Dezinstalarea rpm-urilor in RH8
Moderator: Moderatori
Dezinstalarea rpm-urilor in RH8
Am si eu o problema: nu pot dezinstala un rpm sub Red Hat 8. Rpm-ul a fost instalat ulterior, adica nu este pe nici unul din cd-urile pe care vine distributia. Eu am folosit mult timp Mandrake 8.2 care avea un package manager care identifica toate rpm-urile instalate, indiferent daca veneau sau nu cu distributia. Are si RH 8 cumva asa ceva? Daca da cum se foloseste?
Re: Dezinstalarea rpm-urilor in RH8
pai rpm -q pachet (aici cauta pachetul)
si apoi rpm -e pachet (asa dezinstalezi pachetul)
sau incerci din mod grefic gnorpm sau kpakage....
sau te apuci sa tergi singur fisierle de pe unde s-au instalat
locate program
daca nu te descurci spune
si apoi rpm -e pachet (asa dezinstalezi pachetul)
sau incerci din mod grefic gnorpm sau kpakage....
sau te apuci sa tergi singur fisierle de pe unde s-au instalat
locate program
daca nu te descurci spune
Alt-F4
Chestia cu instalarea pachetelor parca e facuta sau de copii de gradinita, sau de studenti restantieri la programare :evil: 
[editat]
da,rpm-ul nu mi se pare un manager de pachete foarte bun,dar asta nu inseamna ca rh-ul ca distro e de vina
daca vreti ceva bun incercati lfs sau gentoo(asta folosesc io acum) si uitati de rpm-uri
dar lasa afirmatiile despre rh 8.0...cineva cu mult mai multa experienta ca tine si-a batut capul cu distroul asta[/editat]

[editat]
da,rpm-ul nu mi se pare un manager de pachete foarte bun,dar asta nu inseamna ca rh-ul ca distro e de vina
daca vreti ceva bun incercati lfs sau gentoo(asta folosesc io acum) si uitati de rpm-uri
dar lasa afirmatiile despre rh 8.0...cineva cu mult mai multa experienta ca tine si-a batut capul cu distroul asta[/editat]