8800GT review
Moderator: Moderatori
Re: 8800GT review
N-ai fost atent la postul anterior ?
Inclusiv cu fan-ul default (29%) atinge 95*C.Shader wrote:Frecvente default si fanul la 40%
Live in your world, get pwned in mine!
Da, si la mine cu totul stock mi-a atins 96ºC. Se pare ca OC-ul relativ modest facut s-a tradus prin 10ºC mai mult 

Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
- omul_maimutza
La mine nu a trecut de 80 de grade cu ventilatorul la 37% în ATi Tool, să încerc Fur-ul de care zicea Shader.
picz or it didn't happen
Atunci diferenta de ~10*C dintre placile noastre la frecvente stock sa se datoreze racirii/ventilatiei carcasei ?KodiaK wrote:Da, si la mine cu totul stock mi-a atins 96ºC. Se pare ca OC-ul relativ modest facut s-a tradus prin 10ºC mai mult

Pai Shader, mai sus ai zis ca ti-a atins 95ºC cu fanul stock. Sau nu era vorba de placa ta?
Mai bine instalati un program gen Riva Taner pentru fan ... si puneti 80% 90% speed fan nu mai aveti temperaturi asa mari eu asa am facut pe un 8800GTS
si plecati din camera (casa) dupa aia ...Kenone wrote:... si puneti 80% 90% speed fan nu mai aveti temperaturi asa mari eu asa am facut pe un 8800GTS

Pai si tu de unde crezi ca stiam eu la ce turatie e fanul fara riva tuner. 
Plus ca la 80-90% te rupe la zgomot. Eu si la 40% il aud, e drept ca fara sunet. Probabil ca intr-un joc, unde mai sunt ceva decibeli de la boxe, atunci ar merge un 60%.

Plus ca la 80-90% te rupe la zgomot. Eu si la 40% il aud, e drept ca fara sunet. Probabil ca intr-un joc, unde mai sunt ceva decibeli de la boxe, atunci ar merge un 60%.
La mn la frecvente stock sta la 70 de grade dupa 11 minute de ATi Tool cu fan pus pe automat (nu trece de 40%) si un vent de 120 mm adiacent la 1000Rpm.
Cu fan-ul la 29% ajunge la 90-91*C. La 40% ajunge la 85-86*C. Asta dupa ~15 min. de GpuCapsViewer - Fur. Calculasem eu gresit 10*, de fapt e vorba de vreo 5-6, my mistake.KodiaK wrote:Pai Shader, mai sus ai zis ca ti-a atins 95ºC cu fanul stock. Sau nu era vorba de placa ta?
2K, ruleaza si testul Fur >10 min.
eu am Gainward 8800gt @ 650/1700/1900 , cu fan-ul la 29% - maxim 91C , cu fan-ul la 50% - maxim 75C , dupa 2-3 ore de joaca , asta intr-o carcasa ieftina fara cooler-e suplimentare , cu carcasa deschisa . Temperatura din camera f ridicata , deh ...nu am repartitoare.
Pai cu fanul pe auto nu trece nici de 30%, ca nu e variabila turatia, sta in 29%2K wrote:La mn la frecvente stock sta la 70 de grade dupa 11 minute de ATi Tool cu fan pus pe automat (nu trece de 40%) si un vent de 120 mm adiacent la 1000Rpm.

Eu ma asteptam ca pe auto sa isi schimbe turatia in functie de temperatura,cum era la unele placi ATi.......
Anyway o sa dau acel test Fur.
LE:Am testa in FUR,cu fan la 40% si frecvente stock asa se prezinta treaba dupa 900 de secunde.

Anyway o sa dau acel test Fur.
LE:Am testa in FUR,cu fan la 40% si frecvente stock asa se prezinta treaba dupa 900 de secunde.

Am montat Accelero S1 pe 8800GT,temperatura GPU pana la 46 de grade in jocuri.Scuze pentru calitatea imaginii.
Q8200@3GHz/Zen FZ120,DFI DK X48,2x2GB/Geil Ultra,Asus 4870,2 X SSD raid0 Intel X25-V-G2 40GB,Cooler Master 700W,Samsung 2232BW,LG 42LF65/FULL HD,Lian Li PC7BYCF.
2K, la fel ca la noi...
MARIAN, stai ca n-am inteles, te referi la 46*C in idle doar nu in full load (asta se intelege prin in jocuri) ?![Eek [smilie=Eek.gif]](./images/smilies/Eek.gif)
MARIAN, stai ca n-am inteles, te referi la 46*C in idle doar nu in full load (asta se intelege prin in jocuri) ?
![Eek [smilie=Eek.gif]](./images/smilies/Eek.gif)
Ok,ai dreptate Shader.In BT2142,de la 80 grade a scazut la 46 de grade.Am testat si cu GPU Caps Viewer 15 min/Fur,s-a dus in 50 de grade.Cine doreste sa monteze un S1,sa-mi dea un PM.
Q8200@3GHz/Zen FZ120,DFI DK X48,2x2GB/Geil Ultra,Asus 4870,2 X SSD raid0 Intel X25-V-G2 40GB,Cooler Master 700W,Samsung 2232BW,LG 42LF65/FULL HD,Lian Li PC7BYCF.
-
Ceva interesant, cred ca imi iau un silencer 5
http://www.frazpc.pl/artykuly/570/8800G ... skutecznie
http://www.frazpc.pl/artykuly/570/8800G ... skutecznie
Multumesc Liviu pentru link,exact ce-mi trebuia,volt mod.
Ia fiti atenti ce ii duce mintea pe cei de la MediaDot (daca tot au 8800GT pe stoc
): http://www.mediadot.ro/produse/30-compo ... 512mb.html
LE: ideea cu NV Silencer 5 rev. 3 este excelenta (pacat ce nu vine perfect pe memorii).

LE: ideea cu NV Silencer 5 rev. 3 este excelenta (pacat ce nu vine perfect pe memorii).
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Este de cateva saptamani bune faza cu gaming pack-ul. Ce sa le faci...fiecare profita cum poate. ![Gun-To-The-Head [smilie=Gun-To-The-Head.gif]](./images/smilies/Gun-To-The-Head.gif)
![Gun-To-The-Head [smilie=Gun-To-The-Head.gif]](./images/smilies/Gun-To-The-Head.gif)
"Hai sa mai vindem si cateva memorii daca tot avem 8800GT-uri, hai ca are ala nevoie de 4 gigi pentru Crysis, si stim ca plange cand vede placa la noi in stoc
"

mmmm, ce ma mananca sa le zic ceva de dulce...

mmmm, ce ma mananca sa le zic ceva de dulce...
Eu vreau, da' ce se intimpla e fo' inginerie p'acolo?MARIAN C-TA wrote:Cine doreste sa monteze un S1,sa-mi dea un PM.

Vad ca ai uitat sa-i pui radiatoare pe VRM-uri si nici nu vad f'un ventilator p'acolo sa bata pe ele. Daca vrei sa tii placa mai multa vreme fara artefacte pe ecran ti-as sugera prieteneste sa iei o masura.
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
Am pus radiatoare pe VRM-uri+pe cele 3 diode de 2W.Nu este nicio inginerie,dar mai am inca un S1 disponibil.Eram sigur ca se interpreteaza ....
LOL. N-am interpretat nimic, dar eram curios daca apar probleme la instalare si vrei sa le spui pe PM. 
Poti pune o poza mai detaliata cu radiatoarele de pe VRM-uri si diode? Thanks.

Poti pune o poza mai detaliata cu radiatoarele de pe VRM-uri si diode? Thanks.
Ok,scuza-ma Burebista.La instalare apare o singura problema,se ajusteaza prin pilire un radiator de pe un VRM.Deocamdata nu am un aparat foto bun,poza este facuta cu celularul.
OK. Eu am dat de poza de mai jos pe la TR
si am niste radiatoare Pentagram. Sa vad cum se potrivesc ca nu prea am chef de pileala.
si am niste radiatoare Pentagram. Sa vad cum se potrivesc ca nu prea am chef de pileala.

La fel ca in poza ta am pus radiatoarele,pe memorii am folosit setul de la S1,iar pe VRM-uri si pe cele trei diode din partea de jos a pozei,radiatoarele de la Pentagram,la fel ca ale tale.Am pilit putin unul din radiatoarele care vin pe VRM-ul din partea dreapta a diodelor,am pus doua in prelungire,ca sa calce perfect pe integrate.Toate radiatoarele le-am lipit cu pasta termo adeziva iar pe GPU Arctic silver .
- goste_raul
Na ca am avut un noroc chior si am pus mana pe un exemplar de Inno3D 8800GT de la Eta. Am dat comanda la plesneala si in trei zile a fost curierul la usa, credeam ca visez...in fine,
Potentialul sistemului, cu OC doar la procesor, si cu memoriile in 4-4-4-12 la 2v:

Si temperatura, care zic eu ca e ok, in jocuri n-am atins valoarea asta (ex. COD4 max, AA4x, AF8x ~ 70 de grade)

P.S. Procesorul l-am lasat inapoi la frecventa default, n-am nevoie de mai mult pentru ce joc acum. Fanul placii video e la 45%, (Riva tuner), carcasa inchisa, dar ventilata binisor.
Potentialul sistemului, cu OC doar la procesor, si cu memoriile in 4-4-4-12 la 2v:

Si temperatura, care zic eu ca e ok, in jocuri n-am atins valoarea asta (ex. COD4 max, AA4x, AF8x ~ 70 de grade)

P.S. Procesorul l-am lasat inapoi la frecventa default, n-am nevoie de mai mult pentru ce joc acum. Fanul placii video e la 45%, (Riva tuner), carcasa inchisa, dar ventilata binisor.
- omul_maimutza
mane, nu e cam puţin? Eu am scos cu E4300 @3ghz şi 8800GT 12k în 2k6.
picz or it didn't happen
burebista, pt. radiatoare o solutie decenta ar fi cea folosita de MARIAN. Lui nu-i cad draciile.
- goste_raul
Nu stiu, dupa cum se vede memoria e la 800, nu m-am atins decat la latente, probabil ca se poate si mai bine.mane, nu e cam puţin? Eu am scos cu E4300 @3ghz şi 8800GT 12k în 2k6.
L.E.
Uitasem ca aveam setat Anisotropic Filtering 8X din driver, si acu mi-am dat seama, eram ingrijorat ca am pus mana pe un exemplar mai lenes. In fine, am refacut tesul , de data asta cu procesorul la frecventa default si fara AF, iar scorul e normal zic eu. Nu ma mai ating de procesor pentru moment, ma multumesc cu el asa. Memoria in schimb ruleaza tot la 4-4-4-12.

yuppppiiiii m-a sunat in sfarsit unu din cele 6 magazine online la care aveam comanda pt gainward sau Bfg astazi o trimite spre Timisoara sper sa fi facut o alegere buna... am aruncat 935 cu tot cu transport pe un Gainward cam mult pt mie dar astept deja de 3 sapt aproape sa prind una.... Nush poate era mai bine sa stau la coada pt un Gigabyte ca iesam mai eftin cu 1mil dar cine stie daca si dinala mai este....
Am observat pe forum pe aici ca uni mai dibaci au schimbat deja racirea pe aceasta placa , si eu sunt interesat foarte mult de siletiozitatea pc-ului, ce racire pasiva recomandati ? Acel S1aereo este ok ma refer pt fregvente normale nu OC, metine temp la limite mai normale?? adica nu 90-100si de grade in idle.Sau racirea acctiva tot de la arcticfreezer sete mai eficienta din punct de vedere al temp cat si al zgomotului fata de racirea stock cu care vine placa?
Am observat pe forum pe aici ca uni mai dibaci au schimbat deja racirea pe aceasta placa , si eu sunt interesat foarte mult de siletiozitatea pc-ului, ce racire pasiva recomandati ? Acel S1aereo este ok ma refer pt fregvente normale nu OC, metine temp la limite mai normale?? adica nu 90-100si de grade in idle.Sau racirea acctiva tot de la arcticfreezer sete mai eficienta din punct de vedere al temp cat si al zgomotului fata de racirea stock cu care vine placa?
ABIT IP35-E/E6750 3,4Ghz+TRU120 EXT+2x120mm on 900r/min
4x1Gb A_Data VITESTA 800+ arctic cooling 2x40mm
TT Toughpower 750w
GAINWARD GTX 260 GS 895mb
SAMSUNG F1 500GB samsung F1 1TB
Audigy SE
samsung 223BW to bengq G2420HD
in a LIAN LI A-71
4x1Gb A_Data VITESTA 800+ arctic cooling 2x40mm
TT Toughpower 750w
GAINWARD GTX 260 GS 895mb
SAMSUNG F1 500GB samsung F1 1TB
Audigy SE
samsung 223BW to bengq G2420HD
in a LIAN LI A-71
Pai vezi si tu in topicul asta in cat ii tine 8800-le lui burebista. Mai mult decat decent pt. o racire de 85RON (+ radiatoarele si pasta
).

Yep, acu' in idle sta ca in poza (~22°C in camera)
In Crysis nu a sarit de 66°C. Placa e semi-fanless, adica are un fan din P182 care sufla la ~700RPM pe ea.
Pur si simplu S1 este superb. Din fericire S1 si pasta era in casa, 24 lei m-au costat 2 seturi de ramsink-uri Pentagram
Dupa parerea mea investitia merita cu virf si indesat, nu numai pentru linistea absoluta, dar mai ales pentru temperaturile pe care le tine in limite excelente. Practic am exact 10°C mai mult decit 7900GS-ul cu S1 pe el (atit in idle cit si in full).
In Crysis nu a sarit de 66°C. Placa e semi-fanless, adica are un fan din P182 care sufla la ~700RPM pe ea.
Pur si simplu S1 este superb. Din fericire S1 si pasta era in casa, 24 lei m-au costat 2 seturi de ramsink-uri Pentagram
Dupa parerea mea investitia merita cu virf si indesat, nu numai pentru linistea absoluta, dar mai ales pentru temperaturile pe care le tine in limite excelente. Practic am exact 10°C mai mult decit 7900GS-ul cu S1 pe el (atit in idle cit si in full).
- omul_maimutza
Am impresia că s-a mai zis, însă la ce temperatură ajunge placa în testul FUR după 15-20mil de peak load?
picz or it didn't happen
La mine cam asa, acum la ~ 22°C in camera.
Cu precizarea ca in Crysis cu patch-ul ultra-high n-a ajuns la 70°C (peak 68-69°C).
Cu precizarea ca in Crysis cu patch-ul ultra-high n-a ajuns la 70°C (peak 68-69°C).
Daca prezinta vreun interes...
Company Of Heroes: Opposing Fronts - DirectX 10
Settings:
Scor:
Procesorul este la 2.4GHz iar placa video default. Drivere 162.19 beta.

Company Of Heroes: Opposing Fronts - DirectX 10
Settings:

Scor:

Procesorul este la 2.4GHz iar placa video default. Drivere 162.19 beta.