ATI vs. nVidia vs. console
Moderator: Moderatori
Re: ATI vs. nVidia vs. console
adrian66, nu sunt mai multe timedemo-uri. Este unul singur 

Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
Oamenii de pe hardcop au reusit sa inregistreze timedemo-ul lor.Nu stiu nici eu ca n-am rulat nici macar 1 singura data timedemo-ul dar ma gandesc ca se poate face prin comenzi din consola la fel ca in quake3,doom3 de ce nu ar merge si pe engine-ul de crysis.KodiaK wrote:adrian66, nu sunt mai multe timedemo-uri. Este unul singur
- gabe_racer
Kodiak,sfatul meu prietenesc este sa-ti iei fara ezitare acum un 8800GT si sa nu mai asculti fanii ATI,cu povestile lor nemuritoare legate de driverii mult promisi de la ATI,povestea asta e asa veche in cat nici ei nu cred ca o mai cred.Daca poti sa-ti schimbi in 8 luni placa atunci e perfect.Gandeste-te ca peste cateva saptamani apar jocurile mult asteptate...
C2D E6750 3,2Ghz +TT Big Typhoon(lapped) | DFI LP UT P35-T2R HEATPIPE | Sapphire HD4890 Vapor-X 1GB GDDR5|4 GB DDR2 | 2WD+1Samsung+1Seagate=2TB | Thermaltake 430W Pure Power | A+ X-Clio 2
http://www.tcmagazine.com/comments.php? ... 57&catid=2
cica o sa aibe 775 la GPU si 2400 la memorie si asta vine de pe gecube ca diferente fata de HD2900XT este ca vine cu 35 mhz mai mult la GPU si 750 mhz mai mult la memorie.Acum depinde si ce schimbari sunt in GPU la texturare si rops ca si la 8800GT zic ca nu e mare schimbare dar este.Stai kodiak macar sa vezi review-urile de la HD3870.Eu cred ca va bate 8800GT-ul si sa va zic de ce.Sa luam HD2900XT-ul vine la 740 mhz la GPU pe o tehnologie la 80nm si cu overclock ajunge la 850(nu stiu sigur la cat ajunge maxim) si daca HD3870 vine la 775 mhz oare la cat ajunge overclock-ul avand in vedere ca este pe 55nm si cu know how de la AMD sa presupunem prin absurd ca default nu ar bate un 8800GT dar cu overclock il rupe.
Si acum inca o stire lansata de Nvidia sau Intel nu stiu care este zvonacul de data asta dar e de ras cata informatie gresita circula pe net
http://www.expreview.com/news/hard/2007 ... d6758.html
hahaha un quad core de la AMD este mai slab decat un dual core tot de la AMD.Nu vi se pare cam ciudat AMD-ul sa lucreze la un procesor mai slab decat cel care il are acum pe piata ? si culmea este ca testeaza cu 3dmark 2006 care stie de quad core si tot e mai slab decat un AMDx2.Mda aici miroase ori a nvidia ori a intel.
cica o sa aibe 775 la GPU si 2400 la memorie si asta vine de pe gecube ca diferente fata de HD2900XT este ca vine cu 35 mhz mai mult la GPU si 750 mhz mai mult la memorie.Acum depinde si ce schimbari sunt in GPU la texturare si rops ca si la 8800GT zic ca nu e mare schimbare dar este.Stai kodiak macar sa vezi review-urile de la HD3870.Eu cred ca va bate 8800GT-ul si sa va zic de ce.Sa luam HD2900XT-ul vine la 740 mhz la GPU pe o tehnologie la 80nm si cu overclock ajunge la 850(nu stiu sigur la cat ajunge maxim) si daca HD3870 vine la 775 mhz oare la cat ajunge overclock-ul avand in vedere ca este pe 55nm si cu know how de la AMD sa presupunem prin absurd ca default nu ar bate un 8800GT dar cu overclock il rupe.
Si acum inca o stire lansata de Nvidia sau Intel nu stiu care este zvonacul de data asta dar e de ras cata informatie gresita circula pe net
http://www.expreview.com/news/hard/2007 ... d6758.html
hahaha un quad core de la AMD este mai slab decat un dual core tot de la AMD.Nu vi se pare cam ciudat AMD-ul sa lucreze la un procesor mai slab decat cel care il are acum pe piata ? si culmea este ca testeaza cu 3dmark 2006 care stie de quad core si tot e mai slab decat un AMDx2.Mda aici miroase ori a nvidia ori a intel.
Ma amuza de multe ori cand iti citesc posturile tale. Daca nu ar fii unu ca tine ar trebuii sa inventam
Eu zic sa-ti schimbi si nick name-ul din Adrian in ATian

Eu zic sa-ti schimbi si nick name-ul din Adrian in ATian

- gabe_racer
Asa sunt fanii astia,peste tot ei simt conspiratii,marsavii,minciuna.Nu stiu ce legatura ar avea Nvidia si Intel cu Phaenom-ul X4?Dar sigur adrian66 stie el ceva ,dar nu spune inca nimic. 

C2D E6750 3,2Ghz +TT Big Typhoon(lapped) | DFI LP UT P35-T2R HEATPIPE | Sapphire HD4890 Vapor-X 1GB GDDR5|4 GB DDR2 | 2WD+1Samsung+1Seagate=2TB | Thermaltake 430W Pure Power | A+ X-Clio 2
http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=200679
Hahaha super 8800GT-ul merge mai prost decat un HD2900XT in NFS pro street

Hahaha super 8800GT-ul merge mai prost decat un HD2900XT in NFS pro street

Noroc ca nu au testat si GTX-uri sau 8800ultra sa vezi ca mergeau mai bine ca orice placa de la ATI inclusiv 2900XT 

De ce compara 8800GT 512Mb cu HD2900XT 1Gb. Nu mi se pare prea corect...
Don't steal. The government hates competition.
- gabe_racer
2900XT-ul ala e varful de lance la AMD/ATI,in timp ce 8800GT se situeaza sub 8800GTX si 8800 Ultra,stim ca esti fan ATI dar te bucuri cam degeaba,pe deasupra 8800GT costa mai putin cu mult decat un 2900XT deci nici aici nu ai de ce sa te bucuri.adrian66 wrote:http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=200679
Hahaha super 8800GT-ul merge mai prost decat un HD2900XT in NFS pro street![]()

extragi ce vrei din informatia aia.Eu din informatia aia care nu bag mana in foc daca este adevarata sau nu de la site-ul ala de 2 lei extrag ca daca este adevarata un rv670XT care este mai buna decat HD2900XT va merge mai bine decat 8800GT si va costa mai putin.Acum intelegi unde vroiam sa bat cu link-ul ala ? oare rv670xt cu 750 mhz mai mult la memorie si cu vreo 30 la GPU va merge mai bine decat un HD2900XT in jocul ala ?gabe_racer wrote:2900XT-ul ala e varful de lance la AMD/ATI
da dar rv670XT va costa mai putin decat 8800GTgabe_racer wrote:8800GT costa mai putin cu mult decat un 2900XT deci nici aici nu ai de ce sa te bucuri.

- gabe_racer
Stai sa vedem cat va costa la lansare,ca si 8800GT se preconiza mai putin si costa ~8.6mil
Fani ATI din toate colturile uniti-va: NVIDIA ForceWare 169.04 - Crysis demo performance and image quality
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
We can only imagine that the reduction in image quality we're seeing is due to a Crysis-specific optimisation that isn't working exactly as it should, thus increasing performance at the cost of rendering the game exactly as the developer intends it to look. In fairness to NVIDIA, the changes to their ForceWare 169.0x releases clearly go above and beyond simply this water reflection issue, as even with any application specific enhancements removed and everything rendered correctly we still see performance a few frames per second above those garnered from NVIDIA's latest WHQL drivers for the entire GeForce 8 series
Oops!Firstly, to enjoy the Crysis single-player demo in its full glory on NVIDIA's GeForce 8 hardware, you'll need to either drop to an older driver version than the ForceWare 169.0x releases, or rename the crysis.exe in your game folder to something else (not the name of another game) to remove the offending broken optimisation, and thus allow in-game water reflections to be rendered correctly. Secondly, if you've read any reviews of NVIDIA graphics boards using this combination of driver release and the Crysis single-player demo, you should be aware that any performance metrics shown are quite likely to be inaccurate and slightly inflated.
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
In ultima vreme tot ce a produs AMD a fost ori slab ori f slab,chiar low-end,de vina sa fie oare miscarea lor prost insiprata,achizia de miliarde care le-a scuzat drastic nivelul de performanta?...concurenta e departe,prietenii stiu de ceadrian66 wrote: hahaha un quad core de la AMD este mai slab decat un dual core tot de la AMD.

PS: acum,ceva mai vechi:
Bravo Dennis,ti-ai reparat greseala din trecut,si acum ai ales PERFORMANTA la pret mic,in detrimentul SACADARII la pret mareadrian66 wrote: Greseala mare a lui DennisBox sa dea HD2900XT-ul sa isi ia un 8800GT.
Te felicit inca o data pt alegerea facuta
___|___NIMĂNUI NU ÎI PASĂ DE CONFIGURAŢIA "SISTEMULUI" TĂU___|___
@ adrian66, din cate am inteles, RV670 va costa mai putin decat 8800GT pentru ca este cu 20% mai slab... cel putin asa zicea un articol, daca e true sau daca sunt lies, vom afla in curand.
Totusi, odata cu aparitia RV670 vor incepe sa apara primele 8800GT-uri cu 256 MB DDR, placi care presupun ca au aceleasi performante ca cele de 512 MB in rezolutii 1024x768 / 1440x900 / 1280x1024 , practic rezolutiile cele mai comune... In rezolutii mai mari desigur vor fi mai slabe, din cauza cantitatii mai mici de memorie, dar totusi, eu zic ca varianta de 256 va fi un superb buy, mai ales la ce pret preconizat are : ~600 RON
Eu personal sper ca si RV670 sa fie ceva de capul lui dar totusi nu vreau sa fie ce este 2900XT/Pro acum... FFS 8800GT consuma cu ~130W mai putin in load ca un 2900XT...
Totusi, odata cu aparitia RV670 vor incepe sa apara primele 8800GT-uri cu 256 MB DDR, placi care presupun ca au aceleasi performante ca cele de 512 MB in rezolutii 1024x768 / 1440x900 / 1280x1024 , practic rezolutiile cele mai comune... In rezolutii mai mari desigur vor fi mai slabe, din cauza cantitatii mai mici de memorie, dar totusi, eu zic ca varianta de 256 va fi un superb buy, mai ales la ce pret preconizat are : ~600 RON
Eu personal sper ca si RV670 sa fie ceva de capul lui dar totusi nu vreau sa fie ce este 2900XT/Pro acum... FFS 8800GT consuma cu ~130W mai putin in load ca un 2900XT...
De ce nu cititi link-ul postat de burebista inainte sa tipati ca ATI e slaba.Ce imi place cum se ajunge sa se confirme ce am spus mai inainte ca timedemo-ul de la Nvidia este optimizat si erau unii care faceau misto ca ce nu e normal sa optimizeze ete na ca v-au optimizat jocul de nu mai vedeti nici apa bine.De ce nu ma ascultati cand va spun ca timedemo-urile astea default sunt super optimizate de ATI si Nvidia si nu reflecta adevarata performanta care o sa o ai in joc niciodata mai ales la un joc cum este crysis.Cand e vorba de un bench default treaba e clara cine are mai multi bani de investit in "optimizari" castiga si aici intra si COH cu care isi face Nvidia reclama pe cutii de 8800GT.Lovitura grea ptr. Nvidia chestia cu apa multumesc burebista de link am material acum sa le dau in cap la Nvidiosi
.

Gears of War PC Performance and IQ: http://enthusiast.hardocp.com/article.h ... VzaWFzdA==
bolovan
- gabe_racer
asta da joc,m-a luat prin surprindere,azi se lanseaza in America!Se pare ca pe 8800GTS 320 o sa-l pot juca oarecum bine.
Da foarte grea lovitura,mai ales ca ATI e sfint si nu triseaza in drivere si acest articol,e drept mai vechi(dar oricum nimic nu s-a schimbat de atunci) e doar o minciuna,e comandat de nvidia :adrian66 wrote:.Lovitura grea ptr. Nvidia chestia cu apa multumesc burebista de link am material acum sa le dau in cap la Nvidiosi.
ATI Technologies Admits Cheating the Drivers To Achieve Higher 3DMark03 Score.
Lucru mare ca a trisat NVIDIA,dar cind triseaza ATI(cam tot timpul),normal ca ori sint minciuni,ori anumiti fani se fac ca ploua.
Nvidia cheats in HD HQV test
http://www.fudzilla.com/index.php?optio ... &Itemid=34
Nvidia cheats in 3Dmark03
http://www.news.com/Nvidia-accused-of-f ... 09574.html
da....si?adrian66 wrote:Nvidia cheats in HD HQV test
Ambele firma triseaza de cit ori au ocazia,ai si demonstrat mare lucru cu linkurile alea....mda
simt oftica in postul tauY2K wrote:da....si?

Hai sa numaram de cate ori a fost prinsa Nvidia trisand si de cate ori AMD-ul.Problema e ca o firma este mai nesimtita cand e vorba de trisat nu se da inlaturi de la nimic cum ar fi in Crysis sa iti mareasca performanta prin scaderea calitatii imaginii vizibil si isi si gaseste intr-un fel scuza ca daca tipa cineva acum ca uite a trisat zice ca e driverul beta ce ei n-au vrut sa se intample asta dar scopul a fost atins adica o gramada de site-uri care au facut review-urile cu beta-urile alea "optimizate".
oftica vine in al tau,bineinteles,ca rpd ai sarit cu linkuri noi in care ne arati lucruri vechi ,gen ATi si NVIDIA triseaza---asta stim toti,fiecare a trisat de cite ori a putut,cum ar fi cind ATI trisa ordinar in 3D Mark,stiind cu buna dreptate ca pt multi dintre cumparatori acest test e un etalon in ceea ce priveste performanta placilor video.adrian66 wrote:simt oftica in postul tauY2K wrote:da....si?![]()
Hai sa numaram de cate ori a fost prinsa Nvidia trisand si de cate ori AMD-ul.Problema e ca o firma este mai nesimtita cand e vorba de trisat nu se da inlaturi de la nimic cum ar fi in Crysis sa iti mareasca performanta prin scaderea calitatii imaginii vizibil si isi si gaseste intr-un fel scuza ca daca tipa cineva acum ca uite a trisat zice ca e driverul beta ce ei n-au vrut sa se intample asta dar scopul a fost atins adica o gramada de site-uri care au facut review-urile cu beta-urile alea "optimizate".
Si oricum,cind NVDIA face un driver beta macar jocurile iti merg perfect,nu ca la ATI care si cu driverele WHQL nu randeaza corect texturi,nu poti activa AA in engine-ul Unreal III,etc
Unde esti Y2K ca am o veste proaste ptr. Nvidiosi.
http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/ ... teethering
.
http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/ ... teethering
Uhh calitatea asta la nvidia parca scade de la an.Vezi nu vorbesc prostii cand zic ca placile Nvidia = calitate slaba si daca comentezi ca nu e adevarat uite ce scrie jos problemele sunt expuse pe forumurile de la EVGA ,PNY si BFG asa ca imediat sap in forumurile astea si dau tot aici.INTERNET FORUMS ARE caught in a row about the first batch of Geforce 8800GT cards. It seems that several users reported problems with stability, and their negative postings caused quite a stir.
Our own hack Dean Pullen reports that his review card, a BFG 8800GT is producing BSODs on boot, and the situation did not change even after changing couple of motherboards. The cards that are in our Croatian Lab right now (Gainward, XFX and Zotac) are functioning just perfectly, however.
An Australian outlet has also been in touch to say that of the 22 cards they were allocated, three don't work (two Inno3d 8800GT 512Mb cards one Gainward 8800GT 512Mb card). All three were dead on arrival. "Fans spin, no signal," reports our source. He notes: "Thirteen-and-a-half per cent DOA is not good enough..."
We visited couple of forums where users rae complaining about first batch of boards from BFG, PNY and EVGA. But in truth, we're facing the reality of mass production and these companies probably have highest allocation - so problems were bound to strike them first. µ

Toate placile din primul batch sint produse de FOXCONN,deci oare cine e de vina-----s-a stricat in vreuna GPU-ul produs de NVIDIA sau boardul produs de FOXCONN?adrian66 wrote:Unde esti Y2K ca am o veste proaste ptr. Nvidiosi.
http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/ ... teetheringUhh calitatea asta la nvidia parca scade de la an.Vezi nu vorbesc prostii cand zic ca placile Nvidia = calitate slaba si daca comentezi ca nu e adevarat uite ce scrie jos problemele sunt expuse pe forumurile de la EVGA ,PNY si BFG asa ca imediat sap in forumurile astea si dau tot aici.INTERNET FORUMS ARE caught in a row about the first batch of Geforce 8800GT cards. It seems that several users reported problems with stability, and their negative postings caused quite a stir.
Our own hack Dean Pullen reports that his review card, a BFG 8800GT is producing BSODs on boot, and the situation did not change even after changing couple of motherboards. The cards that are in our Croatian Lab right now (Gainward, XFX and Zotac) are functioning just perfectly, however.
An Australian outlet has also been in touch to say that of the 22 cards they were allocated, three don't work (two Inno3d 8800GT 512Mb cards one Gainward 8800GT 512Mb card). All three were dead on arrival. "Fans spin, no signal," reports our source. He notes: "Thirteen-and-a-half per cent DOA is not good enough..."
We visited couple of forums where users rae complaining about first batch of boards from BFG, PNY and EVGA. But in truth, we're facing the reality of mass production and these companies probably have highest allocation - so problems were bound to strike them first. µ![]()
.
Ai demonstrat mare lucru,dap.....
![Wonder [smilie=Wonder.gif]](./images/smilies/Wonder.gif)
Macar la nvidia se strica placile produse de altii,dar la ATI se strica placi BBA
Nu-ti fa tu griji,placa asta,cu tot cu asa zisele probleme ale sale,marcheaza inceputul sfirsitului pt ATI...bye bye
![Hi-Ya [smilie=Hi-Ya.gif]](./images/smilies/Hi-Ya.gif)
- gabe_racer
La modul cel mai serios vorbind,asta t-i se pare un lucru bun?Sa existe doar Nvidia pe piata placilor video?Ar insemna ca atunci vor dicta preturile si performanta dupa bunul lor plac.E un lucru foarte rau daca s-ar intampla asa.Mie sincer imi pare rau de ATI ca nu mai scot placi cu adevarat competitive cum au fost seriile anterioare:X1800XT,X1900XT(XTX),X1950XT(XTX).Placi care dupa aproximativ 2 ani de la lansare inca duc in dX9 cu brio jocurile actuale pe rezolutii decente.Y2K wrote: Nu-ti fa tu griji,placa asta,cu tot cu asa zisele probleme ale sale,marcheaza inceputul sfirsitului pt ATI...bye bye
Sa nu uitam de seria 9xxx care a tavalit cu orice 5xxx de la nVidia o buna perioada de vreme... se schimba roata, cand pe stanga cand pe dreapta. Personal singura chestie care nu imi place la ATI sunt drivere cu optiuni ascunse dubios... Partea proasta e ca si nVidia a urmat exemplul prost si a bagat nenorocirea aia de Control Panel nou care nu pot sa-l sufar. In rest... tin cu cel mai bun... mi se rupe de amandoi gigantii. Am avut Northwood, dupa asta am sarit pe Venice, dupa asta pe un X2, dupa asta am sarit in curte la Intel cu Core2 si dupa un timp cu Quad... La video la fel... Ti4600(de la Leadtek, cea cu 2 ventilatoare.. ce frumoasa era si matura pe jos cu 8500), 9600XT, 6600GT, X800XT si finalmente 7600GT... si pauza. Astept ca matza sa vad care scuipa un soricel mai interesant... Ca 7600 e deja batran rau...
Ce ma mira insa e ca nimeni nu sufla un cuvintel de console... Care cam rup capul la un sistem modern de gaming... Chiar si afurisenia de PS3.
Ce ma mira insa e ca nimeni nu sufla un cuvintel de console... Care cam rup capul la un sistem modern de gaming... Chiar si afurisenia de PS3.
Mai Y2K probleme tale legate de ATI sunt inventate de tine sau cazuri rare ca normal mai sunt scapari si la ATI dar in comparatie cu Nvidia ATI/AMD sta mult mai bine la calitatea placilor dovada forumul plin de placi video Nvidia arse si cu probleme si acum na si seria 8800GT care a aparut de cateva zile are probleme si nu este prima data cand face chestii din astea (7900GT
) asa ca atentie mare cu placile Nvidia mai ales cu TV Out-ul
.
Si problemele Nvidia nu se opresc aici mai sunt trisatul din drivere scaderea calitatii imaginii ca sa dea bine in bench-uri si normal ca nu s-a intamplat numai acum cu crysis a mai fost o perioada cand Nvidia nu avea niste placi chiar perf. pe langa ATI si calitatea default din driver era mai slaba ca la ATI (seria 5900)
asta e strategia Nvidia cat mai murdar posibil trisat unde se poate calitate slaba la placi practica preturi mari in absenta concurentei dar hai mai bine sa le enumeram :
1. trisat in crysis intr-o nesimtire sub scuza ca e driverul beta dar review-urile s-au facut deja cu beta.
2.corupt o gramada de site-uri la review-uri cat mai pupincuriste la adresa Nvidia
3.placile lor video sunt de o calitate indoielnica de ani de zile se ard de la cele mai tampite probleme (TV OUT) si nici acum nu au rezolvat problema
4.placile lor nu sunt longevive pe termen lung strategia lor fiind de ani de zile sa mearga mai bine decat concurenta in prezent si mai tarziu nu ne intereseaza cat ne intereseaza sa se schimbe mai des placa video
5.au fost suspectati de influentarea forumurilor de afara cu oameni angajzati sa vorbeasca pozitiv de placile lor
6.dau impresia ca driverele lor sunt superioare si stabile cand defapt sunt un dezastru recent problema din NSF Pro Street este numai pe placile Nvidia si probleme de drivere o gramada ca doar e plin forumul de useri cu palci Nvidia si probleme destule
s.a.m.d.
Si sa nu uitam Y2K a mai mintit pe forumul asta cu niste screenshot-uri tre sa aducem aminte tottt timpul cand vorbeste Y2K ca a fost prins cu o minciuna.

Si problemele Nvidia nu se opresc aici mai sunt trisatul din drivere scaderea calitatii imaginii ca sa dea bine in bench-uri si normal ca nu s-a intamplat numai acum cu crysis a mai fost o perioada cand Nvidia nu avea niste placi chiar perf. pe langa ATI si calitatea default din driver era mai slaba ca la ATI (seria 5900)
asta e strategia Nvidia cat mai murdar posibil trisat unde se poate calitate slaba la placi practica preturi mari in absenta concurentei dar hai mai bine sa le enumeram :
1. trisat in crysis intr-o nesimtire sub scuza ca e driverul beta dar review-urile s-au facut deja cu beta.
2.corupt o gramada de site-uri la review-uri cat mai pupincuriste la adresa Nvidia
3.placile lor video sunt de o calitate indoielnica de ani de zile se ard de la cele mai tampite probleme (TV OUT) si nici acum nu au rezolvat problema
4.placile lor nu sunt longevive pe termen lung strategia lor fiind de ani de zile sa mearga mai bine decat concurenta in prezent si mai tarziu nu ne intereseaza cat ne intereseaza sa se schimbe mai des placa video
5.au fost suspectati de influentarea forumurilor de afara cu oameni angajzati sa vorbeasca pozitiv de placile lor
6.dau impresia ca driverele lor sunt superioare si stabile cand defapt sunt un dezastru recent problema din NSF Pro Street este numai pe placile Nvidia si probleme de drivere o gramada ca doar e plin forumul de useri cu palci Nvidia si probleme destule
s.a.m.d.
Si sa nu uitam Y2K a mai mintit pe forumul asta cu niste screenshot-uri tre sa aducem aminte tottt timpul cand vorbeste Y2K ca a fost prins cu o minciuna.
INQ sunt ca o grupa de copii suparati, nu au fost invitati de nVidia la cateva NDA-uri si de atunci tot fac din tantar armasar cu orice ocazie cand e o stire despre nVidia.
Poate ca unul sau doi au avut probleme cu 8800GT, big deal, ai GARANTIE. E si normal, maii ales ca primul val de placi de 8800GT este deja VANDUT, si probabil si urmatoarele valuri se vor vinde ca painea calda. De ce? Pai eu vad ca 8800GT este peste 8800GTX si 2900XT in Gears of War, si in mai toate jocurile este tot pe acolo...
Si nu mai bagati in seama toate stirile care apar pe net, ca nu tot ce zboara se mananca...
Cum am mai zis si inainte, performantele unei placi video nu se pot imbunatati radical cu driveri noi, in cel mai bun caz, cateva fps in plus care sunt realizati in detrimentul calitatii imaginii. In cel mai bun caz se rezolva probleme de stabilitate sau se optimizeaza...
Poate ca unul sau doi au avut probleme cu 8800GT, big deal, ai GARANTIE. E si normal, maii ales ca primul val de placi de 8800GT este deja VANDUT, si probabil si urmatoarele valuri se vor vinde ca painea calda. De ce? Pai eu vad ca 8800GT este peste 8800GTX si 2900XT in Gears of War, si in mai toate jocurile este tot pe acolo...
Si nu mai bagati in seama toate stirile care apar pe net, ca nu tot ce zboara se mananca...
Cum am mai zis si inainte, performantele unei placi video nu se pot imbunatati radical cu driveri noi, in cel mai bun caz, cateva fps in plus care sunt realizati in detrimentul calitatii imaginii. In cel mai bun caz se rezolva probleme de stabilitate sau se optimizeaza...
am citit si eu articolul de pe hardcop si acolo zic ca un 8800GTS 320mb nu poate rula jocul cu texturi decat pe medium altfel se misca oribil.Ei bine eu am 8800GTS si pe un amarat de a64 2,4 ghz si joc cu texturile pe highest si n-am probleme de incetiniri framerate-ul este peste 40fps mai tot timpul asa ca lasa-ma cu articolul ala de 2 lei toata lumea care are 8800GTS 320mb poate sa confirme ca nu este nici o problema sa joci jocul cu texturi la maxim.AndreiD wrote:este peste 8800GTX si 2900XT in Gears of War
- gabe_racer
cum de ai un 8800GTS in calculator mane?Tu asa fan inversunat ATI. 

Da, curios pe ce rezolutie joci ? 1024X768 ?adrian66 wrote:am citit si eu articolul de pe hardcop si acolo zic ca un 8800GTS 320mb nu poate rula jocul cu texturi decat pe medium altfel se misca oribil.Ei bine eu am 8800GTS si pe un amarat de a64 2,4 ghz si joc cu texturile pe highest si n-am probleme de incetiniri framerate-ul este peste 40fps mai tot timpul asa ca lasa-ma cu articolul ala de 2 lei toata lumea care are 8800GTS 320mb poate sa confirme ca nu este nici o problema sa joci jocul cu texturi la maxim.AndreiD wrote:este peste 8800GTX si 2900XT in Gears of War
Si eu am 8800GTS pe E4300, 2 GB DDR2 si nu am 40 de fps la setarile alea....
Eu nu am avut personal probleme cu ati,doar ca am acasa o placa x1800xl sau gt(habar nu am exact modelul),bineinteles placa este BBA,pe care am primit-o cadou--placa e paradita ....si cu alta ocazie era sa-mi iau tzeapa cu un x1800xt cu un dvi mortadrian66 wrote:Mai Y2K probleme tale legate de ATI sunt inventate de tine sau cazuri rare ca normal mai sunt scapari si la ATI dar in comparatie cu Nvidia ATI/AMD sta mult mai bine la calitatea placilor dovada forumul plin de placi video Nvidia arse si cu probleme si acum na si seria 8800GT care a aparut de cateva zile are probleme si nu este prima data cand face chestii din astea (7900GT) asa ca atentie mare cu placile Nvidia mai ales cu TV Out-ul
.
s.a.m.d.
Bine,acum vb pt oameni normali,nu pt cei cu dizabilitati de diferite feluri,carora trebuie sa le repeti rabdator (si eu sint infinit de rabdator) aceleasi chestii.
Daca NVIDIA se strica pt ca e LOW-END===> automat,cind ATI se strica e pt ca e LOW END
Ambele firme au trisat si vor trisa in benchmark-uri si jocuri.
Ambele firme au avut placi slabe si placi bune,comparativ cu concurenta---ca daca una ar avea doar placi proaste si una doar bune,automat cea mai slaba ar fi dat faliment.
Si acum,sa dam apa la moara trolilor,sa se simta si ei bine
1)dupa cum am spus mai sus,nvidia triseaza,ati triseaza,nu e nimic nou,old news
2)nvidia corupe site-uri si review-uri-----dovezi,dovezi,in rest sint doar vorbe----si eu pot spune ca ATI are sniperi platiti sa ucida posesorii de nvdia,ca asa am citi eu pe retardnews.pa....e real ce zic?daca da,atunci e da si pt nvidia
3)placile nvidia si ati se defecteaza,e suficient sa dai search pe forum sau pe google dupa : ati problems,ca exemplu si se pot vedea sute de cazuti cu palci ATI bulite==> placile ATI sint de o calitate indoielnica
4)Nvidia se bazeaza pe performanta nu pe longevitate,logic,de aceea sint pe primul loc la vinzari---nu ca in cazul strategiei defactuoase ATI---"facem placi longevive si slabe ca performanta,pt useri gen bunicul, matusa, nea Sile macelarul ca si asa ei joaca doar Solitaire si cumpara o placa video noua doar cind se strica cea veche" etc,etc
5)nvidia e suspectata pt bla bla bla?idem,pot spune si eu ca de fapt ati manevreaza si cumpara si aranjeaza benchmark-uri
Am dovezi,sau doar incerc intr-un mod penibil sa atrag atentia asupra mea?
Nu am dovezi....deci...
6)Nvidia are probleme cu drivere?!?!

La asta nici nu ma obosesc sa raspund,asta a fost chiar buna---"nvidia are probleme cu drivere"...hahahaha
PS : si ATI nu are si nu a avut niciodata,ei tot timpul au avut cele mai stabile drivere

Acum sa vedem de fapt care este problema,pardon probleme lui adrian69,probleme cauzate de fanatismul pur si viata petrecuta pe forumuri:
In rest,povestile clasice cu troli,incercarea disperata de atragere a atentiei prin discreditarea altor persoane,incarcari jalnice care produc doar zimbete deja amarefrustrare paranoica combinata cu neincrederea cronicaFrustration is an emotion that occurs in situations where one is blocked from reaching a personal goal. The more important the goal, the greater the frustration. It is comparable to anger.Frustrarea asta bolnava ca a gasit pe cineva care sa-i conteste infloriturile si laudele la adresa ATI,pt el aceste fiind unicul scop in viata,idolatrizarea ATI....si "goal-ul" este mare......Distrust is a formal way of not trusting any one...in a situation of...deep doubt
SI mai grav,a dezvoltat o noua paranoia---acea ca toti oamenii din jurul sau mint,ca este inconjurat de "teoria conspiratiei".....tz,tz,unde te poate duce fanatismul asta....
Au aparut si driverele 163.75 de la Nvidia. Repara si bug-ul numit "memory management" la placile video 8800 GTS 320 Mb ?
The Life is beautiful with games.
da dar Nvidia triseaza mai mult si mai urat vrei dovezi uite ultima dovada(link-urile mai sus ptr. cine vrea sa vada) cu crysis si filmele HD acum in prezent Nvidia triseaza in testele video si in crysis in schimb ce poti spune de ATI in prezent la ce triseaza ATI acum ?Y2K wrote:1)dupa cum am spus mai sus,nvidia triseaza,ati triseaza,nu e nimic nou,old news
aici iti dai seama dupa testele care le fac si rezultatele false chiar este nevoie sa ne aducem aminte de scoruri gresite de COH si 3dmark2005 si 2006 care se pot reproduce de oricine pe calc. mai slabe si tot se scot rezultate mai bune.Cam asa iti dai seama cand un articol este platit si am zis ca si ATI cumpara si Nvidia.Y2K wrote:nvidia corupe site-uri si review-uri-----dovezi,dovezi,in rest sint doar vorbe----si eu pot spune ca ATI are sniperi platiti sa ucida posesorii de nvdia,ca asa am citi eu pe retardnews.pa....e real ce zic?daca da,atunci e da si pt nvidia
hai sa numaram pe forumul asta cate ATI si cate Nvidia si o sa ai o surpriza sa vezi ca Nvidia este in top la stricaciuniY2K wrote:placile nvidia si ati se defecteaza,e suficient sa dai search pe forum sau pe google dupa : ati problems,ca exemplu si se pot vedea sute de cazuti cu palci ATI bulite==> placile ATI sint de o calitate indoielnica
uite x1900xtx si uite 7900GTX care a fost mai longeviva ? si x1900xtx ofera o performanta decenta si acum si uite 8800GT-ul fara DX10.1 si uite HD3870 cu DX10.1 care nu este doar o gaselnita de marketing chiar face ceva oare ce placa va rezista in timp mai bine ?Y2K wrote:Nvidia se bazeaza pe performanta nu pe longevitate,logic,de aceea sint pe primul loc la vinzari---nu ca in cazul strategiei defactuoase ATI---"facem placi longevive si slabe ca performanta,pt useri gen bunicul, matusa, nea Sile macelarul ca si asa ei joaca doar Solitaire si cumpara o placa video noua doar cind se strica cea veche" etc,etc
la fel hai sa numaram pe forum cati Nvidia si cati ATIY2K wrote:6)Nvidia are probleme cu drivere?!?!
Dragule daca ai mintit ce sa iti fac nu mai scapi de mine cu chestia asta niciodata.Pentru cine a intrat ptr. prima data aici dragul nostru Y2K a vrut sa ne arate ce performanta are Nvidia in Dirt si a folosit un tweak care sa reduca calitatea imaginii ptr. un rezultat mai bun si nu a zis nimic pana cand si-a dat seama cineva ca screenshot-ul lui nu este in regula atunci incercand sa se disculpe de minciuna care a pus-o pe forum cu scuze ca a uitat de tweak (greseala dupa elY2K wrote:In rest,povestile clasice cu troli,incercarea disperata de atragere a atentiei prin discreditarea altor persoane,incarcari jalnice care produc doar zimbete deja amare

http://www.xtremepc.ro/forum/viewtopic. ... 7763346e5d
- gabe_racer
-Mai adriane dar esti culmea,dar de unde stii tu mai ca DX 10.1 nu e o strategie evidenta de marketing?Tu chiar crezi ca placile astea vor duce doua generatii de jocuri?Nici pe DX 10 nu sunt aparute exclusiv jocuri,dar mai pe DX 10.1 ...poate prin 2009.
-Partea cu numaratul userilor de pe forum,e asa aruncata acolo sa fie,oricum spune-mi tu cati ai vazut sa-si cumpere din generatia actuala placi AMD/ATI?Majoritatea userilor cu buget limitat si-au cumparat 8600GT si nu 2600XT...motivele le gasesti tu...iar la high end,ce sa mai zic,2900XT cred ca doar Velatos are din cei care posteaza mai des,Dennis_Box a avut-o si a vandut-o pe un 8800 GT sau ce si-o fii luat de la Nvidia.
-Nu inteleg inversunarea ta deplasata contra Nvidia,daca cumva ATI te plateste sa le faci reclama spune-mi si mie ca atunci ma alatur,in alte conditii nu-i vad sensul.(Sa nu crezi ca tin cu Nvidia ca te inseli,eu cumpar ce e mai bun pe piata la pretul pe care mi-l permit,oricum e clar ca deocamdata ATI nu mai este ce a fost acum vreo in urma cu vreo 2 ani cand scotea high-enduri care si acum sunt performante).
-Partea cu numaratul userilor de pe forum,e asa aruncata acolo sa fie,oricum spune-mi tu cati ai vazut sa-si cumpere din generatia actuala placi AMD/ATI?Majoritatea userilor cu buget limitat si-au cumparat 8600GT si nu 2600XT...motivele le gasesti tu...iar la high end,ce sa mai zic,2900XT cred ca doar Velatos are din cei care posteaza mai des,Dennis_Box a avut-o si a vandut-o pe un 8800 GT sau ce si-o fii luat de la Nvidia.
-Nu inteleg inversunarea ta deplasata contra Nvidia,daca cumva ATI te plateste sa le faci reclama spune-mi si mie ca atunci ma alatur,in alte conditii nu-i vad sensul.(Sa nu crezi ca tin cu Nvidia ca te inseli,eu cumpar ce e mai bun pe piata la pretul pe care mi-l permit,oricum e clar ca deocamdata ATI nu mai este ce a fost acum vreo in urma cu vreo 2 ani cand scotea high-enduri care si acum sunt performante).
Irelevant,acum a trisat NVIDIA,in alta ocazie ATI,ce mare brinza?adrian66 wrote:da dar Nvidia triseaza mai mult si mai urat vrei dovezi uite ultima dovada(link-urile mai sus ptr. cine vrea sa vada) cu crysis si filmele HD acum in prezent Nvidia triseaza in testele video si in crysis in schimb ce poti spune de ATI in prezent la ce triseaza ATI acum ?
In ce triseaza ATI acum?Pai numai in toate jocurile noi in care daca schimbi numele executabilului se va observa o scadere drastica de performanta
Data viitoare cind va trisa evident ATI se va putea spune "da,daca a trisat acum inseamna ca el a trisat mai des?"
Nu cred
Poate eu citesc doar review-urile in care ATI triseaza in 3dmark2003 sau vad ce se intimpla cind schimbi numele unui executabil dintr-un joc nou---adica ca ATI pierde semnificativ performanta,din cauza optimizariloradrian66 wrote: aici iti dai seama dupa testele care le fac si rezultatele false chiar este nevoie sa ne aducem aminte de scoruri gresite de COH si 3dmark2005 si 2006 care se pot reproduce de oricine pe calc. mai slabe si tot se scot rezultate mai bune.
Dar asta face si nvidia----deci nu-mi pot da seama,ca om rational,nu primata,ca ambele firme triseaza in mod absolut egal.
De cind a devenit forumul asta etalon in "topul stricaciunilor"?adrian66 wrote:hai sa numaram pe forumul asta cate ATI si cate Nvidia si o sa ai o surpriza sa vezi ca Nvidia este in top la stricaciuni
Poate eu gasesc cu google un forum in care in top este ATI
Este relevant acest lucru?NU
Dar vai HD3870 a aparut,sau il ai tu deja si noi nu stim?Poti compara un proiect cu ceva palpabil?adrian66 wrote: 8800GT-ul fara DX10.1 si uite HD3870 cu DX10.1 care nu este doar o gaselnita de marketing chiar face ceva oare ce placa va rezista in timp mai bine ?
Poate si 10100GTXUltra va avea DirectY 15 care nu este doar o gaselnita de marketing,are cumva HD3870 asa ceva?
NU==>irelevant
Cind vrei tuY2K wrote: la fel hai sa numaram pe forum cati Nvidia si cati ATI
Cu respectul deosebit pe care il am pt trolli cu capacitati f reduse de intelegere si pt care trebuie sa ma repet la infinit,si o fac ca asa este si rabdarea mea,infinita : asa zisa mea minciuna a fost recunoscuta,am oferit explicatii,am refacut testuladrian66 wrote:
Dragule daca ai mintit ce sa iti fac nu mai scapi de mine cu chestia asta niciodata.... ma mir cum mai are tupeu acum sa posteze ceva
Nu la fel se poate spune si despre posesorul de ATI cu care am facut comparatia---cind am descoprit probleme de timp intre screenshoturi,cam asta e explicatia primita de la el,care normal ca nu a falsificat testele,doar e posesor de ATI,deci e sfint:
Explicatie caracteristica unui fanatic.....prin asta s-au putut lamuri toti de veridicitatea testelor salevelatos wrote: Apeleaza la MAMA OMIDA SAU LA POLITIE ca sa-ti dai si tu seama ca-am facut 30 de minute.
Si da,am tupeu sa postez pe forum,atit timp cit mi-am recunoscut greseala si voi posta in continuare,pt ca este un forum liber,in care convietuiesc pasnic si oameni si trolli
SI asa va fi si in continuare,ca poate si eu vad in viitor ,ca e la moda,ATI e pe o panta descendenta rau....de cind a fost fortat sa se vinda AMD_ului,ca sa supravietuiasca falimentului....gabe_racer wrote: ATI nu mai este ce a fost acum vreo in urma cu vreo 2 ani cand scotea high-enduri care si acum sunt performante.
ATI Radeon HD 2900 XT Big Review Rev. 2.0

![Read-FAQ [smilie=Read-FAQ.gif]](./images/smilies/Read-FAQ.gif)
Conclusion: If ATI wants to move their Radeon HD 2900 XT inventory, they will need to start cutting its price at least by half, and that's what we think they will do very, very soon. So, if you are looking to buy the ATI Radeon HD 2900 XT, wait a while. ATI will drastically slash its price soon to stay competitive.
Rapidshare sucks.
Ceva nou?
Flag....ship-ul (pardon) ATI,placa de 12 milioane,e cu mult mai slaba decit placa de 8 milioane de la nvidia, 8800GT care e mult mai ieftina,consuma mult mai putin,se incalzeste mai putin,face galagie mai putina,ocupa doar un slot
Istoria se repeta over and over again....
Flag....ship-ul (pardon) ATI,placa de 12 milioane,e cu mult mai slaba decit placa de 8 milioane de la nvidia, 8800GT care e mult mai ieftina,consuma mult mai putin,se incalzeste mai putin,face galagie mai putina,ocupa doar un slot
Istoria se repeta over and over again....