Probleme cu un TBird la 1.4Ghz pe pb ECS cu kt133a

Vă încurajăm s-o utilizaţi înainte de a posta un topic nou.
Răspunsul ar putea fi acolo deja.

Moderator: Moderatori

Locked
Mycroft

Probleme cu un TBird la 1.4Ghz pe pb ECS cu kt133a

Post by Mycroft »

Am pus un TBird la 1.4Ghz pe pb ECS cu kt133a si mai tot timpul se blocheaza sau se restarteaza. Am testat toate componentele pe alte 2 calculatoare care mergeau insa cand puneam procu si placa asta de baza incepea sa o ia razna.

Dar nu la o aplicatie anume, ci aiurea. Si doar uneori. O data la 2 zile, la 3 zile, alta data intr-o zi de 2-3 ori. Cu temperatura nu are probleme; cooleru ii mare si senzorii nu indica niciodata mai mult de 47 de grade.

Sistemul complet este:
tbird 1.4, pb ecs k7vza(parca) cu kt133a, 256 sdram,geforce2 mx 400 64mb, hdd 40gb 5400 western digital, cd-rom lg 52x, carcasa cu sursa de 350W(testata si ea cu 2 proc xp1700 si mergea perfect).

Si atunci ma intreb: poate fi un proc "stricat"? Din cate stiu eu ori merge ori nu merge!

Astept sugestii daca se poate...
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Updateaza bios-ul placii de baza ... s-ar putea ca de la asta sa fie problema ... BIOS-urile ptr mobo-urile ECS le gasesti aici : http://www.ecs.com.tw/download/bios_m.h ... ction_id=1 . N-ai mentionat insa ce OS folosesti. Eu unul iti recomand WinXP-ul SP1, ca sa fii sigur ca nu-ti crapa din cauza soft-ului.
Truth is relative. Pick one that works
Mycroft

update-ul e ultimul...

Post by Mycroft »

Am pus de la inceput ultimul bios, iar calcu' are 2 sisteme win98se si win xp. nu are sp1 dar nu cred ca e singurul sistem asemanator in aceasta situatie.

De 2 zile am pus procu la 1.4 pe un sistem identic cu cel descris dar pe o placa de baza matsonic 8127c+(tot cu kt133a) practic identica cu ecs-ul si SO la fel cu asta. Pe placa cu ecs am pus un duron la 700 si amandoua placile merg perfect.

Asa ca nu imi explic...
Lu

Post by Lu »

Acesta este marele ECS, pe care uni il lauda, eu sincer vorbind, nu am vazut ECS fara probleme, concluzie: schimba placa de baza!!!
Locked