Camera foto noua

Discuţii, ştiri, tehnici de fotografiere sau (post)procesare,
tutoriale, glosar şi bineînţeles creaţiile voastre.

Moderator: Moderatori

Post Reply
Calinever

Camera foto noua

Post by Calinever »

Salut!
Postez pentru prima data pe sectiunea aceasta si as avea nevoie de sprijinul vostru in legatura cu alegerea unei camere foto digitale!Vine ziua mea si ma gandeam ca mi-ar prinde bine un astfel de aparat mai ales la viitoarea petrecere pe care o voi tine impreuna cu prietenii mei :iconbiggrin: si asta pentru ca doresc sa imortalizez momentele acelea placute si multe altele care vor urma in viitor!Exista insa o singura problema pe care toti au intalnit-o odata si odata!Eu sunt cam noob [smilie=Nice-try.gif] la capitolul camere digitale si de aceea ma adresez si ma bazez pe cunostintele voastre despre camere astfel incat sa ma puteti indruma un produs care merita sa fie cumparat!:help:
Bugetul de care dispun pentru viitoarea camera ar fi undeva la 500-600 de lei!Sper sa gasesc ceva bunicel la pretul acesta! :-k
Va multumesc enorm! :iconbiggrin:
revenant

Re: Camera foto noua

Post by revenant »

iti recomand : http://www.nowo.ro/panasonic/camere-fot ... gitala/160 chiar de pe acest site o poti lua ,iti mai ia si vreo 28 lei (transp +taxa verde) daca nu esti din Bucuresti. Detin aceasta camera si sunt multumit de ea , eu o raportez si la pret cand judec calitatea pozelor ,dotari etc Oricum tu fiind incepator sigur nu esti f.pretentios ,sa nu ma intelegi gresit : camera scoate poze bune ,insa daca vrei claritate deosebita tre sa investesti destul de mult...

Pro: e micuta,destul de usoara,acumulatorul (max 2 ore reincarcarea) tine cam in jur de 200 de poze(depinde daca folosesti flash-ul mult etc) filmeaza destul de bine,are lentile wide 28mm(adica are o arie de cuprindere f.buna) are face detection etc ,suporta carduri SDHC (eu am unul de 4gb am dat 64 lei pe el)
Contra: as fi preferat sa fie pe acumulatori NiMh , macro nu e f.grozav atat imi amintesc pe moment :iconbiggrin:

uite si cateva poze: http://www.cameras.co.uk/html/sample-im ... DMC%20FX33

O alta camera interesanta ar fi: http://www.emag.ro/foto_digitale/aparat ... FinePixF47 insa las posesorii acestui model sa se pronunte,majoritatea care isi dau cu parerea nu detin produsul in cauza [smilie=Wonder.gif] sper sa te lamureasca cineva care chiar detine acest model (F47)
Calinever

Post by Calinever »

revenant

Post by revenant »

mda,se vede ca nu ai citit cu atentie ce am zis mai sus si nu ai studiat acel site... www.nowo.ro nu le fac reclama ,insa au preturi imbatabile la camere foto si video panasonic
si de la ei am luat camera mea ,au fost seriosi si rapizi.

Deci camera la care te-ai gandit tu o poti lua de aici: http://www.nowo.ro/panasonic/camere-fot ... gitala/190 cu 250 lei mai putin [smilie=maniac.gif] fata de shopit unde e ramasa la pret vechi,au uitat sa modifice pretul sau cine stie... Oricum acel model DMC-LZ6EG-S e peste tot pana in 400 lei ,camera e buna din ce am citit pe net ,a fost si in revista XtremPC prezentata..acum cateva numere .. mai mult nu ma pot pronunta ,insa nu are microfon nici difuzor ,e mai grea si logic ca mai mare fata de modelul pus de mine FX-33 care e net superioara si daca vrei zoom optic mare sa stii ca si FX 33 duce pana la 5.7x daca ii mai scazi din rezolutie.
Daca vrei ceva cu zoom mare : http://www.nowo.ro/panasonic/camere-fot ... gitala/173 sau alte modele mai ieftine... ti-as recomanda si Fuji S5700 care e vreo 650 lei insa tu fiind incepator...

Cat despre HP nu te apropia ,am avut un model acum 3-4 ani si pozele erau slabe calitativ ..poate au mai avansat un pic ..dar eu nu m-as risca in locul tau.
Iti recomand sa studiezi bine acest forum(dai la paginile mai vechi...) sau altele asemanatoare si nu se stie poate mai afli cate ceva..... [smilie=Wonder.gif]
Calinever

Post by Calinever »

Am zis eu ca sunt noob in domeniul aparatelor de fotografiat! :sad1: O sa ma mai documentez,mersi mult pentru informatii! [smilie=Respect.gif]
Ma gandeam si la un Fuji dar am auzit ca e cam aiurea firma si de aceea nu prea m-am zbatut sa ma uit dupa produsele ei
KeTeK

Post by KeTeK »

Fujifilm e firma aiurea? :-s E una din firmele de top din domeniu foto, Panasonic si HP nici nu se gandeau sa se apuce de camere foto cand fujifilm le facea deja demult. La banii astia ar merge LZ6, dar trebuie sa mai adaugi la pret acumulatorii plus cardu, si atunci bugetul sare pe la 700 Lei.
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Uite un link catre un site unde poti compara calitatea pozelor facute de diverse aparate foto. Sper sa te ajute.
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
Calinever

Post by Calinever »

Am luat pana la urma Panasonic Lumix FX33 pentru ca nu am gasit alta camera in locul ei in magazinul in care am fost si tata meu nu a vrut sa mai mearga in altul!As fi vrut sa iau un Cannon A720 dar asta e!Multumesc mult de tot pentru sfaturi [smilie=Respect.gif]
valy

Post by valy »

Salut. Sa nu mai deschid un alt topic voi posta in acesta. Dispun de un buget de 1000 Ron si caut o camera foto mai rasarita. Imi puteti recomanda ceva? Multumesc.
Alex_230

Post by Alex_230 »

fara experienta in domeniu pot sa iti recomand ce mi-am luat eu de cateva zile si sunt destul de multumit de el: Panasonic FZ8.Sau poti sa incerci un Sony H7 sau Canon Powershot SX100is
poti folosi link-ul dat de Neon Biker pt a vedea diferentele dintre ele ca si calitate foto
KeTeK

Post by KeTeK »

Depinde ce vrei de la o camera foto, daca vrei multe setari manuale si nu te deranjeaza dimensiunile mai mari atunci Panasonic FZ8 e ok, il gasesti aici la 919 Lei cu card de 2 Gb. Sau daca vrei ceva mai compact ar mai fi tot de la Panasonic, TZ4 care are ca si avantaje distanta focala mica (28mm) zoom-ul destul de mare (280mm) plus o baterie destul de sanatoasa >300 poze, il gasesti aici la 1069 cu tot cu card. Eu am acasa FZ8, foarte multumit pentru cat am dat pe el,dar parca cateodata as vrea sa fie mai mic, si in plus ca si la toate aparatele din categoria lui, foarte mult zgomot in imagine, de la ISO200 apare zgomot.
Alex_230

Post by Alex_230 »

da-mi voie sa te corectez KeteK ,si la ISO 100 are noise din pacate :( (asta cu NR setat pe standard)

ar mai fi ceva compact si bun pe langa ce ti-a recomandat KeteK si Nikon Coolpix p5100
valy

Post by valy »

Multumesc pentru sfaturi. Pana la urma mi-am luat un Canon A720 IS.
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Alex_230 wrote:da-mi voie sa te corectez KeteK ,si la ISO 100 are noise din pacate :( (asta cu NR setat pe standard)
Tocmai de aceea e recomandat sa pui NR pe low, rezultatele sunt considerabil mai bune si chiar nu am gasit nici o situatie in care sa se justifice NR pe normal (pt mai multe detalii a se vedea si DPReview.com).
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Post Reply