![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Mai bine posteaza ceva util:
RV770 Debut - Radeon HD4850 CrossfireX Scaling@vr-zone
Moderator: Moderatori
Tu ai impresia ca 9800 GTX+ va intra pe piata romaneasca la pretul sugerat de nVIDIA?cesar24 wrote:HD4850 chiar o sa fie k o mana cereasca daca o sa fie si la noi 199$ (dar ma indoiesc de asta, deoarece deja a aparut in jur de 670 ron aka. 285$) dar daca chiar 9800GTX+ va fii undeva la 229$, asta va fii intradevar placa BEST-BUY vara asta (mai ales k stie PhsyX)![]()
O sa fie o vara pe cinste pt noi gamerii
...CoOler wrote:hmmm ... ce deduc eu din chestia asta ? ca HD4850 in crossfire = GTX260 (ma rog , 100pct acolo sunt chiar nesemnificative) , si ca , crossfire de 4850 nu merita deoarece costa cam cat un GTX260 si consuma si mai mult curent , deci ori iei 4850 single , ori iei HD4870 , GTX260 / GTX280 nu merită dupa parerea mea , GTX280 hai ca mai merge ca zici si tu ca ai cea mai buna placa video din lume , asta pana apare HD4870x2 , care sper s-o bata , ca daca o bate nvidia se ineaca , ca HD4870x2 nu va fi mai scumpa de 1750ron (asa cred eu)
...pompiliu92 wrote:Chiar sa va spun ceva venind vorba de adoas comercial, intrai eu mai devreme pe pc-coolers,pe pagina principala erau cateva placi video 9800GTX si GX2 de la zotac ,iar in dreapta era un buton TVA on/off, cand dau pe off pretul la 9800GTX scade de la 10 mil la 8 mil, nu numai la gtx scade dar a fost un exemplu, deci au bagat un adaos de 19%, ganditiva 19%![]()
![]()
Fata de strainatate.... unde ce se intampla? Inteleg sa scrii mai scurt, dar totusi termina-ti postul.pompiliu92 wrote:Da cam ar trebui sa ma exprim mai scurt si clar, dar m-am obisunuit sa scriu mult ca sa inteleaga toata lumea, deci ca sa spun pe scurt In Romania se adauga TVA 19% la produsele eletronice,fata de strainatate
LOL.. are doar 15 ani... deci e de la sine inteles k nu stie nimica despre TVA sau orice este legat de economiepompiliu92 wrote:La asta ma refeream, dar nu sunt chiar asa de priceput in economie ca tatal meu, noi inca n-am facut economie-politica
Nu ai de unde sa stii ca o sa fie mai buna, in unele jocuri 4850 este peste GTX260, iar numai acuma a aparut driverul oficial pt. 4800, deci jocurile trebuie retestate, decidoru_bm wrote:"NVIDIA just informed us that the official launch date for the GeForce 9800 GTX+ is July 16th"
Dupa cum era de asteptat , 9800GTX + e mai buna decat 4850 si diferenta de 30$ dintre ele (229-199 ) mi se pare ok
http://www.legitreviews.com/article/731/1/
LE: Alert sper ca nu uiti sa spui lumii ce placa video ai, sau ce placa iti vei lua din astea noi![]()
Eu cred k ALERT are un 9600GT sau un 8800GT in calcdoru_bm wrote:Si acuma ai...? Nvidia?
hahaha asta e buna, oricum HD4870 o sa fie peste GTX260, tineti minte ce va spun acum, si in rezolutii mici o sa se apropie de GTX280, poate chiar sa o batadoru_bm wrote:Cred ca ii este rusine ...daca nu vrea sa spuna
iti dai seama ca l-ar penaliza astea de la ati...
Stii ce face acuma? merge in vecini ...la ceva prieteni sa-si puna rapid un ati ...pana nu-l demisioneaza ati
doru_bm wrote:Cred ca ii este rusine ...daca nu vrea sa spuna
iti dai seama ca l-ar penaliza astea de la ati...
Stii ce face acuma? merge in vecini ...la ceva prieteni sa-si puna rapid un ati ...pana nu-l demisioneaza ati
Alert wrote:Ce legatura are asta cu titlul topicului?
![]()
![]()
Oare de ce, parca vad ca o sa apara si la noi, si o sa vedem ....alceva?Alert wrote: Test 4850 - anandtech 9800GTX ia mare bataie.
Dar de ce, o ia nVIDIA prea rau pe cocoasa? Sau poate chiar anadtech ia bani de la ATI?doru_bm wrote:Oare de ce, parca vad ca o sa apara si la noi, si o sa vedem ....alceva?Alert wrote: Test 4850 - anandtech 9800GTX ia mare bataie.
Sincer, abia astept sa apara noile placi si la baietii nostrii sa le testeze si ei...Am incredere mai mare in unii de la noi..
Citeste un pic articolul asta despre minunatul proces de productie al lui gt280 si poate te lamuresti care este pretul unui singur chip.nixon wrote:Eu mi-am expus parerea, recunosc, si cine vrea sa ma creada ma crede, cine nu ma crede nu il oblig.
Ca sa intelegi datele expuse de mine si poate chiar sa expui tu o alta varianta pe aceasta tema, trebuie sa ai contact cu domeniul electronicii.
Eu am vrut sa bat la ideea ca diferenta de costuri intre GPU-ul gt280 si cel HD4850 nu este atat de mare incat se crede, chiar daca suprafata gpu-ului gt-ului este poate chiar dubla fata de cea a HD4850.
Asa ca idee: Cand lumea crede ca GPU-ul gt280 costa 150$ ca sa-l produci, prin rationament matematic ar rezulta ca 4850 costa 75$. La astia 75$ mai adaugi 25$ restul componentelor iar pe raft o scoti cu 199$.
Castig de 99$. Pai sincer esti in faliment in cazul de fata.
La gt280 sa zicem mai aduagi 50$ si o scoti pe raft cu 650$-> castig 450$-> tragi concluzii singur.
Na poftim teste - clickAlex_230 wrote:[...]pana nu vad teste de la maestrul Matose cu noul val de placi [...]
foarte bune specificatii dar in crysis tot nu merge prea bine,ca doar pt jocu asta faci upgrade de la generatiile anterioare nu?darkzone wrote:Na poftim teste - clickAlex_230 wrote:[...]pana nu vad teste de la maestrul Matose cu noul val de placi [...]
O sa rezum:IL Dotore wrote:Domnu' oficial Nvidia (a se citi doru_bm) nu toti avem bani sa schimbam placile video ca pe sosete, iar faptul ca Alert are Nvidia in PC din momentul cand aceasta poate avea o oferea mai buna dpdv pret/performanta nu schimba cu nimic realitatile din ziua de astazi (22-06-2208) si nici nu il obliga in vreun fel sa isi doneze un rinichi ca sa isi cumpere maine o placa video pt ca la tine argumentul suprem este posesisa.
Si incearca sa eviti inceputurile astea de flame ca peste tot unde postezi se duce in off-topic discutia.
DA Cheaper one man!doru_bm wrote: te pune intr-o dilema pe care sa o iei...
Mă laşi cu tâmpenia aia de Crysis? E aceeaşi situaţie de acu' vreo 4 ani cu Far Cry, când vânzările de hardware, plăci video în special, au explodat pur şi simplu. Ce alt joc nu-ţi rulează la blană pe un 8800GT de exemplu? Fii convins că nu peste mult timp vor apare fix-uri şi patch-uri care vor face monstruozitatea aia de joc să ruleze flawless şi pe zdrenţe de sisteme pe care înainte apărea doar un slideshow. Adică exact ca în cazul Far Cry, atunci a durat doar vreo 6 luni. Crytek a scos strategia de marketing de la naftalină, evident mână-n mână cu producătorii de hardware, pentru a mai da un tun, atâta tot. Şi a ţinutquod wrote:foarte bune specificatii dar in crysis tot nu merge prea bine,ca doar pt jocu asta faci upgrade de la generatiile anterioare nu?