Am o placa de baza Abit AN-M2 iar in bios la Vcore pot sa cresc tensiune pe proc fata de default dar nu merge sa dau o valoare mai mica decat aceasta.
Proc am acum un x2 5000+ Black Edition (initial am avut x2 4000+) la tensiunea default in bios 1,35v (everestul arata 1,37v) problema este ca in load ajunge pe la 60-63 grade care mi se pare cam mult (nu vreau sa ma gandesc cat o sa fie la vara).
Din ce am vazut pe net ajunge la 3000-3100Mhz cu Vcore la 1,32 cu temperaturi mult mai decente ...maxim 45-50grade.
L am dat din multiplicator la 10,5 (sa mearga in 4000+)ca sa fac o comparatie cu fostul proc si tot este mai fierbinte cu cel putin 10 grade, concluzia fiind ca totul se trage de la tensiune, plus ca pe celalalt aveam cooler box iar acum am un Arctic freezer 64 pro cu pasta AS5.
Mentionez ca am un vent. de 12cm care scoate aerul din carcasa.
Rugamintea mea este sa mi spuna cei care au placile: Abit AN52, Gigabyte M56S-S3,MSI K9N NEO-F V3 daca in bios la Vcore se poate seta o valoare mai mica decat cea default, intentionez sa mi schimb placa de baza cu una din ele( la AN-M2 nici cu ultimul bios nu apare aceasta optiune)
Vcore la Abit AN52, Gigabyte M56S-S3,MSI K9N NEO-F V3
Moderator: Moderatori
Re: Vcore la Abit AN52, Gigabyte M56S-S3,MSI K9N NEO-F V3
Rezultate bune am avut cu BiOSTAR TA770 A2+, sunt foarte multe variante de BIOS-uri (să nu mai vorbim de cele mod-ate sau de posibilitatea de a-ţi mod-a singur versiunea dorită). Pe actuala TA780G M2+ procesorul rulează stabil în 1.32v la 3200 MHz şi 3300 MHz poţi avea fără a trece de 1.4v. Uite, dacă ai în plan o configuraţie CrossFire hibridă şi vrei ca placa să fie miniATX... http://sayit.ro/index.php?page=209
P.S. Din câte am înţeles (de la cei de la magazinultau.ro), placa va costa 240 lei, deci... un chilipir.
P.S. Din câte am înţeles (de la cei de la magazinultau.ro), placa va costa 240 lei, deci... un chilipir.
Merci CQ pt recomandare, dar n as vrea inca o placa microATX , cateva sloturi PCI in plus nu strica niciodata iar referitor la Biostar n am avut experiente de nici un fel cu acest brand.
Din cele trei modele enumerate de mine as prefera ABIT AN52 dar nu stiu sigur daca are optiunea care ma intereseaza.
Din cele trei modele enumerate de mine as prefera ABIT AN52 dar nu stiu sigur daca are optiunea care ma intereseaza.
Aruncă un ochi în BIOS-ul acesteia cu AMIBCP (descarci ultimul BIOS de pe site-ul oficial şi progrămelul ăsta de pe forumul Rebel's Haven).
N-am reusit cu AMIBCP, am rezolvat oarecum problema cu rmclock.
La temp. de 63 grade raportata de Everest am pus degetometrul pe talpa coolerului si este doar putin cald...am reusit sa ating in acelasi timp si laterala capsulei metalice a procesorului....la fel ca si talpa coolerului doar putin cald. La core1-core2 temperatura(afisata tot de Everest) este de 39-41grade care pare sa fie cea reala dupa degetometru..........nu stiu ce sa mai cred.