zapacit cu atatea monitoare....LCD..
Moderator: Moderatori
zapacit cu atatea monitoare....LCD..
need monitor ptr grafica filme Arhicad...buget 1400 max Dell LG Samsung Benq....20-22-24" important ptr mine este ca monitoru sta in fata mea la 1 m deci nu stiu care din 20-22-24 se potriveste cel mai bine....si ce rezolutii ptr ochii mei, nu port ochelari mometan....ar bine daca are si un pic de desingn si boxe incoporate....multumesc ptr sfaturi...si dupa ce cumpar va tin la curent cu all...
L.E. sau asta Samsung 245B...ce parere aveti de samsungu asta!??
L.E. sau asta Samsung 245B...ce parere aveti de samsungu asta!??
- bogdan_419
Re: zapacit cu atatea monitoare....LCD..
pai ... ce pot sa iti spun e sa nu iei monitor cu panel TN , calitate proasta a imaginii ; ceva cu panel VA ar merge ; parerea mea ca bestbuy ar fi :
http://www.emag.ro/monitoare_lcd/horizo ... nala-(inch)--v176,22-i8783/last/f1mn
PS: si niste pareri despre el http://forum.computergames.ro/139-perif ... -22-a.html
http://www.emag.ro/monitoare_lcd/horizo ... nala-(inch)--v176,22-i8783/last/f1mn
PS: si niste pareri despre el http://forum.computergames.ro/139-perif ... -22-a.html
asus a8n-sli :: athlon64 3000+Venice rev. e6 :: galaxy gf 7300gt 256mb ddr3 /128bit , 560/1600 :: Sirtec 430W passive pfc :: seagate baracuda 7200.10 s-ataII 250gb 16mb buff :: wd p-ata 80gb :: Plextor 755A :: Antec SLK3000B ac-ryan 120mm uv
@bogdan_419 cred ca glumesti
zici sa nu ia panel TN si ii arati un care are panel TN.
Dar hai sa zic si eu parerea mea.
Monitoarele cu panel TN se vad chiar foarte bine atat timp cat te uiti la ele dead-center. Adica stai in fata monitorului si nu din pat, sub monitor,etc... Pana la un punct si aici se vede bine doar ca incet apare putin effect de intuneric pe partea superioarea. Pe partea de monitoare TN am doua recomandari:
1) Horizon-ul recomandat de bogdan_419 e chiar bunicel, adica best buy mai ales pentru pretul mic a lui. Review
2)Samsung 223BW -> Reviewi stuffos pe forum
Daca esti mai sensibil la calitatea unica optiune viabila in acei bani e Dell 2007WFP. Review aici. Asta are panel diferit si anume S-PVA.
In alte ordine de idei postul lui Conrad_QS inca e exceptional, daca vrei sa aflii despre monitoarele LCD in general. AIci

Dar hai sa zic si eu parerea mea.
Monitoarele cu panel TN se vad chiar foarte bine atat timp cat te uiti la ele dead-center. Adica stai in fata monitorului si nu din pat, sub monitor,etc... Pana la un punct si aici se vede bine doar ca incet apare putin effect de intuneric pe partea superioarea. Pe partea de monitoare TN am doua recomandari:
1) Horizon-ul recomandat de bogdan_419 e chiar bunicel, adica best buy mai ales pentru pretul mic a lui. Review
2)Samsung 223BW -> Reviewi stuffos pe forum
Daca esti mai sensibil la calitatea unica optiune viabila in acei bani e Dell 2007WFP. Review aici. Asta are panel diferit si anume S-PVA.
In alte ordine de idei postul lui Conrad_QS inca e exceptional, daca vrei sa aflii despre monitoarele LCD in general. AIci
Yeti
Fly by Hilary Duff - "In a moment anything can change Feel the wind on your shoulders For a minute all the world can wait Let go of your yesterday"
Fly by Hilary Duff - "In a moment anything can change Feel the wind on your shoulders For a minute all the world can wait Let go of your yesterday"
mersi mult yeti...dar tot nu stiu ce sa aleg...in principiu am zis trebuie sa stiu optim ptr distanta de max 1.20m sa stiu ce diagonala e ideeala si apoi monitoru....dellu dat de tine nu prea ma incanta samsungu da...si un dell de 24"...mersi ptr sfat....
Diagonala ideala nu prea exista la lucruri de grafica. In principiu cu orice peste 20" de inchi te poti descurca.
E adevarat ca daca ai una cu o diagonala mai mare o sa ai si o rezolutie mai mare (adica mai putin de scroll-it) insa un monitor mare cere si un sistem pe masura.
Dell de 24" care sa fie de calitate e doar 2407WFP insa aceasta are un pret de 2000RON. ( are panel Samsung S-PVA)
Eu personal am Samsungul 223BW si sunt multumit de ele. Tine cont si ca monitoarele de LCD au o adancime de culoare maxim 8 biti pe cand un program de grafica mai ca lumea (adica 3dmax) poate randa pana la 64 bit deci se pierd niste biti pe acolo. In general la lucruri de grafica heavy se folosesc monitoare LCD. Insa nu neaparat...
Eu as zice ca daca doar nu ai foarte ascutit sa iei Samsung 223 BW sau 2232BW. Daca tii la calitate dell-ul arata de mine. Insa depinde si cum vezi tu lumea. Cel mai bun ar fii ca sa mergi la niste magazine mai mari unde sunt exponate LCD-uri si sa le vezi live cum stau. Altfel intervine subiectivismul din noi. Insa in principiu cam asta ar fii ce cam merita de luat. ( Best-buy clar e si 2407WFP insa la cei 2000RON al lui nu toate lumea isi permite).
LE: OK, am inteles. Doar ca omul asteapta sa si recomanzi ceva si din gama care ar fi potrivit pentru omul.
E adevarat ca daca ai una cu o diagonala mai mare o sa ai si o rezolutie mai mare (adica mai putin de scroll-it) insa un monitor mare cere si un sistem pe masura.
Dell de 24" care sa fie de calitate e doar 2407WFP insa aceasta are un pret de 2000RON. ( are panel Samsung S-PVA)
Eu personal am Samsungul 223BW si sunt multumit de ele. Tine cont si ca monitoarele de LCD au o adancime de culoare maxim 8 biti pe cand un program de grafica mai ca lumea (adica 3dmax) poate randa pana la 64 bit deci se pierd niste biti pe acolo. In general la lucruri de grafica heavy se folosesc monitoare LCD. Insa nu neaparat...
Eu as zice ca daca doar nu ai foarte ascutit sa iei Samsung 223 BW sau 2232BW. Daca tii la calitate dell-ul arata de mine. Insa depinde si cum vezi tu lumea. Cel mai bun ar fii ca sa mergi la niste magazine mai mari unde sunt exponate LCD-uri si sa le vezi live cum stau. Altfel intervine subiectivismul din noi. Insa in principiu cam asta ar fii ce cam merita de luat. ( Best-buy clar e si 2407WFP insa la cei 2000RON al lui nu toate lumea isi permite).
LE: OK, am inteles. Doar ca omul asteapta sa si recomanzi ceva si din gama care ar fi potrivit pentru omul.
Last edited by Yeti on Mon Aug 11, 2008 6:02 pm, edited 1 time in total.
Yeti
- bogdan_419
hmmm ,daca erai atent vedeai ca am spus 2 chestii diferite : CE ESTE BEST BUY si CE I-AS RECOMANDA EU ....citeste cu atentie ; pt grafica sau ce vrea el nu as lua ceva cu panel tn; a intrebat omu si ce este best buy acum si i-am raspuns ; repet 2 intrebari cu raspunsuri separate ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
asus a8n-sli :: athlon64 3000+Venice rev. e6 :: galaxy gf 7300gt 256mb ddr3 /128bit , 560/1600 :: Sirtec 430W passive pfc :: seagate baracuda 7200.10 s-ataII 250gb 16mb buff :: wd p-ata 80gb :: Plextor 755A :: Antec SLK3000B ac-ryan 120mm uv
citiind postu cu samsung de mai sus 223 cineva si-a luat LG asta L227WT-PF 22" care e multumit momentan, dar dupa cateva discutii pe forum despre samsung au inceput sa descopere panelurile defecte facute in slovacia romania....what? ce naspa...imi pare rau ptr ei....acum mie imi face cu ochiu L227WT-PF 22"...dar daca e aceasi poveste cu samsung...? poate cineva sa faca un review si ptr el pls...va rog cei care lucrati in domeniu...
hei nimeni nu mai zice nimic?jonyyybe wrote:citiind postu cu samsung de mai sus 223 cineva si-a luat LG asta L227WT-PF 22" care e multumit momentan, dar dupa cateva discutii pe forum despre samsung au inceput sa descopere panelurile defecte facute in slovacia romania....what? ce naspa...imi pare rau ptr ei....acum mie imi face cu ochiu L227WT-PF 22"...dar daca e aceasi poveste cu samsung...? poate cineva sa faca un review si ptr el pls...va rog cei care lucrati in domeniu...
Eu am luat la inceputul acestui an un Samsung 223BW de pe PcGarage si n-are nimic. Nu am alt monitor LCD asa ca nu stiu ce sa zic despre acel LG. Inca n-am pus mana pe nici una dintre ele. Recomand Samsungul.
Yeti
E asa de greu sa faci o alegere in privinta unui LCD in ziua de azi.. Sunt zeci de modele, cateva marci, greu sa faci o diferenta notabila intre ele. Si eu as vrea sa trec de pe CRT pe LCD, dar zau daca stiu ce sa aleg, pana in 1000 ron.
Barton 2500 on Asus a7n8x-e-deluxe , 3 x 512 ddr 400 running win xp pro sp3 - multimedia sistem
Sempron 2600+ with 2 x 512 ddr 400 running Cent OS 5 - gateway purposes.
jonyyybe wrote:citiind postu cu samsung de mai sus 223 cineva si-a luat LG asta L227WT-PF 22" care e multumit momentan, dar dupa cateva discutii pe forum despre samsung au inceput sa descopere panelurile defecte facute in slovacia romania....what? ce naspa...imi pare rau ptr ei....acum mie imi face cu ochiu L227WT-PF 22"...dar daca e aceasi poveste cu samsung...? poate cineva sa faca un review si ptr el pls...va rog cei care lucrati in domeniu...
Din cate stiu, LG nu foloseste mai multe tipuri de panel la acelasi model de monitor. Eu mi-am luat un L226WTY-BF si dupa ce m-am jucat si pe un Sansung 226BW (S) al unui prieten, al meu pare o idee mai bun la imagine.
Anyhow ideea de baza ar fi sa cumperi de undeva unde poti sa le si testezi putin inainte de cumparare.
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
De curand am testat un Samsung 2253BW, din seria noua de la Samsung, intitulata Aqua. L-am pus in dual display cu Horizon 2206SW si pot spune ca Horizon e mai bun, cand vine vorba de culori si calitate a imaginii. Samsungul e limitat la 7800K (temperatura culorilor), pe cand Horizon stie 9300K.
Si sa nu uitam ca Samsungul este 920 ron, iar Horizonul este 650 ron.
Recomandarea mea este sa iei Horizon 2206SW.
Daca te intereseaza, iti dau link cu review-urile video facute (Horizon 2206SW si Samsung 2253BW).

Recomandarea mea este sa iei Horizon 2206SW.
Daca te intereseaza, iti dau link cu review-urile video facute (Horizon 2206SW si Samsung 2253BW).
In Constanta am Horizonul doar la un magazin, cu 690. N-ar fi o pb acum, 40 de lei in plus.
Insa m-ar tenta asta http://www.xbitlabs.com/articles/monito ... html#sect0 , care , din pacate, nu-l poti lua ca end user, doar daca ai pile si relatii la vreo firma colaboratoare cu distribuitorii. Si-a luat un prieten, prin interventii, cu 1350 ron, si e foarte multumit. Singurele defecte sunt luminozitatea si consumul de energie electrica. In rest, e superb. O sa incerc sa vad ce posibilitati am sa-l iau pe asta, si daca nu, cred ca iau un Horizon din ala.
Insa m-ar tenta asta http://www.xbitlabs.com/articles/monito ... html#sect0 , care , din pacate, nu-l poti lua ca end user, doar daca ai pile si relatii la vreo firma colaboratoare cu distribuitorii. Si-a luat un prieten, prin interventii, cu 1350 ron, si e foarte multumit. Singurele defecte sunt luminozitatea si consumul de energie electrica. In rest, e superb. O sa incerc sa vad ce posibilitati am sa-l iau pe asta, si daca nu, cred ca iau un Horizon din ala.
Barton 2500 on Asus a7n8x-e-deluxe , 3 x 512 ddr 400 running win xp pro sp3 - multimedia sistem