320 Gb - Seagate sau Samsung?
Moderator: Moderatori
320 Gb - Seagate sau Samsung?
Am de ales intre aceste doua harddiskuri:
http://www.shopit.ro/componente-pc/hard ... -ata2-16m/
http://www.shopit.ro/componente-pc/hard ... inpoint-t/
http://www.shopit.ro/componente-pc/hard ... -ata2-16m/
http://www.shopit.ro/componente-pc/hard ... inpoint-t/
Re: 320 Gb - Seagate sau Samsung?
As zice Smasung pentru ca e mai putin zgomots si emina mai putina caldura..adica e ami rece 

Yeti
Fly by Hilary Duff - "In a moment anything can change Feel the wind on your shoulders For a minute all the world can wait Let go of your yesterday"
Fly by Hilary Duff - "In a moment anything can change Feel the wind on your shoulders For a minute all the world can wait Let go of your yesterday"
Pe de alta parte eu as merge pe Seagate, pt ca sunt mai de incredere. Spun asta pt ca am si acuma un Seagate de vreo 8 ani si nu imi face probleme, lucru pe care nu il pot spune despre Hdd Samsung. 

Pai eu il amde vreo 2ani si nu a facut probleme..dar aceasta decizie e una de gust cred eu ca in performante sunt aproape...asa ca pe oricare ai alege nu gresesti.
Gustul meu zice Samsung ![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)

![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
Yeti
Seagate. La vremea aparitie a fost foarte laudat. Am si eu unul.
PS: Observs ca "isteria" Samsung s-a mutat din domeniul monitoarelor si la HDD-uri
.

PS: Observs ca "isteria" Samsung s-a mutat din domeniul monitoarelor si la HDD-uri

Last edited by dion on Thu Sep 27, 2007 12:06 pm, edited 1 time in total.
Pana acum am avut doar Segate si nu m-au dezamagit deloc .Dar poti avea si ghinion .
Daca vrei sa ai ceea ce nu ai acum, trebuie sa faci ceea ce nu faci acum.
H.G.
H.G.
dion, mai citeste.
Si care-i problema ta cu monitoarele Samsung ?
Au rupt tot. Asta e. Live with it.
La CRT-uri au fost dintotdeauna buni, iar la LCD-uri sunt de departe mai buni decat restul (a se vedea 'simulari' gen LG, Philips - no offence pentru cine are asa ceva...dar duceti-va in care4 si aruncati un ochi la diferenta de calitate).
Revening la topic, intre cele doua, Samsung all the way.
Si care-i problema ta cu monitoarele Samsung ?
La CRT-uri au fost dintotdeauna buni, iar la LCD-uri sunt de departe mai buni decat restul (a se vedea 'simulari' gen LG, Philips - no offence pentru cine are asa ceva...dar duceti-va in care4 si aruncati un ochi la diferenta de calitate).
Revening la topic, intre cele doua, Samsung all the way.
http://overmind.ro - World's best C&C: Red Alert - Yuri's Revenge 2 mod and a top-3 Star Trek: Starfleet Command 3 mod !
1. nu e cazul1. dion, mai citeste.
2. Si care-i problema ta cu monitoarele Samsung ?
2. nici una; era o gluma
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
eu am un asemenea samsung... ar fi o singura problema la el... are 299gb in loc de 320 (dar probabil e din cauza ca se calculeaza in mb-presupun)
in rest nici o problema cu acest hdd... e rece, e destul de silentios, se comporta bine intr-un cuvant!
in rest nici o problema cu acest hdd... e rece, e destul de silentios, se comporta bine intr-un cuvant!

In mana tin ceea ce pot face cu mintea! by me
Oamenii seriosi sunt niste copii frustrati! by me
Dupa caine, arma este cel mai bun prieten al omului! by me
Triumful oamenilor mici, e mai mare ca triumful oamenilor mari! by me
Nope, producatorii, dragii de ei, considera 1kB=1000 biti in loc de 1024. So, ca sa vedeti capacitatea exacta inmultiti valoarea data de producator cu 0.931 (1000^3/1024^3) et voilà.=777= wrote:... are 299gb in loc de 320 (dar probabil e din cauza ca se calculeaza in mb-presupun)
In cazul tau 320x0.931=298.
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
- omul_maimutza
Despre hard-diskuri sau monitoare vorbeşti? Dacă s-ar face un chart în ceea ce priveşte HDD-urile pe primul loc ar fi Western Digital pe al doilea Samsung, iar pe locul 3 Seagate.dion wrote:Am avut ocazia sa vad si sa testez destule modele si crede-ma ca nu-s chiar asa de formidabile comparativ cu ale concurentei - scuze de offtopic
Cert este că Seagate nu mai scoate produse competitive ca înainte, cred că din cauză că s-a înhăitat cu Maxtor (Quantum).
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
picz or it didn't happen
Un vot pentru Samsung.
( asta de la posesor Seagate)

Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
Iar ne apucam de votat? 
Daca e asa inca un vot pt Seagate ca il am in sistem
. Am fost foarte multumit de silentiozitate dar si de temperatura.

Daca e asa inca un vot pt Seagate ca il am in sistem

Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
IL Dotore wrote:Iar ne apucam de votat?
Daca e asa inca un vot pt Seagate ca il am in sistem. Am fost foarte multumit de silentiozitate dar si de temperatura.

Nu prea se vede bine de la tine
.

Daca "auzi" si vezi un samsung lucrand, nu ai sa mai doresti seagate 

Ei uite ca am dorit
.

Despre monitoare.Abaddon wrote: Despre hard-diskuri sau monitoare vorbeşti?
Ceva argumente? Ca pina acum am citit numai impresii.Abaddon wrote:Cert este că Seagate nu mai scoate produse competitive ca înainte, cred că din cauză că s-a înhăitat cu Maxtor (Quantum).
Si daca ai fi schimbat de 3x seagate-ul intr-o luna...d-alea cu 5 ani garantie...n-ai mai fi pus in viata ta asa ceva in sistem.AndreiD wrote:Daca "auzi" si vezi un samsung lucrand, nu ai sa mai doresti seagate
http://overmind.ro - World's best C&C: Red Alert - Yuri's Revenge 2 mod and a top-3 Star Trek: Starfleet Command 3 mod !
Na ca acum m-ati bagat complet in ceata
Ba Samsung, ba Seagate...
Eu as lua Samsung, dar am auzit ca cica ar exista pe piata hdd-uri samsung dintr-un lot cu "probleme".
Si as lua Seagate, ca am vazut in revista xpc ca cica e bun, dar am vazut la overmind: de TREI ORI INTR-O LUNA s-a stricat, mamaaaa.... si sunt singurele care au garantie 5 ani...
Problema ar mai fi ca un prieten mi-a recomandat acest WD: http://www.shopit.ro/componente-pc/hard ... d3200aaks/
Adica vreau un HDD rapid si fiabil. Se poate?
](./images/smilies/eusa_wall.gif)

Eu as lua Samsung, dar am auzit ca cica ar exista pe piata hdd-uri samsung dintr-un lot cu "probleme".
Si as lua Seagate, ca am vazut in revista xpc ca cica e bun, dar am vazut la overmind: de TREI ORI INTR-O LUNA s-a stricat, mamaaaa.... si sunt singurele care au garantie 5 ani...
Problema ar mai fi ca un prieten mi-a recomandat acest WD: http://www.shopit.ro/componente-pc/hard ... d3200aaks/
Seagate-urile alea probabil erau toate dintr-un lot defect, si daca acesta s-a nimeit la un acelasi magazin se explica foarte usor situatia. Nu am mai auzit pe nimeni sa se mai planga de vreounul.
Eu nu vreau sa ma repet dar topicul ma face...madace06 wrote: Problema ar mai fi ca un prieten mi-a recomandat acest WD: http://www.shopit.ro/componente-pc/hard ... d3200aaks/
Am Samsung (320gb) nu de mult timp, dar in acest scurt timp pot face urmatoarea exclamatie "Super Tare Frate"... ca termen de comparatie am avut harduri de la Quantum (20 gb-nu am avut probleme cu el, dar cam zgomotos), WD (80gb- il am si acum dar cam lenes, si mai caraiel cand il apuca), Maxtor (160gb - cam caraia si atunci cand facea zgomot se mai si bloca).
Acesta este hardul: http://emag.ro/hdd/hdd-samsung-spinpoin ... e4817fd1c7
PS: din cate vad nici optiunea ta nu e rea... daca ai garantie 3 ani si nu se strica in timpul asta poti sta linistit... cel putin asta e principiul meu!
In mana tin ceea ce pot face cu mintea! by me
Pai ala e WD-ul....rapid si fiabil.madace06 wrote:Na ca acum m-ati bagat complet in ceata![]()
Ba Samsung, ba Seagate...
![]()
Asta ti l-as fi recomandat daca topicul era general...dar tu ai zis ca tre' sa alegi neaaparat intre cele doua p care le-ai specificat.
Eu am numit asa topicul pt. ca am vazut ca cele mai apreciate hdd-uri sunt Samsung si Seagate. Dar mi-a recomandat cineva acel WD si am zis sa va intreb si pe voi.
Io recomand WD. Daca nu, Samsung... dar in nici un caz Seagate. Mai au de 'reparat' deocamdata; dar sunt pe calea cea buna.
Salut
O sa imi iau si eu un hdd zilele astea si m-am gandit la WD3200AAKS sau HD321KJ..nush ce sa zic..se pare ca samsungul e mai silentios dar sincer am o inclinatie catre WD din cauza ca despre samsung nu am auzit prea multe despre hdduri pana acum ceva timp..
As aprecia mult un sfat hotarat.
Multam
O sa imi iau si eu un hdd zilele astea si m-am gandit la WD3200AAKS sau HD321KJ..nush ce sa zic..se pare ca samsungul e mai silentios dar sincer am o inclinatie catre WD din cauza ca despre samsung nu am auzit prea multe despre hdduri pana acum ceva timp..
As aprecia mult un sfat hotarat.
Multam
Samsung....uite hotarare. Si modelul ales de tine e foarte bun.
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
Şi de la mine un vot pentru Samsung.Am avut ocazia să lucrez cu unul şi chiar mi-a lăsat o părere bună.(tot de la posesor Seagate)
Si eu vreau sa achizitionez un HDD de 320 gb...sa fie pe sata-2
si cat mai silentios posibil..alt ceva nu ma intreseaza la el.Ce imi recomandati?
Am acuma un WD de 160 gb,de 2 ani...functioneaza perfect..dar zgomotul e kill
..imi vine sa-l 

Am acuma un WD de 160 gb,de 2 ani...functioneaza perfect..dar zgomotul e kill
](./images/smilies/eusa_wall.gif)

Last edited by Gyno on Sun Oct 14, 2007 4:32 pm, edited 1 time in total.
Colin McRae (5 August 1968 – 15 September 2007):((:((:((:((:((
salut ,
recomand Samsung sau WD , am avut
- maxtor seria 8 - rapid / nefiabil , seria 9 zgomotos /lent ,
- seagate 320 gb s-ata II perpendicular recording - zgomotos / neperformant in multi tasking ,
- WD 80,120 si ata si s-ata - reci , destul de performante , fiabile, negalagioase
- ibm 60 gb - zgomotos / nefiabil
- samsung 250GB 2514N - performant , rece , destul de linistit - face putin zgomot la copieri puternice
- WD 160GB AAJS - f. performant , platan de 160GB ,nu se aude deloc , f performant in multitask , f rece
WD 1600 aajs si samsung 250 le am acum in sistem si sunt f multumit , WD este cel care tine sistemul de operare si este mai bun decat Samsung-ul , cel putin cand tin dc++ , alti aplicatii concomitent
Deci, eu ti-as recomanda la 320 , un Samsung T166 sau un WD 320 YS
recomand Samsung sau WD , am avut
- maxtor seria 8 - rapid / nefiabil , seria 9 zgomotos /lent ,
- seagate 320 gb s-ata II perpendicular recording - zgomotos / neperformant in multi tasking ,
- WD 80,120 si ata si s-ata - reci , destul de performante , fiabile, negalagioase
- ibm 60 gb - zgomotos / nefiabil
- samsung 250GB 2514N - performant , rece , destul de linistit - face putin zgomot la copieri puternice
- WD 160GB AAJS - f. performant , platan de 160GB ,nu se aude deloc , f performant in multitask , f rece
WD 1600 aajs si samsung 250 le am acum in sistem si sunt f multumit , WD este cel care tine sistemul de operare si este mai bun decat Samsung-ul , cel putin cand tin dc++ , alti aplicatii concomitent
Deci, eu ti-as recomanda la 320 , un Samsung T166 sau un WD 320 YS
cum sa recomanzi modelul ala care e net inferior unui KS (?) si sunt la acelasi pret...Kramer wrote:Samsung HD321LJ @ 240 RON
Sunt mai fiabile şi mai silenţioase.Degeaba,Samsungul conduce acum în lumea HDD-urilor,pe segmentul destinat utilizatorilor casnici,că pe segmentul serverelor Western Digital rules!
Eu am si Samsung si Seagate,amandoua de 320GB.Samsung:rece,foarte silentios.Seagate:fierbinte(54 de grade),galagios,cărăie actuatorul ca un "şoarece de siloz".Am schimbat trei Seagate,crezand ca primul si al doilea sunt defecte,degeaba,te scoate din minti.Seagate mi-a tras o pacaleala "perpendiculara".Am să-l pun într-o
cutie ,dacă tot îl aud cum ronţăie,îl arunc în mare.
cutie ,dacă tot îl aud cum ronţăie,îl arunc în mare.
Q8200@3GHz/Zen FZ120,DFI DK X48,2x2GB/Geil Ultra,Asus 4870,2 X SSD raid0 Intel X25-V-G2 40GB,Cooler Master 700W,Samsung 2232BW,LG 42LF65/FULL HD,Lian Li PC7BYCF.
salut
vorbesc numai din ce am patit eu ...
Seagate - uri de 40 si de 80 m-am plictisit cate am schimbat (alea de 80 cel putin mi-au mancat ficatii - dupa vreo 7-8 luni aveau transfer de 0.2 mb/s) - poate oi fi nimerit eu un lot mai ciudat, iar cu unul de 40 s-a dus pe apa sambetei lucrarea de diploma
Din seria de 40 gb am mai avut la un moment dat doua care au troznit intr-un raid5 (amandoua aveau conectorii de motor negri - si era un kkt de server ce functiona 8 ore pe zi)
Iar faptul ca au cumparat Maxtor-Quantum - nu prea ma bucura ...
WD- am avut probleme doar cu exemplarele de 80 pe pata (ce-i drept doua din 100 cred ...)
Samsung - am cumparat ptr un amic unul de 200 acu' vreo 2 ani si mai merge si acum (dar e un pic galagios - oricum nu ca un WD)
Preferinta personala: WD sau Samsung
Iar faptul ca seagate are 5 ani garantie - asta e o poveste. Are 3 ani garantie in .ro si pentru restul il trimiti la Seagate ... (sau poate nu mai sunt eu la curent - de cand nu am mai cumparat ...)
All the best
vorbesc numai din ce am patit eu ...
Seagate - uri de 40 si de 80 m-am plictisit cate am schimbat (alea de 80 cel putin mi-au mancat ficatii - dupa vreo 7-8 luni aveau transfer de 0.2 mb/s) - poate oi fi nimerit eu un lot mai ciudat, iar cu unul de 40 s-a dus pe apa sambetei lucrarea de diploma

Din seria de 40 gb am mai avut la un moment dat doua care au troznit intr-un raid5 (amandoua aveau conectorii de motor negri - si era un kkt de server ce functiona 8 ore pe zi)
Iar faptul ca au cumparat Maxtor-Quantum - nu prea ma bucura ...
WD- am avut probleme doar cu exemplarele de 80 pe pata (ce-i drept doua din 100 cred ...)
Samsung - am cumparat ptr un amic unul de 200 acu' vreo 2 ani si mai merge si acum (dar e un pic galagios - oricum nu ca un WD)
Preferinta personala: WD sau Samsung
Iar faptul ca seagate are 5 ani garantie - asta e o poveste. Are 3 ani garantie in .ro si pentru restul il trimiti la Seagate ... (sau poate nu mai sunt eu la curent - de cand nu am mai cumparat ...)
All the best
I'm still learning.
-
NU recomand WD unui priten i sau stricat unu de 80 si unu de 160 ambele pe s-ata.
cred ca e unu din cele mai proaste motive sa nu recomanzi cuiva un hdd. Mi s-au bulit 1 maxtor ( al doilea am luat tot un maxtor si merge bine si azi dupa 3 ani ) , am luat un seagate...dupa 2 saptamani cu el in service si inlocuit, merge bine si azi. Am un prieten care si-a luat acel seagate de 320. Sincer am stat vreo 4 ore pe langa calcu ala si n-am auzit un clanc , sau sunete metalice sau ce mai zice lumea ca ar fi "normal" pt un seagate.
Ideea e ca daca ai avut nesansa sa prinzi 2 mai slabutze , nu inseamna ca tot ce scoate firma aia e prost.
Iar deocamdata eu nu as lua un samsung pt simplul motiv ca nimeni nu a avut cum sa-i testeze fiabilitatea in timp (desigur nu iau in calcul posibilele teste facute de firma, normal). Seagate-ul e cat de cat testat de multa lume in conditii de uz normal .
Ideea e ca daca ai avut nesansa sa prinzi 2 mai slabutze , nu inseamna ca tot ce scoate firma aia e prost.
Iar deocamdata eu nu as lua un samsung pt simplul motiv ca nimeni nu a avut cum sa-i testeze fiabilitatea in timp (desigur nu iau in calcul posibilele teste facute de firma, normal). Seagate-ul e cat de cat testat de multa lume in conditii de uz normal .
Samsung fara doar si poate, mai ales cand se doreste cu orice pret silentiozitate. Am tot recomandat Samsunguri de mai mult de un an, si am primit numai multumiri.