N-am mai dat de mult pe aici si intre timp am cam pierdut legatura cu ce s-a mai intamplat in domeniu

Ideea e ca a cam venit vremea sa imi schimb vechiul sistem (socket A), cu ceva mai actual. Stiu ca probabil mai sunt ceva topic-uri in aceeasi idee, insa nu mai am timp sa stau sa mai analizez... si de aceea apelez la ajutorul vostru.
In concluzie: mi-ar trebui un sistem construit de la 0 (inclusiv carcasa), daca se poate si cu trimiteri la diferiti furnizori unde sunt preturi mai bune.
Intrucat habar nu am, intreb - as vrea sa pastrez vechile HDD-uri pe IDE (doar pentru stocare)... dar nu stiu daca noile placi de baza mai suporta ATA. Daca nu mai exista suport ATA, nu-i bai...

Vreau:
- tot sistemul (mai putin HDD-urile, daca e posibil)
- monitor
... cu urmatoarele mentiuni:
- nu vreau scula de placa video, nu ma joc decat foarte-foarte rar sau deloc (max o data/an)
- vreau un monitor excelent mai mare de 19" (in genul a ceea ce a fost odata - Samsung 970P)
- sistemul sa fie comparabil cu ce a reprezentat odata Barton 2500+ / NF7-S v2
Stiu ca ma raportez la o antichitate, insa combinatia asta nu mi-a dat niciodata un BSOD, nu am avut nici un fel de conflicte etc. - pe scurt, a fost fiabil ca naiba si destul de puternic pentru uzul meu
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Plafonul pentru cele de mai sus e 2000 lei, cu inclinatie catre AMD (daca se mai merita

Multam' anticipat !
PS: Daca topicul e in plus sau se poate comasa altora de acelasi gen, imi cer scuze.