temperatura prea mare E2160
Moderator: Moderatori
temperatura prea mare E2160
salut ,
detin un procesor E2160 @ 2880Mhz (320x9) 1.34V - pe o placa de baza abit ip35-E .
Dupa cateva minute-1 ora de orthos temperatura per core ajunge la 73C (masurata cu coretemp - ult. versiune)unde se stabilizeaza .Temepratura in idle este 38-44C per core si 45 CPU. Am pus mana pe cooler-ul procesorului este f f putin caldut si atat.
am desfacut cooler-ul l-am sters de pasta default si i-am pus eu o pasta spire cpu insa temperatura este aceasi . Am observat ca pasta este intinsa uniform pe procesor ...deci - cade ipoteza neinstalarii corecte a cooler-ului.
Ce am observat si pe alte site-uri , temepratura acestui e2160 / 2140 este f mare in raport cu celelalte procesoare dual core.
Temperatura camerei este scazuta , temepratura placi de baza nu depaseste 33C , tind sa cred ca , cumva temperatura procesorului este citita gresit in plus - o alat ciudatenie : temperatura cpu este raportata > temperatura per core (sisosft sandra, abit EQ).
Am incercat ultimele versiuni de bios ptr. placa de baza : 12 si beta 13 ...insa : aceleasi rezultate.
Aveti idee careva cum pot scapa de aceasta problema sacaitoare , imi imaginez ca al vara cand temperatura camerei este alta - acest procesor o sa ajunga la ~80C
detin un procesor E2160 @ 2880Mhz (320x9) 1.34V - pe o placa de baza abit ip35-E .
Dupa cateva minute-1 ora de orthos temperatura per core ajunge la 73C (masurata cu coretemp - ult. versiune)unde se stabilizeaza .Temepratura in idle este 38-44C per core si 45 CPU. Am pus mana pe cooler-ul procesorului este f f putin caldut si atat.
am desfacut cooler-ul l-am sters de pasta default si i-am pus eu o pasta spire cpu insa temperatura este aceasi . Am observat ca pasta este intinsa uniform pe procesor ...deci - cade ipoteza neinstalarii corecte a cooler-ului.
Ce am observat si pe alte site-uri , temepratura acestui e2160 / 2140 este f mare in raport cu celelalte procesoare dual core.
Temperatura camerei este scazuta , temepratura placi de baza nu depaseste 33C , tind sa cred ca , cumva temperatura procesorului este citita gresit in plus - o alat ciudatenie : temperatura cpu este raportata > temperatura per core (sisosft sandra, abit EQ).
Am incercat ultimele versiuni de bios ptr. placa de baza : 12 si beta 13 ...insa : aceleasi rezultate.
Aveti idee careva cum pot scapa de aceasta problema sacaitoare , imi imaginez ca al vara cand temperatura camerei este alta - acest procesor o sa ajunga la ~80C
Re: temperatura prea mare E2160
Despre ce cooler este vorba? Si referitor la temperatura aia mare,daca stai cu coolerul stock e cam normal sa fie mare. Ah si pasta spire...yukka.
Eu sunt născut in Timişoara/Şi sunt suporter Ultras Viola/Tu Poli pentru mine eşti unica iubire/Şi sunt convins că azi vei câştiga
da, cooler-ul este cel stock - dar ma ingrozesc de temperatura mai ales cand vad ca alte procesoare din seria core 2 duo (6300, 4400 ...etc) au temp mult mai decente.
Ce carcasa ai ? Ai un airflow bun ?
Sony PS3-Beyond games
Heigh Ho ! Heigh Ho ! Haideti sa mergem intr-o tara misto !!!
carcasa este un delux ...destul de spatios , cu carcasa laterala deschisa , un wire management bun , un cooler adiacent pe nortbridge..dovada fiind si temperatura placii de baza care nu trece niciodata peste 33C . Ce e f ciudat : 1) duap ce rulez orthos ...pun mana pe cooler si este chiar rece / ma rog calai 2) de c eoare temperatura cpu > temperatura core ?
avand in vedere ca frecventa stock e de 1.8... si tu l`ai dus la 2.8 pe cooler stock, chiar nu stiu de ce te miri atat
asta e temperatura lui la frecventa aia, 40 in idle, si 75 in load.
pentru temperaturi mai scazute pune un cooler Arcting Cooler 64, sau noctua, ceva mai respectabil

pentru temperaturi mai scazute pune un cooler Arcting Cooler 64, sau noctua, ceva mai respectabil

- ramirez247
Mos "alios" daca nu aveti produsu respectiv nu va mai dati cu parereaalios wrote:avand in vedere ca frecventa stock e de 1.8... si tu l`ai dus la 2.8 pe cooler stock, chiar nu stiu de ce te miri atat![]()

spire EE-907B spatioasa , sursa Sirtec 500w , 2 venturi de 12 fata spate a ce vroiam sa zic cu asta e foarte aerisita carcasa ,poate sunt eu mai norocos sa gasesc un exemplar mai rece da

![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
ILICI RAMIREZ SANCHEZ
Eu am un E2140, dus de la 1.6 la 2.6 GHz, VCORE stock, cooler stock. Îmi stă la temperaturi de maxim 35°C în load, în idle stă undeva între 26°C şi 29°C.
Aşa că mai mult ca sigur e o problemă pe undeva - ori la raportarea temperaturii, ori la aşezarea cooler'ului pe CPU / pasta folosită. Când spui că pasta e întinsă uniform.. cam la ce cantitate de pastă te referi ? Ar trebui să fie puţină pastă pentru că dacă este prea multă, are efect advers.
Aşa că mai mult ca sigur e o problemă pe undeva - ori la raportarea temperaturii, ori la aşezarea cooler'ului pe CPU / pasta folosită. Când spui că pasta e întinsă uniform.. cam la ce cantitate de pastă te referi ? Ar trebui să fie puţină pastă pentru că dacă este prea multă, are efect advers.
Ce placa de baza ai ? Dupa cum spune si r4zv4n este f posibil sa raporteze eronat temperaturile mai ales ca ai zis ca nu e f cald coolerul la 45 de grade .
Sony PS3-Beyond games
placa de baza este abit ip35-E . Pasta am intinso pe cooler asa cum se recomanda ptr. core duo si anume ...un strat f fin aplicat pe cooler care sa descrie un cerc plin iar pe procesor ..un alt strat f subtire vertical pe zona de separatie a celor 2 core. Dupa o ora de orthos ..cand pun mana pe cooler-ul procesorului - acesta nu este decat caldut.
După o scurtă căutare pe Google, descopăr că mai sunt şi alţii care se plângg de probleme de temperatură pe această placă:
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... 441&page=2
După spusele lor, ar fi trebuit să se rezolve în versiunea 1.3 Beta, dar.. se pare că nu. Mai aşteaptă următoarea versiune.
Dar spune-mi altceva: ai probleme cu restart'uri, freeze'uri, etc. ?
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... 441&page=2
După spusele lor, ar fi trebuit să se rezolve în versiunea 1.3 Beta, dar.. se pare că nu. Mai aşteaptă următoarea versiune.
Dar spune-mi altceva: ai probleme cu restart'uri, freeze'uri, etc. ?
nu , nu m-i se blocheaza / restarteaza pc-ul .Functioneaza perfect stabil la 2880mhz cu 1.34V la cpu.
pana la urma am aflat raspunsul pe alte forum-uri , si anume :
placa de baza , core temp beta 0.95 - considera procesorul e2160 steping L0 ca avand Tjunction la 100C pe cand , dupa diagrama intel acesta are Tjunction 85C . Deci - temperatura reala era ceea ce am prezentat mai sus -15C, si anume , idle 26-30C , load (2 instante de Orthos) 58-59C .
Temperatura este acum monitorizata de versiunea anterioara de coretemp 0.94 care citeste corect Tj ptr. stepping L0.
Din pacatw si ultimul bios aferent ip35-E sufera de aceasta pb si raporteaza temp conform cu stepping M0 adica Tj la 100C ...sper ca o noua versiune de bios sa rezolve pb in cauza.
Multumesc tuturor ptr. sfaturi!
placa de baza , core temp beta 0.95 - considera procesorul e2160 steping L0 ca avand Tjunction la 100C pe cand , dupa diagrama intel acesta are Tjunction 85C . Deci - temperatura reala era ceea ce am prezentat mai sus -15C, si anume , idle 26-30C , load (2 instante de Orthos) 58-59C .
Temperatura este acum monitorizata de versiunea anterioara de coretemp 0.94 care citeste corect Tj ptr. stepping L0.
Din pacatw si ultimul bios aferent ip35-E sufera de aceasta pb si raporteaza temp conform cu stepping M0 adica Tj la 100C ...sper ca o noua versiune de bios sa rezolve pb in cauza.
Multumesc tuturor ptr. sfaturi!