nu merge nicicum...

Pentru cei cărora le place să se "joace" cu propriul calculator

Moderator: Moderatori

Post Reply
Tyson

nu merge nicicum...

Post by Tyson »

Salutare tuturor.Sa incep cu inceputul, sistemul meu este compus din asus m2n-x, amd x2 4000+ brisbane, 2 Gb memorii no name pc2-5300, cpu-z zice la manufacturer Goldenmars technology, sursa power line 430 w, cooler stock.Am vrut sa fac overclock sa-l duc la 2500 mhz de la 2100 stock dar nu vrea nici in ruptu capului.Ce am facut: am pus fsb la 240, memoriile le-am pus pe 400 mhz 2T(am facut bine sau trebuiau puse pe 1T?), am pus pci-express pe 100, si la htt la mine nu e cu 5x, 4x, 3x...., e 1000, 800, 400, 200 ; banuiesc ca sunt corespondente , am pus htt la 400, dupa logica mea adica 3x.
Acum vad ca acolo unde este htt-ul mai sunt si alte optiuni: mcp65(SB) to k8(CPU) Freq Auto [Disabled] [Enabled]--aici e default pe disabled--Cum sa-l pun disabled sau enabled???
mcp65(SB) to k8(CPU) Frequency [1000] -aici l-am pus pe 400
mcp65(SB) to k8(CPU) LinkWidth [16 sageata in jos 16
sageata in sus] -cu mentiunea ca pot sa pun si pe 8 sageata in jos 8 sageata in sus, valorile cu 16 sunt pe default----astea nu stiu ce sunt.Ce valoare sa las??? Am gresit vreo setare, de ce nu merge overclock???

Am gresit vreo setare, de ce nu merge overclock??? [smilie=Respect.gif]
Loved by few, hated by many, but respected by all.
Tyson

Re: nu merge nicicum...

Post by Tyson »

Nu stie nimeni care-i problema ?? :-k
danutz

Post by danutz »

Salut,

In primul rand, nu pune fsb direct pe 240, incearca din 5 in 5 mhz, salvezi si iesi din bios, cand restarteaza intri din nou si mai dai 5 mhz si asa mai departe, lasi HTT la 800, aici te inseli 400 este x2 nu x3 (200x2=400, 200x3=600, 200x4=800, 200x5=1000), incerci sa pui ramul la 533( al tau este 667) din bios daca ai optiune asta,pentru ca si acesta se va oc odata cu FSB-ul, maresti voltajul la proc in jur de 1.45, la fel daca ai o optiune de modificare a voltajului, pci-x 100,chestia cu 16x16 o lasi asa, chestia cu HTT o pui la 800 sau 600 atat sa ai grija sa nu depasesca 1000mhz cand faci oc, la fel si cu frecventa ramului sa nu treaca prea mult de 667( pentru ca vei avea nevoie de voltaj la rami).
Deci pe tine te intereseaza FSB, HTT, volatj proc, frecventa ram si pci express sa fie 100.Daca nu mai booteaza te bagi frumos sub birou, desfaci calculatorul, scoti bateria biosului, pui jumperul pentru resetare bios si il lasi 10 secunde asa, in prealabil scoti cablul de alimentare din sursa, il lasi 5-10 secunde sa se descarce condensatorii, dupa care dai resetul de bios.Daca e in garantie si ai sigiuliul pus pe carcasa ai cam pus-o.

La peste 240fsb pui HTT la 600, ce este sub 240 il lasi pe 800 (respectiv x3 si x4), daca vrea max 210 fsb il lasi in pace ca atat poate, depinde foarte mult de placa de baza. Daca nu ai modificarea voltajului in bios , cu default o sa mergi vreo 300 mhz in plus la proc.

Cam asta ar fi in mare treaba cu oc-ul.
danutz
Tyson

Post by Tyson »

@ danutz- am facut exact cum mi-ai spus tu, mai putin faza cu voltaju, eu zic ca duce 2500 cu voltaj stock.Dupa ce dau save and exit setup sistemul se opreste si tre' sa resetez biosul. ](*,)
danutz

Post by danutz »

si daca dai 5 mhz in plus la fsb?

dai 5 in plus salvezi si se stinge?

atunci alta placa de baza. Sau un alt bios pentru placa de baza.

incearca sa lasi memoria pe auto, si vezi daca vrea, dar nu o sa-l duci prea sus cu memoria pe auto, dar unele biosuri nu vor decat asa.
Poate memoria nu functioneaza cum trebuie la frecventa aia cu timingurile de 667, ca nu cred ca le reduce si pe ele ca si pentru 533.
Sau poti pune manual timingurile care sunt pentru 533.La 533 memoria are alte timinguri decat la 667.

mcp65(SB) to k8(CPU) Freq Auto [Disabled] [Enabled] aici daca pui pe auto nu mai poti pune htt pe cat vrei tu, daca lasi auto o sa ai htt 1000 sau x5.
danutz
bantos

Post by bantos »

Eu l am dus direct in fsb 240 ..... htt 4 , pci e 100 si memoriile la 533 de la 667 , pe un Abit an-m2, a mers fara greata ca un x2 4800+.
N am vazut mare branza de performanta asa ca l am dat iarasi default , nici nu sunt fan overclocking, prefer sa mi las componentele pe frecvente default...daca vreau ceva mai performant bag mana in buzunar si plusez(asta cand imi permit sau cand sunt nevoit) :iconbiggrin:
La tine este posibil ca de la memorii sa fie buba, poate ar mai trebui bagati un 0,05v in memorii.
essential

Post by essential »

Brisbane 4000+ merge si 2800MHz fara + la voltaj. Pune si tu ultimul Bios la placa de baza si incearca iar. La tine s-ar putea sa fie problema si de la memorii , la mine daca le las pe voltaj auto (1.8V) mi se restarteaza si fara sa fac overclock , la 1.9V merg perfect cu procesorul urcat la 2800MHz. Cauta si tu pe net niste informatii despre memoriile alea... Oricum nu ti-as recomanda 2600-2800MHz cu racirea stock.
up to trance
Tyson

Post by Tyson »

Am pus memoriile si pe 400, la minim si tot nu merge.Acum mai am cateva intrebari: sa las pe 2T sau sa modific pe 1T??timingurile de la memorii sa le las pe auto sau sa pun pe 400 si pe manual sa pun 5-5-5-15?? Voltajul la memorii pe default e 1.8? Daca le dau 1.9 cum a zis essential risc ceva?(asta dat fiind ca sunt noname si n-au radiatoare).

O sa incerc sa pun si ultimul Bios.
danutz

Post by danutz »

daca nu merge din 5 in 5 mhz la fsb si cu memoriile pe auto, nu cred ca ai ce sa mai faci mai. Pentru oc e bine sa le lasi pe 2T, parerea mea cu voltajul la memorii nu are rost sa te incurci pentru ca nu ai depasit frecventa din fabrica, ar trebui sa reziste la un 2.10v sau chiar 2.20 dar mai sus e riscant si poti sa le prajesti. Memoriile ar trebui sa fie default pe 1.90v. Parca ti-am zis sa lasi memoriile asa cum sunt pe auto, si sa incerci asa.Daca nu vrea, nu vrea, si eu am avut un gigabyte mini atx care nu vroia nici 5 mhz in plus.Daca vrei oc, o alta placa de baza, sau un proc mai puternic.
danutz
SpeeDy^X2^

Post by SpeeDy^X2^ »

Am si eu un Amd x2 4000+ (Brisbane) si la-m dus la 2600mhz(coler stock),am memorie 1gb kingmax 800mhz ,o placa gigabyte nu cine stie ce,eu am pus htt pe 3x,memoria pe 533,fsb 250, si nu am marit nici un fel de voltaj. :icon_smile:
[smilie=Nice-try.gif]
Tyson

Post by Tyson »

](*,) ](*,) Cred ca il arunc pe geam cu totul, i-am dat si voltaj la memorii de 1,9 v si tot nu vrea, cand i dau save and exit setup se opreste si tre' sa resetez biosul.Acum din doua una, ori placa de baza e varza cu toate ca ar trebui sa mearga e nforce 520 ori memoriile sunt duse rau, n-am avut bani pt ceva de firma.
Oare sa incerc sa umblu si la chipset voltage??? :pray: Astept sfaturi sa nu fac vreo prostie.
essential

Post by essential »

Din pacate nu cred ca mai ai ce sa faci , lasa-l pe frecvente stock si asta este...
up to trance
Tyson

Post by Tyson »

Da, o sa le las asa vreo saptamana pana schimb placa de baza, vreau sa-mi iau un GIGABYTE GA-M57SLI-S4, sper sa am mai mult noroc la overclocking.
Tyson

Post by Tyson »

Damn, am schimbat placa de baza degeaba,cred ca de la memorii e buba.
Post Reply