Noutati DAAMIT R700 -/- nVIDIA GT200
Moderator: Moderatori
Re: Noutati DAAMIT R700 -/- nVIDIA GT200
Gata
testele .
testele .
Q8200@3GHz/Zen FZ120,DFI DK X48,2x2GB/Geil Ultra,Asus 4870,2 X SSD raid0 Intel X25-V-G2 40GB,Cooler Master 700W,Samsung 2232BW,LG 42LF65/FULL HD,Lian Li PC7BYCF.
AMD wrote:***Note: This may vary depending on your system configuration and video formats. Using an Intel Core 2 Duo E8500 3.16 GHz based PC, AMD was able to achieve GPU accelerated transcoding speeds up to 19x faster using Cyberlink PowerDirector than when using the same CPU alone with MainConcept encoder in Adobe Premiere CS3. Using the same system, full 1080p files were converted 1.8x faster than real-time.

Phenom 940@3.6GHz/Mugen 2/2x2GB DDR1066 6-6-6-22/Gigabyte MA790GP-DS4H/WD Raptor 74GB ADFD/CoolerMaster Centurion 590/Sirtec 500W
Review anandtech
Final Words
As for the new business, the Radeon HD 4870 is not only based on an efficient architecture (both in terms of performance per area and per watt), it is an excellent buy as well. Of course we have to put out the usual disclaimer of "it depends on the benchmark you care about," but in our testing we definitely saw this $300 part perform at the level of NVIDIA's $400 GT200 variant, the GTX 260. This fact clearly sets the 4870 in a performance class beyond its price.
For now, the Radeon HD 4870 and 4850 are both solid values and cards we would absolutely recommend to readers looking for hardware at the $200 and $300 price points.
Un review pe un site care testeaza la greu: Expreview.
Aveti acolo o gramada de pagini de citit, e un review mai mult decit complet.
Ce pot zice eu din cite am mai citit despre seria noua de la ATI:
- HD4850 e al naibii de buna pentru 5xx lei. Se lupta de la egal la egal cu 9800GTX
- HD4870 uneori atinge si un GTX 280. Varianta cu DDR5 cel putin.
- placile se comporta bine la rezolutii mari si cu AA/AF activat. In sfirsit ATI a nimerit si arhitectura placii si driverele
- placile se incing ca naiba, dar se potrivesc racirile aftermarket.
Una peste alta personal sunt foarte bucuros de revenirea in forta a lui ATI care a reusit sa se infiltreze excelent linga nVidia lucru care pe noi gugustiucii care le bagam bani in buzunare ca sa jucam Crysis nu poate decit sa ne bucure pentru ca preturile vor fi atent controlate de ambele firme.
Inca unul si ma duc.
Hardware Canucks a luat un HD4870 la intrebari.
Concluziile sunt evidente
Pros:
Incredible Performance
Great price
Quiet Operation
Stays quite cool
Will accept past heatsinks…no need to buy a new one
Cons:
Power consumption a bit high at idle
2 year warranty
Si ei sunt primii care au pus un HR-03 GT pe un HD4870. Rezultatul este la fel de uluitor ca al meu cind mi-am pus S1 pe 8800GT: temperaturile au scazut la jumatate.
Aveti acolo o gramada de pagini de citit, e un review mai mult decit complet.
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Ce pot zice eu din cite am mai citit despre seria noua de la ATI:
- HD4850 e al naibii de buna pentru 5xx lei. Se lupta de la egal la egal cu 9800GTX
- HD4870 uneori atinge si un GTX 280. Varianta cu DDR5 cel putin.
- placile se comporta bine la rezolutii mari si cu AA/AF activat. In sfirsit ATI a nimerit si arhitectura placii si driverele
- placile se incing ca naiba, dar se potrivesc racirile aftermarket.
Una peste alta personal sunt foarte bucuros de revenirea in forta a lui ATI care a reusit sa se infiltreze excelent linga nVidia lucru care pe noi gugustiucii care le bagam bani in buzunare ca sa jucam Crysis nu poate decit sa ne bucure pentru ca preturile vor fi atent controlate de ambele firme.
Inca unul si ma duc.
Hardware Canucks a luat un HD4870 la intrebari.
Concluziile sunt evidente
Pros:
Incredible Performance
Great price
Quiet Operation
Stays quite cool
Cons:
2 year warranty
Si ei sunt primii care au pus un HR-03 GT pe un HD4870. Rezultatul este la fel de uluitor ca al meu cind mi-am pus S1 pe 8800GT: temperaturile au scazut la jumatate.
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
nu mai,is niste baietasi de cartier,doar cel mai mare partener NvidiaCoOLeR wrote:Palit ... ce-s cu aia ? aia e firma ?=))
oricum ,exemplarul e BBA
loc de recclama....
Cosmote: 0765485461
Palit = Gainward. De ăştia ai auzit?CoOLeR wrote:Palit ... ce-s cu aia ? aia e firma ?=))

Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii
Albert Einstein
Better to fight for something than live for nothing
US General Patton
Albert Einstein
US General Patton
+burebista wrote: Concluziile sunt evidente
Pros:
Incredible Performance
Great price
Quiet Operation
Stays quite cool
Cons:
2 year warranty
However, the Palit HD4870 512MB we have tested here today not only bucks past trends but it smashed all of my expectations about how much people have to pay for ass-hauling performance.
doru_bm uita-te la asta:So, this card accomplishes something that has only happened once before in the history of this site; it wins both the Dam Good Award and the Dam Good Value Award. Bravo AMD, ATI and Palit. Bravo.
mda .. palit ... ma enerveaza ca pun ditamai coolerele pe placile lor video, si tot stau destul de calde, sa nu mai zic overclock, cum i-au bubuit prietenului meu 3 palituri cand a crescut frecventa cu 20mhz fata de stock (la fx5500 256mb, palit 2600pro 256mb ddr3, si 8800GS 384mb)
Sursa:HEXUS
Din articol:
"ATI's introduction of the Radeon HD 4800-series GPUs has upset the status quo in no uncertain fashion. Blistering compute power and incredible memory bandwidth from a 256-bit bus means that small-die RV770s are fundamentally better than the Radeon HD 3800-series they replace.
Looking towards the competition, the only way that NVIDIA's been able to compete against the salvo of keen pricing and the Radeon HD 48x0's efficient, powerful architecture is to reduce prices across the board- and that incredibly telling in itself.
Bottom line: we'd be happy to recommend the Radeon HD 4850 at the £125 mark; it's a fundamentally better design than the 18-month-old technology of the GeForce 9800 GTX and, even with the new pricing factored in, makes for a better all-round performer. The Radeon HD 4870 extracts the most out of the architecture through, in the main, super-fast memory, and we'd give it a tentative recommendation, waiting to see just how partners employ the GeForce 9800 GTX+
"
LE:
Si mai mult material de citit
:
Hot Hardware
PC Perspective
Din articol:
"ATI's introduction of the Radeon HD 4800-series GPUs has upset the status quo in no uncertain fashion. Blistering compute power and incredible memory bandwidth from a 256-bit bus means that small-die RV770s are fundamentally better than the Radeon HD 3800-series they replace.
Looking towards the competition, the only way that NVIDIA's been able to compete against the salvo of keen pricing and the Radeon HD 48x0's efficient, powerful architecture is to reduce prices across the board- and that incredibly telling in itself.
Bottom line: we'd be happy to recommend the Radeon HD 4850 at the £125 mark; it's a fundamentally better design than the 18-month-old technology of the GeForce 9800 GTX and, even with the new pricing factored in, makes for a better all-round performer. The Radeon HD 4870 extracts the most out of the architecture through, in the main, super-fast memory, and we'd give it a tentative recommendation, waiting to see just how partners employ the GeForce 9800 GTX+
"
LE:
Si mai mult material de citit

Hot Hardware
PC Perspective
Le tour toujours
mda ... ce fpsuri obtine HD4870.Si eu care speram ca o sa joc crysis pe toate very high + ultra high mod patch + natural mod 2.0 quality mod patch rezolutie 1280&1024, aa off , af 16x , vsync off.. ce vise frumoase 

Crysis nu e jucabil nici cu GTX280 aşa cum vrei tu, şi am o bănuială că nici cu un SLI de GTX280 nu e mare sfârâială. În schimb e un bun etalon al non-performanţei pentru ca disperaţii să scoată mai mulţi firfirei din buzunarele şi-aşa ciuruite de rafala de apariţii din ultimul an 

Albert Einstein
US General Patton
Albert Einstein
US General Patton
Alert vrei sa inaugurezi lista de banati din prima? Daca nu, termina cu inceputurile de flame-uri. Considera asta primul si ultimul avertisment.Alert wrote:doru_bm uita-te la asta:
...un fleac...m-au ciuruit...
ink un review
AMD's Radeon 4870 (@techReport)
teste realizate doar cu setari de calitate
si in afara de Crysis,comportamentul lui 4870 e de exceptie
sunt si rezultate Crossfire 4850/4870,unde la fel,in afara de Crysis,rezultatele sunt foarte bune
punctul slab al review-ului: trebuie o diversitate si mai mare de jocuri...insa per total cred ca arata ce pot 48x0...adica mult pt banii lor (si eu nu-s fan ATI,am dat un 3850 sperand sa iau ceva Nvidia)
review-urile de pe tweaktown nu mi se par relevante,fiindca folosesc doar 3 jocuri,dintre care la 2 ATI performeaza slab( se stie din restul review-urilor)
din nefericire,un review local nu adreseaza problema asta,fiindca sunt jocuri putine si acolo
primul aparut,pe expreview,e cel mai vast,dar nu are crossfire
AMD's Radeon 4870 (@techReport)
teste realizate doar cu setari de calitate
si in afara de Crysis,comportamentul lui 4870 e de exceptie
sunt si rezultate Crossfire 4850/4870,unde la fel,in afara de Crysis,rezultatele sunt foarte bune
punctul slab al review-ului: trebuie o diversitate si mai mare de jocuri...insa per total cred ca arata ce pot 48x0...adica mult pt banii lor (si eu nu-s fan ATI,am dat un 3850 sperand sa iau ceva Nvidia)
review-urile de pe tweaktown nu mi se par relevante,fiindca folosesc doar 3 jocuri,dintre care la 2 ATI performeaza slab( se stie din restul review-urilor)
din nefericire,un review local nu adreseaza problema asta,fiindca sunt jocuri putine si acolo
primul aparut,pe expreview,e cel mai vast,dar nu are crossfire
loc de recclama....
Arata bine noile placi de la AMD iar scalarea in CF este foarte buna 

lol ... vad eu bine ? HD4870 in crossfire bate SLI de GTX280 ?:o
Din pacate cam da
.

Sony PS3-Beyond games
Heigh Ho ! Heigh Ho ! Haideti sa mergem intr-o tara misto !!!
Heigh Ho ! Heigh Ho ! Haideti sa mergem intr-o tara misto !!!
Acum problema e cum scapam noi de 8800gts-uri G80 ca sa ne luam hd4850 ? si asa se dau pe 2 lei de acum dapai cand un hd4850 va ajunge pe la 550 ron noua.
o sa ajungem la preturi din alea de placi low end sa dai un 8800GTS cu 3 mil
foarte naspa.
Impresionante rezultatele si depsre crysis nu aveti la ce sa va asteptati mai mult , jocul acela a fost facut mai mult de nvidia din zvonuri , cica ar fi investit milioane de dolari in el asa ca si asa este incredibil ce scoate ATI pe engine-ul unui joc care a fost construit special ptr. arhitectura Nvidia.
Asa in alte jocuri se vede diferenta si pe alocuri lipsa optimizarilor in unele jocuri arunca ATI-ul pe la mijloc dar oricum e bine , totusi este o placa ieftina comparativ cu ce ofera Nvidia si nu te poti astepta sa iasa in fruntea tabelelor tot timpul , ptr. cine mai are intretinere , mancare de cumparat , benzina , nevasta si mai rau copii , eh un 4850 din asta e suficient.
Mai ramane chestia cu compresia video , de ce nu are si ATI ceva asa promitator ca Nvidia , avivo nu imi place cum scoate calitatea deloc.

Impresionante rezultatele si depsre crysis nu aveti la ce sa va asteptati mai mult , jocul acela a fost facut mai mult de nvidia din zvonuri , cica ar fi investit milioane de dolari in el asa ca si asa este incredibil ce scoate ATI pe engine-ul unui joc care a fost construit special ptr. arhitectura Nvidia.
Asa in alte jocuri se vede diferenta si pe alocuri lipsa optimizarilor in unele jocuri arunca ATI-ul pe la mijloc dar oricum e bine , totusi este o placa ieftina comparativ cu ce ofera Nvidia si nu te poti astepta sa iasa in fruntea tabelelor tot timpul , ptr. cine mai are intretinere , mancare de cumparat , benzina , nevasta si mai rau copii , eh un 4850 din asta e suficient.
Mai ramane chestia cu compresia video , de ce nu are si ATI ceva asa promitator ca Nvidia , avivo nu imi place cum scoate calitatea deloc.
Testul pe care personal il asteptam
. @HardOCP

Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
"Better to die, and to sleep
The never waking sleep, than linger on,
And dare to live, when the soul's life is gone."
[Sophocles (496BC-406-5BC)]
ATI Radeon HD 4870/4850 Performance Preview (@Firingsquad)
loc de recclama....
-
Io cu cat as putea vinde HIS 3850-u' meu (256MB) ?
Ca e mai ieftin 4850-u' decat cat am dat io in decembrie pe a mea...

Gigabyte P35C-DS3R, E4500, 2x1GB Kingston, HIS 3850, WD2500KS+6400AAKS, ASUS A-45GA .
andrei io imi bag picioru , valoarea sentimentala ptr. placa mea video tre sa valoreze ceva asa ca nu o dau cu 10 mil o las asa de la mine cu 9 mil.
.Vrea nu vrea poporul asta e 9 mil. ultimul pret si repede
.

Tari de tot placile 4800, in toamna cred ca imi iau si eu o placa din asta. 

dar 4850 nu apare si pe pci-e 16x 1.0, ca nu am bani sa imi iau si placa de baza noua 

merge si pe PCIe 1.0.. atata timp cat nu vrei crossfire.
"Better to die, and to sleep
ATI cards will get PsyX
http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=293581
http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=293581
loc de recclama....
Da mosule dar ii scade din performanta grafica daca s-ar face fizica pe GPU , si asa abia trag placile astea in unele jocuri cum e crysis sa ii mai dai si de lucru cu fizica e chiar nesimtire , de ce nu pe CPU ? ca si asa cateodata sta degeaba pe unele engine-uri care le saturi si cu un dual core mediocru ce sa mai zic de quad core care nici macar nu este folosit la potentialul maxim.mascotzel wrote:ATI cards will get PsyX
Deocamdata nu vad importanta chestia cu fizica facuta pe GPU , e doar disperarea Nvidia sa faca CPU-ul cat mai dispensabil (aparent ), asa cate putin cate putin uite compresia video pe GPU , uite fizica pe GPU , uite un soft pe GPU , uite windows pe GPU si m... Intel , dar isi fac iluzii ca in viata lor vreodata vor inlocui CPU-ul cand le-o da una in cap intel nici ca se mai ridica de jos , totusi gigantul are peste suta de miliarde de dolari si nvidia e doar un gandac artficial evaluat la 20 si ceva miliarde si curand o sa scada din cauza generatiei mai slabe de placi video si razboiul de preturi.
Psyx = vrajeli ptr. prosti gen suporta DX10
Mai citeşte şi tu câte ceva înainte, că ai răspuns cam pe lângă. Puterea brută de care dispunde un GPU actual face să roşească precum o şcolăriţă orice quadcore de pe piaţă.
Phenom 940@3.6GHz/Mugen 2/2x2GB DDR1066 6-6-6-22/Gigabyte MA790GP-DS4H/WD Raptor 74GB ADFD/CoolerMaster Centurion 590/Sirtec 500W
Intel Dual Core E5200 @ 3.36Ghz, Gigabyte EP35-DS3L, 4Gb A-Data Vitesta EE 800+ @ 896Mhz, Gigabyte HD4870 512Mb DDR5 @ stock, WD 320GB + WD 400Gb, Thermaltake 550W, BenQ E2200HDA 22" FullHD 1920x1080 LCD, wireless key & mouse, Vista Ultimate x86
Nu-i chiar asa dragule , se descopera unele situatii unde un GPU s-ar potrivi mai bine decat un CPU dar nu inseamna ca puterea bruta a unui GPU este potrivita ptr. orice chiar mai rau nu e potrivita ptr. prea multe abia reusesc sa faca softul ala ptr. compresie video si limitarile unui GPU sunt asa de mari ca inca au nevoie de cam 30% din puterea unui quadcore ptr. compresia video ptr. ca nu pot emula unele functii pe GPU.yo! wrote:Mai citeşte şi tu câte ceva înainte, că ai răspuns cam pe lângă. Puterea brută de care dispunde un GPU actual face să roşească precum o şcolăriţă orice quadcore de pe piaţă.
Mai exact situatii care necesita un paralelism foarte mare se potrivesc perfect ptr. GPU in rest CPU-ul face treaba.Mai pe intelesul tau sa zicem un CPU quad core face 4 treaduri foarte repede si foarte eficient in schimb GPU-ul face sa zicem 8800GTS cu 128 shadere - 128 thread-uri si de aici paralelismul foarte mare la GPU care se potriveste ptr. compresia video.
Am citit foarte mult despre ce bate campii Nvidia si ATI cu placile care fac xxxx calcule comparativ cu un CPU dar niciodata nu vor putea sa booteze windows-ul si sa ruleze orice program , GPU-ul s-a tot marit in tranzistori si in putere de calcul datorita nivelului simplu de care avea nevoie ptr. afisarea unor pixeli pe ecran in schimb pe un CPU sa bagi 100 de thread-uri nu face nici o diferenta de performanta in marea majoritate a aplicatiilor si daca vreodata un GPU se va dori CPU atunci nu va mai fi bun ca un GPU.
SI IBM are cpu-uri extraordinare care le baga prin xbox si playstation dar totusi nu prea isi gasesc locul pe PC , oare de ce ? ca au puteri de calcul enorme dar totusi nu pot sa dea piept cu un core 2 duo la fel si nvidia poate poate dar totusi nu poate sa booteze windows-ul si cand e vorba de compresia video nu poate emula toate functiile necesare ptr. a completa calculele.
Fizica va manca din puterea de calcul a unui GPU si cu asta basta ca iti va scade cu 1 frame sau mai multe mie nu imi convine atata timp cat procesoarele stau cam degeaba in unele jocuri gen crysis unde de la un core 2 duo la 3ghz nu mai vezi frame-uri in plus.
Nu mai laudati puterea de calcul a unei placi video cu puterea de calcul a unui CPU ptr. ca fac lucruri diferite si in timp ce GPU-ul face niste lucruri simple si e bun numai de calcule simple (comparativ cu un CPU) , cpu-ul poate calcula orice oricat de complex ar fi sau simplu.
GIGABYTE ATI Radeon HD4850 la 572 RON 

Intel Dual Core E5200 @ 3.36Ghz, Gigabyte EP35-DS3L, 4Gb A-Data Vitesta EE 800+ @ 896Mhz, Gigabyte HD4870 512Mb DDR5 @ stock, WD 320GB + WD 400Gb, Thermaltake 550W, BenQ E2200HDA 22" FullHD 1920x1080 LCD, wireless key & mouse, Vista Ultimate x86
Am gasit ai eu un pret bun:
http://www.ncix.com/products/index.php? ... re=Diamond
pretul ii in dolari canadieni la care se adauga 14% taxe.
http://www.ncix.com/products/index.php? ... re=Diamond
pretul ii in dolari canadieni la care se adauga 14% taxe.
Intel Core 2 Duo E8400,Asus P5E X38,Kingston HyperX 4Gb 1066 Mhz,1x60Gb OCZ SSD,1X320 Gb WD ,1X500 Gb Hitachi,Saphire HD 4890,Cooler Master 690 Advanced
- Calin Banc
Lol, ce strategie tampita mai aplica tipa respectiva.
Cu o placa scoate 4796 pct. si cu doua 10282(cu OC). La final adauga, ca o matematica de baza ne spune ca a obtinut o crestere de 2.14% in SLI. Normal, ca doar a doua oara a facut overclock, pe cand in single card rula la frecvente default.

![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)

De ce a murit melcul? S-a uitat in priză.
Filmuleţu' ăla e menit să ia ochii neavizaţilor, care după aia să se bată cu cărămida-n piept pe forumuri şi să-i dea cu cracii-n sus pe puştii din spatele blocului: am văzut io pă net 
Sper doar ca nVidia să nu aibă ceva de-a face cu filmuleţu', deşi la ce dotări sunt în laboratoru' ăla ...

Sper doar ca nVidia să nu aibă ceva de-a face cu filmuleţu', deşi la ce dotări sunt în laboratoru' ăla ...

Albert Einstein
US General Patton
Albert Einstein
US General Patton
- Calin Banc
Pai are totul de a face, in cladirea/laboratorul nVIDIA s-a facut overclockingul. Doar asta a zis si tipa. ![Thumbs-Up [smilie=Thumbs-Up.gif]](./images/smilies/Thumbs-Up.gif)
![Thumbs-Up [smilie=Thumbs-Up.gif]](./images/smilies/Thumbs-Up.gif)
De ce a murit melcul? S-a uitat in priză.