Cea mai buna carcasa pentru aircooling

Pentru cei cărora le place să se "joace" cu propriul calculator

Moderator: Moderatori

Post Reply
ShakirEL

Cea mai buna carcasa pentru aircooling

Post by ShakirEL »

Am nevoie de o carcasa cu un airflow bun dar si gandit( deci fara monstruozitati gen Monolize :d ).
Cam care ar fi cea mai buna carcasa dpdv al racirii?
Eu m-am gandit la 3 variante deocamdata:
Lian Li PC-A16B~440Roni
Lian Li PC-V1000PlusII~600Roni
Antec P182~440Roni
O alta varianta ar fi Lian Li PC-B25B dar aceasta nu a aparut inca pe piata.
Inauntru vor fi un Thermalright Ultra120Extreme,8800GT. Bugetul ar fi de maxim 600roni. Daca e ceva deosebit se poate suplimenta.
Eu sunt născut in Timişoara/Şi sunt suporter Ultras Viola/Tu Poli pentru mine eşti unica iubire/Şi sunt convins că azi vei câştiga
Răzvan

Re: Cea mai buna carcasa pentru aircooling

Post by Răzvan »

Sau Coolermaster Stacker RC 832 : http://www.mediadot.ro/produse/30-compo ... eagra.html
Review : http://www.bit-tech.net/hardware/2007/0 ... _and_832/3 :thumbleft:
Superfly
ShakirEL

Post by ShakirEL »

Ok, Stacker ia si el o bifa dar carcasele de care am zis eu? :d
Eu sunt născut in Timişoara/Şi sunt suporter Ultras Viola/Tu Poli pentru mine eşti unica iubire/Şi sunt convins că azi vei câştiga
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

CM Stacker 831 The Ultimate PC Case. :thumbleft:
Răzvan

Post by Răzvan »

Carcasele Cooler Master sunt extrem de bune.SI Stacker 831 si 832 :wink: Poti uita de ce ai postat tu,stacker-ele sunt mult peste ce ai mentionat tu :d
Superfly
ShakirEL

Post by ShakirEL »

Ai vazut vreodata un Lian Li? Am vazut live cel mai ieftin model, PC-7 Plus si e exceptional lucrat.
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Am văzut şi LianLi (mai multe modele) şi CM Stacker, iar a doua mi se pare mai "sportivă" plus că are o gramadă de features în plus. Rolls Royce VS Lamborghini. Hard Choice.
Răzvan

Post by Răzvan »

+ Ca iti poti face un sistem avansat de racire in stack-uri.Are multe optiuni de pune a ventilatoarele :wink:
Superfly
alios

Post by alios »

asta e cea mai buna carcasa pentru aircooling

THERMALTAKE EUREKA 370 lei in magazine... asta ofera spatiu si racire ca la carte, spatiu sa bagi 2 sisteme :D integrala din aluminiu... urmatoarele fiind big tower

Image
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Aşa e, alios. Eureka are 2 coolere de 120 pe când CM Stacker are doar
# Cooling System:

* Front Fan (Intake): One 120x120x25 mm (LED)
* Rear Fan (Exhaust): One 120x120x25 mm
* UP to 9 x 120mm FAN (option)
o Front x 3
o Top x 1
o Rear x 1
o Side x 4 (Side fan bracket is also for 140, 120, 92, 80, or 60mm x 4, or 300mm Cross Flow Fan x1 or MIX)
O altă carcasă cu airflow bun (şi fără vent-uri mari) e Antec 900 , dar e urâtă cu spume.
Răzvan

Post by Răzvan »

Cooler Master-ul matura cu acel Thermaltake :laughing6:
Superfly
Snow

Post by Snow »

Bun deci stacker are 2 x 120 si mai pori sa pui inca 9 de 120. Intrebarea este de ce ai pune 11 coolere ? Eu nu pot intelege asta.
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
SpawnOfEvil

Post by SpawnOfEvil »

si le dai la maxim...si obtii ce? mai jos de temperatura camerei nu o sa scada nimic din interiorul carcasei.

a, si alios...vezi ca o carcasa integrala din aluminiu nu aduce nimic pt racire in plus fata de o carcasa de SECC.
partile calde care intra in contact cu carcasa ar fi o parte din sursa si lateralele hardurilor (1 cm fasie). asa ca in afara ca iti usureaza caratul compului si buzunarul totodata nu cred ca are rost o carcasa de aluminiu

on topic acum: eu as alege primul lian-li spus de tine si as face un wiremanagement a la larisu. cred ca ti-ar ajunge cam atat :thumbleft:
alios

Post by alios »

daca as fi vazut la altinceva nu as fi crezut niciodata 2 grade pe core.. si -2 grade pe cpu :d :d

racirea pe apa mirifica.. am pus unitatea de racire in dreptul geamului deschis.. afara fiind in jur de -5 grade.. si cam asa arata racirea
sunt curios cum se comporta cand o sa vina gerul adevarat -15 -20 grade :laughing6: apa de pe sistemul de racire nu ingheata.. solutia care a venit cu, corsair-ul e un antigel, tare as vrea sa vad 0 grade pe core... [smilie=Victory.gif]

asa ca poti pune si intr-o cutie de conserva de carcasa de 50 lei... daca ii tragi un sistem de racire pe apa evident :D

Image
Cayn

Post by Cayn »

Dar scumpe mai sunt carcasele astea pe care le recomandati. Carcase bune pt air cooling nu sunt pana in 400 ron? Gen Antec Nine Hundred? Ca si pe mine ma intereseaza. :d
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Elessar Dacă ai posibilitatea să montezi 11 ventilatoare asta nu înseamnă că eşti şi obligat să o faci. De exemplu, panoul lateral (unde se pot monta 4 ventilatoare de 120 mm) se poata da jos. Acesta este necesar atunci când dau căldurile peste tine (cum a fost vara din acest an, de exemplu) şi pur şi simplu ai nevoie de un "suflu" în plus sau vrei să răceşti anumite părţi a plăcii de baza, cum ar fi zona plăcii video, zona ram-ului sau a procesorului. Vara asta chiar şi cei cu P180 i-am văzut cu câte un vent prin interiorul carcasei ca să aibă temperaturi decente la GPU (8800 GTX avea respectivul).

SpawnOfEvil Ideea e că virgulă cu cât ai mai multe cu atât îţi permiţi să le ţii la low RPM. Dacă foloseşti mai multe ventilatoare, temperatura componentelor nu o să scadă sub temperatura camerei , dar o sa fie mai aproape de aceasta (pe cât posibil, îţi dai seama).

Alios, does the term "aircooling" mean something to you? Mie unul mi-ar fi oarecum ruşine să spun că am răcire cu apă într-o carcasă X-Byte. Dar de aceea e frumoasă lumea, că nu suntem toţi la fel.

Cayn
Antec 900 are airflow foarte bun, însă e carcasă care o ţii în debara, poate cu noroc, sub birou într-un loc mai ferit de ochiul uman, fiindcă e hidoasă.
Aruncă un ochi prin curtea Aplus şi anume la El Diablo. O găseşti şi mai ieftin (~400 RON).
r4zv4n

Post by r4zv4n »

SpawnOfEvil wrote:a, si alios...vezi ca o carcasa integrala din aluminiu nu aduce nimic pt racire in plus fata de o carcasa de SECC.
partile calde care intra in contact cu carcasa ar fi o parte din sursa si lateralele hardurilor (1 cm fasie). asa ca in afara ca iti usureaza caratul compului si buzunarul totodata nu cred ca are rost o carcasa de aluminiu
În afară de părţile care intră în contact direct cu aluminiul, vorbim şi de temperatura ambientului din interiorul carcasei. Aluminiul are proprietatea de disipa foarte rapid căldura. Spre deosebire de o carcasă de oţel (sau tablă banală), în loc să stocheze căldura şi să contribuie la temperatura ridicată a aerului din interior, o disipă în afară ;)

Bineînţeles că vei obţine o diferenţă destul de mică între aluminiu si SECC, dar, dacă o poţi obţine, de ce nu ? (între coolerele performante sunt diferenţe mici de grade, dar mari de preţ - pe alea cum le justifici ?)

Ca şi posesor de Lian-Li, îţi pot recomanda aceste carcase ca fiind extrem de bine lucrate şi îţi pot spune că aluminiul are un aport benefic.

Opinia mea personală este că un Stacker merită dacă vrei să-ţi pui răcire pe apă (are locuri foarte bine organizate pt a instala aşa ceva).

Pe de altă parte, dacă vrei să pui o gălăgie de ventilatoare, da, mergi pe Stacker (deşi la cât grilaj are pe laterale, ieşi mai ieftin cu o carcasă cu lateralul deschis :P) - deşi, cum a menţionat şi SpawnOfEvil, nu vei obţine o temperatură mai mică decât cea a camerei.
Sunt foarte misterios. De multe ori nici eu nu ştiu ce fac.
Mood: "I can't help but feeling that love is always dealing me a losing hand" (Deep Dish - "Sacramento")

Image
Cosmin_NFS

Post by Cosmin_NFS »

alios,poti sa faci OC la procesor pe la 3,5Ghz,sa lasi unitatea de racire langa calculator(nu la fereastra cu geamul deschis) si sa pui graficul cu temperaturile pe care le ai?Apropo,ce model e sistemul tau de racire cu apa?
cipi78

Post by cipi78 »

dar de akasa mirage 62 ce ziceti?Omul si-a luat carcasa Lianli pc a16b,sa o stapineasca sanatos,carcasa mai lata ca akasa mirage 62 nu este va spun sigur,si loc berechet in ea,de airflow nu mai vb,cititi reviewuei despre ea,e un pic mai mare ca pret peste lian li pc a16 b ,dar merita fiecare leut.
g15 logitech,mx revolution,pinacle dvb-t
Post Reply