Salut
Recent am facut un mic upgrade la pc-ul meu, printre care si la placa de baza.
Problema este in felul urmator: Vechea mea placa de sunet (Philips PSC 706) mergea perfect pe placa de baza veche. Acum nu se aud decat niste zgomote ciudate in loc de muzica sau mai stiu eu ce. Am zis ca nu e nimic.
Am zis sa incerc sunetul integrat: SoundMax HD Audio (1988B). O mare dezamagire.
Exemple: Cand minimizez/ maximizez o fereastra se aud mici ticaituri, cand procesorul lucreaza mai mult aud aceleasi ticaituri. Fratilor, parca am niste tantari prin casa. Si de data asta am zis ca nu e nimic. Trec peste.
Cea mai mare buba este faptul ca pe dvd- uri, sau jocuri, sau filme codate cu h.264 care au sunet 5.1, etc, nu am bas intotdeauna. Adica nu am acea optiune care sa redirectioneze basul catre subwoofer.
Am citit pe undeva ca s- ar putea rezolva cu ac3 filter, care, la mine, dupa ce il instalez (ultima versiune) si vreau sa il accesez imi zice ca este inaccesibil. Am instalat o versiune mai veche, unde pot intra in optiuni, dar degeaba, pentru caci pc- ul meu nu il foloseste; indiferent ce setari fac nu simt nici o diferenta.
Daca nu procedez eu corect, as ruga pe cineva care cunoaste, sa ma ajute.
Eu as vrea sa pot folosi vechea mea placa de sunet. Daca nu accept orice compromisuri
Sunet integrat pe Asus p5k- E
Moderator: Moderatori
Re: Sunet integrat pe Asus p5k- E
eu tin sa cred ca acele zgomote care le auzi tu sunt de la boxe... nu neaparat din placa de sunet...
asa am vazut la unele sisteme.. se auzea in boxe chiar si cand miscai cursorul
si dupa ce s-au schimbat boxele nu se mai auzea nimic...
asa am vazut la unele sisteme.. se auzea in boxe chiar si cand miscai cursorul

si dupa ce s-au schimbat boxele nu se mai auzea nimic...
Am mai intilnit problema si la alte placi ASUS si nu numai. In unele cazuri, s-a rezolvat cu un update de driver (care era si cauza). Nici la P5K nu e formidabil sunetul. Dar in timp te obisnuiesti. ![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Despre ce problema vorbesti, aceea cu placa veche de sunet, care nu se aude, sau problema cu acele mici zgomote care se aud la sunetul integrat ?
Mie mi s-a intamplat fenomenul asta pe o placa de baza Asus P4P800-X cu sunetul on-board.Aveam un sistem 5.1 si incepea sa paraie tare cand miscam cursorul sau intram in jocuri.
Am testat si alte boxe,tot asa facea.Cand am dus-o la garantie,placa de baza,spre stupoarea mea nu mai avea absolut nici o problema.
Din cate stiu si acuma placa de baza are aceeasi problema,cel caruia i-am dat-o folosind o placa audio pe un slot pci-e (sound blaster live 5.1 ).
Am testat si alte boxe,tot asa facea.Cand am dus-o la garantie,placa de baza,spre stupoarea mea nu mai avea absolut nici o problema.
Din cate stiu si acuma placa de baza are aceeasi problema,cel caruia i-am dat-o folosind o placa audio pe un slot pci-e (sound blaster live 5.1 ).
Superfly