Scuze dar am uitat de topicul asta am fost ocupat cu cel de la placi video
DS3R mi se pare o placa excelenta, face parte din seria ultra-durable de la Gigabyte ceea ce inseamna ca are condensatori solizi si bobine cu miez de ferita. De asemenea are un regulator de voltaj pentru procesor pe 6 canale, lucru foarte rar intalnit la placi cu pretul asta. Deja se gaseste numai revizia 2 care a inlaturat suportul pentru ddr3 dar asta nu e un inconvenient.
Layoutul placii este ireprosabil, Gigabyte modificand in aceasta revizie absolut tot ceea ce a fost considerat imperfect la prima versiune. Pana si jumperul de Clear CMOS a fost repozitionat pentru o accesibilitate mai usoara in cazul montarii unor placi video dual slot. Placa are 6 porturi S-ATA 2 disponibile datorita southbridge-ului ICH9R si inca 2 porturi S-ATA 2 si unul P-ATA datorita unui cip separat integrat de Gigabyte.
Placa suporta viitoarele procesoare Intel pe 45 nm si fsb de 1333 Mhz.
In timpul functionarii se incalzeste destul de putin, in sensul ca poti sa tii degetul pe radiatorul Northbridge-ului
Ca dezavantaje as mentiona pozitionarea suruburilor de prindere de placa de baza destul de eratic, eu n-am reusit sa montez cooler-ul procesorului cu distantierele montate pentru ca mi-a fost frica sa nu se rupa placa de baza: se indoia foarte tare. Deci montajul coolerului recomand sa se faca cu placa de baza "la liber" pentru a putea contrabalansa forta cu care apasati pentru montarea acestuia.
Un alt dezavantaj de data asta mai minor este amplasarea pinilor pentru panoul frontal destul de aproape de ultimul slot pci, iar daca aveti o placa montata in acesta ar fi bine sa aveti degete subtiri daca vreti sa mai modificati vreo conexiune.
Ca avantaje as mentiona pretul excelent pentru o placa cu chipset P35, performanta foarte buna, temperaturi de functionare scazute si un layout perfect.
Un lucru interesant placa vine cu un bracket ce se monteaza in spatele calculatorului ce contine 2 porturi e-sata si o mufa molex pentru alimentare, ceea ce inseamna ca veti putea contecta in spate nu numai hdd compatibile e-sata cat si hdd-uri normale, putandu-le alimenta direct prin acest molex cu ajutorul unui adaptor molex-s-ata.
Un review ceva mai detaliat aici:
http://www.xbitlabs.com/articles/mainbo ... -ds3r.html
Atentie totusi, in acel review placa are porturi paralele pentru imprimante mai vechi: in cazul versiunii pe care o am eu nu mai exista decat porturi usb.
La banii astia chiar nu ai cum sa iei ceva mai bun.