The Best-Buy list [Componente PC si Periferice]
Moderator: Moderatori
- MikeMeyers
Re: The Best-Buy list [Componente PC si Periferice]
Unde mai pui ca o persoana care are o sursa de 500W si/sau un procesor mai slabut se va orienta spre 4870 sau gtx260 in detrimentul 9800gx2 cum e si normal de altfel...
A-Data loveste din nou!
D9 GMH,180 RON,DDR2,800 Mhz,2 x 1024 MB, aur curat : A-Data Vitesta DDR2-800 X 2 x 1024 MB 4-4-4-12
D9 GMH,180 RON,DDR2,800 Mhz,2 x 1024 MB, aur curat : A-Data Vitesta DDR2-800 X 2 x 1024 MB 4-4-4-12
Alea n-au chipuri Micron, si ma indoiesc ca dupa ieftinirea asta spectaculoasa ar mai avea si alea din linku' lui Kramer.
O idee de best buy CPU cooler LGA775 ? Dar nu unul de tip tower ci model standard (paralel cu placa de baza) care sa incapa intr-o Aplus XClio II.
Live in your world, get pwned in mine!
Thermalright SI-128-SE , iar ce nu recomand, Gemin II, ambele variante, ar mai fi ninja mini, dar trbuie sa te impaci cu vent-ul de 80 care nu e chiar silent. Thermalright all the way 

ZEROTherm Zen FZ120 la ~100 RON.Cu 1 grad in spatele racirii pe aer,TRUE
.

E best-buy intr-adevar Zerothermul, dar nu va incapea niciodata in XClio.
- lucas22010
nici asta nu incape: http://www.pcbay.ro/produse/19-componen ... -120a.html ?
Cineva ar putea crede ca este teapa toata ziua, tinand cont de abundenta TRU si TRUE din ultima vreme (precum si pretul normal la care s-ar gasi).lucas22010 wrote:nici asta nu incape: http://www.pcbay.ro/produse/19-componen ... -120a.html ?
Le tour toujours
KeTeK, de ce nu recomanzi GeminII S sau versiunea normala, mare ?
lucas22010, Thermalright 120mm Ultra-120A nu incape in XClio II.
lucas22010, Thermalright 120mm Ultra-120A nu incape in XClio II.
Ce vrei tu sa zici acolo? Cu TRU si TRUE?Am3oo wrote:Cineva ar putea crede ca este teapa toata ziua, tinand cont de abundenta TRU si TRUE din ultima vreme (precum si pretul normal la care s-ar gasi).lucas22010 wrote:nici asta nu incape: http://www.pcbay.ro/produse/19-componen ... -120a.html ?

TRU = Thermalright Ultra
TRUE = Thermalright Ultra Extreme
TRUE = Thermalright Ultra Extreme
9600GT - 334RON - "Disponibil in aprox. 4 zile"
Le tour toujours
Le-am testat pe ambele la servici impreuna cu un AC Freezer 7, acum o luna pe un E6550, si ambele au fost sub AC, nu mai stiu exact temperaturile dar gemin II(cu un vent de 12) era cu vreo 3-4 grade mai cald iar Gemin S cu vreo 6, iar avand in vedere ca TR SI 128 e peste freezer eu zic ca ies din ecuatie. Ce ma dezamagit cel mai mult a fost Gemin II in modeul fanless, intr-o carcasa bine aerisita statea undeva pe la 55 de grade in idle.
Best buy sau mi se pare mie?
Intel Core 2 Duo E7200 Box @ 367.41 RON
Intel Core 2 Duo E7200 Box @ 367.41 RON
A fost 340 lei acum câteva zile. Este best buy dar nu de acum.
Ma refer la faptul ca restul care sunt pe langa el in gama de pret vad chestii gen E2700 etc, si E6000 la vreo 4 mil si ceva.
Păi da este best-buy doar că nu de acum ci de câteva săptămâni bune. Seria E4xxx pică în această situație. Merită doar cele din seria E2xxx, E7xxx sau E8xxx, după bugetul fiecăruia.
mai best buy mi se pare E5200 decat E7200
E5200 multi x12.5 - fab 45nm - 2mb cache - 2.6mil
E7200 multi x9.5 - fab 45nm - 3mb cache -3.5mil
E5200 FTW![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
E5200 multi x12.5 - fab 45nm - 2mb cache - 2.6mil
E7200 multi x9.5 - fab 45nm - 3mb cache -3.5mil
E5200 FTW
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: NA7GGA77
Pai de ce zici asta? Ca are multiplicatorul mai mare sau de ce?
Da, multiplicatoru' ala e un lucru bun. Difera doar cache-ul intre ele, frecventa prea putin, dar asta poa' sa fie overclockat cu multa usurinta. Am gasit un preview in care prinsese 4Ghz cu fsb 320. Memorii ceva mai tepene sa fie, ca sa prinda un 1000Mhz, si e tun de tun treaba.
Se câştigă şi din FSB ceva performanţă, deci nu e neapărat un lucru bun un multiplicator de 12.5x.
eu ziceam in special de pret/performanta... posibilitate de OC f mare datorita multiplicatorului si pretul foarte mic 

PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: NA7GGA77
Da, E5200 e cel mai avantajos procesor prin prisma raportului pret/performanta. E7200 e prins undeva la mijloc intre
E5200 si E8200, chiar E8400.
Adica ori iti cumperi un E5200 diferenta de 1mb cache dintre el si E7200 fiind prea mica pentru 100 lei in plus sau mai pui 100-120 lei fata de banii de E7200 si iti cumperi un E8200 chiar am vazut si E8400 la 490 lei.
Iar in privinta overclockului E7200 duce cam 4.2-4.3Ghz dar si E5200 sigur duce cam atata daca nu mai mult datorita multiplicatorului mai mare( informatia cu 4ghz e de pe un forum cu placa de baza Msi P35-Neo2 Fr cu 1.38V), deci sigur cu ceva voltaj mai mult ar merge 4.2-4.3Ghz.
Fsb 350*12.5=4.375 Ghz cred ca ar trebui sa fie posibil foarte lejer
Un calcul simplu cu un Fsb atins de multi dintre noi chiar si cu seria E2xx arata o frecventa astronomica :
FSB 400*12.5= 5Ghz
Acuma nu stiu ,astept si eu un review serios de pe vre-un site dar n-a aparut nici unul !![Thumbs-Up [smilie=Thumbs-Up.gif]](./images/smilies/Thumbs-Up.gif)
E5200 si E8200, chiar E8400.

Iar in privinta overclockului E7200 duce cam 4.2-4.3Ghz dar si E5200 sigur duce cam atata daca nu mai mult datorita multiplicatorului mai mare( informatia cu 4ghz e de pe un forum cu placa de baza Msi P35-Neo2 Fr cu 1.38V), deci sigur cu ceva voltaj mai mult ar merge 4.2-4.3Ghz.

Fsb 350*12.5=4.375 Ghz cred ca ar trebui sa fie posibil foarte lejer

Un calcul simplu cu un Fsb atins de multi dintre noi chiar si cu seria E2xx arata o frecventa astronomica :
FSB 400*12.5= 5Ghz
Acuma nu stiu ,astept si eu un review serios de pe vre-un site dar n-a aparut nici unul !
![Thumbs-Up [smilie=Thumbs-Up.gif]](./images/smilies/Thumbs-Up.gif)
[OFF]Cred ca e cel mai tare procesor scos de Intel vreodata.
[/OFF]
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
www.marketonline.ro wrote:Frecventa 2500 GHz
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred.
Soichiro Honda
Cumpara de la PC Garage folosind codul VPFR8SLZ si primesti 1% discount.
Soichiro Honda
Cumpara de la PC Garage folosind codul VPFR8SLZ si primesti 1% discount.
1,5TB la 590,24
Am comandat unul pe la ora 5:30 şi preţul era 583,10 . Văd că e ora 8:40 iar preţul a fost modificat. Programul la emag începe pe la 9:00
Am comandat unul pe la ora 5:30 şi preţul era 583,10 . Văd că e ora 8:40 iar preţul a fost modificat. Programul la emag începe pe la 9:00

Se updateaza automat in functie de cursul valutar. 

Mă tem că acel HDD e pus la plesneală pe site.
Am dorit să aflu o dată de livrare, şi nu am putut afla deşi am dat un mail şi două telefoane. La mail nu sa răspuns, iar la telefon informaţia dorită era la consultantul care a preluat comanda, care era de negăsit.
Later edit: Deşi la ultimul telefon pe care l-am dat mi sa spus clar că persoana care se ocupă revine luni, am primit telefon cum că obiectul nu e în stocul distribuitorului şi că nu se ştie când soseşte.![Wonder [smilie=Wonder.gif]](./images/smilies/Wonder.gif)
Am dorit să aflu o dată de livrare, şi nu am putut afla deşi am dat un mail şi două telefoane. La mail nu sa răspuns, iar la telefon informaţia dorită era la consultantul care a preluat comanda, care era de negăsit.
![Wonder [smilie=Wonder.gif]](./images/smilies/Wonder.gif)
Aşa o fi, dar de regulă se schimbă la ora 00:00 . Surpriza a fost că s-a updatat şi la detaliile comenzi, deşi scrie că :"Aceste preturi sunt valabile 2 zile lucratoare de la data inregistrarii comenzii, in limita stocului disponibil." . 7lei în plus nu e pagubă, dar scade simţitor seriozitatea firmei.madace wrote:Se updateaza automat in functie de cursul valutar.

Later edit: Deşi la ultimul telefon pe care l-am dat mi sa spus clar că persoana care se ocupă revine luni, am primit telefon cum că obiectul nu e în stocul distribuitorului şi că nu se ştie când soseşte.
![Wonder [smilie=Wonder.gif]](./images/smilies/Wonder.gif)
Pe 14 septembrie mi-au anulat comanda, cica nu se poate aduce
Dar au lasat obiectul în oferta, poate aşa să mai viseze câte un client fraier că poate căpata o componentă performantă la un preţ bun.

Dar au lasat obiectul în oferta, poate aşa să mai viseze câte un client fraier că poate căpata o componentă performantă la un preţ bun.
Ma intereseaza sa-mi fac un sistem de 1500 RON si am ales aici cateva componente, procesor, placa de baza si memorii ,sistemul nu e complet, vreau sa ma ajutati va rog frumos:
INTEL CORE2 DUO E7200, LGA775, 2.53GHz, 1066MHz, 3MB LEVEL2, 45NM, DUAL CORE, BOX 379.00 RON
Placa de baza GIGABYTE GA-G31M-S2L, IntelG31, Sk775, 2xDual channel DDR2 800, 1xPCIEXP16x, 1xPCIEXP1x, VGA Intel GMA3100, 6CH, Gigabit LAN, SATAII, ATA, 1333MHz, mATX 169.00 RON
Memorie DDR2 (240) 2GB PC5300 667MHz 100.32 RON
Am facut sistemul pe DC-SHOP!
INTEL CORE2 DUO E7200, LGA775, 2.53GHz, 1066MHz, 3MB LEVEL2, 45NM, DUAL CORE, BOX 379.00 RON
Placa de baza GIGABYTE GA-G31M-S2L, IntelG31, Sk775, 2xDual channel DDR2 800, 1xPCIEXP16x, 1xPCIEXP1x, VGA Intel GMA3100, 6CH, Gigabit LAN, SATAII, ATA, 1333MHz, mATX 169.00 RON
Lol... cel mai bun thread in care sa postezi chestia astaAsgard wrote:Ma intereseaza sa-mi fac un sistem de 1500 RON si am ales aici cateva componente, procesor, placa de baza si memorii ,sistemul nu e complet, vreau sa ma ajutati va rog frumos:
Pai nu ma pricep asa de bine si de aceea va intreb!
se referea ca nu in threadu acesta se vine cu astfel de intrebari fa-ti un topic la discutii hardware sau cauta unu deja existent pentru sfaturi achizitionare harware!
ce parere aveti despre aceasta 4850?
http://www.mariosoft.ro/componente-pc/p ... an-512-mb/
are frecvente mai mici, insa prespun ca oricum sta destul de bine...
“I believe in everything until it's disproved. So I believe in fairies, the myths, dragons. It all exists, even if it's in your mind. Who's to say that dreams and nightmares aren't as real as the here and now?”
frecventa mai mici fata de ?.. are aceleasi frecvente ca si variantele standard 625/1986MHz.Zeus_XP wrote:ce parere aveti despre aceasta 4850?
eu momentan am o parere foarte buna despre acea placa, deoarece pretul este f bun, iar racirea este imbunatatita
D9 GMH in toata splendoarea lui la 180 RON : TeamGroup XtreeM DDR2-1066 2 x 1 GB CL5 .
am dat azi comanda si daca chiar e d9gmh o sa fac si un minireview
Pai daca ai nevoie de 2.3V-2.4V pentru DDR2-1066,adica stock,ce chipuri crezi ca sunt?