Burn...baby...
Moderator: Moderatori
- mihai_loghin
Burn...baby...
Sunt intr-o mare dilema...
Am un xp2000+(ne-overcloak-at) racit de un ttc-d5tb(varianta cu beeper)
temperatura medie de desktop:57 grade
temperatura dupa stres continuu(3d max, jocuri,etc...) :62 grade
Nu e cam mult? Am setat bios-ul sa stinga sistemul la 70 grade...e sigur?
Calcu' e luat in decembrie 2002
sursa 300W, hdd 80, cd-rw, ti4200 leadtek
Am un xp2000+(ne-overcloak-at) racit de un ttc-d5tb(varianta cu beeper)
temperatura medie de desktop:57 grade
temperatura dupa stres continuu(3d max, jocuri,etc...) :62 grade
Nu e cam mult? Am setat bios-ul sa stinga sistemul la 70 grade...e sigur?
Calcu' e luat in decembrie 2002
sursa 300W, hdd 80, cd-rw, ti4200 leadtek
Healing comes from inner you...
Cam mult ce ai tu acolo...sistemul tau bebficiaza de o racire aşa cum scrie in carte la AMD? Banuiesc ca nu. Am vazut pina acum numai firme chiar shi cu pretentzii FOARTE mari care construiesc sisteme AMD dar racirea este la pamint, jale totala. Creatori ai legendei ca AMDul este instabil. Vezi AMD Builders Guide for Desktop/Tower Systems (26003A may2002).
Un factor foarte important in racirea procesorului este temperatura din carcasa in momentul functionarii, avand in vedere ca procesorul se raceste cu aer din interiorul carcasei.
Daca temperatura din carcasa nu depaseste 35 de grade atunci ai o problema cu racirea procesorului. Asigura-te ca coolerul este bine montat shi ca face contact termic foarte bun cu procesorul (vezi daca are pasta siliconica). Daca totusi temperaturile cresc in continuare, considera schimbarea de urgenta a coolerului.
Daca shi temperatura din carcasa este tot ridicata, atunci ar fi bine sa mai instalezi un ventilator suplimentar in fata carcasei care sa introduca aer rece sau.... schimba carcasa cu totul, ia-ti un big tower ca acolo sigur nu se mai incalzeshte nimic.
BTW: un XP2000+ r cam trebui sa lucreze la 45-48 grade in standby si nu mai mult de 52 in perioadele lui de glorie.
Daca temperatura din carcasa nu depaseste 35 de grade atunci ai o problema cu racirea procesorului. Asigura-te ca coolerul este bine montat shi ca face contact termic foarte bun cu procesorul (vezi daca are pasta siliconica). Daca totusi temperaturile cresc in continuare, considera schimbarea de urgenta a coolerului.
Daca shi temperatura din carcasa este tot ridicata, atunci ar fi bine sa mai instalezi un ventilator suplimentar in fata carcasei care sa introduca aer rece sau.... schimba carcasa cu totul, ia-ti un big tower ca acolo sigur nu se mai incalzeshte nimic.
BTW: un XP2000+ r cam trebui sa lucreze la 45-48 grade in standby si nu mai mult de 52 in perioadele lui de glorie.
- The Madman
Chiar un pic mai jos ar trebui sa stea. Mai ales daca e Thoroughbred. Cu un cooler bunicel ar trebui sa stea intre 42 si 48.Max Inc wrote: BTW: un XP2000+ r cam trebui sa lucreze la 45-48 grade in standby si nu mai mult de 52 in perioadele lui de glorie.
"Oamenilor le-au fost date cuvintele pentru a-si putea ascunde gandurile." - Cehov
nu stiu daca te ajuta(cred ca nu)
eu am un duron 850 cu un titan d5tb si sta la 57 normal..dupa 3 zile de compilat a ajuns la 64-65 ...si merge asa de cand l-am luat (acu 1 an juma) ..adica foarte bine...
totul e okei pana se arde!!si crede-ma nici nu ma mai uit la temperatura
oricum la ce procesor ai tu e recomandat un culer mai bun
eu am un duron 850 cu un titan d5tb si sta la 57 normal..dupa 3 zile de compilat a ajuns la 64-65 ...si merge asa de cand l-am luat (acu 1 an juma) ..adica foarte bine...
totul e okei pana se arde!!si crede-ma nici nu ma mai uit la temperatura
oricum la ce procesor ai tu e recomandat un culer mai bun
Alt-F4
d5tb mie mi se pare prost. Cand mi-am luat XP1600+ am luat de la Ultrapro si un cooler d-asta. Imi tinea procu la 49-51G in idle si 56 in fullload. Cum am ltrecut pe Volcano7, a scazut temp la 48 max si 43 in idle. Incearca sa schimbi coolerul, deoarece acu vine vara si :evilbat:
"Singurul lucru imperfect in natura e rasa umana!"
... si a crescut zgomotul! La coolere conteaza atat constructia heatsink-ului (material, forma, marime), cat si ventialtorul (dimensiune, rpm). Foarte probabil ca Volcano7 este mai performant, dar face si mai mult zgomot.SwatKat wrote:Cum am ltrecut pe Volcano7, a scazut temp la 48 max si 43 in idle. Incearca sa schimbi coolerul, deoarece acu vine vara si :evilbat:
Asa e! Insa la 1 luna am luat de la elsaco un ventilator SmartCase fan 2 (ala de pe Silent Volcano 9). Si l-am pus pe setare manuala. Acu e pus la 3000 rpm si nu il prea aud. E OK zgomotul. Daca temp creste f mult (peste 55 G - la xp1700+ @ 1900+) mai rotesc de buton si maresc rpm!
"Singurul lucru imperfect in natura e rasa umana!"
- mihai_loghin
are pasta .......dar nu s-a prins bine pocesorul...odata a trebuit de 3 ori sa scot procesorul si sa pun pasta noua pt ca se incalzea peste limite normaleSwatKat wrote:da crezi ca la momentul actual NU ARE pasta conductoare pe proc??? :roll:Grim_Ripper wrote:incearca sa scoti colerul si sa mai pui niste pasta termoconductoare pe procesor!!!!! si carcasa deschisa
Cred ca stiti cu toti asta, dar poate e bine de reamintit pentru a nu stiu cata oara ca acea pasta termoconductoare se pune in cantitate mica... pusa in cantitati industriale poate sa faca mai mult rau decat bine.
In plus, solutii precum Arctic Alumina/Arctic Silver III se spune ca ating performanta maxima (deci temperatura cat mai scazuta pt cpu) dupa ~ 72 de ore de functionare:
"Due to the unique shape and sizes of the silver particles in Arctic Silver 3, it will take a minimum of 72 hours, and as many as 200 hours to achieve maximum particle to particle thermal conduction and for the heatsink to CPU interface to reach maximum conductivity. (This period will be longer in a system without a fan on the heatsink.) The CPU's temperature will drop as much as 2C to 5C over this "break-in" period." Arctic Silver III Info
In plus, solutii precum Arctic Alumina/Arctic Silver III se spune ca ating performanta maxima (deci temperatura cat mai scazuta pt cpu) dupa ~ 72 de ore de functionare:
"Due to the unique shape and sizes of the silver particles in Arctic Silver 3, it will take a minimum of 72 hours, and as many as 200 hours to achieve maximum particle to particle thermal conduction and for the heatsink to CPU interface to reach maximum conductivity. (This period will be longer in a system without a fan on the heatsink.) The CPU's temperature will drop as much as 2C to 5C over this "break-in" period." Arctic Silver III Info