Noctua NH-U12F vs. Scythe Infinity vs. Tuniq Tower
Moderator: Moderatori
Noctua NH-U12F vs. Scythe Infinity vs. Tuniq Tower
A venit momentul să aruncăm o privire asupra unora din cele mai cunoscute radiatoare folosite în răcirea pe aer. Noctua NH-U12F, Scythe Infinity (mai nou Mugen) şi Tuniq Tower reprezintă unele din cele mai bune soluţii de răcire pe aer, Noctua fiind preferabil în cazul sistemelor silenţioase, Scythe-ul ajută sistemele mixte, cu un mic overclock, dar de la care se doreşte de asemenea un pic de silenţiozitate, iar recent lansatul (în România) Tuniq Tower este un cooler dedicat celor care doresc o performanţă ridicată.
Aceasta este teoria cel puţin. Dar care sunt rezultatele de fapt? Pentru a răspunde acestei întrebări am folosit patru ventilatoare, acoperind astfel zonele silent, middle & performance: Scythe AD1212DS-A73GL (120*120*25 mm, 7 pale, 800 RPM), Noctua NF-S12-1200 (120*120*25 mm, 7 pale, 1200 RPM), Tuniq DFS122512L (120*120*25 mm, 9 pale, 2200 RPM), iar în final am montat monstrul Sunon KD1212PMB1-6A (120*120*38 mm, 5 pale, 3100 RPM).
Configuraţia a fost formată dintr-un procesor Intel Core 2 Duo E6700 L630B052 tactat la 3600 MHz cu 1,4V, o placă de bază DFI Infinity P965, memorii Team Group TXDD1024M800HC4DC + Corsair TWIN2X2048-6400C4 rev. 2.1 (ProMos) şi o placă video BBA ATi Radeon X1900 XTX care a fost răciră de un AC Accelero S1 şi un Scythe AD1212DS-A73GL. În acest scurt test vom prezenta numai performanţele radiatoarelor, ignorând conţinutul pachetelor şi metodele de prindere diferite. Pentru ca rezultatele să fie cât mai exacte, am folosit acelaşi sistem de prindere pentru fiecare din cele trei coolere, precum şi aceiaşi pastă termoconductoare, şi anume Arctic Silver 5. Măsurarea temperaturilor s-a făcut cu ajutorul utilitarului SmartGuardian, iar procesorul a fost forţat în LOAD cu programul S&M 1.9.0, fiind notate temperaturile obţinute după 15 minute de rulare.
Aceasta este teoria cel puţin. Dar care sunt rezultatele de fapt? Pentru a răspunde acestei întrebări am folosit patru ventilatoare, acoperind astfel zonele silent, middle & performance: Scythe AD1212DS-A73GL (120*120*25 mm, 7 pale, 800 RPM), Noctua NF-S12-1200 (120*120*25 mm, 7 pale, 1200 RPM), Tuniq DFS122512L (120*120*25 mm, 9 pale, 2200 RPM), iar în final am montat monstrul Sunon KD1212PMB1-6A (120*120*38 mm, 5 pale, 3100 RPM).
Configuraţia a fost formată dintr-un procesor Intel Core 2 Duo E6700 L630B052 tactat la 3600 MHz cu 1,4V, o placă de bază DFI Infinity P965, memorii Team Group TXDD1024M800HC4DC + Corsair TWIN2X2048-6400C4 rev. 2.1 (ProMos) şi o placă video BBA ATi Radeon X1900 XTX care a fost răciră de un AC Accelero S1 şi un Scythe AD1212DS-A73GL. În acest scurt test vom prezenta numai performanţele radiatoarelor, ignorând conţinutul pachetelor şi metodele de prindere diferite. Pentru ca rezultatele să fie cât mai exacte, am folosit acelaşi sistem de prindere pentru fiecare din cele trei coolere, precum şi aceiaşi pastă termoconductoare, şi anume Arctic Silver 5. Măsurarea temperaturilor s-a făcut cu ajutorul utilitarului SmartGuardian, iar procesorul a fost forţat în LOAD cu programul S&M 1.9.0, fiind notate temperaturile obţinute după 15 minute de rulare.
Înrolează-te azi în echipa de traforaj viteză! ![Faint [smilie=Faint.gif]](./images/smilies/Faint.gif)
![Faint [smilie=Faint.gif]](./images/smilies/Faint.gif)
Re: Noctua NH-U12F vs. Scythe Infinity vs. Tuniq Tower
Începem cu temperaturile obţinute în compania ventilatorului Scythe AD1212DS-A73GL, în IDLE, respectiv LOAD.
Înrolează-te azi în echipa de traforaj viteză! ![Faint [smilie=Faint.gif]](./images/smilies/Faint.gif)
Noctua NF-S12-1200.
Tuniq DFS122512L.
- Attachments
-
- Tuniq2.png (3.84 KiB) Viewed 616 times
-
- Tuniq1.png (3.77 KiB) Viewed 615 times
Sunon KD1212PMB1-6A.
- Attachments
-
- Sunon2.png (3.81 KiB) Viewed 616 times
-
- Sunon1.png (3.9 KiB) Viewed 609 times
Rezultatele sunt cele care sunt, şi, personal, m-aş fi aşteptat la mai mult de la ventilatorul Noctua. Având peste 400 RPM în plus faţă de ventilatorul Scythe, şi un nivel de zgomot evident mai ridicat, diferenţa de temperatură este de numai 1-2*C. Nesemnificativ, mai ales dacă punem la socoteală că acest ventilator are un preţ de peste două ori mai mare.
Revenind la radiatoarele noastre, după cum era de aşteptat, Tuniq este câştigătorul la performanţă, în mare parte datorită lamelelor dese. Pentru segmentul silent, contrar faţă de cum m-aş fi aşteptat, Scythe Infinity reprezintă o alegere mai bună decât Noctua NH-U12F. Dacă punem la socoteală şi preţul aproape de două ori mai mare al celui din urmă, alegerea înţeleaptă este evidentă.
Mulţumim firmei Top Quality Computers pentru că ne-a oferit şansa de a prezenta radiatoarele Noctua NH-U12F şi Tuniq Tower.
Revenind la radiatoarele noastre, după cum era de aşteptat, Tuniq este câştigătorul la performanţă, în mare parte datorită lamelelor dese. Pentru segmentul silent, contrar faţă de cum m-aş fi aşteptat, Scythe Infinity reprezintă o alegere mai bună decât Noctua NH-U12F. Dacă punem la socoteală şi preţul aproape de două ori mai mare al celui din urmă, alegerea înţeleaptă este evidentă.
Mulţumim firmei Top Quality Computers pentru că ne-a oferit şansa de a prezenta radiatoarele Noctua NH-U12F şi Tuniq Tower.
frumos test si folositor multor useri
Mi se par putin neinspirate scarile la graficele cu temp. in idle (la o prima vedere diferentele par enorme). La concluzie ai mai putea sa adaugi si un grafic comparativ cu ce poate fiecare cooler cu vent. lui stock(stiu, se poate extrage din graficele prezente dar conteaza la impresie artistica). Oricum, pe marea majoritate chestia asta ii intereseaza: performanta ansamblului: radiator+vent. stock. Interesant este faptul ca tunique ramane in urma la folosirea vent. Scythe si Noctua si revine incredibil la folosirea celorlalte 2
Care ar fii explicatia?
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)

=UslA= BF2 Inf. Clan Server: 194.97.167.105:16567
=UslA= BF2 Normal Mod Server: 62.104.17.146:16567
=UslA= BF2 Normal Mod Server: 62.104.17.146:16567
ti-a zis deja de ce e mai performant la flux de aer marekorby wrote:Revenind la radiatoarele noastre, după cum era de aşteptat, Tuniq este câştigătorul la performanţă, în mare parte datorită lamelelor dese.
radiatoarele cu lamele dese nu se descurca bine cu ventilatoare low-rpm
loc de recclama....
Cosmote: 0765485461
Cosmote: 0765485461
Nice one korby, mama lui de Extreme. 
Anyway, poate mai poti pastra platforma asta de teste fo' luna ca sunt curios cum se comporta gimmick-ul Direct Touch din heatsink-urile Xigmatek.

Anyway, poate mai poti pastra platforma asta de teste fo' luna ca sunt curios cum se comporta gimmick-ul Direct Touch din heatsink-urile Xigmatek.
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
Marian zicea că nu se grăbeşte, aşa că...

![Thumbs-Up [smilie=Thumbs-Up.gif]](./images/smilies/Thumbs-Up.gif)

Turbina my ass, sa vezi matsushita al meu. 120x38 7 pale 5000rpm
are doar vreo 200CFM. Evident ca-l tin pe 5v altfel ar spune lumea ca dau cu aspiratorul non stop.
Oricum frumos test, coolere bunicele.
Eu am un TT Big TYphoon cu respectivul fan pus pe 5v (1800rpm) pe un c2d la 1.4v si in idle stau la 22C / load 36C (carcasa inchisa si ambient 24-25C).

Oricum frumos test, coolere bunicele.
Eu am un TT Big TYphoon cu respectivul fan pus pe 5v (1800rpm) pe un c2d la 1.4v si in idle stau la 22C / load 36C (carcasa inchisa si ambient 24-25C).
Spreader?tty wrote:Turbina my ass, sa vezi matsushita al meu. 120x38 7 pale 5000rpmare doar vreo 200CFM. Evident ca-l tin pe 5v altfel ar spune lumea ca dau cu aspiratorul non stop.

Când mi-l dai şi mie să dau un test?

Din pacate stam ft departe unul de altul. Daca esti prin Bucuresti intreaba de Zana Maseluta, stiu satenii de el. (I-am trimis lui doua).