nVIDIA & driverele - a fi sau a nu fi !

Vă încurajăm s-o utilizaţi înainte de a posta un topic nou.
Răspunsul ar putea fi acolo deja.

Moderator: Moderatori

Locked
Max2Go

nVIDIA & driverele - a fi sau a nu fi !

Post by Max2Go »

In timp ce nVIDIA pe pagina oficiala e ramasa in urma mult la versiunea Detonatorului 41.09 pe alte pagini apr tot felul de drivere care mai de care mai personalizate mai noi si mai WHQL semnate am gasit si versiunea 43.00 http://www.guru3d.com/files/!! Intrebare ca sa nu mor vak ! Cine scoate driverele astea daca nVIDIA e pe stop :-? la versiunea de pe timpu bunicei ??Ce e interesant e ca am castigat ceva puncte in 3DMark2k01SE cu un Detonator 42.70 cu un Ti4200 12994 dar cu noua versiune 43.00 am pierdut 120 puncte in acelasi bentch-mark dammnnn... E indicat sa tii pasul cu nVIDIA (care cam da semne de oboseala) la drivere si sa raman pe 41.09 sau mai bine sa fiu un wild boy si sa testez tot felu de ciudatenii "noi" de pe net ??

I'm a badddd boyyyy... :evilbat:
Max
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Daca nu esti avid de puncte in 3dmark sau dornic sa mai castigi 1-2 FPS-uri in vreun shooter, e preferabil sa ramai la ver 41.09 ... cel putin pana apare alta pe site-ul nVidia ... dupa cum ai observat, driver-ele mai noi decat cele ale nVidiei vin intotdeauna de la terte parti (ver 43.00 de la PNY spre ex) si de obicei nu sunt finisate, si nici nu aduc vreun spor de performanta extraordinar ... asa ca eu iti recomand sa stai linistit, si lasa-i pe altii sa fie cobai :D
Truth is relative. Pick one that works
Max2Go

Post by Max2Go »

>>>Bossman<<< m-am gandit si io la treaba asta sa raman "mereu aprope" cu cei de la nVIDIA dar sa fiu sincer exista si placere in a testa un nou drv :wink: iar in v.43.00 ce am vazut diferit e o calitate a imaginii ceva superioara fata de vers. precedente... ce ma nelamureste pe mine e faza cu aparitia in avans a Detonatorului cu 2 versiuni... de ce nu posteaza si nVIDIA ceva mai nou ?? sau au uitat sa faca upload ?? asta ma debusoleaza... dar in fine sunt un simplu muritor dornic de senzatzie :x ... ce voi face ?? voi trece la versiunea anterioara 42.70 i love FPSSSS !!

I'm a badddd boy.... :evilbat:
Max
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Bine, atunci sa ne spui si noua daca vreo ver. din asta noua iti aduce sporuri vizibile de performanta sau calitate ...
Max2Go

Post by Max2Go »

Promit sa fac asa !! Am inteles sa traitzi !! aaaaa inca o intrebare !! Care e cel mai beton softuletz de overklokat GPU-ul ??? PowerStrepul.. sau asa ceva il am dar ma seaca ca nu e inregistrat si ... are tot felu de pop-upuri cand deskid pc-ul... sau cum as putea sa fac din drv nvidia sa-mi apara kestia aia de overklok ?? am vazt ca au asa ceva dar e ascunsa si nu mai stiu in ce .inf sa scriu si ce sa scriu ca sa apara :evil:

I'm a baddddd boyyy..... :evilbat:
Max
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Mai degraba folosesti RivaTuner-ul ... pe langa faptul ca e un tweaker foarte bun ptr placile nVidia, mai e si free si are si o/c : http://www.guru3d.com/rivatuner/ .
Max2Go

Post by Max2Go »

Maaaaaammaaaa ce rapid ai fost la raspuns :o !!!!
Max
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Si ce, iti pare rau? :D
Max2Go

Post by Max2Go »

loooooooool nuu... youre zhe bosss off all living form !!

I'm a baddd boyyy... :evilbat:
Max
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Hai, sari peste laude si zi care-i mersu' cu noile release-uri de Detonator, ca de aia te ajutam ... :D
Edge

Post by Edge »

Max2Go wrote:Promit sa fac asa !! Am inteles sa traitzi !! aaaaa inca o intrebare !! Care e cel mai beton softuletz de overklokat GPU-ul ??? PowerStrepul.. sau asa ceva il am dar ma seaca ca nu e inregistrat si ... are tot felu de pop-upuri cand deskid pc-ul... sau cum as putea sa fac din drv nvidia sa-mi apara kestia aia de overklok ?? am vazt ca au asa ceva dar e ascunsa si nu mai stiu in ce .inf sa scriu si ce sa scriu ca sa apara :evil:
Daca tot vrei sa folosesti PowerStrip-ul...tasteaza http://www.astalavista.box.sk si gasesti acolo sigur vreun patch :evilbat: ! Garantat!
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
Seth965
Moderator

Post by Seth965 »

Max2Go ... ia incearca o/c din Detonator dupa ce rulezi registrul Coolbits+ pe care il iei de aici :

http://www.chill-tek.com/downloads/file ... lbits+.reg

PS> Testeaza-ti o/c-ing-ul cu Artifact tester* 5.0 , ca sa vezi daca nu apar artefacte in grafica... ceea ce ar inseamna ca ai "sarit calul" la frecvente .

* http://www.majorgeeks.com/article.php?sid=201
"... I can only show you the door . You have to walk through it ."
Pretorianu'

Post by Pretorianu' »

Eu cred ca toate detonatoarele aparute dupa 41.09, cu sau fara WHQL sunt niste coptaturi... Oricum, ceea ce vezi tu in 3DMark e destul de relativ; si oricum tu nu o sa sesizeri diferenta catorva puncte "cu ochiul liber"... (dar trebuie sa recunosc ca si eu sunt maniac cu benchmarc-urile...:))

Deocamdata fa-ti un bine shi nu-ti pusca sistemul...:)
Intel i7 920 @4.0GHz | Asus P6T SE X58 | Corsair 12Gb DDR3, 1600MHz, | MSI Radeon R390X 8GB | Crucial RealSSD M4 256GB | Zalman CNPS10X-Quiet | CM HAF922 & Windows7 64bit
Daca esti prost de mic, cand cresti mare numa' te joci.
Locked