Recomandare carcasa
Moderator: Moderatori
Recomandare carcasa
Vreau sa schimb actuala carcasa: Akasa Zen - care a fost proiectata si construita cu picioarele.
Problema e ca vreau sa trec pe o carcasa ce are sursa in partea inferioara si deasemenea daca se poate sa fie dintr-un material calitativ si sa aiba un design atractiv.
Racirea este foarte importanta, se poate urmarii si aspectul silentiozitate.
Ce am cautat si gasit eu ar fi urmatoarele doua modele:
Antec Three Hundred
Cooler Master CM 690
Si bugetul este foarte important. Antec am mai avut (SLK3000B) si am fost impresionat de calitate fata de alte carcase pe care le avusem pana atunci.
Materialul la acel Cooler Master mi se pare foarte dubios, in sensul ca pare a fi ce am avut eu pe actuala carcasa Akasa Zen.
Vreau sa stiu daca diferenta de pret dintre carcasele date de mine merită(aproximativ 1 mil).
Pe mine va zic sincer ca Antec Three Hundred ma impresioneaza ca design,calitate,dotari/pret. Pacat de bay-ul hdd ca e cam banal.
Problema e ca vreau sa trec pe o carcasa ce are sursa in partea inferioara si deasemenea daca se poate sa fie dintr-un material calitativ si sa aiba un design atractiv.
Racirea este foarte importanta, se poate urmarii si aspectul silentiozitate.
Ce am cautat si gasit eu ar fi urmatoarele doua modele:
Antec Three Hundred
Cooler Master CM 690
Si bugetul este foarte important. Antec am mai avut (SLK3000B) si am fost impresionat de calitate fata de alte carcase pe care le avusem pana atunci.
Materialul la acel Cooler Master mi se pare foarte dubios, in sensul ca pare a fi ce am avut eu pe actuala carcasa Akasa Zen.
Vreau sa stiu daca diferenta de pret dintre carcasele date de mine merită(aproximativ 1 mil).
Pe mine va zic sincer ca Antec Three Hundred ma impresioneaza ca design,calitate,dotari/pret. Pacat de bay-ul hdd ca e cam banal.
Starcraft2 nick: nrFOUR Code: 538
Re: Recomandare carcasa
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
- artistul_x
din cate se vede in link-ul la garaj, CM 690 nu poate fi adusa. din pacate, nu stiu cine este importatorul CM in .ro sa pot spune ceva clar.
poate o gasesti prin alte parti, si chiar mai ieftin, uite aici la 240 lei.
dintre astea 2, eu sigur as merge pe CM 690, fie ea si cu 70 lei mai scumpa decat 300, carcasa despre care s-a si plans cineva pe aici cum ca ar vibra cam urat si nu e in stare sa acopere mai nimic din sunetele din interior. ea stie un singur lucru : sa faca vant. e drept ca si face, dar parca nu e de ajuns.
e plin netul de review-uri la CM 690, am rasfoit si eu acum ceva vreme cateva si erau impresii bune despre ea.
ca sa iti fac alegerea si mai dificila
, iti spun ca daca as avea 250 lei, eu mi-as cumpara Lian Li PC-7B PLUS II.
poate o gasesti prin alte parti, si chiar mai ieftin, uite aici la 240 lei.
dintre astea 2, eu sigur as merge pe CM 690, fie ea si cu 70 lei mai scumpa decat 300, carcasa despre care s-a si plans cineva pe aici cum ca ar vibra cam urat si nu e in stare sa acopere mai nimic din sunetele din interior. ea stie un singur lucru : sa faca vant. e drept ca si face, dar parca nu e de ajuns.
e plin netul de review-uri la CM 690, am rasfoit si eu acum ceva vreme cateva si erau impresii bune despre ea.
ca sa iti fac alegerea si mai dificila

E2160 @3.5ghz on AC Freezer 7 pro / GB P35-DS3 / GeIL Ultra CL4 800 / HIS 4830 / Samsung HD321KJ / Antec EA380 / Antec NSK4480B
in caz ca nu se gaseste cm 690, eu as alege un cm 532 (pret scazut, mai frumos decat 300, insa un airfolow mai prost - cred).
Pret
Prezentare1
prezentare2
prezentare3
Pret
Prezentare1
prezentare2
prezentare3
Le tour toujours
Ms pentru sfaturi. Din pacate Lian Li PC-7B PLUS II si cm 532 au sursa in partea superioara deci le voi exclude din start.
Stie cineva unde as putea sa vad carcasele live(gen expuse si in vitrina)?
Stie cineva unde as putea sa vad carcasele live(gen expuse si in vitrina)?
-
Cu ce te deranjeaza o carcasa cu sursa sus? Daca ai avut neplaceri cu o carcasa cu sursa sus (akasa Zen), nu inseamna ca toate sunt slabe.
De exemplu Lian Li PC-7B PLUS II e la secole distanta fata de el-cheapo Three Hundred (apropo, era cineva pe forum care se plangea de 300, ventul ala de 14 de deasupra vibra in draci, etc.).
O carcasa cu 2 venturi de 12, unul intake si unul exhaust, cu sursa sus respecta fidel dinamica optima a curgerii aerului in carcasa, mai bine decat o face una cu sursa jos.
De exemplu Lian Li PC-7B PLUS II e la secole distanta fata de el-cheapo Three Hundred (apropo, era cineva pe forum care se plangea de 300, ventul ala de 14 de deasupra vibra in draci, etc.).
O carcasa cu 2 venturi de 12, unul intake si unul exhaust, cu sursa sus respecta fidel dinamica optima a curgerii aerului in carcasa, mai bine decat o face una cu sursa jos.
Problema e ca biroul pe care il am si in care tin unitatea, este acoperit in spate fix in dreptul sursei(cazul carcaselor cu sursa sus), dar cu vreo 15 cm sub pozitia sursei este gol, iar daca voi lua o carcasa cu sursa jos, nu voi mai avea probleme cu incalzirea excesiva a sursei. Si parca m-am plictisit de carcase cu sursa pozitionata sus, vreau sa mai si schimb.
Mai schimbi un covor prin casa si parca e mai frumosnixon wrote:Si parca m-am plictisit de carcase cu sursa pozitionata sus, vreau sa mai si schimb.

La banii astia nu stiu ce carcase mai sunt cu sursa pozitionata jos.
Le tour toujours
Vreau sa iti recomand un Antec 900 http://www.shopit.ro/componente-pc/carc ... undred-eu/
Are un Air Flow extrem de bun si este foarte spatioasa !
Are un Air Flow extrem de bun si este foarte spatioasa !
/ E4400-3,6ghz + Zalman 9700Led / Asus Rampage-Formula-X48 / 8800GTS 320mb,320bits / 4GB Corsair Dominator 800mhz / 2x500GB+3x320GB /Tt 420w / Antec 900 / Logitech G15+G5 / Samsung 22"-2243NW /DVD-RW LG /
Mi-am cumpărat un Antec 300 acum două luni şi nu pot spune decât că sunt foarte mulţumit de ea. E foarte silenţioasă, deşi are trei ventilatoare (am mai montat eu unul), şi eficientă în ceea ce priveşte circularea aerului. Două criterii au fost poziţionarea sursei şi ventilatorul de 140 mm de deasupra. Nu prea am văzut carcase cu astfel de caracteristici în categoria asta de preţ.
Repet, nu am avut probleme cu vibraţiile, cu zgomotul, cu nimic. Poate am fost eu mai norocos.
Repet, nu am avut probleme cu vibraţiile, cu zgomotul, cu nimic. Poate am fost eu mai norocos.
Nu inteeg care este avantajul asezarii in partea de jos a sursei. Este o mare prostie deoarece face wiremanagementul un adevarat chin. Daca vrei o carcasa buna eu recomand Antec NSK 6000 sau P150.
De ceva vreme tot m-am uitat dupa diferite carcase, citit review-uri si ce am mai gasit, si am ajuns la concluzia ca voi merge pe Antec 300.
De ce bani imi raman(120roni) doresc sa-mi iau un cooler de procesor, astept pareri.
Cam pe ce am pus eu ochii:
GeminII
Infinity
Thermalright Ultra-120A sau Thermalright Ultra-120 Extreme ; Merita diferenta?
Procesor: E4400
Placa de baza: Asus P5NE-SLI
Il voi OC pe la 3.2, maxim 3.5 ; Cu coolerul stoc am reusit 3Ghz, sa vad cam ce poate.
De ce bani imi raman(120roni) doresc sa-mi iau un cooler de procesor, astept pareri.
Cam pe ce am pus eu ochii:
GeminII
Infinity
Thermalright Ultra-120A sau Thermalright Ultra-120 Extreme ; Merita diferenta?
Procesor: E4400
Placa de baza: Asus P5NE-SLI
Il voi OC pe la 3.2, maxim 3.5 ; Cu coolerul stoc am reusit 3Ghz, sa vad cam ce poate.
Eu as lua Infinity pentru ce zici tu ca-ti trebuie. Adica nu spun ca TRUE e de colea, dar daca mai pui la socoteala si costul unui ventilator decent pentru el ajungi la un pret cam marisior zic eu.
Momentan am luat Antec 300 si sunt foarte multumit de carcasa. Primele impresii au fost foarte bune comparativ cu ce am avut inainte.
Tot nu inteleg cum poate sa coste carcasa asta Akasa ZEN atat de mult raportat la calitatea oferita.
Akasa ZEN carcasa noname cu pret umflat, mare teapa mi-am luat cand am cumparat-o.
In continuare o sa incerc daca se poate sa strang bani de Tuniq Tower 120.
Tot nu inteleg cum poate sa coste carcasa asta Akasa ZEN atat de mult raportat la calitatea oferita.
Akasa ZEN carcasa noname cu pret umflat, mare teapa mi-am luat cand am cumparat-o.
In continuare o sa incerc daca se poate sa strang bani de Tuniq Tower 120.
am montat un sistem pt un prieten in antec 300. nu am avut probleme cu ventilatoarele sau altceva. singurul lucru care nu imi place e pozitia usb-urilor frontale.
Gigabyte M61P-S3||AMD Athlon X2 6400+ on Scythe Ninja Plus.B||2GB ADATA VEE|| Leadtek GTS 250 ||WD 250GB||LG GH22NS40||Realtek HD Audio||Altec Lansing 121i||Corsair VX450w||THERMALTAKE WING RS101||Taxan Ergovision 975