recomandare casti 5.1

Audio şi discuţii despre tot ce ţine de acest domeniu
(pentru cei care ascultă şi altceva în afară de coolere)

Moderator: Moderatori

Post Reply
psypc2

recomandare casti 5.1

Post by psypc2 »

Salut imi puteti recomanda niste casti 5.1 care sa nu fie foarte scumpe (pana in 100 ron) apropo pana acum am gasit acest model care pare a fi potrivit pentru mine ce parere aveti de el?
2K

Re: recomandare casti 5.1

Post by 2K »

Castile 5.1 sunt mai mult de marketing,putine modele chiar pot da un sunet 5.1 bun si astea costa in geenral de la 300Ron+ [smilie=maniac.gif]
La casti nu conteaza foarte mult ca sunt 5.1 10.1 20.1 si asa multe din ele doar emuleaza asta,soundstage-ul e cel care face diferenta si de acesta depinde pozitionarea in spatiu.
Casti bune sub 100Ron ar fi Sennheiser HD 201 pe care le gasesti pe la 70Ron si pe care le detin si eu,la muzica cel putin sunt de X ori mai bune decat modele de la producatori "recunoscuti" in aceasta industrie gen A4TECHGembird etc...chiar si la jocuri sunt diferente insa nu atat de mari.
psypc2

Post by psypc2 »

eu as dori aceste jocuri pentru jocuri in special pentru muzica am iPod [smilie=maniac.gif] asa ca jocurile conteaza vreau un sunet cat mai spatial sa simt ca sunt in acel joc si ma gandesc ca niste casti 5.1 pot face asta
2K

Post by 2K »

Nu neaparat,acele Gembird emuleaza 5.1 nu sunt cu adevarat 5.1,degeaba ai un sunet spatial dacă distorsioneaza la greu,sincer acele Gembird chiar nu merita la muzica,la jocuri sunt relativ OK ca si majoritatea castilor.
psypc2

Post by psypc2 »

castile tale cum se comporta in jocuri?
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Nişte căşti bune pentru muzică se aud bine şi în jocuri, pe când nişte căşti bune în gaming nu se aud prea bine (de cele mai multe ori) în muzică. Căştile de gaming au înaltele accentuate pentru a-l auzi pe ăla când pune bomba la A din groapă, paşii adversarilor, focul armelor etc. Caută nişte căşti stereo de calitate. O să rămâi surprins cât de bine împaci şi capra şi varza astfel.
moonwalker

Post by moonwalker »

În jocuri magia o face o combinaţie de placă de sunet cu suport EAX sau măcar Sensaura şi o pereche de căşti deschise. Mi s-a întâmplat de mai multe ori să mă uit în spate în timp de jucam, convins fiind că "de data asta chiar a intrat cineva în cameră".
All humans want is just a little more than they'll ever get...
Chiar ştii să foloseşti Google?
2K

Post by 2K »

Eu sunt foarte multumit de Senn HD 201,sunt casti cu un soundstage bun si cateodata raman si eu surprins la FEAR Combat de cat de detaliat se aude,il aud pe cel care ia steagul si merge la nivelul superior,desigur degeaba ai un sunet detaliat daca nu ai o pozitionare software foarte buna,pentru asta ai nevoie de o placa de sunet buna.
vardikkk

Post by vardikkk »

sennheiser hd 202 a avut cineva? este vreo diferenta intre ele si hd 201?
When you're sittin' on the top, it's hard to hear you from way up here.
moonwalker

Post by moonwalker »

2K wrote:Eu sunt foarte multumit de Senn HD 201,sunt casti cu un soundstage bun si cateodata raman si eu surprins la FEAR Combat de cat de detaliat se aude,il aud pe cel care ia steagul si merge la nivelul superior,desigur degeaba ai un sunet detaliat daca nu ai o pozitionare software foarte buna,pentru asta ai nevoie de o placa de sunet buna.
Am şi eu o pereche de Senn HD 201, pot să spun că nu se compară nici pe departe cu AKG K66. Discutând strict despre soundstage, la ascultare comparativă (aceeaşi sursă, aceleaşi trackuri), Senn HD 201 este mult în urmă. Pe de altă parte, având în vedere cât costă şi cât oferă, sunt nişte căşti cu un excelent raport preţ/calitate, motiv pentru care mă aşteaptă cuminţi în fiecare zi pe biroul de la serviciu :icon_smile:

Later edit: Cât despre HD 202, deşi nu am avut ocazia să încerc o pereche, cred că ne putem face o impresie de start folosind descrierea celor de pe headphone.com. Vedeţi HD 201 vs. HD 202, ţinând cont că eu unul confirm experimental descrierea lui HD 201, atâta vreme cât afirmaţiile de acolo nu sunt scoase din context.
2K

Post by 2K »

Da,ma refeream la calitatea lui 201 dpdv al raportului pret/performanta el fiind limtiat la un buget de maxim 100Ron.
Si eu voi cumpara cat de curand HD 555/595 si ma astept sa fie mult mai bun ca HD201 ca soundstage dar pretul va fi pe masura :)
psypc2

Post by psypc2 »

HD201 unde le pot gasi de vanzare ca am cautat pe google dar nu am gasit
eMalware

Post by eMalware »

vardikkk

Post by vardikkk »

Am un prieten care vrea sa isi ia o pereche de casti pentru muzica. Nu prea il intereseaza pentru jocuri sau filme....muzica only ... banii de care dispune pentru casti este o suma in jur de 500 ron.
Intrebari.
grado sr80 se gasesc cumva de cumparat din italia? ( are un prieten acolo ).... placa de sunet auzen x-fi prelude la fel...se gaseste prin italia?
In afara de astea 2....ce merită luat in considerare ce casti si ce placa de sunet...
eu personal i-am recomandat placa de sunet m-audio revo 7.1 si casti sennheiser hd595.
Boxe are o pereche de logitech z-5500...deci nu prea merge un m-audio 2496...
Va intreb daca se gaseste in italia...pentru ca eu am cautat pe google si nu am gasit ....nu stiu...poate cunoasteti voi niste magazine.... multam [smilie=Respect.gif]
When you're sittin' on the top, it's hard to hear you from way up here.
2K

Post by 2K »

595 as zice si eu,la pretul asta sunt foarte bune,ar mai fi Beyerdynamic - DT770 dar au nevoie de amplificare deoarece au o impendanta e 250ohm,Grado SR80 e o casca bunicica si nici nu necesita amplificare insa e cam incomoda,dacă sa zicem ai trece cu vederea aceasta problema la SR 60 care se vinde cu 60$ can ajungi la 100$ nu ar strica ceva mai multa comoditate.
Deci in final Senn 595 pentru ca se preteaza majoritatii genurilor muzicale datorita unui bass bun si o pozitionare "front row" fata de 555 sa zicem la care auditia e cu cateva randuri mai in spate pe langa asta 595 ofera si un soundstage exceptional.

LE:Z5500 le conecteaza prin iesirea optica? ca dacă da atunci nu isi are sens Prelude pentru ca pe aceasta iesire boxele vor folosi pentru conversia analog partea ce vine integrata in sistemul de boxe trecand peste DAC-urile Prelude din ce am inteles.
Si daca il intereseaza doar muzica un M-audio chiar si ASUS Xonar D2 se preteaza mai mult,Prelude e mai mult un hybrid ce imbina si jocurile datorita faptului ca cei e la Creative le-au dat licenta EAX 3.0+ si muzica.
moonwalker

Post by moonwalker »

vardikkk wrote:In afara de astea 2....ce merită luat in considerare ce casti si ce placa de sunet...
eu personal i-am recomandat placa de sunet m-audio revo 7.1 si casti sennheiser hd595.
Boxe are o pereche de logitech z-5500...deci nu prea merge un m-audio 2496...
Boxe am înţeles ce are, dar ce căşti şi ce plăci de sunet a mai avut prietenul tău? Ce aşteptări are de la acest upgrade?

Una este să dai nişte bani pe un sistem logitech z-5500 şi/sau o placă de sunet decentă şi să apreciezi la prima audiţie investiţia drept pozitivă, şi alta este să începi să te orientezi spre echipamente ceva mai pretenţioase: este foarte important să ştii ce îţi doreşti încă de la bun început şi să calculezi un buget pe măsură.

Drept o soluţie echilibrată văd Senn HD595 + E-MU 0202 USB, şi separat Z-5500 cuplat cu un Audigy SE 7.1 sau chiar ieşirea digitală de la placa integrată.
AndreiD

Post by AndreiD »

Sa nu iei ASUS Xonar D2 pentru ca este o porcarie, pe hartie arata bine, DAC-uri profesionale Burr-Brown, etc, dar in practica este mai "slaba" la auditie decat cele mai ieftine placi ESI sau E-MU.
Xonar dupa cum am mai zis in alt topic, este doar de eye candy.

Casti bune sunt si cele Audio Technica, se pot gasi pe audiomall.ro sau pe soundcreation.ro
E-MU 0202 USB, la fel, se poate gasi la 360 RON pe soundcreation.ro, pret la care isi merita fiecare banut.
Post Reply