P180/182 vs NineHundred (sau altceva?)

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

KodiaK
Radioactiv

P180/182 vs NineHundred (sau altceva?)

Post by KodiaK »

Ma bate gandul sa imi schimb si eu batranul ANTEC SLK3000B. Am pus ochii pe un ANTEC P180. Cei care aveti asa ceva puteti sa imi spuneti niste impresii despre ea?
Ma intereseaza sa fie mai adanca decat carcasa mea. Am ceva probleme cu hardul din dreptul placii video :P In principal sa aiba cel putin 500mm adancime. Mai pusesem ochii si pe ANTEC NineHundred dar am inteles ca ar fi mici probleme tot in zona HDD - placa video. Ce imi place la ninehundred mai mult decat la P180 este ca vine cu un fan de 200mm. Ce nu imi place este ca are sursa sus, si adancimea sub 500mm. Daca are cineva carcasa niste impresii nu ar strica deloc.

Ca aspect, parca imi place mai mult P180, nu prea ma dau in vant dupa beculete. As vrea sa stiu diverse detalii de constructie, pe care nu le pot vedea in poze. De exemplu cat de fiabile sunt HDD-cage-urile. CAt de wire-management friendly sunt cele 2 carcase.

De asemenea daca aveti alte sugestii, dar sa nu fie mai scumpe decat e P180-ul, sunt binevenite.
Last edited by KodiaK on Thu Jan 24, 2008 10:38 am, edited 1 time in total.
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
Merced
Moderator

Re: P180 vs NineHundred (sau altceva?)

Post by Merced »

Intre cele doua alegerea mea ar fi clar P180-ul, sau P182-ul ca-i o tenta mai mare din ce scrie pe hartie(sau tu nu vrei pe negru?). NineHundred mi se pare urata rau(opinie personala). Mai arunca un ochi si pe la LianLi-urile care intra in bugetul tau, poata gasesti ceva interesant.
AndreiD

Post by AndreiD »

Vezi ca NineHundredul are sursa jos.
Daca nu vrei sa ai probleme cu racirea componentelor, nici in Zimbabue la 60 de grade temp ambientala, mergi pe ninehundred. Se cam inghesuie daca ai un 8800GT si un HDD langa, dar intra cu putina indemanare, singura problema ar fi ca nu e la fel de silentioasa precum P180...

Totusi, dintre cele doua, as merge pe asa ceva : http://www.pcgarage.ro/carcase/lian-li/pc-7bycf-black/
:d
HerrMess

Post by HerrMess »

AndreiD wrote:Vezi ca NineHundredul are sursa jos.
Asta spre deosebire de P182 care are sursa jos...

Dintre P182 vs. orice altceva: P182. Silentioasa, airflow bun, cable management lejer... Singurul posibil punct in minus poate fi reprezentat de felul cum arata (gusturile nu se discuta).

Lian Li doar daca te intereseaza bling-ul. La fel Nine Hundred.
Intelligent conversation requires at least two intelligent people.
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

DA, acum observ ca are sursa jos si ninehundredul. Misto. Daca are sursa jos atunci nu ar fi probleme cu HDD-ul din cauza placii video. Pt ca as putea pune hardurile in dreptul sursei. Si un mare plus ar fi ca e cu 1mil mai ieftina decat P180-ul, ceea ce nu ma deranjeaza deloc :D
Lian-LI-ul acel sincer sa fiu nu imi place. Adica arata ok la exterior, dar interiorul pare ieftin. Plus ca nu am decat 3 sloturi de HDD, si din cate vad eu nu e tool-lees.

Astep pareri si din partea posesorilor, fie de NineHundred fie de P180.

EDIT: Nush de ce aveam impresia ca P182 este mai scump decat P180. Il confundam cu P182 SE (cel oglinda). Insa vad ca sunt la acelasi pret. Evident ca atunci intra P182 in calcul si nu P180 :P
burebista
Moderator

Post by burebista »

De 900 intreaba-l pe darkzone. :laughing6:
Posesor de P182 nu pot decit s-o recomand.
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
AndreiD

Post by AndreiD »

Posesor de NineHundred, nu pot decat sa o recomand :laughing6:
Mai, carcasa este foarte buna, este construita bine, si are si bling, venturile se pot da la low, mid, high (la high deja e galagioasa, dar raceste.... poti sa tii un Q6600 la 3.6 Ghz pe coolerul stock daca dai venturile la high :P )
Singurele diferente mari intre P180 (P182) si 900 ar fi ca 900 are un airflow mai bun, e cu foarte putin mai mica (cativa cm), are plexi, e mai ieftina, dar nu e la fel de silent (oricum, cu toate fanurile pe low, abia o auzi)....
A... btw, 900 nu e tool-less, iti trebuie surubelnita cu un cap magnetic ca sa pui drive-urile, bay-urile de la hdd sunt facute ciudat...
darkzone

Post by darkzone »

Găseşti aici un sistem asamblat în Ninehundred. Personal, e printre ultimele opţiuni pe o eventuală listă de carcase. Pare mare, pe dinafară. Pe dinăuntru e destul de înghesuită, mai ales dacă ai de-a face cu componente mari şi voluminoase. E destul de greu să faci ceva wm de calitate în ea dacă n-ai cabluri lungi la sursă, iar dacă mai ai şi ceva unităţi pe IDE, poţi să-ţi iei gându' de la wm. Ca răcire da, e foarte bună, ventilatoarele de 120 cu care e înţesată pe toate părţile fac ceva vânt pe-acolo.
Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii
Albert Einstein
Better to fight for something than live for nothing
US General Patton
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Pai daca la 900 iti trebuie sursa cu cabluri lungi, atunci la P182 ti-ar trebui si mai lungi, carcasa fiind nitel mai mare, nu?
Burebista, tu ai 8800GT daca tin eu bine minte. Poti pune te rog o poza :P
alios

Post by alios »

la spatiu si constructie solida deja trebuie sa te orientezi spre Chieftec :thumbleft:
ai spatiu sa pui si o carcasa de antec intr-un chieftec :laughing6:

http://www.shopit.ro/componente-pc/carcase/chieftec/
Merced
Moderator

Post by Merced »

Solide de 10 ani de cand au fost proiectate. Multe cu venturi de 80mm. Foarte modern, n-am ce zice. Omule sincer, tu tii mortis sa fi Gica contra? Omul vrea carcasa, nu si o sursa care-i degeaba si ceva de calitate cu adevarat. Nici cel mai scump Chieftec din lista aia nu e deloc vreo smecherie. Si vorbesc din experienta, il vad foarte des intr-un magazin unde lucreaza niste prieteni. E mare, intr-adevar, dar in rest... Nimic extraordinar. Si costa cam mult, plus ca daca ai deja sursa e o complicatie in plus cea cu care vine, tre sa stai s-o vinzi, s.a.m.d.
Dar se putea sa zici si tu Antec, sau sa recomanzi un Lian-Li? Cu tine parca m-am contrazis cu TT-urile, daca recomandai un TT de banii aia n-ar fi fost atat de rau ca un Chieftec.
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

P182 FTW, una dintre cele mai bune şi silenţioase carcase care există pe piaţă, plus că e destul de spaţioasă.
Chieftecurile sunt nashparlii, observ că majoritatea au şi surse, deci nu le văd rostul.
picz or it didn't happen
alios

Post by alios »

Merced nu aveai ce posta, si ai zis sa zici si tu ceva ??
vad ca esti posthunter, nu cred ca exista vreun topic la care sa nu fi postat ceva... inteleg, iti place sa fii auzit, dar posteaza ceva folositor forumului, nu remarci personale din nestiinta de cauza. Am lucrat cu destule chieftec-uri, si sincer fata de antec (unde numai numele e de ei) prefer una oricand.
sincer nu prea te-am vazut sa oferi solutii la useri, tu stai numai pe forum de dragul de a posta si eventual de a mai arunca cu niste polemici :-!
sfat prietenesc: nu te mai baga in seama la ce postez eu, pune mana pe ecran :thumbleft:

ontopic: vot pentru P180 pentru spatiu, si posibilitatile de wm ridicate fata de NineHundred [smilie=Thumbs-Up.gif]
Snow

Post by Snow »

Kodiak de un Enermax Uber Chackra ce zici ? http://www.shopit.ro/componente-pc/carc ... er-chakra/
Decat sa dai atatia bani pe Antecu ala mai degraba iti mai raman si tie niste banuti in buzunar. Sau daca ai putea gasi o 3D Aurora cum am eu ar fi perfecta. E si silentioasa (Il Dotore poate confirma-a vazut-o si a auzit-o) dar e cam rara avis pe la noi. Bafta la cumparaturi !
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Chieftecu-urile nu imi plac. Sunt urate, au fanuri mici, sursa jos. Oricum nu rivalizea cu 900 sau P180/P182. Adica o carcasa mai buna decat cele 2 consider una cu sursa jos, cu fanuri de 120, si cu fan on top.
De Uber Chackra ala nush ce sa zic. Misto fanul de 250, insa sursa e sus, suporta fanuri mici, care nici nu vin incluse. Si e si destul de scumpa. Adica mai pun 700.000 si imi iau P182.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Ia spuneti domnule alios ce am zis gresit? Iar am atins o coarda sensibila? Tocmai ca eu nu "lucrez" cu numere mari de niciun fel de carcase ma face mai obiectiv, zic eu.
Nu m-ai vazut dand solutii la useri? Al doilea post din topic l-ai sarit? Sau trebuia sa scriu juma de pagina in care sa argumentez cu date de pe Google de ce sa aleaga X si nu Y? Pai daca vrei, cauta prin posturile mele.
Sincer pe KodiaK il stiu de multa vreme, nu e genul de user care sa doreasca mura-n gura raspunsuri, in niciun caz. Si probabil topicul asta l-a deschis sa vada parera majoritatii, pareri ale userilor ce detin carcasele de mai multa vreme, si cum a spus si el o alta solutie mai buna. Altfel probabil nici nu mai deschidea vreun topic, facea singur alegerea. E informativ si nimic mai mult.
Tu ai ales sa recomanzi o alta solutie, cica mai buna. Si eu am spus de ce nu e mai buna. Cu ce a deranjat asta? Ca ti-am zis ca esti Gica contra? Pai esti, fii sigur de asta. Bine ca majoritatea userilor de p-aici au decis sa te ignore, probabil ca ar fi cel mai bine sa fac si eu asta, dupa cum bine ai spus chiar tu.
Iar despre partea cu posthuntingul, sincer nu stiu de unde ai scos-o. Argumenteaza si tu, ca tu esti ala care moare daca vede afirmatii neargumentate. Iar daca ai urmari mai atent forumu' ai vedea ca in 99% din polemici eu nu sunt prezent. Ca a fost discutia cu baietii de pe CPC, unde ghici pe cine incercam sa apar, aia e problema mea.
alios

Post by alios »

fiecare recomanda ce vrea, si ce l`a multumit, nu`ti convine de recomandarea mea, nu o comenta, atata tot ti-am zis.
cand ma iau eu de recomandarile tale, atunci sa ai dreptul sa te iei si de ale mele, pana atunci nu ai niciun drept scris sau nescris...
repet: nu citi ce zic eu, pune mana pe monitor :thumbleft: multumesc inca odata anticipat.

offtopic post, nu se mai intampla.
darkgoro

Post by darkgoro »

O poza face cat o mie de cuvinte [smilie=maniac.gif]
DSC00206.JPG
DSC00205.JPG
DSC00204.JPG
Ps. pl video, 8800gts 320...
“What are the differences between Mark Zuckerberg and me?
I give private information on corporations to you for free,
and I’m a villain. Zuckerberg gives your private information
to corporations for money and he’s Man of the Year”
Julian Assange.
darkzone

Post by darkzone »

KodiaK wrote:Pai daca la 900 iti trebuie sursa cu cabluri lungi, atunci la P182 ti-ar trebui si mai lungi, carcasa fiind nitel mai mare, nu?
Dimensiunile celor două carcase sunt apropiate, diferenţa vine de la spaţiul interior, ceva mai bine distribuit în P182 care e şi puţin mai mare, asta fiind un avantaj. Problema la Ninehundred o constituie ventilatoarele care reduc spaţiul interior destul de drastic. Evident, în ambele cazuri un rol destul de important îl are şi layout-ul plăcii de bază, care poate permite (sau nu) executarea unui wm de calitate.

Mai jos este un sistem mai vechi pe care l-am avut la teste pe la începutul lui 2006, cred. Carcasa este P180 clasică. HDD-urile sunt în cage-ul superior, în rack-uri.

Image
Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii
Albert Einstein
Better to fight for something than live for nothing
US General Patton
Alex_230

Post by Alex_230 »

pai p182 e Big Tower si 900-le e Tower simplu. oricum sunt incapatoare amandoua ,dar imi place mai mult compartimentarea din p182...ma bate si pe mine gandul sa schimb batrunl XClio II
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Ok, deci in principiu ramane P182 :D
Am vazut pe CG un thread in care unu vindea un P182 ca cica nu a putut sa monteze o sursa modulara din cauza unui fan. Exista vreo problema in acest sens?
Alex_230

Re: P180/182 vs NineHundred (sau altceva?)

Post by Alex_230 »

cred ca e vb de fanul de jos din mijloc ,cel care sufla pe sursa...pai ce naiba era greu sa il dea jos??? mi se pare absurd ,si in poza de mai sus se vede ca e loc destul sa montezi si un Enermax Galaxy [smilie=maniac.gif]
burebista
Moderator

Post by burebista »

Sincer fan-ul ala de jos mie mi se pare cam inutil. Ar trebui sa sufle aerul cald de la HDD-uri peste sursa. [smilie=Nice-try.gif]
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
Alex_230

Post by Alex_230 »

da nu e chiar asa inutil ,pt ca mai pui unul in fata hdd-urilor si aerul e circulat frumos pana in capat pe unde face exhaust sursa. asa mi se pare ca ar fi gandita partea de jos
burebista
Moderator

Post by burebista »

Pai ideea e sa las sursa sa traga aer rece, nu incalzit de la HDD-uri. #-o
Alex_230

Post by Alex_230 »

lasa ca trage a mea tot ce e cald din sistem si tot rece e [smilie=maniac.gif] si aerul ala de la hdd cat de cald poate sa fie? eu vad partea de jos facuta sa circule aerul in continuu ,si nu va ramane aer cald in carcasa...dar ai totusi dreptate
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Pai in poza lui darkzone e un P180, nu P182. Nush in poza lui darkgoro ce este, dar oricum se vede ca e cam la limita sursa. Oricum mi se pare imens fanul acela.
Alex_230

Post by Alex_230 »

si care ar fi diferenta majora intre p180 si p182? k mare lucru nu e ,mai ales la interior... :-k
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Pai pe mine ma intrebi :P
Nush, de aia am intrebat.
2K

Post by 2K »

CoolerMaster Stacker 830 eu zic ca merita de luat in considerare,la fel ca si Cosmos.....
Am vazut P182 si desi arata bn nu prea am fost uimit de spatiul interior fata de Stacker 830 la care am ramas masca dar si de aspect/calitatea materialelor si desi costa cu ~250Ron mai mult eu zic ca merita mai ales ca o vei schimba rar....
Attachments
33.jpg
dodo

Post by dodo »

Enermax CS-718 (aka Blue Viper) nu iti place? LINK

-trei zone de disipare a caldurii
-wind tunnel (tunel de plexiglas cu doua ventilatoare de 120 mm in capete - asigura racire pentru memorii, procesor si componente adiacente: ex. MOSFET)
-masca frontala din mesa metalica si rama din aluminiu
-display LCD cu functie de alarma, monitorizare turatie ventilatoare si temperatura
-instalare tool-free pe sine pentru unitati optice si harddisk-uri
-controller integrat pentru patru ventilatoare (aluminium dial)

O are un amic si e multumit de racire, de posibilitatile de cable-management etc..

Mai cauta pe google ceva poze cu carcasa (daca esti deschis si la alte variante in afara de P180 :tongue3: )
darkgoro

Post by darkgoro »

KodiaK wrote:Pai in poza lui darkzone e un P180, nu P182. Nush in poza lui darkgoro ce este, dar oricum se vede ca e cam la limita sursa. Oricum mi se pare imens fanul acela.
Depinde ce intelegi prin "la limita"...daca ai o sursa nemodulara da...poate dar modulara iti spun ca nu este nici o problema, a si ventilatorul pare mare pentru ca in fata are un fel de suport pentru a directiona aerul catre spate, carcasa este p182... [smilie=Read-FAQ.gif]
“What are the differences between Mark Zuckerberg and me?
I give private information on corporations to you for free,
and I’m a villain. Zuckerberg gives your private information
to corporations for money and he’s Man of the Year”
Julian Assange.
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Ciudat rau enermax-ul acela dodo. Pl de baza sta invers :P. Interesanta idee, insa am cautat niste poze pe net si mi se parea ca e cam inghesuiala pe acolo. Mai ales cu firele, care sunt ingramadite pe unde e loc si wind tunnel-ul ala e cam obturat de mufa de alimentare a placii de baza. Si e si cam scumpa. Adica P182 mi se pare mult mai aerisita si bine gandita.
darkoro, sursa este modulara (Antec NeoHE 430). Oricum cel mai probabil voi scoate acel fan de jos. Sau il voi lasa daca pun HDD-urile mai sus.
drankon

Post by drankon »

Sper ca thread-ul asta sa te convinga 36 pagini( poze) cu P180/182 http://www.hardforum.com/showthread.php ... light=P182
Alex_230

Post by Alex_230 »

dodo wrote:Enermax CS-718 (aka Blue Viper) nu iti place? LINK

-trei zone de disipare a caldurii
-wind tunnel (tunel de plexiglas cu doua ventilatoare de 120 mm in capete - asigura racire pentru memorii, procesor si componente adiacente: ex. MOSFET)
-masca frontala din mesa metalica si rama din aluminiu
-display LCD cu functie de alarma, monitorizare turatie ventilatoare si temperatura
-instalare tool-free pe sine pentru unitati optice si harddisk-uri
-controller integrat pentru patru ventilatoare (aluminium dial)

O are un amic si e multumit de racire, de posibilitatile de cable-management etc..

Mai cauta pe google ceva poze cu carcasa (daca esti deschis si la alte variante in afara de P180 :tongue3: )
blue viper-ul mi-a luat ochii intr-un numar mai vechi din XPC ,pur si simplu m-a fascinat si are ceva vechime carcasa...cand am vrut s-o cumpar inainte de x-clio dar era mult prea scumpa. apoi am crezut ca a disparut de pe piata si acum o vad iara. cred ca o sa ma indrept spre una in locul P182-ului ,desi nush daca incape un Ninja Rev.B in wind-tunel-ul ala :(
e super carcasa din pct-l meu de vedere ,nu e asa mare ca si P182 dar e suficienta ,plus k are si aliura de "btx" [smilie=maniac.gif] ,plus calitatea enermax. nu o laud in mod special ,dar imi place foarte mult :)
dodo

Post by dodo »

Alex_230 wrote:
nush daca incape un Ninja Rev.B in wind-tunel-ul ala :(
De Ninja nu stiu ce sa iti spun, dar stiu sigur ca Andy-u' nu intra :( Daca te hotarasti sa o cumperi, sfatul meu e sa o iei direct din magazin (si sa ii rogi pe cei de acolo sa verifice daca ar incapea.. ), nu comandata online.. :laughing6:
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Nu vreau sa fiu carcotas, dar mi se pare mult mai aerisit un P182 decat acest enermax, care poate fi tare messy dpdv al wire managementului. Plus ca mi se pare mult eficienta racirea din P182, sau P180, sau 900. Din cate stiu eu aerul cald o ia in sus iar cel rece sta jos. Deci faptul ca jos am un wind tunnel, nu face decat sa asigure o racire o componentelor din acel wind tunel. Mai sus aerul cald se ridica si nu este evacuat decat prin sursa, ceea ce nu mi se pare deloc sanatos. Pe cand la P182 avem un curent de aer mult mai eficient creeat de fanul spate si fanul top, care ambele elimna aerul cald, si sunt si mult mai aproape de CPU.
Prefer sa am niste evacuri logice si eficiente la o carcasa, decat o zona rece creeata in partea inferioara (care oricum este mai rece decat toata carcasa) si nici o alta evacuare in rest.
Alex_230

Post by Alex_230 »

Kodiak ,ala nu e wm ,e bataie de batjocura :(
si da ,aerul rece sta jos in wind-tunnel ,dar memoria ,N-bridgeul si CPU sunt reci ,sus ramane placa video care e racita de fanul de 80mm ,cam ne-eficient intr-adevar dar merge decat in carcase standard. iar o sursa buna nu se incalzeste de la aerul ala pt ca il evacueaza (si iar o sa vina Bure sa imi zica de aerul cald si sursa ,si stiu ,are dreptate in mare masura ,dar aerul e circulat ,nu "cocleste" intr-un singur loc)
2K

Post by 2K »

Cam asa ar trebui sa arate un WM decent pe acea carcasa.
Oricum compartimentarea mi se pare cel putin interesanta la carcasa asta insa dpdv al aspectului exterior P182 castiga.
Image
Image
Image

Si mai jos e lucru care nu imi place la P182 si anume faptul ca un 8800GTX incape greu in ea,ar fi o idee sa scoti acel drive cage...

Image
IL Dotore

Post by IL Dotore »

P182 are cateva mici modificari la interior pentru a facilita un WM mult mai bun, deci daca e sa alegi intre P180 si P182 lucrurile sunt simple.
Daca e sa te hotarasti intre 900 si P182 atunci treaba e mai complicata pentru ca au targeturi diferite, 900 e pentru cei ce vor aerisire cat mai buna iar izolatia fonica este ca si inexistenta, pe cand P182 se adreseaza in special obsedatilor de silentiozitate prin acele panouri sandwitch aliminiu/plastic/aliminiu.
UN singur lucru trebuie de mentioant legat de P182, zona GPU se incinge cam mult.
Solutia cea mai buna ar fi sa scoti fanul de jos si sa montezi HDD-urile tot in cusca de jos iar cea de sus sa o elimini si ca pui un fan care sa introduca aer (sau il pui cu cleme pe cusca asa cum a facut burebista - special pentru S1 :P).
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Post Reply