Cel mai aratos sistem !

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

LDX

Re: Cel mai aratos sistem !

Post by LDX »

BadDay a scris:
Televizorul ala mai e valabil?Ca vad ca e indreptat spre computer,si nu vezi nimic la el...
De pe scaunul din fata calculatorului se vede ok.
nixon

Post by nixon »

O alta abordare a perspectivei, ideea e sa fie cat mai silentios... \:D/

Image
Image
Image
Image

Functional este ventilatorul de la sursa(730rpm) si cel de la procesor(900rpm)(un arctic cooling de 80mm "prins" de radiatorul stock de la procesor).
Trebuie schimbata racirea la procesor cu altceva mai mare si mai mean, caci daca inchid carcasa (oricum e la fel de silentios in ambele cazuri) sta in 51 de grade procesorul(evident daca nu exista flux de aer, dar linistea e mai importanta :icon_smile: ).
Hardurile sunt bagate in dulapul din spate cu un vent akasa de 120mm la 600(rpm) :d , faceau prea mare galagie.(westernuri).
In rest noaptea se aude ticaitul de la ceas (trebuie sa-i scot bateria si aluia).
In full load sistemul este perfect stabil: procesor 46 grade, chipset 45, placa video 65-70(depinde daca stau cu usa deschiasa la camera :-s , se mai face curent :d ), harddiskuri 39.
Starcraft2 nick: nrFOUR Code: 538
alios

Post by alios »

daca vrei silentiozitate, de ce nu investesti intr-un sistem de racire pe apa.. un Corsair Nexus e 500 lei, si in afara de ventilatorul de la sursa, nu se invarte nimic in pc :D
nixon

Post by nixon »

In acest moment nu mai am ce sa investesc, deoarece ventilatoarele ramase sunt mai silentioase decat harddiskurile care scot acel zgomot de functionare(nu carait de citire sau scriere). Ce trebuie sa mai fac, este sa cumpar un radiator mai performat la procesor(sa-i mai scad temperatura in full load), ceva genu 800-900g pe care sa montez un ventilator de 400-500rpm si am terminat povestea.
Shader

Post by Shader »

nixon wrote:Trebuie schimbata racirea la procesor cu altceva mai mare si mai mean, caci daca inchid carcasa (oricum e la fel de silentios in ambele cazuri) sta in 51 de grade procesorul.
nixon wrote:In full load sistemul este perfect stabil: procesor 46 grade
N-am inteles aici, cand sta (idle probabil ?) are 51*C iar in full load are 46*C ? :-k
Live in your world, get pwned in mine!
nixon

Post by nixon »

carcasa inchisa - full load 51
carcasa deschisa - full load 46
aici am facut o mica greseala, temperaturile nu sunt in full load, sunt luate in timp ce jucam diferite jocuri(Supreme Commander, Cs).
ShakirEL

Post by ShakirEL »

alios wrote:daca vrei silentiozitate, de ce nu investesti intr-un sistem de racire pe apa.. un Corsair Nexus e 500 lei, si in afara de ventilatorul de la sursa, nu se invarte nimic in pc :D
Corsair Nexus [smilie=Nice-try.gif] ? Poate Corsair Nautilus500 si ala e in jur de 640roni(itdirect.ro).
Eu sunt născut in Timişoara/Şi sunt suporter Ultras Viola/Tu Poli pentru mine eşti unica iubire/Şi sunt convins că azi vei câştiga
dr_dream

Post by dr_dream »

alios wrote:daca vrei silentiozitate, de ce nu investesti intr-un sistem de racire pe apa.. un Corsair Nexus e 500 lei, si in afara de ventilatorul de la sursa, nu se invarte nimic in pc :D
carcasa no-name + racire pe apa =D>

ma intreb totusi ce te face sa raci ca acel kit de racire pe apa, Corsair Nautilus, nu are fan ? :-k

ai si tu grija pe viitor, ca nu este prima oara cand faci afirmatii fara sa ai habar despre ce vorbesti
nixon

Post by nixon »

dr_dream wrote:carcasa no-name + racire pe apa =D>
Carcasa este AKASA ZEN White, dar sincer pe interior arata si e mai proasta ca una no-name, nu mai zic k a si costat ceva... ](*,) ](*,)
alios

Post by alios »

mea culpa, ma gandeam la altceva cand am zis Nexus... desi am un Nautilus pus pe sistemul meu :-#)

ventilator are dr_dream... are in carcasa, unde este si radiator, si pompa, si tot.. numai 2 furtune montezi in carcasa, iar intreg sistemul il pui unde vrei pe langa pc, eu l`am pus jos, langa geam, unde e putin mai rece..
eu am dat 540 lei, adus pe comanda, de la o firma de aici din piatra-neamt...

oricum, silentiozitatea e impecabila, numai ventilator de exhaust, si la sursa am, placa video e cu racire pasiva (deh nu ma joc jocuri deloc)

Image Image

Image
Trip

Post by Trip »

nu am cine stie ce......dar nici poze inca....in schimb am un film cu sistemul meu de la munca Dell Precision 690
http://www.radiolynx.ro/blogs/it/2008/0 ... ision-690/

brb cu cel de acasa.
dr_dream

Post by dr_dream »

Trip wrote:nu am cine stie ce......dar nici poze inca....in schimb am un film cu sistemul meu de la munca Dell Precision 690
http://www.radiolynx.ro/blogs/it/2008/0 ... ision-690/

brb cu cel de acasa.
ti se pare asa aratos sistemul de la munca ?

cred ca ai gresit topic-ul.. nu prea se potriveste aici: "nu am cine stie ce" cu "cel mai aratos sistem !"
SoboLAN

Post by SoboLAN »

O mica intrebare am, ca tot veni vorba de sisteme de racire pe apa.

Toata lumea zice ca aceste sisteme sunt ultra-silent pentru ca majoritatea sunt dotate cu un singur ventilator de 120mm. Corect pana aici, nu ? Dar nelamurirea mea este urmatoarea: Pompa de apa nu face zgomot deloc ? E mai silent decat un ventilator de 12cm la 600-700rpm ?
A rough road leads to the stars
Ad Astra Per Aspera
Trip

Post by Trip »

Cel de acasa :

Image
Image

Si Biroul:

Image
Răzvan

Post by Răzvan »

E luat cumva de la Altex?
Ce componente ai in el? :-k
Superfly
alios

Post by alios »

nu stiu cum sunt alte sisteme de racire pe apa..
dar ventilatorul ce raceste sistemul meu corsair nu se aude nicidecum. Mai ales ca eu am dus undeva mai dosit, cat mi-a ajuns furtunele, unitatea corsair. Altele probabil in care componentele de racire pe apa se afla in sistem, iar radiatorul este legat de carcasa cu ventilator, scoate acelasi zgomot ca si un sistem pe air, aici singurul avantaj e racirea, nu neaparat silentiozitatea..
numai 2 ventilatoare arctic cooling de 12cm la 900 rpm din carcasa se mai aud (a si cel de la sursa thermaltake are 600 rpm din cate am vazut eu..
SoboLAN

Post by SoboLAN »

alios, eu intrebam de zgomotul pompei, nu cel al ventilatoarelor.
A rough road leads to the stars
Ad Astra Per Aspera
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Depinde si de pompa, sunt modele cu flux foarte bun dar care sunt si zgomotoase, altele produc si vibratii puternice(trebuie montate pe bureti sau silicon). Daca vrei sa cumperi ceva anume e bine sa te interesezi si la caracteristicele de zgomot ale acesteia.
Dar parca nu prea isi merita banii cand ai TR 120 Ultra si alte solutii pe aer care pot fi si ele silentioase si suficient de performante.
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Shader

Post by Shader »

BadDay wrote:Ce componente ai in el? :-k
Apasa pe numele sau, o sa ai o surpriza. :wink:
Live in your world, get pwned in mine!
Răzvan

Post by Răzvan »

Shader stai linistit ca stiam asta. :wink:
Doar ca atunci cand am postat el nu avea la profil puse componentele. :wink:
Thanks oricum ca mi-ai zis ca si le-a pus la profil. :icon_smile:
Superfly
cipi78

Post by cipi78 »

intradevar tembelizorul lui LDX e misto rau,ma gindesc ca vede bine,sper ca ce-i cutie nu este la fel de vechi ca si tv-ul.
g15 logitech,mx revolution,pinacle dvb-t
kal3x

Post by kal3x »

Image

config: e2160@2950 cooler box, his ati x1650 cu racire iceq dar am pus un arctic cooling:D pe care il tin in 400rpm si un asus p5k-se :d
LDX

Post by LDX »

cipi78 a scris:
intradevar tembelizorul lui LDX e misto rau,ma gindesc ca vede bine,sper ca ce-i cutie nu este la fel de vechi ca si tv-ul.
Esti sigur ca TV-ul e vechi ? faptul ca nu e LCD sau plasma nu-nseamna ca e vechi deci iti dai seama ca ai facut o afirmatie lipsita de sens si off-topic in acelasi timp.
dr_dream

Post by dr_dream »

LDX wrote:cipi78 a scris:
Esti sigur ca TV-ul e vechi ? faptul ca nu e LCD sau plasma nu-nseamna ca e vechi deci iti dai seama ca ai facut o afirmatie lipsita de sens si off-topic in acelasi timp.
nici mie nu imi plac afirmatiile de genul.... nu inteleg de ce nu se pot abtine unele pers sa comenteze aiurea si total off-topic
alios

Post by alios »

kal3x wrote:Image

config: e2160@2950 cooler box, his ati x1650 cu racire iceq dar am pus un arctic cooling:D pe care il tin in 400rpm si un asus p5k-se :d
ai gresit topicul.. asta se cheama "cel mai aratos sistem"
nu "cel mai prost asamblat sistem, eventual fara carcasa" [smilie=Wonder.gif]

@SoboLAN, pompa e silentioasa, nu se aude mai tare decat un ventilator de 1000 rpm [smilie=Thumbs-Up.gif]
cipi78

Post by cipi78 »

scuze,doar am facut o gluma,dar mie nu miar mai trebui tembelizor cu tub in veci.
IL Dotore

Post by IL Dotore »

alios wrote: @SoboLAN, pompa e silentioasa, nu se aude mai tare decat un ventilator de 1000 rpm [smilie=Thumbs-Up.gif]
Cu alte cuvinte este foarte zgomotoasa, eu unul daca ar fi sa investesc intr-un sistem cu apa ventilatoarele le-as tine la ~600 iar daca pompa faca cat unul la 1000rpm nu ai rezolvat nimic, mai degraba iei un TR120 Ultra + un ventilator la 1000rpm si iesi incomparabil mai ieftin cu performante nu cu mult mai slabe si al acelasi nivel de zgomot.
cipi78

Post by cipi78 »

doctore ,tu crezi ce zici?,ai racire pe apa?,depinde ce vrei de la pc,daca il tii default,si daca ai un pc mainstream sau low end,nu se pune problema sa bagi banii wc,dar daca vrei overclock si ai pc de macar 5000 de lei,merita investitia clar,eu am avut tot felul de raciri pe aer,nu se compara omule,racirea pe apa e net superioara,si nu neaparat silentioasa,daca vrei sa tii un q6600 in 3,6 tot timpul,trebe sa ai racire serioasa pe apa,minim 2 radiatoare,pompa nu pre se aude,in schimb ventilatoare ai nevoie de unele cu airflow mare,totul e sa ai un controler de turatie si teai scos.Temperatura afisata la mine in 3,6ghz este 38-39 grade idle si full load 55-57,daca tu imi arati pe aer asa ceva ,eu vind racirea pe apa si cumpar ce recomanzi tu.
IL Dotore

Post by IL Dotore »

M-am jucat si eu cu niste raciri de la Thermatake si nu m-au impresionat deloc, si nu vorbeam de solutii extreme care doar racirea ajunge cat un sistem de gaming mid-range. Astea pana in 700-800 RON nu merita din punctul meud e vedere pentru ca eu pun silentiozitatea pe primul loc, chiar deasupra performantei.
Evident sunt si cei care vor un OC cat mai mare indiferente de zgomot si uneori si de bani, dar omul nostru a intrebat daca o poma e zgomotasa sau nu iar eu i-am raspuns ca sunt anumite modele care sunt chiar zgomotoase (si eu unul nu le-as achizitiona in vecii vecilor).

PS.Exemplu de cooler pe aer bun am dat deja, nu imi place sa ma repet.
dr_dream

Post by dr_dream »

cipi78 wrote:am avut tot felul de raciri pe aer,nu se compara omule,racirea pe apa e net superioara,si nu neaparat silentioasa,daca vrei sa tii un q6600 in 3,6 tot timpul,trebe sa ai racire serioasa pe apa,minim 2 radiatoare,pompa nu pre se aude,in schimb ventilatoare ai nevoie de unele cu airflow mare,totul e sa ai un controler de turatie si teai scos.Temperatura afisata la mine in 3,6ghz este 38-39 grade idle si full load 55-57,daca tu imi arati pe aer asa ceva ,eu vind racirea pe apa si cumpar ce recomanzi tu.
nu se compara la pret, de acord cu tine aici, insa la performante, in ceea ce priveste racirea procesoarelor, diferenta dintre un sistem de racire pe apa si unul pe aer este f mica (in schimb, la placile video, stiam ca racirea pe apa face minuni... dar la ce raciri au aparut acum pt VGA, cred ca si la capitolul asta s-a redus diferenta..).
uite-te putin prin topic-ul asta ---> Q6600 @ 3,2Ghz la 52C in full load. la 3,6Ghz tot cam pe acolo ar fi, cum ai tu temperatura la procu tau ;)
take it easy cu sistemele de racire pe apa, ca nu este chiar asa roza situatia (nici cu performantele, nici cu sunetul) :thumbleft:
cipi78

Post by cipi78 »

pompele nus asa de zgomotoase,mai mult ventilatoarele,eu am 4 ventilatoare enermax enloball warp de 12 cm,au 86cfm,temp la 3,6ghz este 38 chiar acuma,problema este ca eu am 2 radiatoare,solutia de thermaltake e slaba rau,eu nu am cumparat jucarii,avand un sistem de top,normal ca nu m-am incurcat cu jeguri,http://alphacool.de/index.jsp?NAV=236&LNG=DE,eu de aici am luat.Am un amic care are 4 radiatoare,tine un procesor ca al meu un 4ghz,tot timpul la 35 de grade 1,7v,si are toata placa de baza racita cu apa.
http://img257.imageshack.us/img257/9066/img5827tp0.jpg
sa va faceti o idee despre compul prietenului
Trip

Post by Trip »

un canon d60 un fundal alb vreo 2 lumini de 1000 :D si magie :)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Pozele sunt OK dar cable managementul nu prea :).

Legat de sistemele de la mine din casa dupa ultimile upgraduri arata cam asa:

- sistemul secundar: Image

- sistemul principal: ImageImage
Trip

Post by Trip »

IL Dotore wrote:Pozele sunt OK dar cable managementul nu prea :).

Legat de sistemele de la mine din casa dupa ultimile upgraduri arata cam asa:

- sistemul secundar: Image

- sistemul principal: ImageImage
E o carcasa de asa natura de nu prea ai cum sa le prinzi plus ca am mai ascuns din ele :)
doru_bm

Post by doru_bm »

IL Dotore , nu ai emotii pt hardu ala suspendat acolo? :tongue3:
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Absolut deloc, sta foarte bine pentru ca elasticele sunt tensionate puternic iar de transport nu e vorba ca nu ma plimb cu unitatea nicaieri (evident daca ar fi cazul va trebui protejat cu niste scart).
alios

Post by alios »

e asa de tractor hdd-ul de l-ai suspendat ? ce marca e ? :icon_smile:
IL Dotore

Post by IL Dotore »

:D NU, HDD-ul nu e deloc tractor, ba chiar as putea spune ca e destul de silentios. E un Seagate 320GB SATA2 16MB.
Problema e ca nu mai suport HDD-urile hard mounted, daca l-as fi pus asa ar fi fost de departe cel mai zgomotos din sistem, asa diferenta e enorma atat in idle cat si in seek.
Da stiu, stiu... sunt obsedat de silentiozitate.
Răzvan

Post by Răzvan »

Tu zici ca acel HDD nu e tractor,si eu am acelasi Seagate si face ca naiba in seek.Abia astept sa il schimb pe ceva silentios,cat mai repede. #-o
Si inainte am avut 3 Seagate-uri de 500GB si pe toate le-am dat din aceeasi cauza.
Superfly
IL Dotore

Post by IL Dotore »

BadDay nu stiu ce HDD-uri ai vazut tu dar te asigur eu ca acel HDD are zgomot mult sub medie, atat in idle cat si in seek. A, ca nu ii nici pe departe cel mai silentios de pe piata, asta e adevarat, dar nu am sustinut eu asa ceva nicaieri.
SI atentie, conteaza si ce carcasa ai tu, ca sunt multe modele laudate care amplifica zgomotul unui HDD de nu iti vine a crede, asa ca eu am preferat sa le elimin din start.
Post Reply