Care ar fi diferenta intre 1 banc de memorie si 2 pe nForce2

Vă încurajăm s-o utilizaţi înainte de a posta un topic nou.
Răspunsul ar putea fi acolo deja.

Moderator: Moderatori

Locked
RAYNOR

Care ar fi diferenta intre 1 banc de memorie si 2 pe nForce2

Post by RAYNOR »

Diferenta de performanta este mare daca nu se foloseste decat 1 banc de memorie?
Vreau sa-mi iau o placa be baza cu nForce2 si bani de 2 module de 256 nu am bani. Vreau sa-mi iau mai intai 1 dimm 256 CL2(Corsair, ca s-au ieftinit) iar mai incolo si al doilea dimm. Poate ceva rezultate comparative?
happyliviu
Moderator

Post by happyliviu »

mda ... buna idee 8)
sa vedem ce putem face...
Hubert
Radioactiv

Post by Hubert »

E prea mult daca va cer sa scrieti un mic rezumat si in acest subiect ?
Ca nu au venit la noi ultimele doua exemplare ale revistei ! :x
Trebuie sa ma abonez, numai ca-s lenes sa ma duc la posta ...
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Ideea e ca, cu doua module de memorie se poate activa Dual Channel DDR-ul, care mareste performantele sistemului cu vreo 3-5% ... daca e doar un modul, nexam Dual Channel DDR, nexam cresteri de performanta :D
Truth is relative. Pick one that works
dorin

Post by dorin »

Beyond3D a analizat o placa de baza Leadtek cu nforce2, cu un dimm si cu doua

http://www.beyond3d.com/reviews/leadtek/k7ncr18d/
ricardo
Moderator

Post by ricardo »

dorin wrote:Beyond3D a analizat o placa de baza Leadtek cu nforce2, cu un dimm si cu doua

http://www.beyond3d.com/reviews/leadtek/k7ncr18d/
Up: Aici poti gasi aplicatiile care pot profita de pe urma tehnologiei dual-channel. Tipi de aici sunt cam optimisti:

"But in fact, today's AGP 8X/Serial ATA/USB 2.0 platforms are already memory-bandwidth-starved, and any architecture that can keep these components supplied with data without having to borrow bandwidth from the CPU is a good thing. This has been proven by benchmark tests of the nForce2, which shows clear performance gains when switched from single- to dual-channel mode."

Down:
Aici se concluzioneaza cum dual-channel nu aduce decat un spor de performanta de maximum 2% (placa testata: Asus A7N8x):

"The highly hyped dual bank DDR technology is nearly useless in reality. From the figures above, it offers around 0~2% performance gain over single bank configuration. The EV6 bus is having a hard time supplying the required bandwidth, on the other hand, the P4 CPUs could benefit from the dual bank DDR configuration due to the QDP architecture. Note: The dual bank DDR would become useful if onboard graphics card is utilized."

Inclin spre al doilea tip de concluzie... mai multe link-uri mai pe seara.

PS Legat de linkul lui dorin, stiti de oferta excelenta (din punct de vedere al raportului pret/performanta) de la Caro? "LEADTEK NFORCE2 WINFAST K7NCRD + 2 x 256 MB CORSAIR VALUE SELECT 266 (Fuctioneaza si la Cas 2, 5-2-2). Pret: 166$ (fara TVA)"
happyliviu
Moderator

Post by happyliviu »

am testat placa de la Leadtek cu nForce2-GT.
si cu modul si cu doua.
si cu grafica integrata si cu placi video AGP. (GeForce 3Ti 200 si GeForce2MX400).
rezultatele in nr viitor 41 ;)
oricum diferentele dintre un modul si doua este destul de mica...
RAYNOR

Post by RAYNOR »

Mersi pt. informatii.
Inca o subiect de articol ar fi testarea pe un nForce2 un proc cu bus la 133 si dim pc 2100 CL2 si un proc la care sa-i satati bus-u la 166 si memorii pc2700 CL2. Asta ca o sugestie. :oops:
Locked