Sincer sa fiu nu prea imi place testul de pe tweaktown. In primul rand ca un grafic se face in ordinea performantei. Obisnuit sa vad numele placii in ordine pe celelalte site-uri nici nu m-am uitat sa vad fps-urile si am ramas un pic blocat cand am vazut 3870-ul primul. Apoi m-am uitat si la fps-uri si am vazut ca de fapt era mai slaba. Apoi sunt teste in care baga un GTS intre 8800GT si 3870, in unele jocuri fac teste si la min si la avg, in unele fac teste doar la min, sau in altele doar la avg.
Apoi spun ca ventilatorul de pe 3870 este fantastic fiindca face zgomot de
doar 66 db. Jesus Christ! 66 db e mult! Nu e fantastic... e doar un pic mai bun decat porcaria de pe 8800GT.
Concluzia mi se pare destul de biased. Spun asa in treacat, cu juma' de gura ca 8800GT e mai performanta, dar apoi ca "cine vrea sa se incurce cu coolere aftermarket" ? Pai... daca vrei sa fie silentioasa si rece.... ar cam trebui sa te incurci cu coolere aftermarket. 66db e MULT, iar la temperaturi e doar cu putin mai rece decat 8800GT. Daca ar fi sa-ti iei 3870 fiindca e mai rece si mai silentioasa, tot iti iei teapa fiindca... pentru o placa video, tot suge la capitolele astea. E zgomotoasa si fierbinte.
Nu stiu... mi-a lasat un gust amar review-ul asta.
Cat despre placi... pacat ca au fost sterse post-urile anterioare. Asa puteam sa dau citate ale persoanelor care m-au contrazis...
EDIT: Mi-am adus aminte ca spusesem ca 8800GT va fi cu 20% mai rapida decat 3850. Am fost optimist. E de fapt cu 30% mai rapida decat 3870.
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)