Sal, am primit o tema pt acasa cica de gandire in care trebuie sa fac urmatoarele: Se citesc 2 valori intregi, pozitive.Sa se calculeze urmatoarele: -suma valoriloe din intervalul celor doua valori
-sa se afiseze elementele prime din intervalul dat
Mentionez ca programul trebuie scris in C (eu folosesc Visual C++2005 Express Edition ), daca mi-ati da cateva indicatii v-as fi recunoscator
Iar la a doua puteai sa folosesti un sqrt() ca e de ajuns. Deasemnea daca afla ca pirm=false; pune dupa ala un break ca sa nu se mai oboseasca la restul.
La fel astpet intrebarile
Yeti
Fly by Hilary Duff - "In a moment anything can change Feel the wind on your shoulders For a minute all the world can wait Let go of your yesterday"
Foarte bune sfaturile, Yeti. Folosind codul urmator am obtinut cea mai buna viteza pentru a=1 si b=10.000 (interval suficient de mare pentru a simti vreo diferenta):
#include <math.h>
#include <iostream>
using namespace std;
unsigned short a,b,s = 0;
void suma_interval ()
{
unsigned short x = a + 1;
while (x < b) s += x++;
cout << s << endl;
}
void elemente_prime ()
{
bool prim;
for (unsigned short i = a; i <= b; i++)
{
prim = true;
for (unsigned short j = 2; j <= sqrt(i); j++)
if (i % j == 0)
{
prim = false;
break;
}
if (prim && i != 1) cout << i << " ";
}
cout << endl;
}
int main ()
{
do
{
cout << "a="; cin >> a;
cout << "b="; cin >> b;
} while (a > b);
suma_interval ();
elemente_prime ();
system("Pause");
return 0;
}
La prima cerinta poate ramane asa, oricum nu castigi mai mult de cateva milisecunde, irelevant in cazul asta.
Apropo de viteza: exista vreun tool cu care poti masura in cat timp e executat un program ?
Si inca ceva: Imi puteti explica de ce functioneaza atunci cand scrii ? :
Apropo de viteza: am impresia ca while e mai rapid decat for (in unele limbaje, nu stiu daca si in C/C++ e la fel). Dar aici nu are importanta.
Pai uite un exemplu:
Interval 6 9 :
deci care e rezultatul: 7+8 ..... adica 6+1+6+2 .... deci iese 6*(9-6-1) + 1+2 = 6 * (9-6-1) + (9-6-1)(9-6)/2.
Adica pe general s=(b-a-1)a +(b-a-1)(b-a)/2;
In caz ca e deschis intervalul ramane - la bold , ira daca e inchis este +.
SI da asta e mult mai eficient.
Sa vedem in while executa codul acela de b-a ori.
La mine face o sinura adunare si doua inmultiri. Deci ?
Intrebarea ta Sobolan nu il inteleg
Yeti
Fly by Hilary Duff - "In a moment anything can change Feel the wind on your shoulders For a minute all the world can wait Let go of your yesterday"
Magic
Suma primelor n numere e n(n + 1) / 2.
Intr-un interval (a, b) te intereseaza suma numerelor a + 1, a + 2, a + 3, ..., a + n, unde n = b - a - 1 (adica numarul de numere din intervalul (a, b)). Asadar:
(a + 1) + (a + 2) + (a + 3) + ... + (a + n) =
na + 1 + 2 + 3 + ... + n =
na + n(n + 1) / 2 =
n (a + (n + 1) / 2) =
(b - a - 1)(a + (b - a) / 2) =
(b - a - 1)(2a + b - a) / 2 =
(b - a - 1)(a + b) / 2
Yeti:
Tu zici ca s = (b-a)*a+(b-a)(b-a+1)/2;
a = 11; b = 15; deci s = 12 + 13 + 14 = 25 + 14 = 39
Dupa formula ta:
s = (15 - 11) * 11 + (15 - 11)(15 - 11 + 1) / 2 = 4 * 11 + 4 * 5 / 2 = 44 + 10 = 54
Yeti
Asa sa fie, daca ceri asa. Sa specifice omul ce vrea si ne multumim si cu datul indicatilor, hinturilor
Yeti