Interesante tabelele acestea: http://www.computerbase.de/artikel/hard ... _rv770/20/
Moderator: Moderatori
De ce? Pentru ca tu nu esti obisnuit?andreeak wrote:Alert, ma faci sa rad, zau asa. Sti bine ca e imposibil.
Predator X wrote:AMD Radeon HD 4850 & 4850 Crossfire review super tare pentru pretu care-l are!!!
Asta am zis si eu.Alert wrote:De ce? Pentru ca tu nu esti obisnuit?andreeak wrote:Alert, ma faci sa rad, zau asa. Sti bine ca e imposibil.
Test guru3d@ATI 4850
4850 overclocked to GPU 700Mhz/Memory 2300Mhz. =D>
Placa asta o sa dea mari batai de cap celor de la nVidiaPredator X wrote:AMD Radeon HD 4850 & 4850 Crossfire review super tare pentru pretu care-l are!!!
Probabil cam cat a fost si pentru 3870X2 la aparitie....undeva pe la 1800 RON. Deocamdata nu avem nici pentru 4850 pretul in .ro...asa nu putem decat sa speculam.pompiliu92 wrote:Cam cat o sa fie pretul la radeon 4870x2 modelul cu 2 G ram ??
se anuntase ca 500$(in lei cam 10 mil-in SUA desigurpompiliu92 wrote:Cam cat o sa fie pretul la radeon 4870x2 modelul cu 2 G ram ??
Stai sa vedem mai intai cat va fi la noi un simplu 4850...pompiliu92 wrote:Cam cat o sa fie pretul la radeon 4870x2 modelul cu 2 G ram ??
Poate ne spui si noua de ce echipa de la drivere este incapabila, dar mai ales ce te deranjeaza ca a scos un produs excelent la un pret excelent (ca si cu 3850). Iar ATI poate si o sa scada pretul noii sale placi, caci "are de unde". Daca trendul se va mentine, de Craciun probabil vom achizitiona un HD 4850 pe la 300-350 LEI.nixon wrote:Buna rau placa asta noua de la ATI![]()
Sper ca in 3 ani sa nu ajunga ATI sa se reprofileze pe placi video onboard.
O firma ce lanseaza un produs nou la pret "de nimic", este o firma "de viitor".
Din moment ce HD4850 e mai slab ca performante si dotari decat 9800GTX, nici nu ai cum sa il scoti pe piata cu un pret mai mare, mai ales cand sti ca ai o echipa incapabila la capitolul dezvoltare de driveri.
LE: iar in momentul in care apare HD4850 pe piata cu 199$, baietii de la Nvidia vor scoate 9800GTX la 198$.
9800GTX costa acum cat costa pentru ca nu are adversar direct.
fanATicule invata mai intai sa numeri si dupa sa citesesti,am zis de 3-4ori ca AMBELE solutii multi GPU defapt toate 3 ca si S3 fac GPU-uri sufera de micro stuttering datorita modului in care sunt randate frame-urile,in viitor (vezi ce am zis de 4870X2) poate se va rezolva problema dar momentan asta e situatia si cred ca am argumentat cu surse de incredere fenomenul fata de tine care vii cu teorii inventate de tine.Alert wrote: De 10 (zece) posturi tot ne zici ca Crossfire are microstuttering. Am inteles, mai lasa si tu vorbitul in senin. Foarte putini au placi dual-gpu, iar un single 4850/4870 este de ajuns si pt. 1920X1200. Deci, cine isi ia un sistem cu Crossfire/SLI cred ca stie ce riscuri o sa aiba.
Poate unii nu vor sa inteleaga, dar era placilor single-gpu s-a terminat. Nici nVidia n-o sa poata sa faca mai mult placi single-gpu in high-end, vezi ca si GTX280 costa foarte mult, si au foarte multe chipuri defecte, de aia sunt dezactivate 2 blocuri in GTX260.
...doru_bm wrote:Hai mai nu mai vorbiti prostii...cine face placi mai bune face jocul preturilor ...si celalalt doar joaca dupa cum ii canta celalalt....deocamdata ati e pus sa joace
In primul rand ambele sunt companii/firme, iar ca orice entitate de genul respectiv cauta sa aiba profit. Pusa intr-o situatie aparte, ATI a inceput jocul preturilor si a determinat nVIDIA sa iasa la rampa cu modele bune pret/performanta sau ai uitat ca seria HD 38xx a scos actorul tau preferat din letargie?doru_bm wrote:Si nVidia. Ca daca nu era si ea...doar nu crezi ca lasa ati doar asa preturi mici...stii ca initial le-au gandit mai mari...
Adevarul ca acuma clar nu e de luat placi video....
calin_banc wrote:Pusa intr-o situatie aparte, ATI a inceput jocul preturilor si a determinat nVIDIA sa iasa la rampa cu modele bune pret/performanta sau ai uitat ca seria HD 38xx a scos actorul tau preferat din letargie?doru_bm wrote:Hai mai nu mai vorbiti prostii...cine face placi mai bune face jocul preturilor ...si celalalt doar joaca dupa cum ii canta celalalt....deocamdata ati e pus sa joace
doru_bm wrote:Pusa intr-o situatie aparte, ATI a inceput jocul preturilor si a determinat nVIDIA sa iasa la rampa cu modele bune pret/performanta sau ai uitat ca seria HD 38xx a scos actorul tau preferat din letargie?calin_banc wrote:Hai mai nu mai vorbiti prostii...cine face placi mai bune face jocul preturilor ...si celalalt doar joaca dupa cum ii canta celalalt....deocamdata ati e pus sa joace
Din pacate n-ai inteles, ce-i drept am fost ambiguu. Nu o companie face preturile in lipsa monopolului, ci piata, concurenta. Intr-adevar, ATI nu poate plasa o placa cu performanta inferioara la acelasi nivel al pretului cu una superioara de la nVIDIA. Insa prin mutarea numita 3850/3870, pretul performantei a ajuns unul mult mai uman. Aceasi poveste exista si pe piata microprocesoarelor, de aceea incerc sa subliniez faptul ca doar existenta unei concurente, mai proasta cum e ea, va tine preturile jos. In cazul monopolului, nVIDIA sau ATI (nu conteaza, tot avide fata de bani sunt), nu da doi bani pe publicitatea gratuita cauzata de fani, astfel, ar fi mai indicat sa fim mai retinuti in promovarea unu brand sau altul, doar pe criterii pur subiective.doru wrote:Si eu ce spuneam?Daca ATI nu a fost in stare sa contracareze atacul 8800GTX-ului cu seria 2***, si au scos pe urma seria 38** care si ea era mai proasta decat 8800GTX puteau oare pune preturi mai mari ca acestea?? Daca puneau ....eu cred ca nici nu mai apucam acuma seria asta noua 48**....Nici macar nu aveau sansa de a alege in politica preturilor... Sunt Obligati
![]()
Cel mai corect post citit pe threadul asta de multa vreme.gallardo wrote:In ceea ce priveste 4850 eu din cate vad e cu mai putin de 10% mai bun decat actualul 9800GTX si cu <5% mai slab decat 9800GTX+. Cu alte cuvinte, daca aveti de ales intre placile astea (9800GTX, 4850, 9800GTX+) nu va uitati la performanta. Uitati-va la pret, garantie, bundle, aspect, silentiozitate... ca in jocuri n-o sa vedeti niciodata diferenta de performanta intre ele. In situatii reale de abia daca vezi diferente de 20-30% (conform bench-urilor).
s-a scurtat link-ul aiurea.. ---> link Guru3D (PowerColor & Force3D HD4850)Blue_xt wrote:http://www.guru3d.com/article/amd-ati-r ... wercolor/1![]()
Eu zic ca merita sa ai un HD4850
Sa vedem ce pret va avea 9800GTX