de 2 zile mi-am skimbat compu cu un:
proc: q6600
pl. baza: Abit AW9D
ram: A-DATA 2 GB DDR2 800+ MHz Vitesta Extreme Dual Channel Kit
video: geforce 8800 gts
sursa: fortron bs 2 500
in aceste 2 zile mi-a aparut ecranu albastru pentru o fractiune de secunde de vreo 3 ori, apoi se restarteaza . nu inteleg de ce
am jucat crysis demo si nu s-a intamplat nimic. am remarcat de cate ori sunt pe firefox si accesez pagini, se intampla.
1. Fă un test la memorii cu Memtest86, preferabil de pe dischetă bootabilă sau CD bootabil.
2. Postează temperatura de la procesor.
3. Postează eroarea exact aşa cum apare în ecranul albastru, mai exact codul erorii (ex. 0x1234567).
Cel mai probabil e un driver idiot. Detalii. La următorul restart apeşi F5 şi din meniul care apare selectezi Last Known Good Configuration. După care verifici în Device Manager ce driver a fost înlocuit/şters. Bănuiesc un driver din pachetul plăcii de bază. Schimbă pachetul de drivere, vezi pe site-ul abit.
În Explorer - Tools - Folder Options debifezi Hide operating system files, după care, în C:\Windows vei vedea un fişier cu extensia .dmp. Ataşează-l aici să mă uit prin el.
Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii
Albert Einstein Better to fight for something than live for nothing
US General Patton
Ar fi avut erori în memtest. Nu cred că e de la asta. În plus, explicaţiile date de Microsoft (vezi link), pe de-o parte, şi experienţa mea, pe de alta, mă fac să cred că e vorba de ceva software, cel mai probabil un driver de sistem. Ar mai putea fi vreo aplicaţie infectă scrisă cu picioarele, dar asta ar avea alt cod de eroare şi ar preciza şi un .dll, .sys ceva care a generat-o.
US General Patton
eu banuiesc ca are legatura cu placa de retea... ca doar cand sunt pe net imi face figura asta... dar nu mereu. de exemplu astazi mi s-a intamplat de 2 ori, si atat , in rest a mers. insa ce e ciudat in everest imi arata la memorii Dual DDR2-816 5-5-5-15. iar daca incerc din bios sa le pun la 5-5-5-18 in everest apare cu 5-5-5-2 wtf ? :| voltajul e setat din default 2.0
LE. iar in jocuri nu mi s-a intamplat sa-mi dea BSOD , doar cand utilizez internetul
am rezolvat placa de baza are un "driver" abit uguru . de ce l-am pus in ghilimele ? pt ca daca dau din device manager update driver nu il vede pe cd-ul placii de baza. acum mi-am pus vista si mi-a gasit problema... chiar mi=a dat link de unde sa descarc "driverul" care nustu la ce foloseste :-??
Am avut exact aceasi problema cu un asus P5n32-E SLI. Am dezinstalat utilitarul pt retea ce l-am instalat de pe cd-ul placii de baza si nu am mai avuti nici un blue screen de 3 luni. problema apare in special la o incarcare peste medie a placii de retea. =D>
Clone wrote:am rezolvat placa de baza are un "driver" abit uguru .
Ăla e un utilitar pentru monitorizarea plăcii de bază (temperaturi, tensiuni, ventilatoare) pe de-o parte, iar pe de alta şi pentru overclocking, având funcţii extinse şi acces la parametrii din CMOS direct din Windows (dynamic overclock). Şi îşi instalează un driver de sistem prin care face joncţiunea OS-BIOS, asta apropo de ce ziceam la început. Probabil că varianta de pe CD era veche sau coruptă, se mai întâmplă.
Oricum, e bine că s-a rezolvat.
US General Patton
M-am uitat in fuga pe fisierele minidump si din ele rezulta ca ecranele albastre sunt generate de ,,ntkrnlpa.exe" o componenta a sistemului de operare. Incearca sa schimbi driverele placii video si verifica tensiunile pe sursa. Folosesti VISTA?