Cooler-e procesoare: temperaturi/modele/noutati/discuţii

Pentru cei cărora le place să se "joace" cu propriul calculator

Moderator: Moderatori

Merced
Moderator

Re: Ce hardware v-aţi cumparat in ultima vreme?

Post by Merced »

Pai daca n-ar fi "zbarnaitul" ala, ca altfel nu stiu cum sa-l descriu, ar fi destul de silent... Sper sa rezolv problema inainte sa-l montez.
Iar fanless sunt convins ca o sa-mi tina lejer la frecvente stock, si probabil pana la 2.6-2.8, dar la 3.2 unde sper ca o sa-l pot tine pentru daily use m-as mira daca ar mentine o temperatura decenta. In carcasa sunt doua vent-uri de 120 in fata, unul in spate pe care o sa le pun la 5V ca fac ca mult zgomot, si cel de 80 al EarthWatts-ului. Deci un pic de airflow ar fi.
O sa vad diseara sper, ce si cum... :d
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Merced wrote:Una bucata Tuniq Tower 120-LFB, ca erau rezervate la eMag cele cu ventilator fara led, si fostul E2160 al lui Ghetto_64.
Mercede, tu stai pe E2160 şi iei cooler Tuniq? [smilie=Nice-try.gif]
O frumuseţe de Freezer ce avea, doar nu oi vrea să dobori vreun record la overclock pe aer. [smilie=Respect.gif]
picz or it didn't happen
XSamSung

Post by XSamSung »

Abaddon wrote:
Merced wrote:Una bucata Tuniq Tower 120-LFB, ca erau rezervate la eMag cele cu ventilator fara led, si fostul E2160 al lui Ghetto_64.
Mercede, tu stai pe E2160 şi iei cooler Tuniq? [smilie=Nice-try.gif]
O frumuseţe de Freezer ce avea, doar nu oi vrea să dobori vreun record la overclock pe aer. [smilie=Respect.gif]
Asa si? - si eu am tot E2160 si-l racesc cu Noctua NH-U12P, racire de 250 ron (procesorul a fost mai ieftin). :tongue3:
croocodillul

Post by croocodillul »

Investitii de viitor :D
Merced
Moderator

Post by Merced »

Am avut ocazia, m-am gandit eu mai bine, si am zis sa-l iau. Daca aveam bani de Noctua cu vent de 120 il luam cu ochii inchisi. Nu vreau sa bat recorduri pe aer, vreau pe cat posibil sa tin si fanless daca se poate. In plus, daca tot m-am apucat sa bag bani intr-un final in PC, am zis sa fac si eu o treaba.
Maine intr-un final o sa-mi vina una bucata DS3R si, prin "bunatatea" sefului, un 8600GT 256Mb DDR3 Silent Pipe de la Gigabyte "imprumut" pana adun si eu bani de o placa video sanatoasa, un HDD ca v-a trebui sa stau cu IDE-ul de 40Gb macar o luna si poate, cine stie, un DVD-RW nou, ca am un Lite-on la mana a treia cu care am scris numai eu vreo 300 de DVD-uri si nu stiu cat o s-o mai duca asa. [smilie=maniac.gif]
dr_dream

Post by dr_dream »

XSamSung wrote:Asa si? - si eu am tot E2160 si-l racesc cu Noctua NH-U12P, racire de 250 ron (procesorul a fost mai ieftin). :tongue3:
de ce ai ales Noctua ? :-k nu mergea si tuniq-ul ? intreb, pt ca azi am dat comanda si eu la un Tuniq Tower tot pt E2160, dupa ce m-am uitat la multe review-uri, atat pt Noctua cat si pt Tuniq.....
Merced
Moderator

Post by Merced »

Pentru ca probabil vrea liniste. [smilie=maniac.gif]
XSamSung

Post by XSamSung »

dr_dream wrote:
XSamSung wrote:Asa si? - si eu am tot E2160 si-l racesc cu Noctua NH-U12P, racire de 250 ron (procesorul a fost mai ieftin). :tongue3:
de ce ai ales Noctua ? :-k nu mergea si tuniq-ul ? intreb, pt ca azi am dat comanda si eu la un Tuniq Tower tot pt E2160, dupa ce m-am uitat la multe review-uri, atat pt Noctua cat si pt Tuniq.....
Pei m-am gandit asa, daca e sa scad pasta si ventilatorul tot pe acolo iese ca pret Initial mergeam pe TR. U, dar cum mai nou raceste doar vapoarele am vazut in modelul Noctua o alternativa la fel de buna (constructie aproape identica). Tuniq-ul nu-mi place, l-am vazut pe viu si nu-l vad bine in sistemul personal, desi pentru altii am montat asa ceva la alegerea lor. Nici revizia anterioara de la Noctua nu era pe gustul meu (Noctua NH-U12F) in schimb ultima revizie (NH-U12P). :thumbleft:

PS.Mi-a luat aproape o luna sa aleg o bucata de metal... si Da, era si linistea printre motive. [smilie=maniac.gif]
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Cica trebuie sa ajunga vaporul la inceputul lui Aprilie, probabil folosesc coolere pe post de panze ca altfel nu inteleg ce e asa de greau de importat niste produse care au o cerere uriasa...
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
XSamSung

Post by XSamSung »

IL Dotore wrote:Cica trebuie sa ajunga vaporul la inceputul lui Aprilie, probabil folosesc coolere pe post de panze ca altfel nu inteleg ce e asa de greau de importat niste produse care au o cerere uriasa...
S-au epuizat resursele de fier, noroc ca am mai prins si eu ceva - si astea de la Noctua desi nu-s ieftine-s destul de rare. 8-[
dr_dream

Post by dr_dream »

IL Dotore wrote:Cica trebuie sa ajunga vaporul la inceputul lui Aprilie, probabil folosesc coolere pe post de panze ca altfel nu inteleg ce e asa de greau de importat niste produse care au o cerere uriasa...
pai in cazul asta voi renunta la comanda mea pt Tuniq Tower, deja ma razgandisem inainte pt Noctua (de la Tuniq..) ( motiv: silentiozitate ), insa daca TR 120 Ultra Extreme tb sa ajunga in curand, ar fi super ! :occasion14:
merci pt info !
IL Dotore

Re: Cooler-e procesoare: temperaturi/modele/noutati/discuţii

Post by IL Dotore »

Burebista e sursa, ar trebui sa il mai sacaim poate ne da o data mai exacta :D.
burebista
Moderator

Post by burebista »

Nu stiu mey. Trebuiau sa plece din TW cu vaporul pina in 15 martie. Acu' cit face vaporul pina in Constanta habar n-am. :(
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
RedVelvet

Post by RedVelvet »

Si eu am pus Asus silent knight 2 pe E2160 :P
As a performer of the dark arts, I DEMAND that the Directx10 client also features Devil Rays!
IL Dotore

Post by IL Dotore »

burebista wrote:Nu stiu mey. Trebuiau sa plece din TW cu vaporul pina in 15 martie. Acu' cit face vaporul pina in Constanta habar n-am. :(
Pai eu stiu ca atunci cand faci o comanda trebuie sa ai si o data de livrare, sau nu au vrut cei de la PC-Coolers sa zica... cred ca am sa ii sun, poate au mai aparut infomatii intre timp.
burebista
Moderator

Post by burebista »

OK. Ceva mai palpabil despre Thermalright. Deabia s-au incarcat containerele in TW. Omu' spera ca au plecat. cel putin o luna mai dureaza.
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Valeu... #-o , cine are drum pana in strainatate sa aduca niste 120 Extreme la preturi rezonabile? :D
XSamSung

Post by XSamSung »

Sa nu va astepti la aceeasi calitate a constructiei. La cate cereri au in lumea intreaga, sigur au grabit productia lor, concluzie: in timpul in care produceau pe calea standard un produs acum fac vreo 5 sau 7 (deja am vazut cateva cazuri pe Newegg). #-o
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Hai sa nu ne luam dupa aia ca sunt multi dusi cu pluta..., si oricum ai acea clauza de 10 zile asa ca il poti refuza in caz ca are defecte.

LE: tipo.
Last edited by IL Dotore on Sat Mar 29, 2008 8:35 pm, edited 2 times in total.
XSamSung

Post by XSamSung »

IL Dotore wrote:Hai sa nu ne luam dupa aia ca sunt multi dusi cu pluta..., si oricum ai acea clauza de 10 zile asa ca il poti refura in caz ca are defecte.
Bine Doc, dar unde furi adica, refuri tu coolere? :d
Ovidiu23

Post by Ovidiu23 »

Salut, astazi am facut rost de bani pentru un Scythe Ninja Plus si o pasta AS5. Acum vreau sa aflu de la voi:
1. Merita pentru un e8400?
2. E mai bun un Zerotherm Nirvana sau Xigmatek HDT-S1283?
3. Va incapea intr-un Antec NSK6580 pe o placa MSI P35 Neo2-fr?
Bugetul ar fi de 150lei cooler+pasta.
dr_dream

Post by dr_dream »

Ovidiu23 wrote:Salut, astazi am facut rost de bani pentru un Scythe Ninja Plus si o pasta AS5. Acum vreau sa aflu de la voi:
1. Merita pentru un e8400?
2. E mai bun un Zerotherm Nirvana sau Xigmatek HDT-S1283?
3. Va incapea intr-un Antec NSK6580 pe o placa MSI P35 Neo2-fr?
Bugetul ar fi de 150lei cooler+pasta.
1. daca faci OC, da
2. as merge pe Zerotherm, deoarece Ximatek am auzit ca are probleme cu E8XXX sau quad-core-urile Q9 :-k nu mai tin exact minte, insa ideea este ca are probleme cu racirea acestor procesoare, deoarece heat-pipe-urile nu fac contact cu procesorul unde ar trebui
3. incape

4. eu as alege Arctic Cooling MX-2, ca pasta termoconductoare. din review-uri iese nr.1
Ovidiu23

Post by Ovidiu23 »

Multumesc frumos pentru raspunsuri dr_dream. Din pacate postul l-am vazut de abia acum, ajungand mai tarziu acasa. Pana la urma am luat Scythe Ninja Plus si Arctic Silver 5. Sper sa nu regret ca nu am citit mai devreme postul tau. :sad1:
Headhunt

Post by Headhunt »

Stai linistit, ai facut o alegere buna. Nirvana este clar mai bun ca si racire maxima, insa Ninjalaul este foarte potrivit pentru o viteza de rotatie cat mai mica a ventilatorului, fiind foarte potrivit pentru un sistem silent. Xigmatek nici macar nu este in aceeasi categorie cu Ninja sau Zerotherm. ;)
Profanity is one language all computer users know.
"Moral indignation is jealousy with a halo"- H. G. Wells
burebista
Moderator

Post by burebista »

Noctua NH-U12P @[H]OCP.
Mi-a placut asta :D
Not surprisingly both the Noctua products billed as “silent” are not able to be registered in our offices by our testing equipment.
The Bottom Line
The Noctua NH-U12P is a solid cooler that performs with the very best out there. Combine this with a strong fan that can be classified as “silent,” and you have a complete package. For anyone in the market for a new processor cooler or if you are just looking to quiet your system down, this is one heat sink and fan combination that should be on your short list.
LE:
Headhunt wrote: Xigmatek nici macar nu este in aceeasi categorie cu Ninja sau Zerotherm. ;)
Corect, S1283 e intr-o liga mai sus. :tongue3:
Headhunt

Post by Headhunt »

Ok burebista, e plin pe la noi de Xigmapff-uri...Vreau sa vad si eu un E8400 dus la 4,8 pe el, sau un QX9650 putin mai jos...chestii din astea care sa sustina afirmatia :)

Nu de alta, dar cu Zerotherm avem niste rezultate de genul asta :)
burebista
Moderator

Post by burebista »

Nu stiu monstrulica ce aveti voi. In review-ul vostru cu Zerotherm am vazut 10 minute de Orthos pe un Quad la 3.2. La Xigmatek am vazut un test complet OCCT cu un E6850 la 3.6G si altul la 4.4G, ceea ce pentru un cooler de 117 lei mi se pare de-a dreptul excelent.
Nu neaga nimeni ca ambele sunt OK, problema e cit de sus vrei sa te duci si citi bani vrei sa dai pentru asta. Pentru 99.99% din utilizatorii obisnuiti de PC-uri S1283 este alegerea perfecta la raportul pret/performanta, restul sunteti voi. :D
NoMAD

Post by NoMAD »

am ajuns in sfarsit sa testez si ultimul model de la Noctua, NH-U9B pe un Athlon 64 X2 4400+, Brisbane + Gigabyte GA-MA78GM-S2H
temperaturile sunt cu open-case, soft OCCT
26 idle / 41 full load ~ 1600RPM
31 idle / 45 full load ~ 1300RPM
22 idle / 48 full load ~ 1000RPM
oxygen200000

Post by oxygen200000 »

Uite ca SPCR-istii au testat si ei Xigmatek-ul cu al lui HDT... Concluziile le trageti singuri ;) Despre SPCR nu se poate spune ca nu-si fac treaba cu spirit de raspundere... nu m-au dezamagit niciodata ;)

TESTELE

Si concluzia lor:
As far as value goes, the Xigmatek HDT-S1283 is in a league of its own. It basically matched the performance of our current champion, the Thermalright Ultra-120 Extreme, even though it is smaller in every dimension, significantly lighter, and has a considerably lower price. It seems evident that the heatpipe direct-touch "technology" does indeed work, as the rest of the heatsink's design is not noticeably different from its competitors.
Eu personal cred ca daca s-ar folosi suruburi si backplate ar avea performante si mai bune. Oare de ce n-or adopta toti sistemul asta de prindere pt. LGA775?
Headhunt

Post by Headhunt »

Nu stiu monstrulica ce aveti voi. In review-ul vostru cu Zerotherm am vazut 10 minute de Orthos pe un Quad la 3.2. La Xigmatek am vazut un test complet OCCT cu un E6850 la 3.6G si altul la 4.4G, ceea ce pentru un cooler de 117 lei mi se pare de-a dreptul excelent.
Nu neaga nimeni ca ambele sunt OK, problema e cit de sus vrei sa te duci si citi bani vrei sa dai pentru asta. Pentru 99.99% din utilizatorii obisnuiti de PC-uri S1283 este alegerea perfecta la raportul pret/p
Bure...eu ma refeream la bench-urile pe aer cu Wolfdale la 4900Mhz, nu in review-uri and stuff. Asta vreau sa vad, hard-core air benching cu ele, nu orthos sau mai stiu eu ce. Oricum se pare ca n-or fi chiar rele, da mie unul tot nu-mi plac, poa' sa zica SPCR ce or vrea :)
roarke

Post by roarke »

ARTIC SILVER 5 Mit sau realitate

Asta scriu pe situl lor.Oricum eu l-am gasit greu in Iasi.

“Performance:
3 to 12 degrees centigrade lower CPU full load core temperatures than standard thermal compounds or thermal pads when measured with a calibrated thermal diode imbedded in the CPU core.”
“Due to the unique shape and sizes of the particles in Arctic Silver 5 conductive matrix, it will take a up to 200 hours and several thermal cycles to achieve maximum particle to particle thermal conduction and for the heatsink to CPU interface to reach maximum conductivity. (This period will be longer in a system without a fan on the heatsink or with a low speed fan on the heatsink.) On systems measuring actual internal core temperatures via the CPU's internal diode, the measured temperature will often drop 2C to 5C over this "break-in" period. This break-in will occur during the normal use of the computer as long as the computer is turned off from time to time and the interface is allowed to cool to room temperature. Once the break-in is complete, the computer can be left on if desired.”
Eu am deocamdata cu el 70 de grade,cu Spire aveam 57 de grade.Ori am pus prea mult Artic si de aceea,dar nu cred.Ce credeti sa astep pina lucrez vreo 200 de ore cu calculatorul si sa vad ce se intimpla?.In timp bineinteles. :occasion14:
Headhunt

Post by Headhunt »

Sate asiguri in primul rand ca ai aplicat-o cum trebuie.
Ovidiu23

Post by Ovidiu23 »

Azi am pus si eu Scythe Ninja Plus si Arctic Silver 5. Uite vreo 3 rezultate. Cred ca nu ai aplicat-o bine. [smilie=Wonder.gif]
Attachments
All stock, doar fsb 400 pentru 24\7.
All stock, doar fsb 400 pentru 24\7.
Din pacate aici inca nu e stabil. Dupa 2 minute eroare, cred ca mai vrea niste juice.
Din pacate aici inca nu e stabil. Dupa 2 minute eroare, cred ca mai vrea niste juice.
3800.JPG
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Best CPU Coolers of Q1 2008
Cam ciudate rezultatele si nici nu specifica clar ce rpm au avut la fanuri (cel mai probabil cel maxim, deci vechea poveste cu mere si pere).
burebista
Moderator

Post by burebista »

Unspe ventilatoare testate pe Mugen si SI-128.
xwoodoo

Post by xwoodoo »

Nu neaga nimeni ca ambele sunt OK, problema e cit de sus vrei sa te duci si citi bani vrei sa dai pentru asta. Pentru 99.99% din utilizatorii obisnuiti de PC-uri S1283 este alegerea perfecta la raportul pret/performanta, restul sunteti voi. :D
Parca nu stiu ce Arctic Cooling maret era best buy :-k ...
Xigmatek-ul asta nu mi se pare ieftin(e cu 20ron sub Tuniq,Nirvana unele modele de la Scythe etc) si oricit il ridicati voi in slavi nu are treaba cu liga #1.
A fost testat de Matose si Mekk comparativ cu Tuniq&Nirvana(la incarcari de ~130w) si a pierdut clar.
burebista
Moderator

Post by burebista »

Scythe Orochi review.
Phenom

Post by Phenom »

Lool, Heatsink Size: 120 x 194 x 155 mm and Weight: 1285 grams... [smilie=Wonder.gif] [smilie=maniac.gif]
Ditamai monstrul!!! Tot Thermalright Ultra ramane mai micut si mai frumos (Daca avem de unde sa-l cumparam... [smilie=Nice-try.gif] )
You`re still a peach to me, peach!
burebista
Moderator

Post by burebista »

Big Typhoon VX & Xigmatek HDT-D1284 @SPCR
While it cannot compete with the heavyweight towers, the Xigmatek HDT-D1284 isn't exactly chopped liver. The direct touch technology didn't perform quite as well here as it did in the S1283 or SD964, but it's still easily one of the best top-down heatsinks you can buy. With moderate airflow, it is only marginally outperformed by some popular tower heatsinks, like the Scythe Ninja Copper.
The Big Typhoon VX is improved over the original with a simpler, more effective mounting system. However the fan was born in the depths of hell. Even the mention of the word "quiet" on the VX's product page is offensive. 16 dBA is its listed SPL at 1300 RPM, but the only way it could measure this low is from several rooms away. The nasty noise signature drives the nails into the coffin. As a low airflow heatsink, it's pitiful. With high airflow it performs well, but there are many alternatives that can match its performance without resorting to a 40 dBA fan.
Incet-incet Xigmatek isi cladeste o reputatie. :)
burebista
Moderator

Post by burebista »

Urmasul lui Xigmatek HDT-S1283 vine acu' cu bling-bling numit Red Scorpion.
Review pe un Q6600 G0 @3.3.
Post Reply