Construire sistem

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Post Reply
NightWalker

Construire sistem

Post by NightWalker »

Salut,

N-am mai dat de mult pe aici si intre timp am cam pierdut legatura cu ce s-a mai intamplat in domeniu 8-[ .
Ideea e ca a cam venit vremea sa imi schimb vechiul sistem (socket A), cu ceva mai actual. Stiu ca probabil mai sunt ceva topic-uri in aceeasi idee, insa nu mai am timp sa stau sa mai analizez... si de aceea apelez la ajutorul vostru.

In concluzie: mi-ar trebui un sistem construit de la 0 (inclusiv carcasa), daca se poate si cu trimiteri la diferiti furnizori unde sunt preturi mai bune.
Intrucat habar nu am, intreb - as vrea sa pastrez vechile HDD-uri pe IDE (doar pentru stocare)... dar nu stiu daca noile placi de baza mai suporta ATA. Daca nu mai exista suport ATA, nu-i bai... :)

Vreau:
- tot sistemul (mai putin HDD-urile, daca e posibil)
- monitor

... cu urmatoarele mentiuni:
- nu vreau scula de placa video, nu ma joc decat foarte-foarte rar sau deloc (max o data/an)
- vreau un monitor excelent mai mare de 19" (in genul a ceea ce a fost odata - Samsung 970P)
- sistemul sa fie comparabil cu ce a reprezentat odata Barton 2500+ / NF7-S v2

Stiu ca ma raportez la o antichitate, insa combinatia asta nu mi-a dat niciodata un BSOD, nu am avut nici un fel de conflicte etc. - pe scurt, a fost fiabil ca naiba si destul de puternic pentru uzul meu [smilie=maniac.gif] .

Plafonul pentru cele de mai sus e 2000 lei, cu inclinatie catre AMD (daca se mai merita :-k )

Multam' anticipat !

PS: Daca topicul e in plus sau se poate comasa altora de acelasi gen, imi cer scuze.
Image
Dreaming in digital, living in realtime, thinking in binary, talking in IP.
razboinicul_91

Re: Construire sistem

Post by razboinicul_91 »

Buna!Eu am incercat cat de cat sa iti fac un sistem acceptabil dupa parerea mea.Vroiam sa ti-l fac si pe AMD dai acolo nu ma prea pricep.Oricum nu ai zis la ce foloseseti calculatorul..Pt jocuri nu il folosesti ai spus ca te joci "o data cel mult 2 ori p an"deci ti-am pus o placa video mai ieftina .acum nu stiu daca am luat-o pe cea mai bnua in banii acestia de 200RON oricum poti lua si un ATI HD3650 astept sa vina expertii sa confirme.Ti-am pus un intel core2duo e5200 pentru mine cred ca este best buy pt un buget redus si e7200 e foarte bun dar depaseam bugetul.
Monitorul e foarte laudat de majoritatea care l-au cumparat si e foarte bun pentru pretul lui.Asta e parerea mea!Tu decizi banii sunt ai tai!Succeshttp://www.shopit.ro/plm/665c11/
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Se pare ca nu ai citit cu atentie cerintele :P
vreau un monitor excelent mai mare de 19" (in genul a ceea ce a fost odata - Samsung 970P)
970P nu mai exista, insa ai 971P ca referinta. Vezi cat costa ala, si ce stie, si dupa aia vino cu Horizon-uri [smilie=Nice-try.gif]

Nightwalker, eu zic sa mai cresti bugetul cu 10mil daca vrei monitor de calibrul lui 970P. Nu de alta dar numai monitorul te costa 12mil (daca e 971P) sau chiar mai mult.
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
NightWalker

Post by NightWalker »

Scuze, m-am exprimat gresit mai sus: 2000 lei fara monitor... Aici o sa ma documentez si eu, e punct sensibil :).

*edit: 971P e prea mic, vreau mai mare de 19"... are un big-brother ?
Image
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Eee...pai asa mai merge :d
Uite cam la ce m-am gandit eu: Wishlist PcGarage
Pe scurt vezi mai jos. Pe lung vezi in link :D
Palit ATI Radeon HD3870 512MB DDR3 256-bit __________379,99 RON
Corsair 2GB DDR2 800 MHz CL4 Kit Dual Channel ________162,02 RON
MSI P35 NEO2-FR__________________________________307,07 RON
Samsung 640GB SATA-II 7200 rpm 16MB SpinPoint F1____247,28 RON
Corsair CMPSU-450VX_______________________________42,14 RON
Cooler Master Centurion 590 black____________________258,78 RON
Intel Core2 Duo E7200 2.53 GHz Box__________________382,47 RON
TOTAL___________________________________________1979,74 RON (iar daca ai cont pe CG mai obtii o reducere de 2% - adica aproape 40 RON)
Last edited by KodiaK on Mon Sep 01, 2008 2:48 pm, edited 1 time in total.
NightWalker

Post by NightWalker »

M-am uitat un pic... in afara rezolvarii problemei cu balamaua, ce are in plus 971P ? Tehnologia de acum 2 ani a ramas inca etalon ? Daca e asa, mai are sens sa il schimb doar pentru dimensiuni ?
Image
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

971P are contrast mai mare. 1500:1 vs 1000:1 cat are 970P-ul. Din pacate mai nou s-a pus accent pe diagonale cat mai mari si preturi cat mai mici. De aia au rasarit ca ciupercile dupa ploaie namile de 22" la 5-6-7mil :P
Eu am 970P de 3 sau 4 ani si, in afara de balamaua care s-a slabit, in rest este ca in prima zi. Si nici nu ma gandesc sa il schimb prea curand. Daca ai 970P sau 971P iti recomand sa ramai cu el. Eu unul nu stiu de altceva decat TN-uri la 20-21-22 inch pe la noi prin magazine. Ar fi acest DELL 2408WFP, insa ala e 2100 roni (si este de 24") :d

PS: ii ziceam lui razboinicul_91, sa se uite la ce stie 971P (pt ca nu mai exista 970P), nu tie :D
NightWalker

Post by NightWalker »

Multumesc pentru idei, insa din lista lui K. as lua de la placa video(v-am zis ca nu o "folosesc" deloc) si as pune la memorii :d . Nu stiu insa ce-i cu sursa aia de 50 lei... 8-[ ... e OK la pretul ala ?

Despre monitoare: 970P-ul meu rezista eroic pe baricade desi nu il mai tin balamalele (la propriu :d )... iar daca imi spui ca nu prea am ce alege, e destul de aiurea. O sa trebuiasca sa imi fac timp sa ma documentez cu toata partea asta HW ca nu mai tine :)...

Daca mai aveti idei pentru ce mobo/procesor etc ar fi un best-buy la ora actuala, as aprecia. O sa ma uit si pe thread-ul dedicat din sectiune, dar pana ajung acolo...
Image
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Pretul la sursa nu este OK :P. Am mancat eu un 2 din fata. Vezi ca ai si linkul la configuratie. Vad ca s-a ieftinit sursa...si este 240 roni acum :)
Eu unul nu stiu de un urmas al 971P-ul pe 20/21/22 inch :) Daca este rog pe cineva sa ma contrazica :D
shonny

Post by shonny »

Nu-l stii fiindca nu exista deocamdata ,poate mai tirziu . :iconbiggrin:
Daca vrei sa ai ceea ce nu ai acum, trebuie sa faci ceea ce nu faci acum.
H.G.
Post Reply