Ce fel de router sau daca nu router atunci ce ?

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Post Reply
oqpls

Ce fel de router sau daca nu router atunci ce ?

Post by oqpls »

Ok in primul rand imi cer scuze daca postez topicul unde nu trebuie

Situatia mea e cam asa am internet printr-o retea locala guvernata in mod DHCP (chestia aia cu alocare automata de IP) eu primesc netul pe mac-ul de la placa de retea, faza e ca acum am si al 2-lea pc si un playstation care vreau sa aiba access simultan la net.

Intrebarea mea este, pot sa imi iau un router si sa leg la el 2 calculatoare si un playstation iar el sa distribuie netul ? ... daca da ce ar trebui sa caut, eu nu sunt sigur daca se poate pt ca toate routerele care l-am vazut eu pana acum erau legate la un mediaconvertor sau un modem ISND dar niciodata unul legat la o retea. planul meu e sa schimb macul pe care iau net in macul routerului si routerul sa distribuie internet la device-urile care le leg la el

daca stiti voi o rezolvare mai simpla va rog sa-mi spuneti .... aia de la net vor sa ma taxeze pt inca un abonamet daca vreau sa elg 2 pc-uri .... thx orice sugestie sau opinie e bine venita. #-o
Ma stiu ca sunt prost dar cand ma uit in jurul meu pur si simplu ma umplu de bucurie
dodo

Re: Ce fel de router sau daca nu router atunci ce ?

Post by dodo »

In primul rand, nu vad nici un motiv ca cei care se ocupa de acea retea sa te taxeze in plus pentru faptul ca "dai net" la >1 calc.. Ai grija sa nu te ia de prost.. (daca gresesc, va rog sa ma corectati!)
In al doilea rand.. Trebuie sa iti spun ca nu sunt as in retelistica, dar incerc sa iti dau un sfat : routerul ar fi bine sa stie sa cloneze mac-ul (deja cam toate stiu asa ceva). Cand alegi routerul asigurate ca stie Mac Cloning.. Un router pe care ti-l recomand e D-Link Dir-100 (Wired).
Mai citisem printr-un user-guide de la un router wireless dlink ca primul calc pe care il legi la router sa fie cel care primea netul initial..

Oricum, e doar o parere/un sfat.. Cei care stiu mai bine sunt rugati sa corecteze [smilie=Thumbs-Up.gif]
SWATSHADOW

Post by SWATSHADOW »

Dar daca rogi provideru sa iti dea refresh la mac? EX: Domne am alt calculator acum ,ca ala de il aveam sa stricat si imi trebuie sa dati un refresh la mac. Si in timpu ala ti routeru si asa iti inregistreaza macu de la router si nu mai ai nevoie de toate complicatiile dupa aia dai netu la 4 aparate sau mai multe punand un switch .
daca mai e valabila problema pm si incerc sa te ajut.
http://apbrzone51.uv.ro APB RELOADED ROMANIA ajuta-ne sa cucerim SAN PARO
sorinel01

Post by sorinel01 »

Asa cum spunea si SWATSHADOW, nu ai neaparata nevoie de MAC Clonning cu toate ca e o optiune buna. Problema cu MACul o rezolvi printr-un simplu telefon la ei (poti sa le spui ca ti ai schimbat placa de retea si ii rogi sa ti dea un release la MAC).
Adevarata ta problema este urmatoarea: Din ce in ce mai multi provideri au inceput sa foloseasca TTL =1(Czone este un singur exemplu in acest sens). Adica... nu vei putea forwarda netul mai departe de router/calc/etc (depinde care este primul device din retea) decat printr-un proxy. Asadar daca TTLul nu este 1, totul este bine si frumos. Daca TTL ul este 1.... nashpa moment :).
Nu este nevoie sa legi la router prima data calcul care avea netul initial asa cum zicea dodo.Cred ca el se referea la acele routere care pot face munca penreu tine adica legandu-l pe acela primu, va copia setarile de retea ca sa nu mai muncesti tu ....
Ca sa trag linie: Da, router iti rezolva problema daca TTL=! 1
Si ca sa ti si recomand unul: Linksys WRT54GL.
Eu il folosesc de mai bine de un an. Sunt multumit de el. 4 porturi LAN, un WAN(802.11g), si multe optiuni de genul PORT Forwarding, MAC Clonning, se poate configura reteaua interna (intre calcurile tale) atat DHCP cat si cu IPuri statice; poti oferi net unei anumite statii limitat (atat palier orar cat si latime de banda), etc.
Daca mai ai nelamuriri .... nu ezita
Iti tin pumnii legat de TTL
Post Reply