Hard Samsung 320gb HD321KJ silentios?--- nici pe departe

Despre hard-disk-uri. Comentarii şi întrebări.

Moderator: Moderatori

Post Reply
Christian

Hard Samsung 320gb HD321KJ silentios?--- nici pe departe

Post by Christian »

Topicul se refera la respectivul hdd. L-am achizitionat pentru ca citisem prin reviewuri ca e foarte silentios, si asta vroiam. Treaba e ca hardul caraie in draci, si nu sunt singurul la care face asta. L-am montat intr-o carcasa cu dampers si l-am mai redus la tacere, dar vechiul seagate barracuda ata IV era inaudibil si in chinezismul de carcasa de 30 de lei, hard-mounted bineinteles.

citez :
SpeeDy^X2^ wrote:Un hard disk Samsung HD321KJ,dar se pare ca am ceva ghinion,ca in seek crrie cam tare,si de asemenea vibreaza.Nu inteleg de ce ca altii care au acelasi hard zic ca e f. silent chiar si in seek. [smilie=Nice-try.gif]
uniquedarkboy wrote:Samsung-ul meu caraie de rupe cand downloadez de pe torrent... nu stiu de ce doar atunci... in rest nu sunt foarte enervante zgomotele... trebuie sa recunosc ca nu e chiar asa de silentios precum western digital-ul care l-am avut.Totul are un pret, performanta/zgomot.
si al meu caraie in draci, s'tem 2 norocosi.
chiar 3

de asemenea, am discutat pe pm si cu userul Xtream2k , care la fel are acelasi hdd si aceeeasi problema.

Am zis ca oi fi nimerit eu unul mai special, dar cum deja suntem 4 insi, inseamna ca e un lot intreg "special".
Aveti grija ce cumparati. :thumbleft:
SpeeDy^X2^

Re: Hard Samsung 320gb HD321KJ silentios?--- nici pe departe

Post by SpeeDy^X2^ »

Da si eu care ma bucuram ca insfarsit voi avea un hdd f silentios.In loc de hdd f. silentios am noroc de f. zgomotos. [smilie=Nice-try.gif] Mai bine nu il mai luam,inca mai cred in samsung ca au hdduri reci,rapide,silentioase dar sa vedem daca rezolv cu hddu asta ](*,)
[smilie=Nice-try.gif]
masteruser

Post by masteruser »

Problema vostra tine de modul cum este setat HDD :)
Pentru a rezolva problema cu zgomotul vizitati acest link si acesta.

Modelul 321 KJ printre altele mai ofera si urmatoarele facilitati:
• NoiseGuard™
• SilentSeek™

Care bineinteles nu sunt activate by default ;)
http://www.ro2net.info Gazduire Gratuita
gva1980

Post by gva1980 »

solutia este activarea modului accoustic management pe mediu sau low folosind utilitarele samsung DOS .
Eu am un samsung 250GB ATA 2514N care se auzea in seek , am folosit cd-ul boot-abil Hiren's si cu utilitarul ptr. Hard-urile samsung am setat acoustic m. pe medium .
Acum hard-ul nu se mai aude deloc , ciudat ....sistemul se misca mult mai bine in multitask (strongDC++ , alte aplicatii) ...am testat si pierderea teoretica de performanta la setarea medium pe A.M. este de 1MB/sec - adica total neglijabil.
SpeeDy^X2^

Post by SpeeDy^X2^ »

Am setat si eu AMM pe low,la performanta nu e diferenta mare,neglijabil,si intradevar nu mai caraie asa tare,se mai aude in seek nu prea tare da tot se aude caraitu ala :sad1: (hddu e pus pe burete).Mersi mult de ajutor tuturor [smilie=Thumbs-Up.gif]

LE:Am rezolvat problema definitiv sper,am pus in spatele si fata hardului cate "o banda de burete" groasa,si cum AAM pe quaiet,nu se mai aude absolut deloc :thumbleft: .Ceilalti cu probleme ati mai rezolvat ceva?
[smilie=Nice-try.gif]
bylly

Post by bylly »

Am si eu un radi de 2X321kj si ma cam deranjeaza zgomotul in seek. Nu stiam ca se poate face ceva in privinta asta, oricum sistemul de-abia il aud noaptea, cand il las sa "lucreze". Hardurile sunt puse intr-un antec p182 in sertarul lor cu chestiile alea de silicon. O sa incerc dupa sarbatori solutiile voastre, dar si mai interesant ar fi sa putem seta treaba cu acoustic management on-the-fly adica sa nu trebuiasca sa mai intri in dos si alte prostii.
Cred ca atunci cand lumea spune ca un hdd e silentios se refera in 90% din cazuri la zgomotul platanelor care se invart nu la zgomotul in seek. Pentru mine seekul e cel mai deranjant ca zgomotul acela se combina oricum cu cel al ventilatoarelorr si nu prea poti sa-i faci mare lucru. Oricum acela e constant spre deosebire de pacanitul respectiv care e mult mai enervant
The War Does Not Decide Who Is Right, But Who Is Left.
Neon Biker

Post by Neon Biker »

bylly wrote:Cred ca atunci cand lumea spune ca un hdd e silentios se refera in 90% din cazuri la zgomotul platanelor care se invart nu la zgomotul in seek.
Nu neaparat. Eu cand spun ca nu-mi aud Samsung-ul SP2514N, inseamna ca nu-l aud deloc, nici in idle, nici in seek, nici ziua-n amiaza mare, nici noaptea la 2:00. Se aude ceva caraiala foarte slaba doar daca iau panoul lateral si-mi lipesc urechea de hard. Inainte am avut un Maxtor care era cam la fel de silentios in idle, dar in seek dupa primele 2 saptamani de rodaj a inceput sa caraie putin. Nu pot spune ca ma deranja, ba chiar din contra, dupa ce am trecut la Samsung, o perioada am dus lipsa caraitului ca mijloc de feed-back. Adica eram obisnuit ca in momentul in care dau o comanda PC-ului, sa aud ca face ceva... un soi de "Da, domnule! Am inteles, sa traiti!" :icon_smile: Acum e mut, dar m-am obisnuit cu el si asa. :tongue3:

Si cei e la SPCR cand au testat harduri mai demult au ajuns la concluzia ca Samsungurile erau cele mai silentioase dar vibrau mai tare (deci intr-o carcasa no-name ar fi predispuse la a induce rezonatii), iar WD-urile erau ceva mai putin silentioase dar nu vibrau asa tare. Restul nu contau. Imi pare rau sa aud ca mai nou toata lumea se plage ca ar fi caraicioase. Mai rau e ca a inceput sa se planga si de WD-uri, deci nu mai stii ce sa iei. :sad1:
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
bylly

Post by bylly »

Nu stiu ce sa zic, acum nu sunt la calculatorul meu ca sa incerc diverse chestii, dar cert e ca zgomotul in seek acopera 3Xantec tricool 120 pe low, 1 nexus @1000, coolerul de pe 8800 gts, si ac freezerul la 800, ma rog si sursa corsair 520 dar asta chiar e muta, ca si freezerul de altfel.
Nu pot sa spun ca ma deranjeaza asa tare dar daca as putea scapa de zgomotul de seek, macar noaptea ar fi bine, adica as sacrifica performanta care si asa nu imi trebuie noaptea pt silentiozitate.
Se spune ca wdurile 500 aaks ar face zgomot mic in seek, asa ca probabil cand voi schimba hardurile imi voi lua 2 din astea.
The War Does Not Decide Who Is Right, But Who Is Left.
Neon Biker

Post by Neon Biker »

bylly wrote:Se spune ca wdurile 500 aaks ar face zgomot mic in seek, asa ca probabil cand voi schimba hardurile imi voi lua 2 din astea.
Se spune şi că exemplarele fabricate în Tailanda după Aprilie 2007 ar fi foarte cârâicioase. (sursa: darkzone)
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
Pretender

Post by Pretender »

si eu am hdd-ul din topic si in seek zici ca e o rasnitza.. asta e.. am sa ma enervez odata si am sa trec la masuri drastice [smilie=Wonder.gif]
Acesta sunt eu. Dacă v-am speriat, sau au părut manifestări neplăcute, consultati medicul sau farmacistul.
alios

Post by alios »

am instalat vreo 6 bucati de samsung hd321kj... pfii sunt tractoare pe langa seria AAKS de la WD :sad1: nu le mai fac asa cum erau acum un an...

incep sa`si bata joc de produse coreenii de la samsung... au inceput cu hdd, deja am citit ca noile modele de tft samsung le apar pixeli morti la o cadere de tensiune pe retea [smilie=Wonder.gif] [smilie=Wonder.gif] in fine... era o zicala cu "lucrul laudat..." nu mai stiu cum vine
SpeeDy^X2^

Post by SpeeDy^X2^ »

Am de o luna modelul HD321KJ,am concluzionat ca nu caraie in seek deranjant,dar vibreaza foarte tare.Am pus hardu pe 2 fasii de burete si buretele pe o bucata de lemn ca sa nu mai vibreze(un fel de cutiuta) [smilie=Nice-try.gif] .Nu ma asteptam sa vibreze asa tare,dar asta e,cum a zis si alios au inceput sa isi cam bata joc de produsele lor. [smilie=maniac.gif] Nu recomand samsung cel putin acest model pt. cei care sunt pretentiosi la capitolul silent(asa cum sunt eu de altfel :tongue3:) (ca sa nu mai zic daca il pui in carcasa no name asa tare vibreaza ca te face sa pleci din camera,e un mic tractor intr-o carcasa no name) :laughing6:
[smilie=Nice-try.gif]
Pretender

Post by Pretender »

la mine nu simt nici o vibratie in carcasa ( sonataIII ), dar zgomotul in seek e enervant...
Acesta sunt eu. Dacă v-am speriat, sau au părut manifestări neplăcute, consultati medicul sau farmacistul.
moonwalker

Post by moonwalker »

Ar trebui indentificate loturile. O problema similară a existat cu unele din primele loturi de Seagate cu PR, unii se plângeau că şi-au luat aparate de ras în timp ce alţii spuneau că unităţile lor sunt în limitele normalului (comparau cu WD seria KS dacă îmi aduc aminte corect).

În rest recomand şi eu călduros verificarea stării curente a setărilor de Acoustic Management, zgomotul de seek este direct dependent de acestea.
All humans want is just a little more than they'll ever get...
Chiar ştii să foloseşti Google?
Post Reply