Munca de convingere cu argumente...please

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Post Reply
ramirez247

Munca de convingere cu argumente...please

Post by ramirez247 »

un amic , cumnat laugh.gif , vrea opinia altora ca cica a mea nu e sigura , ca P4 3gh e la jumatate ca performanta ca X2 3800,il foloseste doar in conta, ofiice ,net si din gand in cand pentru filme, cica ce ofera in plus x2 fata de P4, ca astea sunt aplicatii single core si la 3 gh mere mai repede p4, aveti ceva argumente solide sa-i torn in cap cu polonicu?

de ce merita sa schimbe P4 cu x2 3800?

Va multumesc

Respect
ILICI RAMIREZ SANCHEZ
KeTeK

Re: Munca de convingere cu argumente...please

Post by KeTeK »

X2 3800 e cam peacolo cu performanta fata de P4 3.0, adica cam dublu. Dar daca foloseste computerul doar in office/net nu se justifica diferenta de bani
ramirez247

Post by ramirez247 »

KeTeK wrote:X2 3800 e cam peacolo cu performanta fata de P4 3.0, adica cam dublu. Dar daca foloseste computerul doar in office/net nu se justifica diferenta de bani
wau ...zbengggggggggg...mi-ai dat mie cu polonicu in cap...dupa ce incerc sa-l conving ca de aia ii mere compu rau ca ii config veche si ruleaza win ca bunica in vacanta...ssssssssvvvvvvrrrrrr flupssssssss...nu merită...au au ce am muscat-o, alta data stau in banca mea.

Da mai bine cruda realitate decat... barbi lungi.
ILICI RAMIREZ SANCHEZ
KeTeK

Post by KeTeK »

Cred ca nu m-ai inteles. AMD-ul e clar mult mai performat ca si acel P4, dar pentru filme/office/net nu se justifica o schimbare de platforma. Nu stiu cu ce il va ajuta ca va deschide winamp cu 0,3 secunde mai repede, sau va dezarhiva ceva cu 10 secunde mai repede. Daca windows-ul merge incet posibil sa fie o problema software.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Un P4 la 3 Ghz, oricare ar fi el, e mai mult decat decent pentru asemenea utilizare. Mai mult decat decent e XP 1700+-ul pe care-l am eu, si cu care-mi vad linistit de treaba exceptand unele filme HD, care oricum pe acel P4 nu fac figuri. :d
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Pentru aplicaţiile mai sus menţionate nu merită trecerea la Dual Core. Un upgrade mai înţelept ar fi unul la memoria RAM.
darkzone

Post by darkzone »

Pe scurt, două argumente, esenţiale aş zice:
1. consumul, mult mai mic la X2 decât la Prescottu' ăla, de aici căldură mai puţină, rezultând rpm mai puţine la ventilator, în final ajungând la linişte. Ca să nu mai menţionez şi factura la Electrica :tongue3:
2. multithreading, tradus prin arhivare/dezarhivare simultan cu un calcul complex în Excel sau în Ciel/whatever, başca mail/net/mess/filme/muzică, toate de-a valma. Chiar dacă aplicaţiile în sine nu ştiu de multi-core, sistemul de operare împarte firele de execuţie pe nuclee, în aşa fel încât rezultatul apare mai repede. Grosso-modo, e vorba de creşterea productivităţii muncii, mai multe lucruri făcute în aceeaşi unitate de timp. Şi cum time is money ... go figure.
Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii
Albert Einstein
Better to fight for something than live for nothing
US General Patton
Post Reply