Recomandare MB pt OC X2 5200+ (Windsor F2)
Moderator: Moderatori
Recomandare MB pt OC X2 5200+ (Windsor F2)
Am o placa de baza Asus M2N-E SLI (nforce 500) si vreau sa o schimb cu una dintre placile astea: http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/abit/ax78/ , http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/gi ... ma770-ds3/ , sau http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/msi/k9a2-cf-f/ + un cooler http://www.mediadot.ro/produse/296-raci ... emium.html. Ce parerea aveti despre cooler, si cu care placa de baza credeti ca as putea atinge cel mai mare fsb stabil? (Daca aveti alte recomandari de MB pana in 250 lei, si cu potential de OC mai mare, va rog sa o recoamdati) - personal as alege varianta msi, pentru ca am vazut in ceva reviw-uri ca suporta un OC masiv "overclocks like a monster", insa am vazut pe forumuri ca atat varianta gigabyte cat si Abit suporta OC mare. Cam la ce fsb as avea sanse sa ajung, si cam care credeti ca ar fi impactul asupra fps in jocuri? (in crysis benchmark diferenta dintre 200 si 210fsb - maxim atins pe placa actuala - si nici asta nu e stabil, a fost de 3.5 fps - 42fps@210fsb fata de 38.5fps@200fsb la 1280*1024, all high, 0 AA). MS mult pt orice raspunsuri sau sugestii.
Re: Recomandare MB pt OC X2 5200+ (Windsor F2)
Ce placa video ai de s-a vazut diferenta de 3.5FPS pt. o crestere cu 10 unitati a FSB-ului ?
Intreb pt. ca asta ar fi singura explicatie, ca placa video sa fie tinuta pe loc de CPU.
Intreb pt. ca asta ar fi singura explicatie, ca placa video sa fie tinuta pe loc de CPU.
Live in your world, get pwned in mine!
E tinuta, tocmai de aia vreau sa fac OC, si nu am un buget destul de mare sa trec pe intel. Placa video e Ati 4850. Totusi nu e foarte rau... 42 fps
, nu? (la 1680*1050, all high, 0 AA scot 35.1fps). In 3dmark 2006 (default) scot doar 10100 de puncte, tot cu fsb la 210, din care cpu score e 2100.

OC cat iti duce pe placa de baza pe care o ai
nu ai de unde sa castigi destula putere din procesorul ala si nici un OC extraordinar(avand in vedere ca are deja 2.6ghz)
nu ai de unde sa castigi destula putere din procesorul ala si nici un OC extraordinar(avand in vedere ca are deja 2.6ghz)
loc de recclama....
Cosmote: 0765485461
Placa de baza actuala vreau sa o schimb din mai multe motive... Placa de sunet integrata e una dintre cele mai proaste, (in functie de drivere, sau nu merge microfonul, sau suntul baraie cu driverele cu care merge microfonul), nu pot modifica (in sus) voltajul la cpu, nu pot trece de 1.95 V la memorii (am 2GB geil ultra @ 800MHz). Pe placa actuala nu pot duce mai mult de 208fsb stabil. La 210 am crezut ca e stabil, insa da eroare in orthos dupa 7 minute. Cu 215 fsb da eroare in orthos dupa 1 minut.
sa o facem punctat:
- placa ta nu pare sa fie grozava,totusi FSB-ul ala e cam mic asadar poate nu duce rairea,procul sau memoriile
- OC-nd procesorul ala sa zicem la cel mai plauzibil un 3Ghz(extra 400mhz) o sa-ti aduca un spor de performanta,insa tot o sa-ti limiteze placa
- nu stiu in ce rezolutie te joci,cu cat e mai mica,cu cat are o influenta mai mare procesorul
- pt 3Ghz nu-ti trebuie o placa deosebita,ca are multi mare,trebuie doar sa stie nitel voltaj si alti divizori ai memoriei
- pt un sunet decent,indreapta-te spre o solutie dedicata
- luand placa de baza si cooler,dai bani pt un salt minim...daca vrei sa vezi diferenta notabila,tre sa schimbi platforma
- placa ta nu pare sa fie grozava,totusi FSB-ul ala e cam mic asadar poate nu duce rairea,procul sau memoriile
- OC-nd procesorul ala sa zicem la cel mai plauzibil un 3Ghz(extra 400mhz) o sa-ti aduca un spor de performanta,insa tot o sa-ti limiteze placa
- nu stiu in ce rezolutie te joci,cu cat e mai mica,cu cat are o influenta mai mare procesorul
- pt 3Ghz nu-ti trebuie o placa deosebita,ca are multi mare,trebuie doar sa stie nitel voltaj si alti divizori ai memoriei
- luand placa de baza si cooler,dai bani pt un salt minim...daca vrei sa vezi diferenta notabila,tre sa schimbi platforma
loc de recclama....
Am inteles ideea. Cam cu cat as putea sa vand MB+cpu actuale si adugand 250 lei as putea sa imi schimb platforma cu ceva mai performant? O recomandare cam pana in 500-550 lei pt Mb+cpu intel? (Dar nu din seria E 2xxx. Nu imi pasa ca ajunge la 3 Ghz fara probleme cand inca din arhitectura nu e in mod special mai bun decat ce am acum, mai ales tinand cont ca nu ma intereseaza in nici un fel testele sintetice, ci gaming-ul). M-am gandit la E7200, insa la pretul lui nu prea mai ajunge bugetul pt o placa de baza decenta, tinad cont ca totusi procesoarele intel au un potential mare de OC si nu prea as intentiona sa il tin stoc.
Joc pe 1680*1050.
Nu vreau decat sunet decent. Si atat. M-am multumit intotdeauna cu solutiile onboard, si nu prea ma lasa mana sa dau cam 70 doar de lei pe o placa audio, din moment ce nu ascult altceva decat mp3 @ 128Kbps. Sunetul e deajuns sa mearga fara glitch-uri majore. M-am gandit la creative audigy se bulk, dar chiar nu ii vad rostul. Nu am decat un sistem Philips 2.1 la 50W si stau la bloc. Nu dau volumul peste o anumita limita si nici nu folosesc pc-ul in principal pt a asculta muzica.
Joc pe 1680*1050.
Nu vreau decat sunet decent. Si atat. M-am multumit intotdeauna cu solutiile onboard, si nu prea ma lasa mana sa dau cam 70 doar de lei pe o placa audio, din moment ce nu ascult altceva decat mp3 @ 128Kbps. Sunetul e deajuns sa mearga fara glitch-uri majore. M-am gandit la creative audigy se bulk, dar chiar nu ii vad rostul. Nu am decat un sistem Philips 2.1 la 50W si stau la bloc. Nu dau volumul peste o anumita limita si nici nu folosesc pc-ul in principal pt a asculta muzica.
e o rezolutie destul de mare
sper ca ai o placa video decenta pt gaming
pe ale tale,cred ca poti lua in jur de 270-300
si poti lua un 7200+un gigabyte P35 DS3L
sper ca ai o placa video decenta pt gaming
pe ale tale,cred ca poti lua in jur de 270-300
si poti lua un 7200+un gigabyte P35 DS3L
loc de recclama....
Cu 500RON nu ai cum sa iti iei ceva pe intel cu adevarat bun, tot un E2*00 + o placa low poti lua. Sincer nu cred ca merita efortul.
Daca pe placa ta iei un pret bun poti incerca un AX78, altfel nici asta nu prea e o afacere avantajoasa.
Solutia ar fi sa strangi mai multi bani si sa treci intr-o categorie superioara, sau sa astepti CPU-uri mai ieftine
.
Daca pe placa ta iei un pret bun poti incerca un AX78, altfel nici asta nu prea e o afacere avantajoasa.
Solutia ar fi sa strangi mai multi bani si sa treci intr-o categorie superioara, sau sa astepti CPU-uri mai ieftine

Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Placa video e Ati 4850. Investitia adevarata ar fi chiar mica, adica diferenta dintre vanzarea placii mele de baza si pretul unei alte placi de baza (maxim 150 lei) - daca postez un thread in vanzari pt placa de baza, cam cat pot sa cer? eu sper cam 100 lei - e putin nerealist? Cei 115 lei pt cooler consider ca sunt o investitie foarte buna, deoarece intentionez sa pastrez si cooler-ul amd stock, iar acel Zerotherm nirvana cred ca se va simti foarte bine si pe o viitoare platforma...
viewtopic.php?f=17&t=74487&p=828687#p828687
loc de recclama....
Din ce vad in link-urile tale MSI-ul costa 240lei. In acest caz merită diferenta pana la E4300+PB neluand in seama si banii luati pe procesorul tau.
Spun merită, pt. ca placa ta video cere multi MHz de la CPU si orice i-ai face acelui X2 nu-l poti compara cu un Core2Duo. Alegi cum crezi.
Spun merită, pt. ca placa ta video cere multi MHz de la CPU si orice i-ai face acelui X2 nu-l poti compara cu un Core2Duo. Alegi cum crezi.
Am vazut rezultatele unui E4300 OC la 3.6! ghz ( http://www.firingsquad.com/hardware/int ... /page5.asp + paginile urmatoare). Sunt impresionat dar nu vreau sa-mi schimb platforma si sa imi pun un cpu tot mediocru. Am vazut rezultat la crysis bench pe un e 4500 @ 2800 (parca) cu ati radeon 4850 pe high 1280*1024 - 44 fps. Pai aproape atat am obtinut si eu. Nu ms, nu imi schimb complet platforma si sa complic cu vanzarea componentelor actuale pt atat. Cu un OC mic cresc usor in fps. Abandonez ideea schimbarii pe intel. Doar placa de baza vreau sa o schimb. Care o recomandati din cele postate?
Last edited by Saethyan on Thu Aug 07, 2008 2:41 pm, edited 2 times in total.
aia era o sugestie pt un buget stramt
mergi spre e7200+ un P35 daca le vrei noi
ca ultim cuvant,iti antirecomand sa irosesti bani intr-o placa de baza noua pe Am2
mergi spre e7200+ un P35 daca le vrei noi
ca ultim cuvant,iti antirecomand sa irosesti bani intr-o placa de baza noua pe Am2
loc de recclama....
alea au valoare proasta
mai bine mai astepti putin
mai bine mai astepti putin
loc de recclama....
Daca ar fi pur si simplu sa recomandati una dintre placile postate mai sus, pe care ati recomanda-o?
Mai strict dintre cele 3 din primul post as lua MSI-ul desi nici Abit-ul n-ar fi de lepadat (chiar daca la PCG nu mai este in stoc). Insa as mai cauta ceva pareri referitoare si la acest model.
Ok, MS mult de raspuns. Am vazut acel abit. Oare faptul ca e pe chipset nvidia nu ii afecteaza performantele de OC? Am vazut video review-ul pe 3dGameMan, dar nu sunt multe despre cat de mult OC suporta.
Ia AX78-ul, dupa cum am spus si mai sus. Dan mi-a confirmat ca e o placa foarte buna pt banii dati (el a realizat comparativul pe AM2+).
OK, ms mult. Si ca sa se inteleaga aceasta investitie, nu as putea trece pe intel pt ca intentionez o investitie in stagii. Doar MB la inceput, iar cooler-ul dupa ce vand placa actuala. Ca si cooler ce imi recomandati? Nu vreau un cooler deosebit de scump. Mai degraba m-as orienta catre un best-buy. (gen AC freezer 7 pro pt socket-ul lga
) - ce pacat ca nu e si pt AM2... sau... scuzati intrebarea stupida, se poate adapta si pt am2? Thx pt toate raspunsurile.

Nu ai nevoie de niciun adaptor pt. Freezer deoarece exista in 2 versiuni: Freezer 7 Pro pt. platforma LGA775 si Freezer 64 Pro pt. AM2+/AM2/939/754.
Freezerul te scoate din casa la cat zgomot face, ia orice altceva cu fan de 120mm care sa nu depaseasca 1000rpm.
OK, ms. Vreo recomandare mai ieftina sau sa raman la Zerotherm?
Nirvana e arhisuficient pt. orice X2. Prețul nu este foarte mare, mai degrabă aș zice că e unul corect.
- bogdan_419
http://www.mediadot.ro/produse/296-raci ... fz120.html
aceleasi performante cu nirvana doar ca iti da si posibilitatea de a schimba ventul
aceleasi performante cu nirvana doar ca iti da si posibilitatea de a schimba ventul
asus a8n-sli :: athlon64 3000+Venice rev. e6 :: galaxy gf 7300gt 256mb ddr3 /128bit , 560/1600 :: Sirtec 430W passive pfc :: seagate baracuda 7200.10 s-ataII 250gb 16mb buff :: wd p-ata 80gb :: Plextor 755A :: Antec SLK3000B ac-ryan 120mm uv
O ultima intrebare. Intre un zerotherm FZ120 si un TR ultra 120 extreme, ambele cu acelasi fan, care ar fi mai rece in full load? (la fan ma gandesc la un http://www.pcgarage.ro/ventilatoare/scy ... -2000-rpm/ - NU am probleme cu sunetul, nu ma deranjeaza, si vreau sa pastrez acest cooler si pt o viitoare platforma pe intel)
ventilatorul ala e foarte zgomotos
TRUE o sa fie mai bun
acu sincer,parca nu aveai bani destui si bagi 170LEI doar intr-un cooler avion
TRUE o sa fie mai bun
acu sincer,parca nu aveai bani destui si bagi 170LEI doar intr-un cooler avion
loc de recclama....
Cooler-ul nu il iau acum. Il iau cam in octombrie deci mai am timp sa mai adun ceva bani. Vreau sa imi iau un cooler pe care sa nu il mai schimb nici la trecerea pe intel, cam peste un an - un an jumate (sper ca se va potrivi si pe noul lga 1366). Investitia in MB nu e chiar asa mare. Pt placa actuala am gasit cumparator la 120 ron, deci investitia in MB e sub 100 ron, astfel rezolvand si chestiunea cu placa audio. (cea mai ieftina varianta de placa audio pe pci ar fi fost aproape la fel de scumpa, dar tinad cont ca nu am un sitem performant 5.1, si nici nu am un auz foarte fin
nu prea am nevoie de ea). Deci, ar merita investitia in TR sau cu acelasi vent diferenta ar fi prea mica fata de Zerotherm (iar vent-ul initial sa il pun pe carcasa ca si intake). Daca ar fi si la noi in oferta Tuniq core contact freezer, nu as sta pe ganduri si l-as lua, poate pana in octombrie-noiembrie apare si la noi.
LE: LA placa de baza m-am decis sa iau MSI, http://www.bit-tech.net/hardware/2007/1 ... _k9a2_cf/9, iar Abit-ul l-am vazut in test in X-PC 99 si s-a comportat excelent, dar parca msi-ul pe chipset putin mai nou, la o diferenta de doar 15 lei e mai atractiv, tinad cont ca nu doresc sa trec la phenom, iar procesorul actual nu cred ca va fi limitat de nici una dintre aceste placi de baza, ci mai degraba de arhitectura sa. Nu cred ca o sa obtin peste 3 GHz @ 230 fsb (o sa incerc si mai sus), dar cred ca astfel nu o sa mai limiteze chiar atat de tare placa video, mai ales tinad cont de surplusul de performanta la doar 210 fsb fata de 200.
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
LE: LA placa de baza m-am decis sa iau MSI, http://www.bit-tech.net/hardware/2007/1 ... _k9a2_cf/9, iar Abit-ul l-am vazut in test in X-PC 99 si s-a comportat excelent, dar parca msi-ul pe chipset putin mai nou, la o diferenta de doar 15 lei e mai atractiv, tinad cont ca nu doresc sa trec la phenom, iar procesorul actual nu cred ca va fi limitat de nici una dintre aceste placi de baza, ci mai degraba de arhitectura sa. Nu cred ca o sa obtin peste 3 GHz @ 230 fsb (o sa incerc si mai sus), dar cred ca astfel nu o sa mai limiteze chiar atat de tare placa video, mai ales tinad cont de surplusul de performanta la doar 210 fsb fata de 200.
Last edited by Saethyan on Sat Aug 09, 2008 4:22 pm, edited 2 times in total.
chipsetul e mai vechi
loc de recclama....
hmm... problema e ca nu prea inteleg avantajele abit-ului in afara de cooler-ul pe vrm... "AX78 has forsaken solid state capacitors in place of “old school” (yet high quality KZG manufactured) electrolytic capacitors", cat timp msi are, placa audio este mai buna pe msi. Comparand review-urile http://www.bit-tech.net/hardware/2007/1 ... _k9a2_cf/9 , http://www.bit-tech.net/hardware/2008/0 ... ard-duel/2 msi pare castigator pe procesoare X2...
eu n-am luat partea nici uneia
doar ti-am spus ca chipsetul e mai vechi
doar ti-am spus ca chipsetul e mai vechi
loc de recclama....
Inteleg, am realizat asta, scuze pt afirmatia anterioara
. Pana la urma atunci ramane recomandarea Abit? (doar faza cu solid state capacitors si placa audio mai slaba ma faceau sa ma indrept catre MSI, insa in final as alege acea placa care scoate cat mai mult din procesor si fps cat mai mare) +... care cooler? Daca o sa am bani de TR pot sa il aleg fara nici o urma de indoiala? Tinad cont ca vreau sa il pastrez foarte mult timp de acum inainte. MS, scuze de indecizia mea, luni ar trebui sa dau comanda si cand am vazut diferenta de cam 15% intre abit si sapphire la word in conflict m-i s-a taiat avantul de a lua abit-ul
http://www.bit-tech.net/hardware/2008/0 ... rd-duel/11 . Si nu stiu cum se descurca msi-ul pt ca nu gasesc alt review.

uite ce zice alamascotzel wrote:sa o facem punctat:
nu-ti trebuie cine stie ce placa pt OC
iar un Cooler prea bun si prea scump n-o sa schimbe situatia,performanta vine din procesor,procesor care poate maxim 3.2 daca e unu exemplar bun si in conditii bune
TRUE mi se pare o risipa in conditiile tale .... o sa-ti tina mai rece ca altele,da nu mai multa(vizibil) performanta din partea procesorului,ca altele mai ieftine
cat despre diferentele din testul ala,par sa fie legate de soft
Last edited by mascotzel on Sat Aug 09, 2008 8:28 pm, edited 1 time in total.
loc de recclama....
Nu o sa vezi niciodată o diferență de 15% intre placile alea în niciun joc.
Cum a spus si mascotzel, TRUE este un cooler excelent dar nu recomandat in cazul tău. Poți lua si Noctua dacă tot vrei ceva foarte bun însă procesorul tot la fel o să ducă. Atâta tot că o să fie puțin mai rece la aceleași frecvențe.
La ce vrei tu AX78-ul (Abit) reprezintă o opțiune de luat în seamă.
Cum a spus si mascotzel, TRUE este un cooler excelent dar nu recomandat in cazul tău. Poți lua si Noctua dacă tot vrei ceva foarte bun însă procesorul tot la fel o să ducă. Atâta tot că o să fie puțin mai rece la aceleași frecvențe.
La ce vrei tu AX78-ul (Abit) reprezintă o opțiune de luat în seamă.
Nu vreau sa dau bani pe un cooler acum si cand imi schimb platforma sa mai dau bani pe altul. Asa ca ramane acum Abit AX78, iar in octombrie-noiembrie un TRUE+scythe ultra kaze. MS de comentarii si sugestii tuturor.
Cum vrei tu, însă mai mult ca sigur nu se va potrivi TRUE pe LGA1366. Însă dacă tot îl vrei înlocuieste Kaze-ul cu un S-Flex măcar.
Ar fi urat sa nu se potriveasca
. Dar atunci care ar fi rostul sa iau un TR la un asemenea pret daca tot as pune un vent de 25mm si nu unul de 38. Apropo, mi-am dat seama ca TR s-ar putea sa nu incapa in carcasa mea
(are 161 mm inaltime cat timp la mine am masurat cam 159-160mm pana la carcasa). Asa ca probabil raman la FZ 120 de 156 mm , sau poate pentru siguranta la Nirvana, care are "doar" 150mm. Ms pt sugestii, recomandari, si in special pt rabdare. 

ce legatura are?Saethyan wrote: Dar atunci care ar fi rostul sa iau un TR la un asemenea pret daca tot as pune un vent de 25mm si nu unul de 38
loc de recclama....
M-am exprimat gresit
. Ideea e ca personal nu as alege TRUE pentru silentiozitate, ci pentru performante. Iar acel vent ar fi cam singurul pe care l-as pune pe el. Asta e doar optiunea mea.