Probleme configurare retea wireless

Discuţii privind conexiuni Internet, provideri şi reţelistică.

Moderator: Moderatori

Post Reply
McLarenF1

Probleme configurare retea wireless

Post by McLarenF1 »

Problema se pune in felul urmator: am un laptop Fujitsu-Siemens de pe care vreau sa ma conectez la net wireless. In Network Connections, pe langa Local Area Connection, mai am doua conexiuni wireless, "Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter" si "Fujitsu Siemens Computers WLAN 802.11b/g (SiS163u)". Mi-am cumparat un router wireless pe care l-am configurat si net-ul imi merge perfect daca ma conectez prin cablu. Daca dau sa caute dupa retele wireless imi da mesajul ala cu "No wireless networks were found in range...". Partea de wireless am configurat-o cum trebuie, zic eu, cu aceleasi setari si in router si in windows, insa nimic. Nici macar fara firewall, antivirus si fara setari de securitate la conexiune nu se intampla nimic. De gasit am gasit o gramada de tutoriale privind configurarea retelelor wireless, dar tot nu imi dau seama ce fac eu gresit. :sad1:
Help?
Pigoo

Re: Probleme configurare retea wireless

Post by Pigoo »

am si eu un fujitsu cu aceeasi placa de retea si am si router wireless dar nu am avut probleme . incearca sa reinstalezi driverii de la wireless .
Men are like guns. They're funny.
crater

Post by crater »

Routerul wireless are un spectru de frecvente pe care emite si receptioneaza.Acest spectru este impartit sub denumirea de canale.
Verifica sa stie si placa de retea acelasi canal pe care e setat routerul.
Cel mai usor,muti routerul cu canalul pe unu dintre canalele 3,4,...8, apoi cauti reteaua wireless.
Verifica sa fie activat pe router si SSID broadcast.
Nu ma mai vedeti pe forumul asta.Succes tuturor cu care am colaborat!
McLarenF1

Post by McLarenF1 »

Acum alta e beleaua. Nu mai merge netu nici prin cablu. :sad1: Nu am facut nicio modificare la setari, am oprit laptopu vreo doua ore si acum nu mai vrea net. Am resetat routerul, am reintrodus IP-ul, DNS-ul, etc. si tot nu functioneaza. Acuma, eu nu ma prea pricep la retelistica, dar notebook-ul meu e conectat la net in camin. Are vreo legatura cu asta? Adica se poate sa fie ceva restircitii pe IP-ul pe care l-am primit?
crater

Post by crater »

in aceasta situatie cred ca e problema de la isp
pegas

Post by pegas »

eu am o metoda foolproof de verificat daca problema e intr-adevar de la ISP sau de la mine. folosesc un livecd cu knoppix. daca merge netu' cu cd-ul, atunci problema e de la windows/setari.

p.s. cel putin la mine asa a fost intotdeauna.
la mijloc intre .asm si .c
McLarenF1

Post by McLarenF1 »

Cred ca am gasit care e buba...IP-ul alocat de adminu de net din camin e asociat cu MAC-ul placii de retea din laptop. Router-ul are propriul sau MAC, de aceea nu imi functioneaza mie internetul prin el. Acuma, intrebarea e daca pot sa schimb MAC-ul routerului? Am gasit pe net cateva chestiuni legate de MAC spoofing, unele modele chiar au aceasta optiune integrata in soft, dar la modelul meu nu exista asa ceva (Edimax BR 6204) - sau cel putin nu am gasit-o eu. Alte metode?
Remus

Post by Remus »

Caută MAC Clone, e mult mai probabil să găseşte opţiunea asta în meniul routerului. Sau cel puţin un câmp unde să introduci manual un MAC, pe care îl iei cu ipconfig /all din laptop.
Phenom 940@3.6GHz/Mugen 2/2x2GB DDR1066 6-6-6-22/Gigabyte MA790GP-DS4H/WD Raptor 74GB ADFD/CoolerMaster Centurion 590/Sirtec 500W
pegas

Post by pegas »

sau poti suna la ISP -cu calculatorul conectat la router si routerul la net- si sa zici ca ti-ai schimbat placa de retea si sa iti dea drumul iar la net dupa noul MAC,
la mijloc intre .asm si .c
crater

Post by crater »

am configurat eu un edimax d-ala.Are mac cloning,dar nu mai stiu unde exact.
Incearca acolo unde e setarea pentru WAN,ip static sau dhcp,are jos un buton mac cloning sau ceva de genul.
McLarenF1

Post by McLarenF1 »

Am rezolvat una din probleme, netul functioneaza acuma prin router, prin cablu. Wireless tot nu vrea, am incercat sa ma conectez pe toate canalele si tot nu se intampla nimic. Poate o fi problema din setari...

Setarile din router:

Basic settings

Mode: AP (Access Point)
Band: 2.4 GHz (B+G)
ESSID: C5 Observator
Channel number: 6 (am incercat cu toate de a 1 la 13)

Advanced settings (aici toate le-am lasat default)

Authentication type: Auto
Fragment Threshold: 2346
RTS Threshold: 2347
Beacon Interval: 100
Data Rate: Auto
Preamble Type: Long Preamble
Broadcast ESSID: Enabled
IAPP: Enabled
802.11g Protection: Disabled

Security Settings

Encryption: Disabled
Enable 802.1x Authentication: Disabled

Access control - nu am pus restrictie pe MAC-uri

Setarile din Windows

Network name (SSID): C5 Observator
Network authentication: Open
Data encryption: Disabled
Enable IEEE 802.1x authentication: Disabled

Fara firewall, fara antivirus. Care e problema?
Remus

Post by Remus »

In primul rand: laptopul se conecteaza la reteaua wireless?
Actioceaza SSID broadcast pe router. De asemenea, "Mode: AP (Access Point)" mi se pare dubios...
Phenom 940@3.6GHz/Mugen 2/2x2GB DDR1066 6-6-6-22/Gigabyte MA790GP-DS4H/WD Raptor 74GB ADFD/CoolerMaster Centurion 590/Sirtec 500W
McLarenF1

Post by McLarenF1 »

In primul rand: laptopul se conecteaza la reteaua wireless?
Daca dau sa imi caute dupa retele wireless, imi zice ca nu gaseste nimic. Insa, daca din windows pun "Connect even if network is not broadcasting", imi vede reteaua, dau connect, dar imi afiseaza "not connected".
yo! wrote:Actioceaza SSID broadcast pe router.
McLarenF1 wrote:Broadcast ESSID: Enabled
Remus

Post by Remus »

McLarenF1 wrote:Broadcast ESSID: Enabled
Ma bad.
Am gasit in cel putin seturi de driveri pentru placi wireless porcarii precum limitarea default a placii in functionare .b; Verifica sa fie trecuta in mopd .g si, de asemenea, pune si routerul doar pe .g. Daca nu merge, ai putea sa incerci si cu limitarea ambelor echipamente in mod .b

Just to be sure: placa ta wireless nu cumva are un switch(ma rog, comutator) care sa cupleze/decupleze antana, pentru economie de energie? Si daca are, acesta e trecut pe on, adica antena wireless nu e deconectata de la placa, nu?
McLarenF1

Post by McLarenF1 »

Am pus router-ul in mod G, insa tot asa face. Pentru placa wireless (Atheros AR5007EG) nu am gasit vreo optiune pentru comutarea intre mod B/G. Poate imi poti spune unde se gaseste in Windows...
Cat priveste switch-ul pentru conectarea/deconectarea antenei, nu cred ca are asa ceva. Cel putin eu nu am gasit nici macar pe site-ul producatorului vreo mentiune in acest sens.
Remus

Post by Remus »

Network connectios > Proprietatile placii de retea > Cofingure...
Succes, ca eu deja nu prea mai am idei.
McLarenF1

Post by McLarenF1 »

Problem solved! \:D/ Aveai dreptate...placa wireless nu era switched on. My bad... Nu era vorba de niciun comutator, trebuia doar apasata combinatia de taste Fn+F1 pentru a activa "radio components". Merci mult pentru reply-uri, all of you. :occasion14: Netu merge ca uns...wireless.
Post Reply