TerraTec SiXPack 5.1 + Philips A2.610 = probleme.Ajutor!
Moderator: Moderatori
TerraTec SiXPack 5.1 + Philips A2.610 = probleme.Ajutor!
Am o placa audio TerraTec SiXPack 5.1 si la ea am pus un sistem de boxe 5.1 Philips A2.610.Problema este ca atunci cand vreau sa ascult o melodie din Winamp se aud numai boxele "Front".Daca ascult din Windows Media Player se aude din "Front", "Center" si "Subwoofer"; cele "Surround" sau "Rear" abia se aud(trebuie sa le duc la ureche).Mentionez ca am pus bine cablurile, de la "Volume Control" am pus totul la maxim, de la "Adjust Audio Properties" am ales "5.1 surround sound speakers", am WinXP Pro, din programelul("Control panel") al placii audio am ales tot "5.1 surround sound speakers", tot din programel am testat fiecare boxa si se aud toate pe canalul lor.Nu stiu cum sa mai fac sa "mearga" toate boxele.Daca stie careva, il rog sa-mi spuna!
-
Re: TerraTec SiXPack 5.1 + Philips A2.610 = probleme.Ajutor!
E si normal ca nu o sa auzi vre-odata 5.1 la muzica.nicolau.cosmin wrote:Am o placa audio TerraTec SiXPack 5.1 si la ea am pus un sistem de boxe 5.1 Philips A2.610.Problema este ca atunci cand vreau sa ascult o melodie din Winamp se aud numai boxele "Front".Daca ascult din Windows Media Player se aude din "Front", "Center" si "Subwoofer"; cele "Surround" sau "Rear" abia se aud(trebuie sa le duc la ureche).Mentionez ca am pus bine cablurile, de la "Volume Control" am pus totul la maxim, de la "Adjust Audio Properties" am ales "5.1 surround sound speakers", am WinXP Pro, din programelul("Control panel") al placii audio am ales tot "5.1 surround sound speakers", tot din programel am testat fiecare boxa si se aud toate pe canalul lor.Nu stiu cum sa mai fac sa "mearga" toate boxele.Daca stie careva, il rog sa-mi spuna!
Doar la fimele de pe DVD numai cu PowerDVD XP sau WinDVD 4.0. Mai nou si la filmele in format DivX care su sunetul AC3. Este posibil sa auzi surround la unele jocuri daca selectezi Directsound sau EAX. Deci stai linistit ca nu e o problema.
Am vaga impresie ca ai inversat cablurile la placa.
Din cate spui tu am inteles ca la mp3-uri iti merge front center si subwoofr-ul.In mod nomal ar trebui sa iti mearga rear si front iar pe centru si sub sa nu se auda nimic. In cazul acesta trebuie sa actiezi funtia placii de bass redirection ca sa iti trimita joasele de pe sateliti spre sub.Faza este ca in mp3-uri nu iti va merge niciodata centrul doar daca placa de sunet are o functie asemanatoare ca audigy-ul si anume cmss-ul(creative multimedia souround sound).
Deci in concluzie ia si incearca sa te mai uiti la cabluri si cauta functia de bass redirection (asta daca nu face lucrul asta direct sistemul tau de boxe).
Din cate spui tu am inteles ca la mp3-uri iti merge front center si subwoofr-ul.In mod nomal ar trebui sa iti mearga rear si front iar pe centru si sub sa nu se auda nimic. In cazul acesta trebuie sa actiezi funtia placii de bass redirection ca sa iti trimita joasele de pe sateliti spre sub.Faza este ca in mp3-uri nu iti va merge niciodata centrul doar daca placa de sunet are o functie asemanatoare ca audigy-ul si anume cmss-ul(creative multimedia souround sound).
Deci in concluzie ia si incearca sa te mai uiti la cabluri si cauta functia de bass redirection (asta daca nu face lucrul asta direct sistemul tau de boxe).