VA ROG SA MA AJUTATI SA CONFIGUREZ UN SISTEM

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Post Reply
Devourer

VA ROG SA MA AJUTATI SA CONFIGUREZ UN SISTEM

Post by Devourer »

Salut.
Am gasit un client pentru sistemul meu actual si vreau sa mai pun ceva bani ca sa achizitionez un nou sistem.
De la cel vechi o sa pastrez :

- placa audio HERCULES GAMESURROUND FORTISSIMO IV
- TV TUNNER LEADTEK WINFAST TV 2000 XP EXPERT
- unitate optica ASUS DRW 1608P35
- unitate optica PLEXTOR PX - 760A
- kit wireless tastatura + mouse Logitech
- monitor SAMSUNG LCD 226BW de 22.

Ma intereseaza numai produsele care se gasesc la Depozitul de Calculatoare pentru ca in orasul in care locuiesc numai la o astfel de reprezentanta pot apela. Restul sunt comercianti dubiosi si nu am chef de nici un fel de surprize. Chiar nu vreau sa fac reclama acestui magazin dar am precizat ca sa se tina cont ca nu pot cumpara decat porduse pe care le au ei in stoc.
Deci cam de 2000 RON ma intereseaza :

o carcasa neagra, eventual combinatie negru argintiu, fara din cele care au usa din aceea care acopera toata partea frontala a carcasei (mi se pare inutila)
o sursa silentioasa si care sa nu ma lase in primul an
procesorul....un dual core sau quad core
un hard de 500 gb
floppy (nu se stie niciodata)
o placa de baza care sa faca fata cu bine pentru ce o sa pun pe ea
o placa video care sa puna in valoare monitorul pe care il am (deci mai mult vizionari de filme pe dvd etc) si poate si jocuri ceva mai actuale ; nu ma intereseaza editare grafica sau alte asemenea fineturi ceva pana in 350 ron - 400.
RAM ...de la 2gb DDR2 in sus (ceva care sa se potriveasca bine cu placa de baza )....si cam atat.Ar mai trebui ceva anume ? Coolere sau....nu stiu ..?

Ma intereseaza sa am un sistem rapid si care sa nu cedeze cu una cu doua atunci cand deschid mai multe aplicatii.
Astept sfatul vostru pentru ca ma bazez din plin pe bunavointa si experienta voastra. Multumesc mult.
drankon

Re: VA ROG SA MA AJUTATI SA CONFIGUREZ UN SISTEM

Post by drankon »

Sa inteleg ca inca nu ai avut pb. cu garantii la DC ca alfel iti dedea seama cat de dubiosi sunt ... :d Oferta una e in magazin deobicei mai nimic din ce cauti si alta e pe site dcshop.
Suntem in 2008 totusi exista destule magazine online serioase de unde poti comanda ce vrei la preturi bune.
Case Antec NSK6850 ( cu sursa Antec Earthwatts de 430W)
CPU E8400
HDD Samsung 501LJ sau Seagate cu 32MB daca vrei 5 ani garantie si esti dispus sa dai 100 lei in plus.
Floppy why ? why ? I-ati un card reader !
MSI Neo2 FR
2GB Adata EE 800+
Video daca ai loc de un 3850 ar fi ft. bine.
Devourer

Post by Devourer »

Mersi multe pentru raspuns. Adevarat, mai bine iau un card reader . O recomandare ceva la un pret decent ?
De config asta ce ziceti ?

HDD Western Digital Caviar SE16 500GB, 7200rpm, 16MB, SATA2
Procesor Intel Core 2 Duo E6750, 2670 MHz, S.775, Box
Placa de baza Gigabyte GA-965G-DS3, Socket 775
2 x Memorie Kingston 1GB DDR2-800 CL5 ValueRam
Carcasa Asus TM-982, Micro ATX
Placa video Leadtek GeForce 8600GTS TDH 256MB DDR3 128bit, PCI-E
sursa am gasit un Thermaltake de 500 w la 180 ron.

Ar necesita un alt cooler pe proc ? Am inteles ca face fata cu brio si cu cel din dotare .
Alex_230

Post by Alex_230 »

sare cu aprox 200RON bugetul tau ,dar ca sa te tina sistemul iti trebuie macar un HD3850 ,iar preturile de la dc-shop sunt "prostesti". nu ti-ai ales firma buna de unde sa iei un pc ,parerea mea...as incerca un mediadot ,sau pc garage online ,o sa iesi mai ieftin si au o oferta mult mai variata.
Attachments
config.JPG
dodo

Post by dodo »

Devourer wrote: Procesor Intel Core 2 Duo E6750, 2670 MHz, S.775, Box
Mai bine iei un E8200, cele mai recente proc C2D scoase pe piata, fabricate in 45nm + cache l2 mai mare (6MB)
Devourer wrote: Placa de baza Gigabyte GA-965G-DS3, Socket 775
De ce sa bagi banii intr-un chipset deja imbatranit, cand ai la dispozitie P35? Gigabyte p35-ds3 e pe la 350 lei si toti o recomanda
Devourer wrote: 2 x Memorie Kingston 1GB DDR2-800 CL5 ValueRam
Un kit de 2x1GB A-Data Xtrem Edition te-ar aranja mai bine zic eu [smilie=Respect.gif]
Devourer

Post by Devourer »

Multumesc pentru recomandari. M-am informat si eu mai bine si cred ca o sa merg pe un Intel E8400 (dar care vad ca nu prea se gaseste la magazinele online), placa Gygabite p35 ar fi exact ce imi trebuie, la fel si memoriile A-Data ( cand mai pot, mai cumpar inca un kit ) si cred ca la video Leadtek un 8600 GTS.
Intrebare : vad ca majoritatea componentelor de pc la magazinele online ori sunt rezervate, ori nu sunt pe stoc etc. Dureaza mult pana le aduc ? Intreb asta ptr ca am asteptat ptr un stand de ps2 la un mag online si nu m-a mai sunat nici naiba (Culmea este ca aveau si o clauza conform careia , daca ei nu imi aduceau produsul in termen de 10 zile de la data comenzii, imi plateau penalitati :iconbiggrin: )
Răzvan

Post by Răzvan »

Pai vezi ca 8600GTS nu merită deloc.Iar in legatura cu intrebarea ta,unde vezi ca scrie ca nu e pe stoc sau apare in aproximativ x zile ii suni si ii intrebi exact cand apare obiectul care il doresti.
Superfly
dodo

Post by dodo »

Decat 8600gts mai bine un hd3850 256mb (cel putin) sau daca iti permite bugetul, ceva in genul acesta
Devourer

Post by Devourer »

Spuneti ca nu s-ar merita 8600GTS ? Eu joc jocuri pe consola asa ca mare gamer pe pc nu sunt. Nu ar fi ok nici macar pentru video ? Voi ce ati recomanda concret ? Dar sa fie un GeForce, va rog.
Alex_230

Post by Alex_230 »

sry ,my bad ,p35-ds3 am vrut sa zic si eu ,si m-am incurcat in detalii.
8600GTS chiar ca nu merită ,poate un GT ,dar recomandarea e HD3850.
Alert

Post by Alert »

3850 este in acelasi pret cu 8600GTS-ul, dar cu aproximativ de 2 ori mai bun(o diferenta de 100%), si asta spun reviewurile de pe net si toti forumistii de pe xpc. Iar daca spui ca nu te joci pe calculator mult ia-it un 2600Pro/XT, 8600GT la 250-300RON. Iar restul configuratiei este buna.
Lucifer

Post by Lucifer »

daca vrei sa te uiti la filme, recomandarea mea e sa mergi pe ATi. Iti spun sigur ca e diferenta vizibila intre Ati si Nvidia, tocmai ce mi-am luat un Geforce din seria 8 iar calitatea video e mai proasta decat a 9800Pro-ului ce l-am avut inainte. Un HD 2600XT ar fi deajuns. Daca mai vrei si jocuri ia macar un HD3850.
"Better to die, and to sleep
The never waking sleep, than linger on,
And dare to live, when the soul's life is gone."
[Sophocles (496BC-406-5BC)]
Post Reply