Totul despre laptop-uri
Moderator: Moderatori
Re: Totul despre laptop-uri
Se poate face ceva sau trebe neaparat sa il trimit in garantie ptr ca nu prea asi vrea ca poate imi formateaza astea hdd-ul si pierd windowsu si restu datelor importante!
În afară de rugăciuni? Who knows, laptopul e la tine. În principiu, dar e de natură electrică sau mecanică problema, ar fi bine să o rezolve serviceul(asta însemnând timp, nervi şi probabilitatea de a pierde conţinutul de pe hdd).
Phenom 940@3.6GHz/Mugen 2/2x2GB DDR1066 6-6-6-22/Gigabyte MA790GP-DS4H/WD Raptor 74GB ADFD/CoolerMaster Centurion 590/Sirtec 500W
In cele din urma m-am hotarat la acest MSI, dar ieri cand am facut rost de bani sa pun comanda, baietii de la www.marketonline.ro au marit pretul cu vreo 400 RON... Cica a crescut cursul valutar. lol... In fine, ideea e ca trebuie sa ma orientez spre alte siteuri, dar nu stiu cat de seriosi sunt. In principiu este vorba despre cel, altshop sau shopix. A comandat vreunul dintre voi de la ei sa imi zica daca sunt baieti seriosi sau nu?
Interesanta configuratia acelui MSI. Sunt curios totusi cat tine bateria la un astfel de laptop!
Bun hai ca miam luat afara DVD-RW sa vad dc nu merge si am observat ca dvdrw e pe un suport care il prinde de laptop sa nu se miste si acolo ar trebui sa fie 3 suruburi marunti dar din cat am vazut lipseau (au picat cumvA afara) si as vreau sa intreb unde se pot gasi suuburi de gen asa marunti ca nu vreau sa trimit in bucuresti la garantie ptr 2 suruburi :|
Stau si ma intreb cum ai ajuns tu la 1145 de postări.
Eu n-am inteles nimic din ce ai vrut sa spui.
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Dacă nu mă înşel, tu nu prea poţi spune că eşti român din tată în fiu, de pe vremea lui Ştefănel şel Mărişel, dar încearcă totuşi să ne faci şi pe noi să înţelegem ce scrii înainte să ajungem la a treia lectură a postului tău. Îţi lipsesc şuruburile care fixează DVD-RW? De ce pisici sunt ar 3, că doar nu fuge nicăieri(al meu e prins cu 1!). Şi cum de au ieşit? Cât de mici pot să fie alea 3, comaprat cu şurubelul cu care îţi fixezi hdd într-un desktop, de exemplu?
Phenom 940@3.6GHz/Mugen 2/2x2GB DDR1066 6-6-6-22/Gigabyte MA790GP-DS4H/WD Raptor 74GB ADFD/CoolerMaster Centurion 590/Sirtec 500W
sapt. viitoare vreau sa-mi iau si eu laptop ca tot romanu si nu stiu ce sa-mi iau
as vrea vreo 2GB de ram un procesor decent la fel si placa grafica si un hard de minim 120-150gb
vreau sa ma incadrez in 2500-2700 lei
eu am vazut niste dell-uri bune cu intel core 2 duo si cred ca acesta o sa ramana
voi ce pareri aveti ? ce-mi recomandati ?
as vrea vreo 2GB de ram un procesor decent la fel si placa grafica si un hard de minim 120-150gb
eu am vazut niste dell-uri bune cu intel core 2 duo si cred ca acesta o sa ramana
Somebody STOP ME !!!
Acum depinde ce vrei sa faci cu ele ? Office, filme , jocuri ?
In orice caz, as merge pe varianta cu Intel. Procesorul e mai eficient.
In orice caz, as merge pe varianta cu Intel. Procesorul e mai eficient.
Mai adaugi 1gb de ram si ar trebui sa se apropie de cerintele tale . Vad ca se plang cam multi de faptu ca se blocheaza cand e pe baterie totusi .
Exista update de bios care rezolva problema la acel laptop.dexter wrote:Mai adaugi 1gb de ram si ar trebui sa se apropie de cerintele tale . Vad ca se plang cam multi de faptu ca se blocheaza cand e pe baterie totusi .
No Pain, No Gain
Diferenta ar fi Intel, ram, la video teoretic x3100 este cu putin in spatele lui x1250...
Eu unul nu as merge pe niciunul...
Ce spui de "Notebook Dell Inspiron 1520 Intel Dual Core T2330 1.60GHz, 1GB, 160GB, negru" (Cod: Dell-1520BK-03) ?
No Pain, No Gain
Nu stiu daca gasesti altceva mai bun pana in 3000 ron... arunca un ochi si tu la "Notebook Dell Inspiron 1520 Intel Dual Core T2330 1.60GHz, 1GB, 160GB, negru" (Cod: Dell-1520BK-03)GhostHUB wrote:sapt. viitoare vreau sa-mi iau si eu laptop ca tot romanu si nu stiu ce sa-mi iau
No Pain, No Gain
hmm chiar mi-a luat ochii laptop-ul acesta si pretul e unul foarte bun,ii mai cumpar 1 Gb de ram sau 2, nu stiu cate sloturi de memorie are..si as dau comanda pentru el impreuna cu un router wirelss, ce ziceti fac o alegere buna?Cort wrote:Asus F5SL-AP039 cu ATI Mobility Radeon HD 3470 dedicata la 1700 RON.
TheL10n wrote:hmm chiar mi-a luat ochii laptop-ul acesta si pretul e unul foarte bun,ii mai cumpar 1 Gb de ram sau 2, nu stiu cate sloturi de memorie are..si as dau comanda pentru el impreuna cu un router wirelss, ce ziceti fac o alegere buna?Cort wrote:Asus F5SL-AP039 cu ATI Mobility Radeon HD 3470 dedicata la 1700 RON.
Atentie cu Asus F5SL-AP039 si Dell 1525 !!! Driverele pentru XP sunt o problema.
No Pain, No Gain
Salutare eu am un laptop Acer AS5920G-602G25Mn
15,4" dispaly CrystalBrite.
Procesor Intel® Core2 Duo T7500 (2.2GHz)
Placa Video: NVIDIA® GeForce™ 8600 GT cu 512MB dedicati
Memoria ram: 2048MB (2x1024MB) DDR2
Hdd 250gb
Tuner digital (aici am luat un pic teapa credeam ca e tuner normal )
Sistem de sunet super pt un laptop
Laptopul merge super fain , am avut ceva probleme la instalarea winxpului , normal seria 5920g nu are suport pt winxp ... dar cu multe reviewuri de pe net si ceva stres am reusit sa instalez tot ce aveam nevoie.
Singurul dezavantaj e ca se incalzeste bine cand joc , dupa 30 min de jucat (jucam assasins creed) nu prea mai poti sa-l tii in brate , dar e normal cu montrulica de 8600gt. Bateria tine ~3 ore daca te uiti la un film sau daca butonezi prin win .
A costat 800e+ garantie3 ani daune accidentale incluse 100e = 900e , deocamdata nu cred ca se mai gaseste monstrulica cu 3 ani garantie la 900e
In 3dmark 2006 scoate 36xx pcte
15,4" dispaly CrystalBrite.
Procesor Intel® Core2 Duo T7500 (2.2GHz)
Placa Video: NVIDIA® GeForce™ 8600 GT cu 512MB dedicati
Memoria ram: 2048MB (2x1024MB) DDR2
Hdd 250gb
Tuner digital (aici am luat un pic teapa credeam ca e tuner normal )
Sistem de sunet super pt un laptop
Laptopul merge super fain , am avut ceva probleme la instalarea winxpului , normal seria 5920g nu are suport pt winxp ... dar cu multe reviewuri de pe net si ceva stres am reusit sa instalez tot ce aveam nevoie.
Singurul dezavantaj e ca se incalzeste bine cand joc , dupa 30 min de jucat (jucam assasins creed) nu prea mai poti sa-l tii in brate , dar e normal cu montrulica de 8600gt. Bateria tine ~3 ore daca te uiti la un film sau daca butonezi prin win .
A costat 800e+ garantie3 ani daune accidentale incluse 100e = 900e , deocamdata nu cred ca se mai gaseste monstrulica cu 3 ani garantie la 900e
In 3dmark 2006 scoate 36xx pcte
Oricat de performant ar fi vista mananca mult prea mult + ca laptopurile vin instalate cu 1001 programele idioate , vista mergea dar winxp zboara , merge mai bine ca desktopul in winxp.dexter wrote:La performantele lor, Vista n-ar fi o problema.
Si ce te tine sa reinstalezi Vista pe curat cu doar ce ai nevoie ?
Asa a venit si al meu. Am stat si am studiat cam ce face fiecare programel si apoi am resintalat vista pe curat , intaland doar ce aveam stict nevoie : drivere + softul power saver. Merge bine si nu vad de ce as incerca sa trec pe xp ? nu se misca greu , nu am probleme...
LE : vista mananca mult numai cand nu ai ce face cu ramu respectiv. cand incarci un joc sau alt program care are nevoie de memorie , descarca tot cacheul facut de super-fetch si elibereaza memorie pt programul care are prioritate. Si nu vad cu ce ar incalzi pe cineva la "corason" sa vada ca are xxx mb de ram liberi ? cat timp ramu ala face ceva util...sa stea si cu 2mb liberi ca stiu ca oricum se va elibera cand vreau sa incarc altceva care are prioritate in momentu respectiv .
Asa a venit si al meu. Am stat si am studiat cam ce face fiecare programel si apoi am resintalat vista pe curat , intaland doar ce aveam stict nevoie : drivere + softul power saver. Merge bine si nu vad de ce as incerca sa trec pe xp ? nu se misca greu , nu am probleme...
LE : vista mananca mult numai cand nu ai ce face cu ramu respectiv. cand incarci un joc sau alt program care are nevoie de memorie , descarca tot cacheul facut de super-fetch si elibereaza memorie pt programul care are prioritate. Si nu vad cu ce ar incalzi pe cineva la "corason" sa vada ca are xxx mb de ram liberi ? cat timp ramu ala face ceva util...sa stea si cu 2mb liberi ca stiu ca oricum se va elibera cand vreau sa incarc altceva care are prioritate in momentu respectiv .
Vista nu se misca cum se misca xpu cu siguranta (si tu ai zis "nu se misca greu"), daca nu reuseam sa pun xpu, puneam si eu vista curat normal , dar nu vad ce are vista si nu are xpu? zorzoane ... 
le: zici tu ca goleste cacheul si altele , operatiunele astea nu mananca timp? tie iti place mai mult sa vezi totul ocupat si sa te gandesti frumos , lasa ca se elibereaza cand intru eu in programel ...

le: zici tu ca goleste cacheul si altele , operatiunele astea nu mananca timp? tie iti place mai mult sa vezi totul ocupat si sa te gandesti frumos , lasa ca se elibereaza cand intru eu in programel ...
Dar dacă intri într-un progrămel pentru care sistemul de operare ţi-a încărcat deja în ram 50% din librăriile necesare? Sau o luăm invers: ai 1,5GB liberi: cât durează până încarcă de pe hdd cantitatea aia de date?
RAM-ul are un singur scop: să fie ocupat cu datele de care sistemul are nevoie sau crede că va avea nevoie în curând. Dacă e ocupat, înseamnă că SO prestează, şi probabil o face bine.
RAM-ul are un singur scop: să fie ocupat cu datele de care sistemul are nevoie sau crede că va avea nevoie în curând. Dacă e ocupat, înseamnă că SO prestează, şi probabil o face bine.
VooDoo3 , stai linistit ca ramu se descarca muuuult mai repede decat daca ar fi scris pe hard. Sa scrii 0 in ram e instant din punctu nostru de vedere...
m-am gandit si cred ca e cea mai buna alegere asta http://www.price.ro/preturi_asus_f3sa-ap035_106979.htm laptopu asta o sa-l iau nou neumblat cu el la 2700 ron eu zic ca e super bine
voi ce parere aveti ? 

Somebody STOP ME !!!
Nu are 2600Pro, ci doar X1350, nu are nici baterie cu 9 celule, ci doar cu 6, dar e nou, are garanţie şi nu e Asus, ci HP: 6820. La aceiaşi bani. A, şi e de 17"(ăsta e un plus sau un minus, după preferinţele tale)
salut, vreau sa cumpar un laptop de pana in 30 de mil si ma gandeam la urmatorul model de la dell : Dell Inspiron 1525 ,T8100,http://www.cel.ro/laptop-notebook/noteb ... 0gb-2gb-l/ ce parere aveti , sau alte sugestii ?
Pentru modele, poze, sfaturi 3d intrati aici http://www.neos3dmodels.uv.ro
De ce sa te incurci cu diavolul and gasesti 1520 la discount la 21 mil la care mai adaugi 1 gb ram ? ( Dell-1520BK-03 ) Mi se pare cea mai tare ofertaNEO115 wrote:salut, vreau sa cumpar un laptop de pana in 30 de mil si ma gandeam la urmatorul model de la dell : Dell Inspiron 1525 ,T8100,http://www.cel.ro/laptop-notebook/noteb ... 0gb-2gb-l/ ce parere aveti , sau alte sugestii ?
No Pain, No Gain
Vreu unul cu un procesor de 2 GHz , 1520 are de 1,6 , in fine linkul acela era doar pt specificatii ca de cumparat o sa il iau de la un magazin local.Vroiam sa stiu dc dell-urile sunt bune , si dc ar trebui sa imi fac probleme pt placa video integrata ?
Pentru modele, poze, sfaturi 3d intrati aici http://www.neos3dmodels.uv.ro
Vreau si eu sa imi cumpar un laptop si nu prea stiu care e treaba cu procesoarele pe laptop.
Am dat peste celeroane intel dual core si amd turion.Am zis sa elimin AMD-ul ca e varza comparat cu noua arhitectura de la intel dar acum am dubii oare mai traiesc intel-uri din alea netburst prin laptopuri ca ma arunc la din ala ieftin.
Sa va arat depsre ce vorbesc
http://www.cel.ro/laptop-notebook/noteb ... 0gb-1gb-l/
asta e unu din ele care ma incanta zice ca e dual core zice ca e centrino are ram suna bine tot
dupa aia ma uit mai jos si vad ca sunt unele mai scumpe cu toate ca au specificatii mai proaste
http://www.cel.ro/laptop-notebook/noteb ... -1024mb-l/
procesor celeron hdd mai mic ...etc. o fi mai bun celeronul ? din cate stiu celeronul e mai naspa
Am dat peste celeroane intel dual core si amd turion.Am zis sa elimin AMD-ul ca e varza comparat cu noua arhitectura de la intel dar acum am dubii oare mai traiesc intel-uri din alea netburst prin laptopuri ca ma arunc la din ala ieftin.
Sa va arat depsre ce vorbesc
http://www.cel.ro/laptop-notebook/noteb ... 0gb-1gb-l/
asta e unu din ele care ma incanta zice ca e dual core zice ca e centrino are ram suna bine tot
dupa aia ma uit mai jos si vad ca sunt unele mai scumpe cu toate ca au specificatii mai proaste
http://www.cel.ro/laptop-notebook/noteb ... -1024mb-l/
procesor celeron hdd mai mic ...etc. o fi mai bun celeronul ? din cate stiu celeronul e mai naspa
Am comandat Fujitsu Siemens Esprimo V5535 v3 T5550 160Gb 1Gb.Am citit depsre procesoarele astea si cica sunt bune nu e nici o teapa.
Inca mi se pare incredibil ca e asa ieftin laptop-ul asta 12 mil. ptr. asa perf. dreacu la pretu asta dai peste laptop-uri cu intel atom care sunt varza in comparatie cu un core duo.
Este ieftin doar la cel.ro in rest este 16-20 mil. asa ca vreti pomana din asta grabiti-va.
Inca mi se pare incredibil ca e asa ieftin laptop-ul asta 12 mil. ptr. asa perf. dreacu la pretu asta dai peste laptop-uri cu intel atom care sunt varza in comparatie cu un core duo.
Este ieftin doar la cel.ro in rest este 16-20 mil. asa ca vreti pomana din asta grabiti-va.
sal
Cred ca ar trebui sa se abordeze si urmatoarea problema racirea pentru laptop-uri.
Din ce in ce mai multe modele ale diverselor compani producatoare de laptop-uri incep sa cedeze din cauza asta.Se incearca ascunderea acestor probleme pentru ca este o piata in plina dezvoltare cu cereri foarte mari.De exemplu sony vaio care a fost nevoit sa retraga de pe piata peste 400.000 buc.Si mai sunt si alte compani dar...se pare ca reusesc sa pastreze foarte bine secretul.Dar sa nu uitam ca sony este o firma care se respecta si mai bine rezolva acum problema decat atunci cand se "impute treaba".Ar fi putut sa stea linistiti ca si ceilalti producatori pentru ca problema asta ar fi permis functionarea a cel putin 90% din ele pana la iesirea din garantie....
Deci ce spuneti ?
Astept parerile voastre despre toate modelele de" cooler laptop" care sunt la noi pe piata cu detalii,pareri,poze,awardsuri etc
Sunt mii de articole si plangeri pe tema asta dar va puteti lamuri cu o simpla cautare pe google "probleme incalzire laptop".
Va incumetati? =D>
Cred ca ar trebui sa se abordeze si urmatoarea problema racirea pentru laptop-uri.
Din ce in ce mai multe modele ale diverselor compani producatoare de laptop-uri incep sa cedeze din cauza asta.Se incearca ascunderea acestor probleme pentru ca este o piata in plina dezvoltare cu cereri foarte mari.De exemplu sony vaio care a fost nevoit sa retraga de pe piata peste 400.000 buc.Si mai sunt si alte compani dar...se pare ca reusesc sa pastreze foarte bine secretul.Dar sa nu uitam ca sony este o firma care se respecta si mai bine rezolva acum problema decat atunci cand se "impute treaba".Ar fi putut sa stea linistiti ca si ceilalti producatori pentru ca problema asta ar fi permis functionarea a cel putin 90% din ele pana la iesirea din garantie....
Deci ce spuneti ?
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
Astept parerile voastre despre toate modelele de" cooler laptop" care sunt la noi pe piata cu detalii,pareri,poze,awardsuri etc
Sunt mii de articole si plangeri pe tema asta dar va puteti lamuri cu o simpla cautare pe google "probleme incalzire laptop".
Va incumetati? =D>
Mno, dar HPul meu nx6310 merge bine mersi de mai bine de 2 ani. E drept, e doar CeleronM la 1.46GHz, dar nu a manifestat nimic, indiferent că a fost vorba de mers 48h în load stând în pat sau funcționat afară în frig. Cam asta e diferența între un laptop de brand, bine construit, și chestii gen Acer, care se vând 3 la 10 lei.
Eu am un Centrino Duo care in full load atinge si 70 grade. Are deja un an si 4 luni. Daca ma tine 3 ani e suficient, dupa oricum e absolete. Daca nu te frige cand pui mana pe el, pe mine nu ma deranjeaza.yo! wrote:Mno, dar HPul meu nx6310 merge bine mersi de mai bine de 2 ani. E drept, e doar CeleronM la 1.46GHz, dar nu a manifestat nimic, indiferent că a fost vorba de mers 48h în load stând în pat sau funcționat afară în frig. Cam asta e diferența între un laptop de brand, bine construit, și chestii gen Acer, care se vând 3 la 10 lei.

Lasa ca vine iarna si devine hand-warmer

Am un Toahiba A210-1AO si e fierbintzel in zona tastelor dupa ceva timp de jucat pe el.
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)

Am un Toahiba A210-1AO si e fierbintzel in zona tastelor dupa ceva timp de jucat pe el.
Cum curatati mizeria ce se aduna sub taste?? 

...a good rhyme does more damage than a '47...© ![Sign-Leet [smilie=Sign-Leet.gif]](./images/smilies/Sign-Leet.gif)
![Sign-Leet [smilie=Sign-Leet.gif]](./images/smilies/Sign-Leet.gif)
pompiliu92 wrote:Dar eu nu ma refeream sa le vindem gratis,am si spus mai sus sa le vindem pe profit
Spray cu aer comprimat sau aspirator care sufla aer.Mitza_003 wrote:Cum curatati mizeria ce se aduna sub taste??

Sau scoţi tastatura şi o scuturi bine
Şi că tot eşti acolo, dai afară şi coolerul procesorului, scoţi dopul de praf de pe radiator şi pui o pastă termo nouă.
Toate astea fară să fie nevoie să fentezi vreun sigiliu. D-asta sunt mândru de HP-ul meu
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Toate astea fară să fie nevoie să fentezi vreun sigiliu. D-asta sunt mândru de HP-ul meu