Am pus un TBird la 1.4Ghz pe pb ECS cu kt133a si mai tot timpul se blocheaza sau se restarteaza. Am testat toate componentele pe alte 2 calculatoare care mergeau insa cand puneam procu si placa asta de baza incepea sa o ia razna.
Dar nu la o aplicatie anume, ci aiurea. Si doar uneori. O data la 2 zile, la 3 zile, alta data intr-o zi de 2-3 ori. Cu temperatura nu are probleme; cooleru ii mare si senzorii nu indica niciodata mai mult de 47 de grade.
Sistemul complet este:
tbird 1.4, pb ecs k7vza(parca) cu kt133a, 256 sdram,geforce2 mx 400 64mb, hdd 40gb 5400 western digital, cd-rom lg 52x, carcasa cu sursa de 350W(testata si ea cu 2 proc xp1700 si mergea perfect).
Si atunci ma intreb: poate fi un proc "stricat"? Din cate stiu eu ori merge ori nu merge!
Astept sugestii daca se poate...
Probleme cu un TBird la 1.4Ghz pe pb ECS cu kt133a
Moderator: Moderatori
Updateaza bios-ul placii de baza ... s-ar putea ca de la asta sa fie problema ... BIOS-urile ptr mobo-urile ECS le gasesti aici : http://www.ecs.com.tw/download/bios_m.h ... ction_id=1 . N-ai mentionat insa ce OS folosesti. Eu unul iti recomand WinXP-ul SP1, ca sa fii sigur ca nu-ti crapa din cauza soft-ului.
Truth is relative. Pick one that works
update-ul e ultimul...
Am pus de la inceput ultimul bios, iar calcu' are 2 sisteme win98se si win xp. nu are sp1 dar nu cred ca e singurul sistem asemanator in aceasta situatie.
De 2 zile am pus procu la 1.4 pe un sistem identic cu cel descris dar pe o placa de baza matsonic 8127c+(tot cu kt133a) practic identica cu ecs-ul si SO la fel cu asta. Pe placa cu ecs am pus un duron la 700 si amandoua placile merg perfect.
Asa ca nu imi explic...
De 2 zile am pus procu la 1.4 pe un sistem identic cu cel descris dar pe o placa de baza matsonic 8127c+(tot cu kt133a) practic identica cu ecs-ul si SO la fel cu asta. Pe placa cu ecs am pus un duron la 700 si amandoua placile merg perfect.
Asa ca nu imi explic...