Sistemul meu este:
CPU: AMD Sempron 2800+ , 1,6Ghz, 256 cache, socket 754, stepping E6, core Palermo
MB: ASUS K8N nForce 3 250
RAM: Kingson 1G PC3200 400Mhz (3-3-3-8 @200Mhz)
GPU: Galaxy FX5500 256 MB, 128Bits (270Mhz , 400Mhz)
Sursa: HiperPower 350W
Am facut overclock si am ajuns la maximum de:
2Ghz cu FSB 250 , HTT 3x
Nu puteam seta din bios FSB/RAM care era original la CPU/8 dar am setat manual frecventa ram la 333 si a luat-o ca fiind CPU/10 si acum merg tot la 400 Mhz ( nu ma intrebati de ce sau cum, daca stie cineva sa-mi zica biggrin.gif )
memoriile mergeau la 2T si le-am pus la 1T
Vcore e tot la 1,4
pe placa mea de baza nu pot schimba Vcore, am cautat pe net si pe sempron este disabled C&Q si nu pot schimba nici multiplicator si nici Vcore.
Sistemul este destul de stabil, nu prea am avut probleme, nu vorbesc de jocuri ca la ce placa video am deadtongue.gif dar asta e, nu prea am avut bani cand l-am luat si acum nu mai are rost s-o schimb, mai bine trec pe AM2 sau pe Intel.
Credeti ca se poate mai mult? A reusit cineva sa urce si mai mult?
Se poate si mai mult?
Moderator: Moderatori
Re: Se poate si mai mult?
In principiu se poate urca si mai mult, dar depinde si de noroc, ce exemplar ai nimerit, etc. Ca sa fi sigur ca nu poti modifica anumite setari ar fi indicat sa faci un update la ultima versiune de bios disponibila pentru placa ta de baza. Oricum, in momentul in care setezi manual frecventa memoriilor schimbi raportul FSB / RAM, dar in cazul tau ai compensat cresterea FSB-ului prin setarea RAM-ului cu o valoare mai jos, si astfel ai ajuns la aceeasi valoare pentru RAM.
Profanity is one language all computer users know.
"Moral indignation is jealousy with a halo"- H. G. Wells
- gabe_racer
Fa un update de bios cum ti-a sugerat si Headhunt,atunci vei fii sigur ce setari sunt disponibile si ce.Mi-e greu sa cred ca nu ai nici o optiune de modificat Vcore-ul,eu am facut de curand la un prieten un mic OC pe un XP 1700+ si Nforce 2 si avea cateva valori fixe ale voltajului pe care le putea seta.Placa era un Epox.
C2D E6750 3,2Ghz +TT Big Typhoon(lapped) | DFI LP UT P35-T2R HEATPIPE | Sapphire HD4890 Vapor-X 1GB GDDR5|4 GB DDR2 | 2WD+1Samsung+1Seagate=2TB | Thermaltake 430W Pure Power | A+ X-Clio 2
am ultima versiune de bios pt placa mea de baza de pe site de la asus, ver 1011.
nu am absolut nici o setare pt vcore in bios... daca aveam cresteam si mai mult. la mai mult de 250 fsb nu-mi mai booteaza sistemul...
daca aveti vreo idee chiar va rog....
am cautat mult pe google si din cate am citit K8N de la Asus nu suporta mai mult de 260 FSB si ca daca e blocat multiplicatorul nu mai poti sa umbli la vcore....
inca o intrebare am, memoriile merg pe 2.5 V, daca nu scad frecventa lor din bios o sa mearga la 500Mhz... credeti ca suporta? daca le cresc V ???
nu am absolut nici o setare pt vcore in bios... daca aveam cresteam si mai mult. la mai mult de 250 fsb nu-mi mai booteaza sistemul...
daca aveti vreo idee chiar va rog....
am cautat mult pe google si din cate am citit K8N de la Asus nu suporta mai mult de 260 FSB si ca daca e blocat multiplicatorul nu mai poti sa umbli la vcore....
inca o intrebare am, memoriile merg pe 2.5 V, daca nu scad frecventa lor din bios o sa mearga la 500Mhz... credeti ca suporta? daca le cresc V ???
Depinde de ce IC-uri au, oricum va trebui sa le dai 2,7-2,8 pentru a tine cat spui tu...
Profanity is one language all computer users know.