Revenind la problema overclockului, daca pe default sistemul e 100% stabil in heavy load, n-as prea crede ca marirea frecventei cu 100MHz amarati duce consumul din idle sau load moderat mai sus decat era inainte in heavy-load. Mai degraba e ceva setare care ti-a scapat; ma gandesc in special la memorie: divizor, timing-uri, voltaj.
Cum am zis si mai sus, folosesc EasyTune de la Gigabyte. Si overclockul l-am facut pe easy mode, adica dai cat la suta sa-ti imbunatateasca performantele si programu face restu. Am incercat si varianta advanced, unde am schimbat si voltajul de la 1.31 la 1.4, dar tot degeaba, se blocheaza dupa care se reseteaza. Memoriile le-am lasat la fel.
Ma gandesc ca ii de la sursa ca daca ii dau mai mult de 2100MHz consuma mai mult si sursa nu are sa-i dea mai mult
Si la placa video la fel; am un PowerColor X1950Pro 600@1300 cu sistem de racire Arctic Cooling2 si mai mult de 5 Mhz in plus nu pot sai dau.
Am citi un topic in care am auzit ca ar fi problema de la HDD, care apropo a meu ii unu IDE de 60GB

, dar o sa-l schimb cat mai curand.

C2D E4400 3.0Ghz__Gigabyte P35-DS3L__3GB Geil Ultra 600MHz__ATI HD5770 1GBDDR5__WD 500GB WD5000AAKS__DVD-RW Samsung S162A__Sirtec 460W