Recomandare placa video nVIDIA
Moderator: Moderatori
Recomandare placa video nVIDIA
Deoarece nu prea mai sint in tema legat de raportul optim pret/performanta al placilor video in cauza, care ar fi cea mai inspirata alegere dintre urmatoarele:
- 9600GT 512M/1G
- 9800GT 512M/1G
- 9800GTX
- 9600GT 512M/1G
- 9800GT 512M/1G
- 9800GTX
Re: Recomandare placa video nVIDIA
Cea mai inspirata alegere din alea ar fi un ATI HD4850. 
Strict din ce ai insirat tu un 9800GTX+ pe la 670 lei ar fi cea mai performanta dintre ele, dar pina la rezolutii de 22" un 9800GT cu 512MB VRAM e OK.

Strict din ce ai insirat tu un 9800GTX+ pe la 670 lei ar fi cea mai performanta dintre ele, dar pina la rezolutii de 22" un 9800GT cu 512MB VRAM e OK.
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
nVIDIA
.
Ma interesa eficienta maxima bani/performanta. Monitorul e de 19 iar sursa Antec TP 2 de 480W care banuiesc ca-i suficienta.

Ma interesa eficienta maxima bani/performanta. Monitorul e de 19 iar sursa Antec TP 2 de 480W care banuiesc ca-i suficienta.
HD4850 ar fi ce vrei tu.

...9800GT
"Better to die, and to sleep
The never waking sleep, than linger on,
And dare to live, when the soul's life is gone."
[Sophocles (496BC-406-5BC)]
The never waking sleep, than linger on,
And dare to live, when the soul's life is gone."
[Sophocles (496BC-406-5BC)]
9800GT e un 8800GT cu 9 in fata, in loc de 8.
Cea mai buna solutie ar fi un HD4850.

e de ajuns si un 8800/9800
loc de recclama....
Cosmote: 0765485461
Daca vrei solutia cea mai performanta atunci HD4850. Daca vrei neaparat sa scrie nvidia pe placa atunci 9800GT.
Sunt si eu curios totusi de ce vrei neaparat nVidia?
Sunt si eu curios totusi de ce vrei neaparat nVidia?
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
Puterea obisnuintei!KodiaK wrote:Sunt si eu curios totusi de ce vrei neaparat nVidia?

De versiunile celor de la ASUS, 9800GT Top si Ultimate ce stiti? Sint zgomotoase? Face fata racirea?
Eu zic sa lasi obisnuinta deoparte si sa-ti iei cea mai buna placa in banii aia
Adica HD4850 

Tot pentru HD4850 sunt si yo. In situatia ta am fost si yo pana acum o sapt si ceva. Pana sapt trecuta am avut vreo 7 sau 8 placi nvidia, dar de cand a aparut HD4850-le si am vazut ce-i poate capul si la cat este de laudata, plus pretul pe care il are, n-am stat deloc pe ganduri si n-am avut liniste pana ce nu am luat-o, asa ca de o sapt am in comp prima placa ATI si una foarte buna, pur si simplu m-am indragostit de ea......
ATI 4850 e clar cea mai buna solutie pentru tine, daca tu vrei sa iei o placa video mai slaba la acelasi pret doar ca scrie nvidia pe ea faci ce vrei, dar dupa cum vezi toti spun ca 4850 e cea mai buna solutie.
Multam pentru raspunsuri. Pina la urma am prins un 9800GT la pret avantajos.
400-450max ar fi un pret avantajos pt placa aia. Daca ai dat mai mult deja nu mai merita.
Erm...9800GT nu e G92b? cel pe 55mm?madace wrote:9800GT e un 8800GT cu 9 in fata, in loc de 8.Cea mai buna solutie ar fi un HD4850.

Diferentele intre GeForce 9800GT si GeForce 8800GT sunt date de procesul de fabricatie pe 55nm fata de 65nm si introducerea suportului pentru CUDA, respectiv PhysX.
cine a zis asta ? sa radem de el in grup aici.dion wrote:Diferentele intre GeForce 9800GT si GeForce 8800GT sunt date de procesul de fabricatie pe 55nm fata de 65nm si introducerea suportului pentru CUDA, respectiv PhysX.
Cuda si physx e suportat si de 8800gt si de 9800gt in aceasi masura.
Diferenta intre ele e ca 9800 ar trebui sa fie 55nm si 8800GT este 65nm dar inca nu s-au vazut 9800gt-uri pe 55nm pana acum pe la noi , cica ar fi unul de la sparkle dar nu il vad prin oferte si DACA nimeresti un 9800GT de 55nm cica ai avea un feature de redus consumul hybird power bla bla bla nu mai stiu.
Cam asta e diferenta si important ptr. unii e ca poate ia overclock mai mult versiunea pe 55nm in rest aia cu consumu redus nu ma intereseaza , sa nu scada perf. dreaq

Din punct de vedere al performantelor, 9800GT = 8800GT. Singurul avantaj e consumul mai mic, datorita procesului de fabricatie mai bun, pe 55nm. Cat despre PhysX, sa fim seriosi, la cate jocuri sunt cu suport PhysX... Plus ca dupa ce se activeaza PhysX scade foarte mult frame-rate-ul.
Sa nu uitam si de problemele pe care nVidia le are cu chpseturile G92, care in ultimul timp pica intr-un ritm ingrijorator. Well done, nVidia!![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Sa nu uitam si de problemele pe care nVidia le are cu chpseturile G92, care in ultimul timp pica intr-un ritm ingrijorator. Well done, nVidia!
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Asa zic gurile rele dar cati au patit sa li se strice placile video din senin asa pe parcurs ? sincer n-am auzit de nimeni decat maniaci de overclock (sunt si eu pe aici
) care le overclockeaza pana crapa sau nu au racirea buna ori e memoria ori e defecta din fabrica ....etc.
Sa vedem cati romanasi de-ai nostri vin pe forum ca li s-a stricat placa video asa din senin si atunci sa credem.

Sa vedem cati romanasi de-ai nostri vin pe forum ca li s-a stricat placa video asa din senin si atunci sa credem.
pana la urma daca cineva vrea o placa video pana in 400 lei max ...asa e in cazul meu...ce sa cumpere? 9600 GT ?? http://www.altshop.ro/placa-video-leadt ... -2088.html modelul asta la ce temperaturi ajunge in load? Sa mai am rabdare ,ca sa mai scada pretul la 4850? sau sa iau un 9600 GT ? aveti idee se mai anunta ieftiniri? 

Eventual daca mai poti sa astepti pana la Craciun sau chiar dupa si zic asta fiindca in ultima perioada nu a mai scazut deloc pretul, ba dincontra a urcat, nu cu asa mult dar este mai mare si pare-se ca tendinta este de crestere la HD4850. Oricum la banii astia, la care se gaseste acum, este super afacere...
Ai nostri! (gasesti pe google)newbie wrote:cine a zis asta ? sa radem de el in grup aici.
8800GT nu suporta "nativ" physx.cine a zis asta ? sa radem de el in grup aici.
Cuda si physx e suportat si de 8800gt si de 9800gt in aceasi masura.
Diferenta intre ele e ca 9800 ar trebui sa fie 55nm si 8800GT este 65nm dar inca nu s-au vazut 9800gt-uri pe 55nm pana acum pe la noi , cica ar fi unul de la sparkle dar nu il vad prin oferte si DACA nimeresti un 9800GT de 55nm cica ai avea un feature de redus consumul hybird power bla bla bla nu mai stiu.
Cam asta e diferenta si important ptr. unii e ca poate ia overclock mai mult versiunea pe 55nm in rest aia cu consumu redus nu ma intereseaza , sa nu scada perf. dreaqca se intoarce lumea la 8800GT-uri.
si sa fim seriosi ,de unde stii tu ca 9800GT-urile DE LA NOI sunt pe 65mm? le-ai verificat tu pe toate?
Din ce am citit Hybrid Power (permite reducerea consumului de putere) e o functie care trebuie stiuta de placa de baza....primele sint chipset-urile nforce.
Pe net scrie ca seria 9 e pe 55nm. Nu cred ca dau cu banu' cind le produc...
Pe net scrie ca seria 9 e pe 55nm. Nu cred ca dau cu banu' cind le produc...
Sa mori tu alex ca 8800GT nu suporta "nativ" physxAlex_230 wrote:8800GT nu suporta "nativ" physx.
si sa fim seriosi ,de unde stii tu ca 9800GT-urile DE LA NOI sunt pe 65mm? le-ai verificat tu pe toate?

De unde stiu ca sunt pe 65 nm ? ptr. ca am citit cateva review-uri de pe net in care review-erii spuneau ca este acelasi GPU de pe 8800GT pe 65nm si ca inca nu si-a facut aparitia adevaratul 9800GT pe 55nm pe care il vroiau sa-l vada cat duce in overclock.
Nu am vazut inca un review care sa fi testat un 9800GT pe 55nm , o fi dar eu nu l-am gasit asa ca succes sa gasiti voi un 9800GT la 55nm ca review-erii nu au pus mana pe nici una si inca ceva
http://www.fudzilla.com/index.php?optio ... &Itemid=34
cica daca n-ai placa de baza cu chipset Nvidia chestia aia cu hybrid power este dezactivata

Ptr. cine intreba ce sa ia la 4 mil recomand un 9800GT dar sare un pic din cauza cursului euro/dolar la 420 roni.Daca ai mai multi bani evident HD4850 de departe cea mai buna alegere.
Asus se pare ca e 55nm.The good way to determine if the card is 55 or 65nm is the Hybrid power support, as we are not aware of the clocking of these cards.
- Attachments
-
- BOX.jpg (14.99 KiB) Viewed 1568 times
M-am luat si eu de pe o poza odata depe shopit si i-am intrebat si pe baieti daca e versiunea cu cooler zalman si mi-au zis ca da ca este exact ca pe site si cand mi-a ajuns acasa era exact pe dos.Nu te lua dupa poza de pe site-ul online vezi ca scriu acolo ca ce e in poza nu e neaparat adevarat sau nu isi asuma responsabilitatea in caz ca nu primesti exact ce e in poza
.
Asta nu inseamna ca nu or sa apara si la noi 9800GT-uri pe 55nm , cu siguranta pana la urma ajung si la noi dar nu am auzit de vreuna si sa nu va luati teapa in caz ca va doriti una din asta.

Asta nu inseamna ca nu or sa apara si la noi 9800GT-uri pe 55nm , cu siguranta pana la urma ajung si la noi dar nu am auzit de vreuna si sa nu va luati teapa in caz ca va doriti una din asta.
-
Faza e alta daca in denumire scrie Leadtek WinFast PX9600 GT TDH 512 Zalman http://www.shopit.ro/componente-pc/plac ... 12-zalman/ in poza poate fi si un rahat ca ei trebuie sa iti trimita o placa video de la leagtek cu racire zalman ca asa scrie in denumire ca aia ai comandat ca si pe factura scrie numele nu e poza produsului.Ai gresit ca ai acceptat ce nu ai comandat. ![Off-Topic2 [smilie=Off-Topic2.gif]](./images/smilies/Off-Topic2.gif)
![Off-Topic2 [smilie=Off-Topic2.gif]](./images/smilies/Off-Topic2.gif)
Se pare ca nenumaratele scandaluri i-au facut sa specifice ceva acolo
asta se intampla acum 1 an si ceva.
Stai ca tre sa isi ia teapa si cu 55nm-ul cativa pana cand o sa scrie acolo ca e cu hybrid power si la 55nm ce crezi ca s-au invatat minte asa usor.

Stai ca tre sa isi ia teapa si cu 55nm-ul cativa pana cand o sa scrie acolo ca e cu hybrid power si la 55nm ce crezi ca s-au invatat minte asa usor.
Pe site-ul Asus apar doar doua variante 9800GT 512M/1G ambele cu Hybrid Power.
Apar si la noi: http://www.pcgarage.ro/placi-video/asus ... 3-256-bit/
Apar si la noi: http://www.pcgarage.ro/placi-video/asus ... 3-256-bit/
hybrid power e apa de ploaia deocamdata
merge numa pe placile de baza AM2+ cu 8xxx cu grafica integrata
ia ce se gaseste,ca asa se invarte lumea pe aici dupa coada si tu nu joci nica
merge numa pe placile de baza AM2+ cu 8xxx cu grafica integrata
ia ce se gaseste,ca asa se invarte lumea pe aici dupa coada si tu nu joci nica
loc de recclama....
Am citit si eu...mascotzel wrote:hybrid power e apa de ploaia deocamdata
Asta am si facutmascotzel wrote:ia ce se gaseste,ca asa se invarte lumea pe aici dupa coada si tu nu joci nica

Doamne ajuta sa fie adevarat 55nm si daca puneti vreaunu mana pe vreo placa din asta asteptam un review cu overclock-ul maxim.Din auzite de pe forumuri straine cica nu poate mai mult decat 65 nm-ul dar nu se stie.Care v-ati luat de curand un 9800GT luati GPU-Z de pe techpowerup.com si verificati de GPU aveti daca e pe 55nm si daca e un review si un overclock ar fi binevenit ca multe lumea vrea sa stie care e treaba ca placile astea.
Si-a luat cineva un Gainward 9800GT si pe un X2 4200+ si 2 GB jericho, grid in 1280 high si crysis in 1024 high merg foarte bine!Ma gandesc sa imi iau si eu ASTA ca tot se anunta o toamna plina de jocuri!Ce ziceti? 

Last edited by novi on Sun Aug 31, 2008 1:08 pm, edited 2 times in total.
- Cosmin_NFS
mare lucru.Mie pe 8800GT,practic aceeasi placa,imi merge GRID la 1680x1050 cu altialising si detalii blana la 40-45 cadre,iar Crysis imi merge la 1024x768 pe verry high sau 1280x1024 pe high.Astea in vista 64.BTW,placa are nevoie de procesor la minim 3ghz ca sa-si arate puterea,nu X2 4200 stock.novi wrote:Si-a luat cineva un Gainward 9800GT si pe un X2 4200+ si 2 GB si jericho, grid in 1280 high si crysis in 1024 merg foarte bine pe high!
n-as lua twintech decat daca mi-ar da-o cineva gratis.In locul tau as lua http://www.shopit.ro/componente-pc/plac ... -gt-512mb/ sau http://www.shopit.ro/componente-pc/plac ... e-9800-gt/novi wrote:Ma gandesc sa imi iau si eu ASTA ca tot se anunta o toamna plina de jocuri!Ce ziceti?
Newbie, cind voi intra in posesia placii voi vedea de care e. Dar fiind Asus ar trebui sa fie pe 55nm.
opinia mea e ca daca erau GPU-uri pe 55,n-ajungeau numai la ASUS
cel mai mare partener Nvidia nu e ASUS
ne zici tu
ne zici tu
loc de recclama....
A, nici vorba. Eu ma refeream doar la specificatiile ASUS, din care ar rezulta ca placa e pe 55nm.mascotzel wrote:opinia mea e ca daca erau GPU-uri pe 55,n-ajungeau numai la ASUS
Sfatul meu este asa , daca iti iei un 9800GT sa fie 55nm daca poti verifica asta inainte si daca nu gasesti pe 55nm atunci cea mai buna alegere in cazul ca vrei Nvidia este un 8800GT de la gigabyte versiunea cu zalman pe ea.
Gigabyte-ul asta e un monstru cand e vorba de ovreclock , are un programel de la ei care te lasa sa ridici voltajul lucru usor de obtinut si de la alte 8800GT dar cu bios modat si cam naspa daca nu ti-o ia din prima tre sa trimit placa la granatie ...etc. asa gigabyte-ul vine si pregatit cu zalman si te lasa sa modifici si voltajele.
Overclock-ul este imens de ajungi la 780 la gpu si la frecvente din astea nu esti departe de un HD4850 stock in unele jocuri.
Mai este o alternativa sa iti iei un 8800GTS 512mb daca il gasesti pe la un 500-550 roni ca parca era la un moment si mai ramane cea mai buna alegere adica HD4850 dar tu nu vrei ATI.
Gigabyte-ul asta e un monstru cand e vorba de ovreclock , are un programel de la ei care te lasa sa ridici voltajul lucru usor de obtinut si de la alte 8800GT dar cu bios modat si cam naspa daca nu ti-o ia din prima tre sa trimit placa la granatie ...etc. asa gigabyte-ul vine si pregatit cu zalman si te lasa sa modifici si voltajele.
Overclock-ul este imens de ajungi la 780 la gpu si la frecvente din astea nu esti departe de un HD4850 stock in unele jocuri.
Mai este o alternativa sa iti iei un 8800GTS 512mb daca il gasesti pe la un 500-550 roni ca parca era la un moment si mai ramane cea mai buna alegere adica HD4850 dar tu nu vrei ATI.