Bacul - a reinceput teroarea [sezon 2010]
Moderator: Moderatori
Re: Bacul - a reinceput teroarea [sezon 2007]
y0py vroiam sa aflu parerile celor ce sunt inscrisi sau au terminat la astfel de profile
imi pare rau ca nu am fost putin mai explicit pt toata lumea

Notebook ASUS K50AB Turion x2 RM74 (2.2ghz), 4gb ddr2, ATI 4570, HDD 250GB
SamuS wrote:y0py vroiam sa aflu parerile celor ce sunt inscrisi sau au terminat la astfel de profile
y0py wrote:ma poti intreba pe mine de Management.
Deci admitrea la facultatea se tine tot de azest topic, nu ? , asa ca pot afirma ca am fost admis si o sa ma inscriu la Universitatea Sapientia Tirgu-Mures profil Calculatoare , loc fara taxa , cu 9,10 pe locul 17...
LE: Da se poate si Multumesc![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
LE: Da se poate si Multumesc
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
Last edited by Yeti on Thu Jul 19, 2007 6:30 am, edited 1 time in total.
Yeti
Fly by Hilary Duff - "In a moment anything can change Feel the wind on your shoulders For a minute all the world can wait Let go of your yesterday"
Fly by Hilary Duff - "In a moment anything can change Feel the wind on your shoulders For a minute all the world can wait Let go of your yesterday"
- RIP-Toranagah
- RIP
-
Buna
Ce mi se pare interesant este ca majoritatea elevilor ce au luat examenul de bacalaureat nu sunt foarte informati despre posibilitatea examenelor de admitere in cadrul unor facultati( printre acestia ma aflu si eu).In sfarsit eu optez pentru Facultatea de Stiinte Politice ,Relatii Externe si Europene insa inca nu stiu care sunt examenele de admitire, probele in care constau acestea.Marea mea rugaminte ar fi , daca sunt printre vizitatorii acestui site si studenti la Stiinte Politice daca ma pot ajuta cu informatii privitoare la examenele de admitere.
Am avut azi examenul la Unibuc (m-am inscris si la matematica şi la informatică, pentru că în principiu mă descurc cu oricare din cele două planuri de învăţământ şi îmi plac amândouă). A fost destul de uşor, dar încă n-am baremul. A mai dat cineva de-aici examen acolo?
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Si ramai cu amandoua ? ![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Live in your world, get pwned in mine!
De fapt am dat examene mai mult de amorul artei că am intrat deja unde vroiam să intru (azi am fost să mă şi înmatriculez). Eram însă curios de rezultate. Ştii tu, orgoliul ăsta...
. De barem n-am făcut rost dar am făcut acasă subiectele. La examenul de pe 22 (domeniul de licenţă matematică) am greşit evident la un calcul, dar ieri la info am făcut totul corect.
Aşa că nu rămân cu amândouă, de fapt nu rămân cu niciunul.

Aşa că nu rămân cu amândouă, de fapt nu rămân cu niciunul.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Cum a reinceput BACUL, sesiune de august , ma intreb ce mai fac oamenii care mai au vreo restanta....Ca daca imi amintesc bine o fii fost vreuna care nu a trecut din romana
...Asa ca voi baieti/fete ce mai faceti ? 

Yeti
Mă poate ajuta cineva cu subiectele la Engleză Oral de anul acesta?
Când am zis Bacul de anul ăsta m-am referit la cel din anul şcolar 2006-2007.
Eu am *rezolvat* problema si acum sunt la Facultatea de Geografie(Spiru Haret) nu ar fi fost prima obtiune din pacate la UniBuc nu se fac inscrieri toamna la geografie
,mult noroc la anul celor care vor da bac-ul

- The Godfather
Ma gandesc ca standardele la Unibuc sunt altele decat la Spiru...un prim lucru de stiut ar fi ca obtiune nu se scrie asa.
When I die, bury me face down so everybody can kiss my ass!
cum ieri s-au publicat oficial sutele de variantele, sezonul de bac 2008 a cam inceput pe bune.
ceva impresii dupa ce ati aruncat un ochi pe ele?
incep eu:
la info imi place ca au separat intesivul de neintensiv, deci e cat de cat okay.
la mate e cam aiurea, au bagat materie de a 12a la greu, au bagat 2 probleme la partea a 2a si a 3a, ce-a de-a 4a disparand.; e rau ca a crescut valoarea fiecaruia la 0.50, si nu mai sunt subpuncte "ajutatoare" ca inainte.
la economie e iar ok ca au scos eseul (desi eu dau la sport:D)
la romana nu prea am apucat sa ma uit mare lucru pe ele.
ceva impresii dupa ce ati aruncat un ochi pe ele?
incep eu:
la info imi place ca au separat intesivul de neintensiv, deci e cat de cat okay.
la mate e cam aiurea, au bagat materie de a 12a la greu, au bagat 2 probleme la partea a 2a si a 3a, ce-a de-a 4a disparand.; e rau ca a crescut valoarea fiecaruia la 0.50, si nu mai sunt subpuncte "ajutatoare" ca inainte.
la economie e iar ok ca au scos eseul (desi eu dau la sport:D)
la romana nu prea am apucat sa ma uit mare lucru pe ele.
Eu m-am pus să i le rezolv lu' văr-miu la mate ca să aibă cu ce compara ce rezolvă el şi la o primă vedere, cele de la mate sunt muuult mai uşoare faţă de ce mi-a dat să-i verific din ce-a mai lucrat el din variante vechi, cred că din 2oo7. E bine că au băgat materie de-a 12-a multă, ţii mai mult minte chestii de integrale şi derivate dacă le-ai lucrat cu câteva săptămâni în urmă. Succes cui dă bacul anul ăsta, şi să reveniţi să postaţi note cât mai mari 

.:. Just passing by...don't mind me. .:.
Eu decat pe alea de mate m-am uitat,inca nu am rezolvat vreuna,dar preferam 4 parti,cum erau inainte,decat 3,ca acum...Anul asta orice greseala se plateste mai scump
O sa revin cu siguranta in topic dupa ce iau BAC-ul cu 10
Glumeam,ar fi prea mare riscul sa nu mai revin ![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Change your thought and the world around you changes.
Nu m-am uitat pe variantele de la info, doar la matematică. Mi se par mult mai omenoase şi mai corecte decât anul trecut, în sensul că astea chiar testează nivelul real de cunoştințe matematice. Variantele de anul trecut erau structurate ca SF-urile, Trebuia să ai mai mult spirit de observație decât cunoştințe de matematică -- ceea ce ar fi fost ok dacă subiectele ar fi fost totuşi scrise cu oareşicare decență. Multe din exercițiile de la ultimele subpuncte (III şi IV, subpunctele f) şi g) practic) se bazau practic exclusiv pe coroborarea punctelor de dinaintea lor într-un mod foarte puțin evident, în sensul că dacă te gândeai o zi întreagă, ieşea până la urmă (dar proba de bac avea trei ore, nu o zi întreagă). Sigur, pentru un viitor matematician erau interesante, însă numărul viitorilor matematicieni care dau bacul e destul de mic.
Formula actuală mi se pare mai ok, din ce am văzut se pune accentul mai multe pe aspecte "bătrâneşti", dar de importanță reală.
Formula actuală mi se pare mai ok, din ce am văzut se pune accentul mai multe pe aspecte "bătrâneşti", dar de importanță reală.
Da şi nu, bine, că problemele pe la anumite variante tindeau de-a dreptul spre absurd, e una, dar mi se pare oarecum normal ca ele să testeze şi spontaneitatea elevului decât dacă a tocit reţetele din tot liceul la toate exerciţiile. Normal, nu chiar stil olimpiadă. Am aruncat şi eu un ochi pe subiecte, şi par structurate destul de "reţetar" în sensul în care văd foarte puţine nefăcubile. Stilul ăla structurat în schimb care era anul trecut era de-a dreptul penibil - erau subiecte la care trebuia să fii prost să nu poţi aplica celelalte subpuncte, şi altele la care era pur şi simplu mai uşor să formuleze problema "Se dau pere, aflaţi sin(Gheorghi)" - frumoase, dar clar nu de bac.std wrote:Multe din exercițiile de la ultimele subpuncte (III şi IV, subpunctele f) şi g) practic) se bazau practic exclusiv pe coroborarea punctelor de dinaintea lor într-un mod foarte puțin evident, în sensul că dacă te gândeai o zi întreagă, ieşea până la urmă (dar proba de bac avea trei ore, nu o zi întreagă). Sigur, pentru un viitor matematician erau interesante, însă numărul viitorilor matematicieni care dau bacul e destul de mic.
Offtopic, informatica neintensivă e cam penibilă ca şi subiecte

1 1 was 1 racehorse. 2 2 was 1 2. 1 1 1 1 race 2 day. 2 2 1 1 2.
Exact de problemele cu pere ziceam.
Normal, nu zic că din punctul de vederee al testării, subiectele construite aşa sunt mult mai bune. Aşa poți realmente să fii tocilar, să n-ai nicio treabă cu matematica şi să iei 10, dar decât alea de anul trecut, mai bine aşa. Avantajul din punctul ăsta de vedere este faptul că elevii buni nu sunt dezavantajați când alții copiază -- subiectele sunt suficient de rezonabile pentru ca un elev bun să le poată face bine-mersi de unul singur.
Mie unuia mi s-ar fi părut mai nimerită păstrarea structurii de anul trecut, dar cu probleme puse într-un mod mai puțin idiot (vezi pere/sin(Gheorghi)
.)
Normal, nu zic că din punctul de vederee al testării, subiectele construite aşa sunt mult mai bune. Aşa poți realmente să fii tocilar, să n-ai nicio treabă cu matematica şi să iei 10, dar decât alea de anul trecut, mai bine aşa. Avantajul din punctul ăsta de vedere este faptul că elevii buni nu sunt dezavantajați când alții copiază -- subiectele sunt suficient de rezonabile pentru ca un elev bun să le poată face bine-mersi de unul singur.
Mie unuia mi s-ar fi părut mai nimerită păstrarea structurii de anul trecut, dar cu probleme puse într-un mod mai puțin idiot (vezi pere/sin(Gheorghi)

Incep sa regret faptul ca nu am invatat atat de bine la matematica, mai ales in clasa a 11-a. Am facut cateva variante (de la 100 in jos) si am observat ca am lacune dar, culmea e, rezolvand variantele din 2007, nu le stiam ca le am. Pur si simplu sunt altfel structurate, axate pe detalii care, la vremea lor, le credeam nesemnificative
. O alta mutare, de prost gust, mi se pare faptul ca toate subiectele valoreaza 5p. Anul trecut, intrebarile mai grele, despre care std spunea ca iti trebea o zi sa le faci, valorau 2 p si erau in jur de 4 intrebari. Asta insemna un 9.20.....eram chiar fericit (din nou
). Pe deasupra, acestea se rezolvau plecand sau folosind un rezultat de la punctele anterioare (tipul de probleme in cascada). Acum, daca ai gresit doua intrebari pleci de la 9, daca ai gresit 3, de la 8.50 etc.
La istorie (obiect ales de mine in detrimentul sportului) s-a cam inasprit dificultatea intrebarilor, nu cu mult, dar destul ca sa ma enerveze. Macar la info si romana au ramas la fel.
La istorie (obiect ales de mine in detrimentul sportului) s-a cam inasprit dificultatea intrebarilor, nu cu mult, dar destul ca sa ma enerveze. Macar la info si romana au ramas la fel.
...
Spoiler!
...Re: Bacul - a reinceput teroarea [sezon 2007]
nu, penibil e sa faci cate o ora de informatica pe saptamana in clasa a 9a si a 10a, sa vii cu 4 intr-a 11a si sa ai apoi pretentii de bac comun cu aia de 7ore/sapt.Anya wrote:
Offtopic, informatica neintensivă e cam penibilă ca şi subiecte

oarecum offtopic, de anu' asta s-a bagat la sport una dintre probe aruncarea unei "bile" de 7kg. evident, la noi in scoala nu exista. stie careva daca s-ar putea achizitiona de undeva sau amcar confectiona asa ceva?
ma tenteaza caci la viteza scot cam 7.2 momentan(si-mi trebe 7), pe cand cu biluta aia daca nu arunc 5 metri(cat imi trebe de 10) eu o mananc ca pe mar.
Subiectele erau făcute astfel încât să le poată face în special cei cu 4 ore într-a 11a, normal că erau avantajaţi cei cu 6 ore (că şapte erau pentru cei cu opţional info), dar chiar şi aşa, este mai penibil să dai aceleaşi subiecte de limbă română la profile reale şi profile umane. Şi orice s-ar zice, în general subiectele la informatică au fost uşoare, inclusiv când nu s-a făcut diferenţierea, de unde şi creşterea popularităţii la BAC, altfel, acum că s-au mai şi diferenţiat în funcţie de număr de ore, sunt şi mai uşoare, putând să-l ia cu brio cam oricine care a fost la juma din orele alea dintr-a 11a, şi într-a 9 şi a 10a să fi fost doar o oră pe semestru. Fără a exagera.Christian wrote:
nu, penibil e sa faci cate o ora de informatica pe saptamana in clasa a 9a si a 10a, sa vii cu 4 intr-a 11a si sa ai apoi pretentii de bac comun cu aia de 7ore/sapt.![]()
acum da, e ok la info.
e adevarat, inainte era ok, cu conditia sa fi avut un profesor la alea 4 ore si o nulitate, dupa cum am avut eu. si cum e acum ai dreptate, dupa ce nu prea am facut mai spre nimic la info in 3 ani, cu pregatire din octombrie 2007 si pana acum sunt destul de ok, si asta fara sa ma fi stresat mai multe de 2-3 ore pe saptmana de lucrat acasa + inca 2 pregatirea.
perfect de acord cu romana, doamne fereste nu zice nimeni sa nu dai bac la romana, dar cand ai celebrele "studii de caz" si multe altele deja devine o problema. adica ala de la filologie care nu are pic de habar de integrale, inele, polinoame, derivate si multe alte placeri ale matematici sa dea acelasi bac cu mine la romana?![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
e adevarat, inainte era ok, cu conditia sa fi avut un profesor la alea 4 ore si o nulitate, dupa cum am avut eu. si cum e acum ai dreptate, dupa ce nu prea am facut mai spre nimic la info in 3 ani, cu pregatire din octombrie 2007 si pana acum sunt destul de ok, si asta fara sa ma fi stresat mai multe de 2-3 ore pe saptmana de lucrat acasa + inca 2 pregatirea.
perfect de acord cu romana, doamne fereste nu zice nimeni sa nu dai bac la romana, dar cand ai celebrele "studii de caz" si multe altele deja devine o problema. adica ala de la filologie care nu are pic de habar de integrale, inele, polinoame, derivate si multe alte placeri ale matematici sa dea acelasi bac cu mine la romana?
În română e greu să faci o diferenţiere propriu-zisă, în sensul în care, dacă s-ar scoate din materia de BAC studiile de caz, atunci rostul lor în şcoală ar deveni din ce în ce mai redus, şi nimeni n-ar mai acorda o atenţie propriu-zisă şi din punct de vedere scolastic nu s-ar mai rămâne cu mare lucru. Că doar nu e secret pentru nimeni că mulţi se duc la BAC cu comentarii învăţate pe dinafara, şi textele citite nema, teorie literara bombănită pe derost, de multe ori fără niciun fir logic din cărţile pregătitoare sau din ce recită profa la pregă. Structura materiei în sine nu e ea idioată, poate doar prea amplă (vezi detaliile inutile despre Dacia Literara, tratarea umanismului român pe mai mult de un singur text i.e. Istoria Ieroglifică şi Letopiseţele, bineînţeles având de definit caracteristicile fiecăruia, şi nu doar o trecere în revistă, vezi mai târziu în poezie numeroasele cerinţe) - vorbesc desigur la profilele reale de orice tip. Problema se pune mai degrabă la modul, cu cât rămâi, şi cu cât din ce rămâi are cum să te ajute. A şti istoria literară a unei limbi nu e o idee proastă by far, dificultatea în gândire (la nivelul ălora de fac programa + subiectele de bac) revine abia la testare - din nou, ca şi la noua testare la matematică, se pune în valoare capacitatea de a toci a unui elev, şi în niciun caz a oricărui tip de idee proprie, spontană. Baremele însăşi sunt rigide. Penibilul apare când inclusiv la olimpiada tot pe spiritul de toceală se pune punctul, şi originalitatea, gândirea proprie, ideile spontane rămân pe scaunul de acasa, luând cu tine bagajul de citate din Manolescu, Vulcănescu, Cioran (pentru profesorii mai dezgheţaţi la minte care aduc şi altceva în vedere), George Călinescu şi mulţi alţii.
HALO! EU ESTE X' SI STIU SA APAS PE BUTON!!!
Au trecut vremurile bune din timpul liceului pentru mine, dar am vazut intr-o zi la stiri, diferiti tineri traumatizati de subiectele de la Bacalaureat si m-au facut curios si pe mine: oare sa fie Dracu atat de negru...? Zis si facut, am tras cateva subiecte de la materiile de baza si am zis ca trec putin cu vederea peste ele, sa vad daca s-a schimbat ceva intre timp. Sincer, rezultatul a fost ca un soc pentru mine, nu ca nu as fi pasionat de filme S.F. dar din exterior lumea aceasta seamna foarte mult cu a mea. Banuiesc ca-si asigura sezutul bosorogii cu functii sus puse.
Cateva intrebari scurte, pentru cei chinuiti:
Romana din clasele 9 - 12 se axeaza in mare parte pe gramatica? (s-a dus literatura, s-a dus imaginatia - marionete, fac astia din voi)
Limba Engleza nu se mai da oral? (s-a dus si sansa unei note mari din scoala vietii)
Sincer, daca treceti de Bacalaureatul la Romana si va place Istoria, puteti da la Drept, o sa fie floare la ureche pe langa subiectele respective.
PS.Si eu care credeam ca generatia din prezent e mai inapoiata datorita anturajului. Dupa ce am citit subiectele m-am simtit mai inapoiat ca ei, adica cum sa va explic: - asta nu e materie din clasele 9 - 12, e materie de facultate, puteau sa mai adauge si legislatia ca materie de baza si treceati direct la Masterat. Asta-i mana lui Satana si a femei - ca a muscat din marul cunoasterii, nu s-a putut multumi cu Microsoft ca tot barbatui, i-a trebuit Apple.
Au trecut vremurile bune din timpul liceului pentru mine, dar am vazut intr-o zi la stiri, diferiti tineri traumatizati de subiectele de la Bacalaureat si m-au facut curios si pe mine: oare sa fie Dracu atat de negru...? Zis si facut, am tras cateva subiecte de la materiile de baza si am zis ca trec putin cu vederea peste ele, sa vad daca s-a schimbat ceva intre timp. Sincer, rezultatul a fost ca un soc pentru mine, nu ca nu as fi pasionat de filme S.F. dar din exterior lumea aceasta seamna foarte mult cu a mea. Banuiesc ca-si asigura sezutul bosorogii cu functii sus puse.

Cateva intrebari scurte, pentru cei chinuiti:
Romana din clasele 9 - 12 se axeaza in mare parte pe gramatica? (s-a dus literatura, s-a dus imaginatia - marionete, fac astia din voi)
Limba Engleza nu se mai da oral? (s-a dus si sansa unei note mari din scoala vietii)
Sincer, daca treceti de Bacalaureatul la Romana si va place Istoria, puteti da la Drept, o sa fie floare la ureche pe langa subiectele respective.
![Read-FAQ [smilie=Read-FAQ.gif]](./images/smilies/Read-FAQ.gif)
PS.Si eu care credeam ca generatia din prezent e mai inapoiata datorita anturajului. Dupa ce am citit subiectele m-am simtit mai inapoiat ca ei, adica cum sa va explic: - asta nu e materie din clasele 9 - 12, e materie de facultate, puteau sa mai adauge si legislatia ca materie de baza si treceati direct la Masterat. Asta-i mana lui Satana si a femei - ca a muscat din marul cunoasterii, nu s-a putut multumi cu Microsoft ca tot barbatui, i-a trebuit Apple.
- The Godfather
Ma distreaza foarte mult algoritmii astia: romana+istorie --> drept sau 'asta are debit verbal...ar trebui sa dea la drept'....nu e chiar asa fratilor.Sincer, daca treceti de Bacalaureatul la Romana si va place Istoria, puteti da la Drept, o sa fie floare la ureche pe langa subiectele respective.![]()
When I die, bury me face down so everybody can kiss my ass!
Nu ne-ajunge ca-s o gramada de absolventi ai Dreptului care lucreaza la distributie de alimente?
Stai calm, asa merg lucrurile in lumea asta, adica in Romania sau alte tari cu statut similar. Ziceam si eu asa, decat o diploma cu profil in Agricultura, da mai bine una la Drept...Merced wrote:Nu ne-ajunge ca-s o gramada de absolventi ai Dreptului care lucreaza la distributie de alimente?

1. Cand am dat eu BAC-ul, adica acum doi ani, nu s-a dat gramatica, ci literatura. Ca mai sunt/erau subiecte care se apropiau de ea in prima parte, e adevarat, dar nimic prea complicat.
2. Eu am prins engleza oral, probabil exista si acum.
2. Eu am prins engleza oral, probabil exista si acum.
Se face gramatica in liceu?
Misto! Pe vremea mea era cu teoria formelor fara fond, ion barbu samd.
Nu vad nimic rau in gramatica asta, poate s-or mai subţia randurile ....alor de au probleme cu ea (sa nu fiu rautacios)

Nu vad nimic rau in gramatica asta, poate s-or mai subţia randurile ....alor de au probleme cu ea (sa nu fiu rautacios)
Prin banalitati gen "trei sinonime" pentru 0.25 puncte la BAC eu nu inteleg gramatica. Gramatica fac doar clasele de filologie. Adica aia de o faceam in generala, cu analiza pe text&sh|t...
Prefer teoria formelor fara fond, s.a.m.d. decat gramatica in orice zi.
Ete nah, citeste toate subiectele - vreo 300 la numar.Merced wrote:Prin banalitati gen "trei sinonime" pentru 0.25 puncte la BAC eu nu inteleg gramatica. Gramatica fac doar clasele de filologie. Adica aia de o faceam in generala, cu analiza pe text&sh|t...

- Neon Biker
Dupa cum apreciez de pe forum cunostintele de gramatica ale tineretului, ar trebui sa o faca obligatorie la toata lumea, nu doar la filologi.
Nici eu n-am facut gramatica in liceu, si-mi parea rau, pentru ca in generala eram as. Pe la cate olimpiade de romana am mers, mereu luam 10 la gramatica, dar o dadeam mai mult sau mai putin in bara la toceala... sau mai degraba profa/profu o dadea in bara, ca eu toceam perfect comentariile si caracterizarile care mi le dadeau ei.
Engleza tot scris am dat si eu, dar mai normal ar fi oral, ca pe vremea mea erau destui care stiau perfect teoria (toate regulile alea, "if clause" si alte asemenea), dar nu erau in stare sa lege o conversatie mai de Doamne-ajuta.
PS. Ma simt batran. Acum imi dau seama ca anul asta se vor implini 12 ani de cand am dat bacu'.

Engleza tot scris am dat si eu, dar mai normal ar fi oral, ca pe vremea mea erau destui care stiau perfect teoria (toate regulile alea, "if clause" si alte asemenea), dar nu erau in stare sa lege o conversatie mai de Doamne-ajuta.
PS. Ma simt batran. Acum imi dau seama ca anul asta se vor implini 12 ani de cand am dat bacu'.

Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
Well , you shouldn't feel. You areNeon Biker wrote:Ma simt batran. Acum imi dau seama ca anul asta se vor implini 12 ani de cand am dat bacu'.

Do Good by stealth, and blush to find it Fame.
oralele exista, idem cu bac la sport.
gramatica in liceu? de nici un fel, in schimb facem minunatii literare gen ermetismul lui ion barbu si maretele studii de caz. sa nu mai zic de cronicari si alte chestii extrem de utile. dar mai bine sa stie elevu' roman cine-i riga crypto si lapona enigel decat cum sa scrie. gandire geniala.
subiectele nu sunt mai grele in general, ba chiar s-au mai domesticit la majoritatea materiilor. la info s-au separat pe profile, la fizica sunt mult mai simplificate, multe grile, la geografie e ok, la economie s-a scos eseul, la biologie iar am auzit ca e in ordine. la romana s-a scos poezia de la partea a 3a din cate am inteles, iar e bininisor. generatia devine din ce in ce mai analfabeta, d-aia se plange non-stop.
toate astea pana la matematica. la care ne-au spart in toata regula. daca spre exemplu acum ma uit ochiometric pe o varianta de anu' trecut, scot d-un 7-8 lejer, desi am cam dormit 3 ani in liceu avand un profesor cel putin execrabil la ora, si m-am apucat de pregatire d-abia in septembrie. pe astea noi, ma cam chinui la 5-6. Nu ca n-as lua eu bacul, m-am pus pe munca si m-oi screme eu de-un 7 la matematica acolo pana in iunie. dar mi se pare inadmisibil sa dai genul asta de subiecte la un examen de nivel mediu, cum se vrea bacul. Da, au scos minunatele subpuncte f si g, care erau destul de urate, insa au restructurat tot, subpunctele nu se mai leaga, nu mai sunt ajutatoare, nimic nu se ma deduce, pana si la amarata parte a I a unde trebuia sa ia tot elevu 5 u' ai de invatat geometrie, numere complexe, functii de toate neamurile, trigonometrie si elemente de combinatorica. dar nu la genul invatat o formula si gata, ci te trece prin absolut toata materia. daca s-ar lasa asa subiectele si nu s-ar copia in nici o sala, as pune pariu ca nu iau 50% dintre elevi bacul. dar evident, n-o sa fie cazul...
gramatica in liceu? de nici un fel, in schimb facem minunatii literare gen ermetismul lui ion barbu si maretele studii de caz. sa nu mai zic de cronicari si alte chestii extrem de utile. dar mai bine sa stie elevu' roman cine-i riga crypto si lapona enigel decat cum sa scrie. gandire geniala.
subiectele nu sunt mai grele in general, ba chiar s-au mai domesticit la majoritatea materiilor. la info s-au separat pe profile, la fizica sunt mult mai simplificate, multe grile, la geografie e ok, la economie s-a scos eseul, la biologie iar am auzit ca e in ordine. la romana s-a scos poezia de la partea a 3a din cate am inteles, iar e bininisor. generatia devine din ce in ce mai analfabeta, d-aia se plange non-stop.
toate astea pana la matematica. la care ne-au spart in toata regula. daca spre exemplu acum ma uit ochiometric pe o varianta de anu' trecut, scot d-un 7-8 lejer, desi am cam dormit 3 ani in liceu avand un profesor cel putin execrabil la ora, si m-am apucat de pregatire d-abia in septembrie. pe astea noi, ma cam chinui la 5-6. Nu ca n-as lua eu bacul, m-am pus pe munca si m-oi screme eu de-un 7 la matematica acolo pana in iunie. dar mi se pare inadmisibil sa dai genul asta de subiecte la un examen de nivel mediu, cum se vrea bacul. Da, au scos minunatele subpuncte f si g, care erau destul de urate, insa au restructurat tot, subpunctele nu se mai leaga, nu mai sunt ajutatoare, nimic nu se ma deduce, pana si la amarata parte a I a unde trebuia sa ia tot elevu 5 u' ai de invatat geometrie, numere complexe, functii de toate neamurile, trigonometrie si elemente de combinatorica. dar nu la genul invatat o formula si gata, ci te trece prin absolut toata materia. daca s-ar lasa asa subiectele si nu s-ar copia in nici o sala, as pune pariu ca nu iau 50% dintre elevi bacul. dar evident, n-o sa fie cazul...
De corectitudinea gramaticală ar fi trebuit ca mirificul elev să se ocupe în gimnaziu. Dar vedem prea bine ce specimene sunt în libertate, deci nu prea a fost cazul.Christian wrote:gramatica in liceu? de nici un fel, in schimb facem minunatii literare gen ermetismul lui ion barbu si maretele studii de caz. sa nu mai zic de cronicari si alte chestii extrem de utile. dar mai bine sa stie elevu' roman cine-i riga crypto si lapona enigel decat cum sa scrie. gandire geniala.
Phenom 940@3.6GHz/Mugen 2/2x2GB DDR1066 6-6-6-22/Gigabyte MA790GP-DS4H/WD Raptor 74GB ADFD/CoolerMaster Centurion 590/Sirtec 500W
dupa mine as proceda in felul urmator.
nene la ce fac vrei sa mergi? ---"ASE" ...buun, ia tu subiecte de astea mai de prostovani.
---"Medicina" ...bun,tu ia de astea de doctori ca si-asa voua va trebuie sa stiti doar adunarea impartirea.
---"Poli"... maica ai belit ariciu...tu ia "d'astea" ... si astea probabil ar fi sa ti se scoale paru pe tine.
Iar Politehnica n-ar avea voie sa admita decat candidati care au sustinut proba la mate cea mai grea.
La fel as face si cu informatica and so on.
Acum, fie ca esti mate info, info, filo sau mai stiu eu ce daca ti se scoala sa te faci inginer, doctor,prof sau economist poti de oriunde. Nu conteaza ca la filo ai invatat cat sa stii si tu macar ora sa o citesti...daca tie ti se scoala sa fi inginer dai proba la mate care o trece oricine si beat sa fie iar pe urma si-asa e admitere cu dosar iar examenele in fac vezi tu cum le platesti/copiezi/aranjezi/inveti ... si uite cum a iesit ditai ingineru arhitect ;
Aaa, ca sunt cazuri speciale cand un om e traznet la literatura/anatomie sau asa si pe langa a invatat si informatica de unu singur e cu totul altceva... dar ideea e sa se trieze cumva candidatii... si asa s-ar elimina si migratia asta...acu vine bacu ma mut la filo ...
Iar celor ce dau bacu anu asta...multa bafta. It's not you...it's the system... or in some cases ( a lot actually....) it's you.
Daca la noi ar costa 1500EUR /semestru numai scoala fara intretinutul la facultate multi s-ar gandi de 2 ori inainte.
nene la ce fac vrei sa mergi? ---"ASE" ...buun, ia tu subiecte de astea mai de prostovani.
---"Medicina" ...bun,tu ia de astea de doctori ca si-asa voua va trebuie sa stiti doar adunarea impartirea.
---"Poli"... maica ai belit ariciu...tu ia "d'astea" ... si astea probabil ar fi sa ti se scoale paru pe tine.
Iar Politehnica n-ar avea voie sa admita decat candidati care au sustinut proba la mate cea mai grea.
La fel as face si cu informatica and so on.
Acum, fie ca esti mate info, info, filo sau mai stiu eu ce daca ti se scoala sa te faci inginer, doctor,prof sau economist poti de oriunde. Nu conteaza ca la filo ai invatat cat sa stii si tu macar ora sa o citesti...daca tie ti se scoala sa fi inginer dai proba la mate care o trece oricine si beat sa fie iar pe urma si-asa e admitere cu dosar iar examenele in fac vezi tu cum le platesti/copiezi/aranjezi/inveti ... si uite cum a iesit ditai ingineru arhitect ;
Aaa, ca sunt cazuri speciale cand un om e traznet la literatura/anatomie sau asa si pe langa a invatat si informatica de unu singur e cu totul altceva... dar ideea e sa se trieze cumva candidatii... si asa s-ar elimina si migratia asta...acu vine bacu ma mut la filo ...
Iar celor ce dau bacu anu asta...multa bafta. It's not you...it's the system... or in some cases ( a lot actually....) it's you.
Daca la noi ar costa 1500EUR /semestru numai scoala fara intretinutul la facultate multi s-ar gandi de 2 ori inainte.
Do Good by stealth, and blush to find it Fame.