma joc ,ascult muzica si vizionez si filme,dar nu ma grabesc,vreau sa fac o alegere buna sa nu regret dupa catva luni ca a aparut nustiu ce model,nu am timpul care mi l-as dori pt pc [smilie=Respect.gif]
vardikkk

Post by vardikkk »

Am dat deja comanda de Logitech Z5500.... trebuie sa vina..... de aceeasi problema ma lovesc si eu...nu stiu ce placa de sunet sa imi iau....mai nou observ ca nu se mai gaseste pe nicaieri creative extreme music. placa o iau ptr jocuri, muzica, filme. ... m-audio revo 7.1 combinata cu z 5500 se descurca in jocuri?
Zyklon

Post by Zyklon »

Actualmente placile de sunet Creative sunt singurele care ofera accelerare audio hardware in jocuri (mai sunt si placile Auzen care folosesc chipset X-Fi, dar nu stiu daca se gasesc pe la noi). Accelerarea audio aduce in jocuri efecte precum ecouri, ocluzii etc. si pozitionare spatiala a sunetului.
Placi precum M-Audio Revolution au suport pentru accelerare audio, dar folosesc un standard mai vechi (EAX 2.0) si acest lucru se realizeaza software. De aceea efectele sunt mai slab redate sau nu sunt redate deloc si manaca si din puterea procesorului.
Trebuie precizat ca nici placile AudigySE sau X-Fi Xtrem Audio nu au accelerare audio hardware.
FATHER

Post by FATHER »

Adevarul e ca la ce procesoare sunt acuma, nu prea mai conteaza acceleratu' ala...
Ia-ti M-Audio. Macar stii o treaba.
XSamSung

Post by XSamSung »

FATHER wrote:Adevarul e ca la ce procesoare sunt acuma, nu prea mai conteaza acceleratu' ala...
Efectele implementate intr-un Cip pentru o placa Creative/Auzen sunt cel mai mare bonus in jocuri si nu pot fi reproduse de alte placi audio, sa nu mai zic ca sunt destul de bune placile si pentru muzica, mai ales cea din urma (Auzen). Cel putin, asa e laudata in recenzii - Prelude de exemplu (ultima lor piesa de rezistenta). :thumbleft:
vardikkk

Post by vardikkk »

XSamSung wrote:
FATHER wrote:Adevarul e ca la ce procesoare sunt acuma, nu prea mai conteaza acceleratu' ala...
Efectele implementate intr-un Cip pentru o placa Creative/Auzen sunt cel mai mare bonus in jocuri si nu pot fi reproduse de alte placi audio, sa nu mai zic ca sunt destul de bune placile si pentru muzica, mai ales cea din urma (Auzen). Cel putin, asa e laudata in recenzii - Prelude de exemplu (ultima lor piesa de rezistenta). :thumbleft:
Eu vreau sa imi iau placa de sunet acum.... suma de care dispun este de maxim 100-150 euro... ce gasesc acum in banii astia ma intereseaza...nu ce o sa apara peste 3 luni si la preturi astronomice. x-fi Fatal1ty pro gamer merita diferenta de pret?
XSamSung

Post by XSamSung »

x-fi Fatal1ty pro gamer e practic un XtremeMusic cu X-Ram. Mai cumperi pe langa XtremeMusic 1 GB Ram si tot iesi mai castigat decat cu X-Ramu ala. :)

Auzen X-Fi Prelude e lansata deja pe piata, nu stiu daca aduce cineva si pe la noi, dincolo e 200$. Cei ce au testat-o zic ca merita fiercare banut si cum ca ar fi peste solutiile de la creative, desi are cipul X-FI de la ei, un M-Audio cu X-FI - pana si audiofilii o plac. :iconbiggrin:
vardikkk

Post by vardikkk »

Dupa indelungi cautari am gasit placa de sunet x-fi extreme music aici . am dat comanda...astept sa-mi vina [smilie=maniac.gif]
When you're sittin' on the top, it's hard to hear you from way up here.
Pigoo

Post by Pigoo »

se aude beton z5500 cu xtreme music ;) nu o sa fii dezamagit.. deloc :laughing6:
260 ron am dat si eu pe a mea , de la torent , bulk , are radiator pe chip si memorie hynix
Men are like guns. They're funny.
AndreiD

Post by AndreiD »

M-AUDIO REVO 5.1 este cu 2 clase peste placile Creative X-Fi la auditie muzicala.
Si dupa cum a spus si FATHER :
"Adevarul e ca la ce procesoare sunt acuma, nu prea mai conteaza acceleratu' ala...
Ia-ti M-Audio. Macar stii o treaba."

http://avaudiosys.ro/index.php?doc=produs&prodid=268

Si la ce pret are... 274.89 RON pune la rusine multe placi creative care costa dublu sau triplu cat ea.
Zyklon

Post by Zyklon »

Oricat de puternic ar fi procesorul, nici o placa de sunet nu poate sa ofere efectele sonore pe care le ofera o placa Creative in jocuri.
Binenteles cineva care nu a experimentat un joc cu EAX AdvanceHD activat, probabil nu o sa-i duca lipsa. Dar cine a incercat asa ceva i-ar simti cu siguranta lipsa.
AndreiD

Post by AndreiD »

Zyklon wrote:Oricat de puternic ar fi procesorul, nici o placa de sunet nu poate sa ofere efectele sonore pe care le ofera o placa Creative in jocuri.
Binenteles cineva care nu a experimentat un joc cu EAX AdvanceHD activat, probabil nu o sa-i duca lipsa. Dar cine a incercat asa ceva i-ar simti cu siguranta lipsa.
Posibil, multi au de ales intre a auzi o impuscatura mai bine sau sa poata auzi muzica si sunetul din filme mai bine.
geodb

Post by geodb »

am gasit Auzentech X-Fi Prelude 7.1 la 187€ http://www.pccomponentes.com/AUZENTECH_ ... E_7_1.html
merita sau nu banii?merita z5500 placa asta sau iau una mai ieftina? pt jocuri si pt muzica. [smilie=Respect.gif]
XSamSung

Post by XSamSung »

geodb wrote:am gasit Auzentech X-Fi Prelude 7.1 la 187€ http://www.pccomponentes.com/AUZENTECH_ ... E_7_1.html
merita sau nu banii?merita z5500 placa asta sau iau una mai ieftina? pt jocuri si pt muzica. [smilie=Respect.gif]
Daca ai bani merita, din ce am vazut pe forumuri si revizuiri - poae fi considerat un M-audio cu X-FI. :wink:
Vladutz20

Post by Vladutz20 »

De acest Asus Xonar care a fost testat in numarul 90 al revistei xpc ce zici ?
Sony PS3-Beyond games
geodb

Post by geodb »

nu arata rau ,dar nu stiu nimic despre placi de sunet asus :-k
Vladutz20

Post by Vladutz20 »

Geo uite un review cu acel xonar.
Sony PS3-Beyond games
AndreiD

Post by AndreiD »

Vladutz20 wrote:Geo uite un review cu acel xonar.
As da nota 3/10 la review, se pricep cei de la trustedreviews sa pupe in dos.

Uite un review mai serios :
http://vr-zone.com/articles/Asus_Xonar_ ... /5135.html
At the end of the day, the Xonar D2 might be a soundcard that you want to get if money is not a concern at all, but if your computer is made solely for gaming, you might want to consider a X-Fi solution and if you're more into PC Audio instead of gaming, cheaper Envy 24HT cards might be a better option.
Si-a cam batut joc ASUS de placa asta, calitate audio proasta dar bling bling la maxim...
Placa asta e destinata manelistilor.
XSamSung

Post by XSamSung »

AndreiD wrote:
Vladutz20 wrote:Geo uite un
Si-a cam batut joc ASUS de placa asta, calitate audio proasta dar bling bling la maxim...
Placa asta e destinata manelistilor.
Manelistii nu-s cu genul asta de Bling Bling, or fi avand ei cateva lanturi la gat dar numai la beculete si neone colorate nu le sta gandul. :d
AndreiD

Post by AndreiD »

Oricum, e penibil sa pui DAC-uri Burr-Brown si alte componente de calitate si sa iesi in cele din urma cu o asemenea prastie, si la asemenea pret. Placa asta ar merita doar daca ar costa vreo 150-200 RON...
vardikkk

Post by vardikkk »

vardikkk wrote:Dupa indelungi cautari am gasit placa de sunet x-fi extreme music aici . am dat comanda...astept sa-mi vina [smilie=maniac.gif]
Acum mi-am instalat placa.... si cand i-am dat registration imi spune ca placa detectata este SB X-FI [A400] ,iar la product registration Sound Blaster X-FI Extreme gamer .... oare de ce?
XSamSung

Post by XSamSung »

vardikkk wrote:
vardikkk wrote:Dupa indelungi cautari am gasit placa de sunet x-fi extreme music aici . am dat comanda...astept sa-mi vina [smilie=maniac.gif]
Acum mi-am instalat placa.... si cand i-am dat registration imi spune ca placa detectata este SB X-FI [A400] ,iar la product registration Sound Blaster X-FI extreme gamer .... oare de ce?
Si tu ai patit la fel, eu zic sa nu-ti faci griji, ba chiar sa te bucuri - ai prins o placa X-Fi XtremeGamer Fatal1ty. Asta-i practic aceasi braza cu XtremeMusic doar ca nu se gasesc bulk si mai au ceva tamburuc in colt.

Image
Sound Blaster X-Fi XtremeGamer

Image
X-Fi XtremeGamer Fatal1ty

Tu o ai pe cea din urma, corect? - eu am prins XtremeMusic dintr-un lot mai vechi si sincer nu este nici o diferenta intre cele doua, in schimb daca o prindeai pe cea din prima poza, era tzeapa.

PS.Ai cumparat-o de la ceva coleg, banuiesc. :-$
vardikkk

Post by vardikkk »

dap, este cea din urma.... "de la ceva coleg"....nu inteleg....lucrezi la firma din linkul de mai sus de zici asta?
Ii lipseste .... plasticul ala din colt cu logo x-fi...cred ca este memoria 64...sau poate ca ma insel... Si am luat-o bulk....

later edit.... i-am dat autoupdate ...si pe iexplorer imi spune ca este:
Products on your system
Sound Blaster X-Fi Xtreme Music, DR release 2.9.7
[smilie=Nice-try.gif] eu nu mai inteleg nimic...sa vedem ce zice ca este dupa update :-#) ...
later edit part2 seria placii este sb 0460 ... serie care se regaseste la extreme music si la x-fi platinum. aici am gasit info despre seriile placilor de sunet
XSamSung

Post by XSamSung »

vardikkk wrote:dap, este cea din urma.... "de la ceva coleg"....nu inteleg....lucrezi la firma din linkul de mai sus de zici asta?
Ii lipseste .... plasticul ala din colt cu logo x-fi...cred ca este memoria 64...sau poate ca ma insel... Si am luat-o bulk....

later edit.... i-am dat autoupdate ...si pe iexplorer imi spune ca este:
Products on your system
Sound Blaster X-Fi Xtreme Music, DR release 2.9.7
[smilie=Nice-try.gif] eu nu mai inteleg nimic...sa vedem ce zice ca este dupa update :-#) ...
later edit part2 seria placii este sb 0460 ... serie care se regaseste la extreme music si la x-fi platinum. aici am gasit info despre seriile placilor de sunet
Pei da, apropo modelul cu plasticul in colt costa cel putin 436,86 RON, acuma tu decizi daca merita diferenta. :iconbiggrin:
geodb

Post by geodb »

ce parere aveti despre Bose Companion 5 http://www.bizoo.ro/firma/itbmco/vanzar ... ompanion-5 ,merita sa scap :pray: de Z5500 si sa iau asa ceva? nu scrie ce putere are dar cred :-k ca e mult peste z5500,daca nu la putere cu siguranta la calitate.
Quadra

Post by Quadra »

Post Reply