Problema router Trendnet TW100-S4W1CA

Discuţii privind conexiuni Internet, provideri şi reţelistică.

Moderator: Moderatori

Post Reply
Al3s5uL

Problema router Trendnet TW100-S4W1CA

Post by Al3s5uL »

De curand mi-am schimbat abonamentul la RDS Fiber Link de la cel de 9$ la cel de 19$ si am observat o problema cand descarc de pe trackere: pica routerul. Inainte cand eram pe celalat abonament, puteam sa trag cu viteza maxima (3.5 mb/s) fara nici o problema, iar acum trebuie sa limitez viteza la 2 mb/s ca sa nu pice router-ul ](*,) ](*,).
Nu are 'putere' routerul sa tina conexiunea?
House: I've been busy...
Cuddy: Doing what ?!
House: YOU!
crater

Re: Problema router Trendnet TW100-S4W1CA

Post by crater »

posibil sa ramana fara memorie libera.
Incearca un update de soft.
Nu ma mai vedeti pe forumul asta.Succes tuturor cu care am colaborat!
cosminB

Post by cosminB »

Si eu am aceeasi problema cu router-ul asta, cand am mai multe download-uri/ upload-uri, mai este cand pica.
Image
Al3s5uL

Post by Al3s5uL »

Din pacate are ultima versiune de soft. ](*,) ](*,) Oricum o sa downloadez de pe net si o sa fac un update sa vad daca o sa mai faca.
House: I've been busy...
Cuddy: Doing what ?!
House: YOU!
LoOoP

Post by LoOoP »

Acelasi router am si eu si a avut si un prieten de al meu.

Putin studiu de caz:
Nu are legatura directa cu viteza de download, adica avand in vedere ca majoritatea peer-urilor nu i-ti trimit decat cu cateva KB pe secunda, clientul de torrent se conecteaza la cate peer-uri poate, pana ajunge la viteza totala maxima posibila, data de furnizorul de internet.
Cum tu ti-ai crescut viteza de la furnizor clientul de torrent se conecteaza la si mai multe peer-uri, umpland tabela conexiunilor al routerului, adica depaseste memoria routerului si se blocheaza.
In momentul in care tu limitezi viteza de transfer iar se conecteaza la mai putine peer-uri.

Rezolvare:
Sau i-ti cumperi un router cu memorie mai mare, ceeace din experienta i-ti spun ca nu o sa gasesti sau o sa te coste de n-o sa-ti mai permiti abonamentul de 19$, sau i-ti faci router dintr-un calculator. E destul un calculator second minimalist, la lucru de exemplu am un K6-II la 500 MHz cu 128 MB RAM si deserveste o retea de 11 calculatoare. Cu google gasesti si soft pe masura.

Si inca o recomandare, routerul ala la cat costa e foarte bun, nu-l da aiurea.
Oricum SURSA e de vina!
crater

Post by crater »

eu am un tew432brp si am tras de pe metropolitan de pe torenturi cu 40-50mbps,cu un numar de peste 100 conexiuni si s-a comportat perfect.
Nu a trebuit sa-l restartez deloc de cativa ani.Bineinteles mai cade curentul,dar chiar nu s-a blocat.
Nu ma mai vedeti pe forumul asta.Succes tuturor cu care am colaborat!
LoOoP

Post by LoOoP »

100 de peer-uri mai merg, si evident puteai sa atingi viteze de mbps serioase din moment ce erai pe metro si de la fiecare din parte tragea cu cativa mega. Dar cand incepe sa traga de la 300 de peer-uri ca sa atinga aceeasi viteza?

A fost destul sa se traga de pe doua compuri torrente si de pe unul din ele si cu emule ca sa crape, si era abonamentul de 9$, deci de viteza nici nu se pune problema sa discutam.
Oricum SURSA e de vina!
Cip2007

Post by Cip2007 »

Am avut acest "minunat" router prin august, cumparat de la DC, si l-am returnat dupa 2 zile. Eu am RDS de 9$ si se deconecta cand depaseam 500k pe rmdc sau torente. Abia dupa am aflat ca, acest model este pe "lista neagra" la RDS.

L-am returnat la DC, mi-au dat $ inapoi si mi-am cumparat un ZIO WLB5254AIP care pana azi a mers fara pb.

P.s. Am contactat Tech Support de la Trendnet si mi-a trimis un update de firmware dar nu a rezolvat nimic.
LoOoP

Post by LoOoP »

Sunt vreo doi ani de cand folosesc acest router tot pe RDS de 9$ si merge impecabil, la fel a avut si un prieten de al meu care si l-a schimbat din cauza ca pe doua calculatoare mergeau de 2 ori torrentele si o data emule, si restul ce mai face omul pe net, si a picat routerul. Dupa nush cate modele schimbate a ajuns sa-si faca dintr-un comp router si acuma e multumit. Totusi zice ca din toate routerele pe care le-a incercat de atunci, in gama respectiva de pret Trendnet-ul ala a fost cel mai bun.

Asta e nou, cu blacklist de RDS, dar se pare ca al meu in speta nu e pe acea lista... Sau poate aici in timisoara functioneaza altfel RDS-ul??? Nu-mi dau seama, dar ma rog, daca cei de la RDS o sa faca prea multe figuri, poate o sa ii trec si eu pe lista mea neagra, dar pana acuma nu era cazul :).
Oricum SURSA e de vina!
Bluemars

Post by Bluemars »

O scurta remarca: incetati sa mai aruncati banii pe porcariile scoase de TrendCrap. Personal am scapat de dureri de cap imediat ce am trecut pe Linksys. WRT54GL made my day...
Image
LoOoP

Post by LoOoP »

Stai linistit, pe al meu nu da nimeni prea curand bani. te asigur. Poate cand o sa-mi treaca prin cap sa-mi consum nervii cu retea wireless in casa, atunci poate o sa-l dau.
Oricum SURSA e de vina!
Post Reply